23 de gener de 2010

Més de 20 anys i segueix igual

Restaurant Passadís del Pep
Plà del Palau 2
08003 Barcelona
93 310 10 21
www.passadis.com


Hi ha un restaurant a Barcelona que es ben conegut, però que si passeu per davant i no el coneixeu, mai imaginaríeu que al final d’aquell trist passadís, hi havun dels millors restaurants de Barcelona. A la foto podeu jutjar l’entrada... Podriem catalogar-lo dins d'aquest moda recent de "restaurants clandestins"... però aquest porta 30 anys així.

Feia uns 20 anys que no havia estat... però amb motiu d’una celebració, tenia ganes d’un restaurant especial en tots els sentits. I res havia canviat.... explicaré com es desenvolupa un dinar o sopar allà...

Just arribar i posats a la taula, arriba el cambrer (professionalitat total) i discretament obre una botella de cava “de la casa” i pregunta... “va be una mica de cava?”. S’accepta el cava i comencen a arribar plats a compartir.... pernil de aglà, cargols de mar, cloïsses, fregit de peix, gambetes saltejades, gamba planxa, escamarlans, un arrosset.... i no sé si m’oblido d’alguna cosa... Tot deliciós, però va arribant de mica en mica, sense cap pressa ni pregunta... I una vegada acabat aquest “pica-pica” que en realitat son racions complertes a compartir, torna a aturar-se el cambrer i pregunta “que voldran per dinar?”.... “prefereixen carn o peix”... i segons la tria ja diu en veu alta les 4 o 5 coses que et poden oferir.

En la zona que estàvem, totes les taules de 2 /3 persones, van necessitar d’una segona ampolla de cava de la casa (un Torelló deliciós, en el que una de les dues ampolles no la cobren...). Finalment postres... que a la que dubtes un moment , ja et fan alguna recomanació (una coca de Llavaneres deliciosa). Per acabar cafè i et deixen 4 o 5 ampolles de destil·lats que també són convit de la casa....

El cost?.... La factura final arriba desglossada amb tot el que t’han portat i tot i que no hi cap producte en que es passin de preu, la suma es la suma... I per tant ve a sortir el doble del que costen els restaurants habituals del meu blog... Però com es tractava d’una celebració, es allò de que “un dia és un dia”. En tot cas puc dir que el menjar és excel·lent, el servei dels que ja no en queden (professionalitat , veterania, naturalitat , sense pijades...) . El públic educat i com si la majoria fossin habituals.... En fi un restaurant per gaudir-lo, amb menjar excel·lent, basat en la qualitat de les matèries primeres, sense elaboracions complicades... i tal com el recordava de la darrera vegada que hi vaig estar, just fa uns 20 anys.

13 comentaris:

  1. Tens tota la raó ....només hi estat un cop , però amb ganes de tornar-hi ..
    Jo , hi vaig menjar un filet de Llobarro a la planxa exquisit , a més de tots els entra'ns que tu has anomenat..
    Jo també hi vaig anar per una celebració, però hi tornaria sense celebrar res...
    Aquest llocs , no et sap greu gastar-los!!!

    ResponElimina
  2. Doncs encara em quedo més convençut del restaurant si una professional del peix com tu ho confirma... Però es que fins i tot la ceba confitada que acompanyava un dels plats, era diferent a la ceba "habitual" a que estem acostumats... L'unic que amb les dues ampolles de cava i els xupitos que "algú" es va pendre... varem sortir contents..

    ResponElimina
  3. Que interessant! Sobre tot la cuina que s'endevina en les vostres paraules.

    Si que tens raó que aquest tipus de tracte s'ha perdut. Jo també busco un equilibri entre familiaritat i respecte. Ara em trobo sovint amb un excés de familiaritat o un excés de pompositat que m'incomoda.

    No m'ha acabat de quedar clar el preu (diguem uns 60-70 euros 'per cap'?).

    Una salutació.

    ResponElimina
  4. Amb dues ampolles de cava, postres pels dos, llamantol de "segon" i sense dir prou a res del que porten, la cosa pot arribar a 90 per cap. Però si a la tercera cosa que porten, un diu... "ufff.. passem als segons", el cost es menor. Els preus de cada plat, són els típics de mercat del peix bo... però clar.. sumant tot, la cosa puja.. I com estavem de "celebració"... no varem dir "no" a res..

    ResponElimina
  5. Gràcies "cuiner d manec"... celebrar sempre es bo... I val la pena no perdre l'habit de celebrar..

    ResponElimina
  6. Hola Ricard!
    Et deixo aquest comentari per fer-tes saber que em inclós el teu bloc al llistat del nostre, que és diu Olleta de verdures.
    Des que el vam fundar, el 2007, hem intentat recollir en la secció "gastrosfera.cat" tots els blocs de cuina escrits en català. Aquí és on t'inclourem.
    Si no et ve de gust constar-hi, si us plau fe'ns-ho constar, que no ens agrada tenir-hi a ningú que no es senti a gust!

    Salut!

    ResponElimina
  7. Encantat de que em poseu al llistat. Jo fins el dia de Castelldersol, anava una mica per lliure.. i ara no dono l'abast mirant els blogs que vaig coneixer, degut a aquell dia i heu contacta amb mi. Ara he mirat el vostre i m'ha encantat... També sino em dieu el contrari, el poso als meus recomanats.

    Salut!.

    ResponElimina
  8. Hola Ricard!
    Encantat de la vida que ens possis al teu llistat de recomenats. Merci, de veritat!
    Tens raó amb això de Castellterçol: jo també vaig conèixer força gent allà i cada vegada es fa més dificil seguir tants blocs tant interessants... com el teu!
    Ja ets una referència a casa nostra a l'hora d'anar a buscar restaurant...

    Salut!

    ResponElimina
  9. Jo vaig estar dues vegades. La 1ª (fa 20 anys) va ser com expliques, però la 2ª (fa 5), no tant. Quan vaig veure masses guiris, ja vaig sospitar... menys plats, menys "regals"...
    Wilako, Gràcia.

    ResponElimina
  10. Gràcies Wilaco. Si que hi han molts guiris suposo... però el darrer cop va estar dissabte migdia i l'ambient estava be. La veritat es que ens va agradar, tot i que el preu acaba pujant.

    ResponElimina
  11. Hola, havia d'anar a celebrar l'aniversari de casament i vaig decantar-me per aquest restaurant; la verirar, com dieu, gairebé tot eres guiris (dels que paga l'empresa...) el manjar molt bo. de segon un de llamàntol i un de llobarro, postres, cafè i una ampolla de vi de 19 euros, (nosaltres calculàvem uns 80-100 per cap) el total van ser gairebé 280 euros (275 per ser exactes) els dos (la relacio qualitat preu una mica defasada, el mejar molt bo, pero aquesta quantitat no la val, podem menjar peix exquisit a algunos llocs de Barcelona i no pagar aquesta bestiesa)
    Resum, bé per haver-hi estat, pero no per tornar-hi

    ResponElimina
  12. Bon dia Mariant,

    El problema del lloc es que et van portant i la suma va augmentant.

    El dia que vaig anar jo, també el cost va ser elevat. Però si miraves plat a plat el preu era correcte.

    El problema es que en lloc de demanr et van portant fins que dius prou i al final puja.

    Però després de mi, va anar una bona amiga que es de no menjar massa i els va parar aviat i no recordo que que van pagar, però els va sortir molt millor que a mi i pel que veig a vosaltres.

    Salut i gràcies pel comentari.

    ResponElimina