7 de març de 2010

Peix de primera a preu normal...

Big Fish
Pl. Comercial 9 (darrera mercat Born)
T. 93 268 17 28
www.bigfish.cat

El comentari sobre aquest restaurant ja el vaig publicar al 2009, però com que he esbrinat novetats, aprofito per modificar el post.

He anat a Big Fish en 4 ocasions. Com que tenen sempre ple, ho he fet amb reserva, excepte el passat dimecres, que vaig pensar que arribant a les 20:45 no calia... i sorpresa.... TOT reservat. Vaig negociar que nosaltres a les 22h ja seríem fora i que per tant ens busquessin una taula que estigués reservada a les 22h i llavors ens la van donar. Però fa un parell de mesos i trucant al migdia d’un dimecres, també estava tot ple. Ho comento perquè té mèrit que sense ser especialment econòmic i estant amagat darrere la deixadesa de les obres del Born, tingui aquest èxit.

Es mou al voltant de dos grans eixos: la cuina del peix mediterrània i la cuina japonesa en la vessant del peix (sushi, sashimi, etc). Això permet anar-hi amb gent que no és fan de la cuina japonesa.

Ja havia llegit que la qualitat del peix era deguda a que eren família de peixaters, però vaig pensar que eren coses que es deien, que vés a saber. Però ara fa uns dies, voltant pel mercat de Galvany, em vaig encantar davant d’una parada amb una tonyina espectacular. Vaig comprar-ne i quan em donen la bossa veig que posa “Big Fish”, els pregunto i m’expliquen que són germans i ja ho entenc tot.

Aquest darrer dimecres, vàrem demanar una sopa de miso (exquisida) i una amanida eivissenca. I de segons una makis i jo un assortiment de sashimi (també deliciós). De postres vàrem compartir un coulant, molt bo també. El cost amb un “Perro Verde” va ser aproximadament de 70€ i és correcte per la qualitat que ofereixen. Com veieu, una bona opció i una sorpresa de trobar un restaurant amb tant d’èxit en temps de crisi.

En resum: decoració espectacular, servei molt amable, ambient agradable i amb bastants estrangers, d’aquells que són residents a Barcelona. Com podeu veure ja el vaig posar al “top ten” de 2009 i sóc dels que m’agrada repetir quan quedo satisfet.

Només un comentari final. Si hi aneu, no el confongueu amb un altre restaurant que hi ha a pocs metres, La Paradeta, que és famós perquè a l’entrada tenen un mostrador amb peix i la gent el tria i els el cuinen. No he anat mai a aquest restaurant i sempre tenen cua, però passant per davant i mirant, fa la sensació que es belluguen amb congelats. Només ho dic per evitar errades.

9 comentaris:

 1. Doncs Ricard, gràcies per l'avís final (a part de la recomanació) perque algus som despistats de mena i sortim de casa sense anotar els noms del restaurant on anem. Quan són llocs nous poden haver-hi 'accidents'...heh.

  ResponElimina
 2. Moltes gracies , Ricard. Ho provarem....i ja et dire el que penso ...
  Bon dia!!!

  ResponElimina
 3. Ricard, jo he anat un parell de vegades al que els mateixos amos tenen a Platja d'Aro i coincideixo amb tu. Bona matèria prima. I donat que dels quatre de casa n'hi ha una que el menjar japonès --vessant peix cru-- no li agrada, sempre és una bona opció. "El perro verde", un buen verdejo, però has provat el "Belondrade y Lurtón"? Si no l'has provat et recomano que si mai tens oportunitat ho facis, pica una mica de preu, però és un vi molt especial, amb molta fusta, tot i ser blanc.

  ResponElimina
 4. Ostres... no sabia que en tenien un a Platja d'Aro i de fet fa anys que no vaig allà. Provaré el vi que em dius.. De fet vaig triar "Perro Verde" pel preu econòmic, doncs conduint, puc beure poc i em sap greu deixar ampolles més costoses a mig... :-). Els blancs amb fusta m'agraden i dos dels meus preferits són el Morlanda blanc (Priorat) i el César Martinell blanc (Terra Alta)... Tots de les rodalies de cala Marta.. ;)

  ResponElimina
 5. Mea culpa, mea culpa! A Platja d'Aro no hi ha un Big Fish, sinó un Fishop, que parteix dels mateixos plantejaments que el Big Fish i d'aquí el meu error.

  Quant a vins, sóc més de negres que de blancs, però, quan en vec, el verdejo és un dels meus raïms preferits. No obstant, com que m'agrada provar-ho tot, m'apunto aquestes dues referències que em dones per provar-les.

  Gràcies!

  ResponElimina
 6. Ok... un Fishop com el del Boulevard... No l'he provat mai....

  ResponElimina
 7. Doncs Ricard ben a prop del mercat Galvany també hi tenen l'"espai cuina" (del Big Fish) potser ja l'has vist passejant per allà. Jo sempre hi passo pel davant però no hi he entrat mai, ara al veure l'article de Big Fish dic.. ui això em sona! i efectivament ho he mirat i és el mateix. Ara que ho sé algun dia hi entraré, a més també diu a la pissarreta de l'entrada que t'ho fan per emportar!

  ResponElimina
 8. Ricard de la llista de recomenats teus aquest és el que més hem va defraudar, rcp car, el sushi no és res de l´altre món, inclús hi havien animalets pasejant-se per les fulles de decoració del mateix, el servei pasota, són guiris que la profesionalitat se la deixen a casa, no pots pagar 120€ dues persones i que un noi amb texans trencats et vulgui pendre el pel o tardi 30minuts en pendret nota.
  Els vins estan més que inflats, no se t´ocureixi pendre res del fora de carta que et canten ja que sinó et quedes a fer hores extres al local.
  A part el meu gust el local és incomodó, et sentes al mateix sofà d´altres persones compartint espai, potser tindrien que revisar tots aquests aspectes, ja se que estem al Born peró els cuartos tels deixes.

  a reveure

  ResponElimina
 9. Bona nit anònim.... Em sap greu que no vagi ser positiva la teva experiència.
  Jo ara fa uns 6 mesos que no he estat i si que el servei és lent a no ser que s'hi vagi a 1a hora, però la resta ja és més xungo pel que dius...

  En tot cas jo mai vaig arribar a pagar més de 40€ x persona i el 2010 he estat allà com 6 o 7 vegades. Però reitero que en tot el 2011 no he estat.

  L'únic que et volia consultar si em tornes a llegir, és la frase en que em dius que és el que "més et va defraudar".... I això s'interpreta com que també algun altre dels recomanats et va decepcionar...

  Si em llegeixes, m'agradaria saber-ho i ja per demanar que em diguessis un parell de llocs de referència al teu gust per coneixer una mica més els teus gustos.

  Salut..! I gràcies per participar....

  ResponElimina