17 de juny de 2010

El Penedès és mot extens...

Restaurant Can Vallès
C/ Aragó, 95 (entre Calàbria i Rocafort)
Barcelona
Tel: 932260667

Localització

A Barcelona hi han autentiques troballes en el món de la restauració, d’aquelles que sinó t’ho diuen o mires les guies especialitzades, mai trobaries i en realitat fan cuina de molt nivell.

Cab Vallès es un restaurant que es troba al carrer d’Aragó, allà on ja es fa estret. Pel seu aspecte exterior diríem que es un restaurant de menús, però a la que traspasses la porta, t’adones que estàs en un lloc que t’agradarà... L’ambient , el públic, els cambrers... i quan et donen la carta, ja no et queda dubte.

A la carta que es extensa, trobem carpaccios entre els que destaquen el de ceps i gambes, també el de ren. També algunes pastes amb molt bona pinta i un gran ventall de peix i carns a la pedra. També els postres fan molta patxoca.

Ens varem decidir per dos primers... Carpaccio de ceps i gambes i uns cigrons amb trossets de llamàntol. I de segon varem compartir un “txuleton” a la pedra, molt ben presentat i cuidant que la cocció no fos excessiva, perill típic de “fet a la pedra”. De postres varem compartir uns bunyols de xocolata amb gelat de canyella. Com a vi, un Montsant Finca l’Artagà.

Com a curiositats, al demanar els cigrons, l’encarregat de prendre nota em va dir que em portaria mitja ració, doncs era abundant... Val a dir que en cap lloc oferien mitges racions i per tant valoro el detall en positiu (tot i que m’hagués menjat la sencera... :))))).

Cal destacar el servei, molt atent, professional i amb anys d’experiència. El cost amb cafès es va apropar als 100€.

Em vaig quedar amb ganes de tornar i demanar un segon menys estàndard que el “txuleton”, que em puc fer a casa sense problemes, si aconsegueixo matèria prima adequada.... però al meu acompanyant el perden els “txuletons” i són per compartir.

Dir com a únic punt lleugerament negatiu, que la bodega, no està massa compensada... Molt Rioja, Ribera del Duero i un breu apartat de “Penedes” en el que -sorpresa- hi havia algun Montsant i Priorat...!?!?... però es pot perdonar, donat que tota la resta es positiu.

Resumint... un restauratn a repetir, tot i que costa trobar taula. La vaig aconseguir reservant dilluns migdia, per dimarts vespre, però va anar per pels. I em dona la sensació que per anar-hi en cap de setmana, cal reservar amb dies.

17 comentaris:

  1. A vegades les entrades petites i els rètols estandars amaguen autentiques joies a la cuina!.Jo no vaig a gaires restaurants i no hi entenc gaire de vins, però sí sé que a catalunya tenim una varietat de vins prou extensa com per fer una carta ben completa, i si no és així, el restaurant em decebria una mica...(és que jo sóc molt de la ceba...je,je).A reveure Ricard.

    ResponElimina
  2. Uf, 100 euros per dues persones queda fora del pressupost actual...però la informació és ben bona i queda 'arxivat' com a lloc d'interès :)

    ResponElimina
  3. Tens raó Mercè... jo tb soc molt de la ceba i tinc debilitat pels Montsants.. En aquest cas els "perdono" perquè la resta era tot positiu, però en el tema vins de Catalunya tenim una assignatura pendent als restaurants.
    Oscar... si que el preu es aquest. Ja veus que al meu ventall de restaurants, es des carets... Per cert, mentre tu escrivies aquest post, jo publicava una recepta a Club de Cuines en que parlava de tu... :).

    ResponElimina
  4. El que m’estranya és que no preguntessis a què es devia l'error en les Denominacions d'Origen.... A mi m'ha quedat el dubte!

    Per cert, quan torni a BCN no dubtis ni un moment que et demanaré consell per anar a menjar perquè tot això fa molt bona pinta....

