7 de juny de 2010

Avui un amb estrella Michelin

Can Bosch (Cambrils)
Rambla Jaume I, 19
Cambrils
T. 977 360 019

http://www.canbosch.com/

Aquest cap de setmana, teníem celebració i varem retornar al restaurant Can Bosch de Cambrils. Can Bosch és un restaurant guardonat amb estrella Michelin, que quasi no ho sembla. I ho dic com elogi, doncs tot i tractar-se d’un marc elegant, tot flueix amb normalitat, sense parafernàlies i amb possibilitat de menjar fins i tot un arròs. Fins i tot, quan tries, tal com varem fer, el menú degustació en el que hi ha “creativitat”, saps el que estàs menjant.

A part del menú degustació, ofereixen altres menús. Un de peix i marisc molt recomanable i que al cap i la fi, no deixa de ser els típics entremesos de peix i marisc de Cambrils, però amb presentació i qualitat de primera i un altre anomenat pica-pica. I si cap dels menús ens van be, disposem d’una carta amb plats tan normals com el famós arròs negre Can Bosch.

Varem agafar el menú degustació i una mica per explicar el contingut, enumero els plats que conté:

Snacks i Tapa d'aperitiu
Vieires marinades amb amanida de cabdells, roast beef i verat en escabetx
Espàrrecs blancs de Tudela amb cloïsses i amanida de verdureta
Llobarro a l'oli d'alfàbrega amb tomàquet i olives
Declinació de l'ànec
Sopa de litxis, pinya macerada, merenga de gingebre i sorbet de pinya
Panacota amb nous i toffee de vainilla i cafè
Petits fours

Plats com el que comença per “Vieires...”, tot i que al llegir el nom, puguin semblar el que jo anomeno en ocasions i de manera despectiva, “apilar menjar”, en realitat estan perfectament harmonitzats, permetent gaudir de cada un dels sabors..... Noms com declinació d’ànec, no deixen de ser com una espècie d’assortiment dels típics productes de “canard”, perfectament diferenciats i de primera qualitat.

En resum, una opció molt recomanable, en un marc elegant i modern i un servei impecable, discret i amb “savoir faire”.

El passat divendres dia 4 de juny, estava sense cap taula buida i això té mèrit en temps de crisis.

16 comentaris:

  1. Ostres fa molt de temps (massa!!) que no menjo arrós negre.

    Un menú molt seductor, tot i que probablement ja que vaig a prop del mar en el meu càs hagués acabat caient en el menú de marisc :)

    ResponElimina
  2. Oscar, el primer cop que hi vaig anar, vaig caure també en el menú de marisc... però ara que ja soc veterà a Cambrils, ja he après on comprar la materia primera i les tècniques de bullit i planxa, ja les domino... Però sinó fos "mig de Cambrils", segur que la decisió seria el de marisc..

    ResponElimina
  3. Nosaltres també ens apuntaríem al de marisc, encara que aquet per lo que dius també ha d`estar molt bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta aquest restauratn, pel que contes. M'ha agradat lo de " declinació d'ànec" m'ha semblat a ànec llatinitzat.

    Moltes gràcies per totes les teves recomanacions

    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Ricard ja saps que a mi em van ensenyar des de petita a menjar de tot, carn peix, marisc i jo no faig un lleig a res, tot m´agrada i amb tot gaudeixo, sóc fàcil de portar a sopar i aquest en un dels llocs que aniria si haguès d´anar a Cambrils.

    ResponElimina
  6. Fem un mos: I també tenen un 3er menú que es diu "pica-pica" amb arròs negre i tot!.
    Xisca: La declinació d'anec, tens raó que sona a llatí.. :)).
    Silvia: Cambrils, tot i tenir un munt d'inconvenients, es un privilegi pel tema gastronomia i jo que no soc excessivament "refinat", hi han llocs on gaudeixo encara més que en aquest..

    ResponElimina
  7. Diu molt d'aquest restaurant aquestes dues afirmacions que dius: dur una estrella mitxelín sense que ho sembli i que en el menú degustació se sàpiga el que menges.Tan obvi com difícil de veure.(A mi això de la declinació d'ànec m'ha fet venir la imatge d'un ànec tort...a vegades els noms...)A reveure Ricard

    ResponElimina
  8. Tan a la vora..i tan lluny!!!
    Els cuiners són extraordinaris!
    Ptnts

    ResponElimina
  9. Mercè: Si que tens raó en que les dues afirmacions, conviden a anar-hi.
    Marta: Si que la cuina i per tant els cuiners són de gran nivell. A mi em fa gràcia el propietari, quan surt al final del sopar a saludar a cada taula... Es veu un home molt professional i seriós, però em dona la sensació que això de fer el "passeig" li costa una mica (tal com em passaria a mi)...
    Però ell es professional 100x100 i igual agraeix el comentari discret tipus "molt be.. com sempre que venim", com es el nostre cas... que altres comentaris més agoserats, de clients poc prudents que fins i tot li fan suggeriments i ell aguanta estoicament.. :).

    ResponElimina
  10. S'ha m'havia passat aquest post ....
    Ja hi aniré i t'explicaré si m´agradat o no ....a mi no m´agrada que surti ningú a preguntar ...em fa molta vergonya i no sé que dir....
    Dolors

    ResponElimina
  11. Dolors.. tot es funció de la naturalitat amb que vinguin... Però jo també soc com tu, dels que prefereixo que no vinguin.... no pas per timidesa, sinó perquè no tinc ganes de xerrar amb desconeguts..:).

    ResponElimina
  12. caram Ricard, vas estar per les meves terres i jo sense saber-ho!
    Una bona tria Can Bosch.

    Per cert, he vist comentaris teus pel concurs del Tàpies Variades i gastroteca.cat : Cuinar amb els productes de la nostra terra té premi. La meva recepta és la COCA DE CIRERES, si t'agrada, li pegues una mossegada?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Dolça... que per les "teves terres", estic molt sovint eh?... Molts caps de setmana alterns estem per allà i per això tinc més d'un restaurant de Cambrils al blog.
    Ja miraré la recepta pel tema mossegada.. tot i que amb el tema concursos de Club de Cuines, faig objecció de conciencia, doncs són una mena de conya marinera i per això ja mai participo... Però prometo mirar-la i mossegar-la... Petons.

    ResponElimina
  14. El tenia previst i vaig aprofitar una visita a Cambrils per deixar-m'hi caure: senzill, acollidor i excel·lent!!

    ResponElimina
  15. Hola de nou Josep... Un gran lloc aquest i sense la comèdia i parafernàlia, que envolta a la majoria de "Michelins"... Uns grans professionals a Can Bosch.

    ResponElimina