17 de gener de 2010

El meu TOP TEN de 2009

Aquest 2010 ja he visitat algun nou restaurant que publicaré en pocs dies. Però abans volia fer un post a nivell de reflexió de quins són els que he publicat el 2009 i que vull tornar a visitar. No creieu que la tria ha estat senzilla, doncs tots els que tenia publicats, m’agradaven.... Ha estat difícil triar-ne només 10. Els poso en ordre alfabètic,

Al Contadino (barri Gràcia)
Bar Mut (Diagonal-Gràcia)
Big Fish (Born)
Blau BCN (Eixample)
Germans Miquel´s (Cambrils)
Japonès Ken (zona Capità Arenes)
Koy Shunka (zona Catedral)
La Bella Napoli (Paral·lel)
La Bodega (P. Molina)
La Estrella (Born)


També comentar que durant aquest any 2009, m’he limitat a publicar els que m’agradaven a nivell relació QUALITAT-PREU. Posaré un exemple que aclarirà el perquè restaurants amb molt de nom no estan a la llista tot i haver-los visitat.
Parlaré de Hofmann. Soc client i admirador de Hofmann a nivell d’escola de cuina. He anat al restaurant i com podeu veure no està a la meva llista. Per què? ... M’explicaré:
El menjar era bo... però no pas més bo que a altres llocs de la llista que ara he anomenat Top Ten. El servei era amable (com molts del top ten) , el local molt bonic (superior de llarg als del top ten) i el preu el doble del que sol costar de mitjana als del top ten. I el balanç meu es que no em ve de gust elogiar un lloc en el que pago doble i l’únic que trobo de superior a nivell comparatiu, es el local.
Ahhh... em descuidava una cosa... els postres dolços de Hofmann... espectaculars de presentació ... però es que
a mi no m’agrada el dolç... i vaig menjar assortiment de formatges... ;-).

5 comentaris:

 1. Fa temps que segueixo el teu blog i m'ha sorprés el comentari que fas de Hofmann. Entenc el que dius però es atrevit amb l'anomenada que té Hofmann. Dir-te que jo no hi he anat mai.

  ResponElimina
 2. He anat a 1/10... i el corroboro GERMAN'S MIQUEL de Cambrils...però prenc nota per quan vingui a BCN
  Gràcies

  ResponElimina
 3. Joan: Si que potser el comentari es atrevit, però l'he fet com client.. es a dir com "amic" de Hofmann. A nivell plats elaborats, llocs com l'Estrella els igualen o superen... Altre cosa es la imatge d'un local i l'altre.. Evidenment si vull guanyar-me un client el porto a Hofmann i em quedo amb ell... :-).

  Marta: De la meva llista de "top ten 2009" el que he menjat en més ocasions es Germans Miquel... Hem anat com 10 o 12 vegades el 2009. La mariscada per encàrrec bonissima... Dels de bcn que he posat... cada un té el seu "que"...

  ResponElimina
 4. Els apunt- ho tots , però vigil-la amb els japonesos que ja saps el que compren i menjar cru , pot ser perillós...:-))

  ResponElimina
 5. Els dos japonesos que recomano no són pas els d'aquell reportatge en que el peix era deficient... I en concret el Koy Shunka en que el cuiner treballa en la barra a 1 metre del public... la qualitat del peix es una passada...

  ResponElimina