30 de març de 2010

Un bistro a Barcelona


Blanc de Tòfona (tancat!!)c/ Bailén, 74
Teléfono: 932329601


Fa alguns dies vaig anar a un d’aquests restaurants que trobes recomanats a diferents llocs i que han obert no fa masses mesos.
Normalment abans d’anar a un lloc, m’informo una mica i per aquest motiu quasi mai em trobo amb sorpreses. Aquest cop ja havia llegit que seguin la moda de les mitges racions, però vaig interpretar que era com una possibilitat més i no va ser així.... Tota la carta anava de mitges racions i amb objectiu de compartir.
Els que em coneixeu, sabeu que no soc massa de tastets... i que quan un plat m’agrada, el podria prendre de primer, de segon i de postres, en pla monogràfic. I a sobre anava amb el meu fill, que tenim alguns plats (precisament els meus preferits) que no coincidim massa... :(
Varem demanar diferents plats que varem anar compartint: Croquetes de la iaia, caneló de morro i tripa de bacallà, arròs amb peu de porc, coca de sardina fumada....
El pa diuen que es del conegut forn Baluard i en tot casa estava boníssim.
Al restaurant hi caben 30 persones, quasi sempre està ple. De fet era un dia entre setmana, d’aquells que al vespre hi havia futbol (Madrid – Lyon... jejeje) i reservant al migdia per la nit, només quedava una taula.
La decoració, molt justeta i molt per sota de la qualitat de la cuina, cosa que ens va sorprendre al ser un restaurant d’obertura recent. L’ambient agradable i desenfadat, el menjar molt bo, així com la RQP i l’únic però va ser el servei. Però tampoc voldria sentenciar... crec que va ser un cúmul de mala sort...
Per començar el típic cambrer d’origen sud-americà que no t’entén massa be en català... (igual era un substitut...) després una mica de descoordinació en l’arribada dels plats (potser culpa meva de no compartir algun plat i voler cada un de nosaltres mitges racions diferents), finalment un plat de carn, que era massa dur (i que no ens van voler cobrar) i per acabar error en el canvi.... Potser al veure que la cosa no havia anat be (no sé despistar massa) es van posar nerviosos.... En tot cas el tracte va ser amable i molt atent per par de la sòcia del David Reartes. I insisteixo que em dona la impressió de que va ser un cúmul de mala sort.
El preu, en funció del número de plats que demaneu.... però tots tenen cost contingut i molts d’ells al voltant dels 6-9€.
No vaig sortir entusiasmat, però penso tornar-hi, doncs em dona la sensació, de que va ser un cúmul de circumstàncies i el tema del català del primer cambrer, es un tema que a mi em molesta bastant, però que a altres segur no els afecta. Però es que em treu de mi, que es pugui estar de cara al public, sense domnar una mica els idiomes... De la mateixa manera que l'altre dia en un important hotel de Madrid, em va caure la cara de vergonya de veure que ningú era capaç d'atendre un client en francés...

7 comentaris:

  1. Vaja, en tot cas sempre val la pena donar més opcions a llocs on la cuina ho mereix.

    El tema idiomes és bàsic en aquest sector. I parlo desde la vesant professional. Castellà, Català, Anglès són mínims en un restaurant que vulgui ser un restaurant.

    ResponElimina
  2. Ufffff, segurament havies escollit un mal dia oi?, la propera ja ens ho diràs.
    Pel que fa als nouvinguts, se'ls s'ha de donar un temps per a integrar-se, de ben segur que no és fàcil.
    Salut,

    ResponElimina
  3. Tot i entendre, el tema de dificultat d'integració, els procedents de sud-america, el tema lengua ja el tenen resolt.. i entendre català que a més es una llengua "germana" es questió de voluntat... Entenc millor la dificultat que li pugui representar a un xines... però amb un sud-americà em costa...
    I com diu 'starbase', ja es un tema de professionalitat....

    ResponElimina
  4. Segurament que a Madrid no parlaven francès , però si català...:-))))

    El restaurant ...el preu ..moolt bé , oi??, si el menjà també és bo ...que més podem demanar ....!!!

    ResponElimina
  5. Penso que tampoc parlaven català... però de veritat que penso que un hotel amb estrelles, ha de saber una mica de francés... que es el país del costat... No parlem pas de suomi...

    ResponElimina
  6. Ricard, ja no caldrà que hi tornis, ja està tancat. El local està en traspàs.

    ResponElimina
  7. Gràcies Manel per avisar-me. De quan vaig iniciar el blog, aquest és el segon que tanca dels publicats i l'altre em va saber més greu.

    Ja vas veure que no em va entussiasmar però em vaig dir que hi tornaria.... però a mida que el temps passava, ja les ganes disminuien fins al punt de que m'havia oblidat d'aquest lloc.

    I ara si que ja no hi puc tornar...

    ResponElimina