11 d’abril de 2010

Cerveceria Braseria Gallega

CERVECERIA BRASERIA GALLEGA
Casanovas 238 (prop Diagonal)
T. 934 394 128

Fa dies en un article de premsa, vaig llegir una recomanació a aquest curiós restaurant i el vaig anotar-lo a la meva agenda. Recomanaven reservar amb més d’un dia, cosa que vaig fer i el passat dimecres el varem provar i el resultat va ser mot satisfactori.

Es un d’aquells llocs que sino el coneixes, passes per davant i ni et passa pel cap entrar... Sembla el típic restaurantet de l‘eixample de menú acceptable, però sense cap altre pretensió... I resulta que quan entres, tot canvia i es un d’aquells llocs que passen a ser importants a la teva agenda gastronòmica.

La carta, es la típica carta de restaurant gallec amb pretensions, on pots menjar per poc preu, però que si tries marisc, pots acabar pagant fins on vulguis arribar. Varem compartir 5 plats (xanguet, pebrots de Padrón, bunyols de bacallà, xipirons fregits i sipions a la planxa). Tots molt correctes, els fregits dels que no tornen a la boca i les racions gens escasses. Tot això amb un “turbio”, postres i cafè, va sortir per 59€. I varem quedar plens i quasi en penedits d’haver demanat masses coses,però això va ser culpa nostra.
Cal destacar uns postres típics de la casa, que un forn fa per elles i que es com una mena de pa de pessic deliciós. L’anomenen “larpeira”, però vaig demanar "els postres espacials" i ja me van entendre.

L’ambient era agradable... amb bullici, però sense fer soroll excessiu. Bàsicament públic de la zona, però amb ambient molt “friendly”. Ens varem sentir molt a gust.
El servei... el típic de restaurant gallec... eficient, una mica estressat per la feina, però be. Vaig veure que servien plats que no estaven a la carta, ni a la secció “recomanats”... però igual se’m va escapar de llegir alguna pissarra o cal preguntar. Per exemple, el xanguet no estava a la carta i varem demanar percebes i al dir-nos que s’havien acabat i veure xanguet a la taula del costat, va ser quan ho varem preguntar.

En resum, un restaurant sense pretensions, en el que cal reservar amb temps i en el que menjarem be a un preu que encara ens deixarà més satisfets.

12 comentaris:

  1. Jo només llegir " cerveseria i gallec" , ja m´agrada . La cervesa m'encanta , no en Bec gaire per qüestió dels kg ...i pensar "gallec" , recordo el pop gallec i també em va bé.....si a més hi ha tot això que tu has anomenat encara millor....perque jo soc de fregits i petits....
    I el que vas menjar ...era Xanguet o llengüeta , perquè ara ja hauries de saber-ho....hi fet dos post amb aquest peixos....:-)))))
    i si a sobra el preu també esta bé ...que més podem demanar!!!!
    Un altre que m'apunt-ho......( el dia que hi vulgui anar no trobaré la llibreta)...
    Bona , Nit Ricard!!!

    ResponElimina
  2. La reina del meu cor és gallega. Així que ja tenim visita pendent!!

    ResponElimina
  3. Dolors: Ara que dius pop, a una taula propera en servin amb un aspecte temptador... La veritat es que marxaevn els ulls, mirant els plats de les altres taules.

    Starbase: A veure quan hi aneu, no "dona la talla" i resulta que "reina del teu cor" el troba poc "autèntic"... :-)).

    ResponElimina
  4. Esta apuntat per visitar-lo, gallec i amb tan bones referències caurà aviat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Doncs ja em direu que us ha semblat. Una abraçada tb!.

    ResponElimina
  6. Quan vagi a Barcelona serà un dels llocs per anar-hi.

    Gràcies per les teves recomanacions , he agafat nota.

    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ja ho saps... quan vagis a bcn, aquest es una bona opció. Una abraçada també.

    ResponElimina
  8. Bona nit,

    Sóc la reina del cor del starbase i no vegis la il·lusió que m'ha fet leer este post.

    Cae seguro, y qué ganas de comer larpeira, la mejor la hacen al lado de mi pueblo gallego, Malpica de Bergantiños.

    Gracias por tus recomendaciones, especialmente por ésta.

    Saludos,
    Cris-galega.

    ResponElimina
  9. Hola Cris,

    Jo que fins i tot dubtava de si ho deia be lo de "larpeira"... :).
    Pel que he esbrinat, que aquesta gent l'encarreguen a un forn gallec de bcn i els arriba els dimecres de cara a servir-la fins el cap de setmana.

    Seria bo esbrinar dues coses més... El nom del forn... :-)... i també si es pot fer larpeira a casa, ara q està de moda que tothom fa pans...

    Gràcies Cris pel comentari!.

    ResponElimina
  10. Ei, molt xulo el teu blog!

    Aquest restaurant de que parles té barra per poder-hi fer tapes?
    (haig d'anar per aquella zona d'aquí uns dies...)

    ResponElimina
  11. Gràcies...
    Referent al que em preguntes, no té barra... Es veu que incialment, era un bar amb restaurant al final, però el van transformar i ara es tot taules... quasi tocant la porta. Si hi vas, fixa't quin "biombo" més curios tenen per donar separació entre la porta i la taula "primera".. :).

    ResponElimina
  12. Uffff... que dificil es trobar-hi taula.... Truco el 4 de maig al migdia per demanr taula per 2 el 6 de maig dijous a la nit ... I ja em diuen que impossible... que tot ple... No em donen opció de molt aviat o molt tard... Súper educats, però ja em dien "no possible"...

    ResponElimina