15 de gener de 2010

No es un restaurant però s’hi sopa...

Coquus (escola de cuina)
c/ Ferrer Blanes,7
08012 Barcelona
(barri de Gràcia)
T. 93 368 02 29
info@coquus.es
www.coquus.es

Fins ara només he publicat restaurants, però ahir fent un curs a Coquus, on mostraven com utilitzar el wok, just al final quan sopavem, em vaig preguntar perquè no publicar aquesta escola de cuina com un restaurant més. I de fet de tant en tant, també munten sopars temàtics en els que s’acaba sopant entaulat.

He fet cursos de cuina a Barcelona a tres llocs principalment: Hofmann, IIC i Coquus. Els de Hofmann són els més sofisticats i difícils de seguir, els del Institut Italià són molt pràctics, però senzills i els de Coquus, són els meus preferits.

El seu funcionament es molt simple... Un vespre de 19:30 a 22:30 fan una demostració de 3 o 4 plats que es degusten al final. Julio, el cuiner que ho fa, es una persona agradable, didàctica i al final surts sopat i amb apunts i tot.

La sessió d’ahir anava de cuina amb wok i varem aprendre un munt de coses. Per començar com preparar un wok autèntic just sortit de la botiga i tot seguit tres receptes bàsiques fetes amb aquest estri.

Verdures saltejades tai
Carn de porc agredolç
Mantou (com uns pans farcits)

A mida que vagi provant les receptes, les aniré publicant a Club de Cuines, que es el lloc en les vaig col·leccionant. Segurament va ser una errada triar aquesta opció en lloc d’un blog propi, però com que sabeu que treballo en el món de la informàtica, faig meva la frase de que “el sabater es el que va més mal calçat” i en aquell moment vaig pensar que seria més còmode.

En resum.. que us he explicat una manera diferent de sortir a sopar.... Apreneu a fer 3 o 4 plats i al final els degusteu en racions gens escasses i acompanyades de vi a copes o del que us vingui de gust... i amb força dignitat.

I una cosa que diu força al seu favor... els seus cursos s’omplen, sense subvencions de centre cívic ni d’entitats públiques ni de cadenes de supermercats.... i no es pas que tingui res en contra de les subvencions... Només ho remarco com mostra de qualitat.

11 comentaris:

  1. Us vaig veure per Castllterçol,però no vamtenir ocasió de parlar. Era la primera trobada blocaire a la que anava i era novata en moltes coses, i molts de vosaltres ja us coneixieu i...
    M'he estat passejant pel vostre blog i veig que veniu força per les meves terres,al Baix Camp. A veure si en una propera trobada tornem a coincidir i xerrem!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Hola... Jo també era la primera vegada que anava a una trobada d'aquestes. De fet el meu blog és més de restaurants que de receptes. El tema Cambrils el conec de passar-hi caps de setmana... hi tinc un apartament que aprofitem quan no fa fred...
    Ricard

    ResponElimina
  3. Ens vam veure aquesta trobada, encara que no vam tenir ocasió de parlar al estar en grups diferents i al dinar a l`altre punta de la taula,espero que la pròxima puguem parlar, un bloc molt interessant per anar a menjar fora de casa.
    Petons

    ResponElimina
  4. Tens raó... i a més els que erem nous anavem despistats sense saber "qui es qui"... Però tot ha estat positiu i m'han servit per descobrir gent i blogs que no coneixia. Ara ja m'he fet seguidor del teu.
    Ricard

    ResponElimina
  5. Ricard,
    Molt bé això de l'Escola aquesta. Si no és indiscrepció, si no estan subvencionats, són asequibles?.
    A Sitges a l'IES que també és escola de cuina pots anar a dinar i, la veritat, molt bé.
    Ho recomano.
    Salut,

    ResponElimina
  6. Bona Nit Ricard!!!
    Encara hi ets a temps de fer un bloc personal , perquè les receptes que tens al bloc de cuines , es un Lió ...no saps mai quan fas l'ultima recepta..vull dir que quan vulguis , ja pots començar a ensenyar-nos receptes d'aquestes que aprens a tots els cursets que vas.

    ja ho veus ..el que et vaig dir...Ens atrevim més escrivint , que quan estem cara a car, eh???

    Fins aviat

    ResponElimina
  7. Carme: Bona nit, el preu d'aquet últim curs, crec era de 45€ .. Una mica com sortir a sopar..... Està ben preparat, serveixen vi.... Però això del preu tot es relatiu... el que un troba car, un altre pot no trobar-li.

    Dolors: Potser em plantejaré de crear un blog de receptes, però per això em cal fer les fotos de manera més acurada... El que dius que ens atrevim més escrivint, això diuen....però cara a cara no ens coneixem.... Però un dia iguaal em vues per la parada en plan comprador... :-).

    ResponElimina
  8. Aquesta escola no la coneixía i sempre va bé tenir-la a la recàmera per si de cas. Si a sobre surts sopat...

    I ara la brometa: ves amb compte!, que començes per incloure escoles al blog i acabes desbarrant sobre tot de temes gastronòmics com em passa a mí tant sovint!! ;-P

    ResponElimina
  9. De fet, de les 3 escoles que conec, sempre surts sopat... el que passa es que en aquesta ho pots fer amb més comoditat que en altres....

    I gràcies per l'advertència de "compte amb sortir-se del camí"... :-). De fet el la primera vegada que escric un post d'alguna cosa que no es un restuarant pur i dur... però ara que hi penso... m'encanta transgredir les regles... ;-).

    ResponElimina
  10. No coneixia aquesta escola i això que estic a Gracia, en prendrem nota, fa temps vaig fer uns cursos a la seu dels amics de l'UNESCO, i la veritat va ser molt interessant no sé si encara els fan

    ResponElimina
  11. Crec que ja he fet tres cursos a Coquus... 2 d ecuina japonesa i aquest d'ara. M'apuntaré tb a un que fan per febrer de cuina tradicional. Els 3 plats seran:
    lentejas estofadas
    pollo pepitoria
    rosquillas de sartén
    Sé que són clàssics, però m'agrada veure-ho.

    ResponElimina