    ResponElimina
  5. ESCLATA-SANGS.... La veritat es que no ho vaig preguntar. Si els hagués vist estirats o prepotents, si que m'agrada provocar.. però segur m’haguessin dit que era una errada d’impremta.
    I gràcies per dir-me que la llista fa bona pinta.. El que si et puc dir que està molt treballada...

    ResponElimina
  6. Ricard! Gràcies per la menció carinyosa al Club de cuines!!

    Esclata-sangs, pregunta pregunta, que en Ricard té molta info i DE PRIMERA MÀ (que no sempre passa).

    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. De res... saps que es sincera. I ara aprofito per comentar, que com "millora" a les explicacions de cada restaurant, potser a partir d'ara, serà més esclaridor, posar el cost sense vi. Ja que això pot distorsionar. Per tant el preu a Can vallès, queda en 70 euros dues persones i això ja inclo aigua.

    ResponElimina
  8. Jo també som de l'opinió que és un referent a seguir a l'hora de triar un lloc que estigui bé ( en tots els sentits) per anar a menjar.

    Pel que dius d'aquest restaurant és un que visitaré segur la propera vegada que vagi per Barcelona.

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Holaaa!!!! realment per el que és veu, ho t´el recomanen o no vas, ja que com dius sembla un bar de menus de migdia. Penso que aquestes opinions van bé per sortir del dubte, ara ja no en tinc i s´haurà d´anar qualsevol dia que anem a Bcn, el problema....la llista de pendents és cada vegada més llarga:))) Gràcies

    ResponElimina
  10. Aquest tampoc el conec ...i va be saber-ho perquè ja saps que si no.. jo no pago 100 per dues persones ....jo pago diferent!!!...:-))))
    aquest també l´apunt-ho!!!!
    Bon Diumenge!!

    ResponElimina
  11. Gràcies Xisca, Silvia i Dolors... A mi també s'em acumula la llista, doncs a part de descobrir-ne de nous, m'agrada repetir els que m'agraden especialment. Abans d'acabar juny em pensaré el "top five" del semestre, es a dir aquells que em marco a mi mateix com "obligatori tornar".

    ResponElimina
  12. Poca cosa a afegir... crec que en resum del que s'ha dit més amunt queda...què ets una persona molt afortunada en els temps que corren, tant per la teva assídua freqüència a restaurants, variació, acompanyants i possibilitats, tot i que vull imaginar, que tampoc et suposaria cap trauma tenir que deixar d'anar a restaurants d'aquest caché...
    I si és sense obligatorietat de repetir.... millor home !!!!
    Pel que fa al tema del vi, em sembla totalment imperdonable i vergonyós

    ResponElimina
  13. Marta, tu saps millor que ningú, que si pel motiu que sigui, algun dia he de reduir el meu ritme de restaurants, no representaria cap trauma per mi... Els restaurants els gaudeixo basicament per la companyia de la gent amb qui vaig i que estimo... i que sou basicament tu, el meu fill, i algun amic que tu saps.

    ResponElimina
  14. Ricard, jo també n'he gaudit de Can Vallès, un parell de vegades i, evidentment, havent reservat amb suficient temps.
    Respecte els vins, jo també sóc "fan" dels Montsants, però darrerament, i també per una qüestió de preu, ja que es van acostant als Priorats, també tinc "retirada" cap als Terra Alta (Bót, Batea...).

    ResponElimina
  15. Manel, tens raó... també conec la zona (Terra Alta) doncs la Marta viu a Mora i m'assessora amb el tema i de tant en tant m'orienta per comprar alguna cosa de relació qualitat preu óptima. També el seu fill treballa a la cooperativa de vi de Falset i són les meves referències...

    ResponElimina
  16. Ostressssssssssss... abans que res... felicitar-te pel nou "look"... molt més agradable !!!!!
    Pel que fa a l'assessorament... XD..res de Relació Q/P...pobra de mi..si descobris l'òptima... "otro pelo me lussiria".
    Certament Manel a la Terra Alta estan fent molt bons vins... hi ha uns blancs impressionants a Batea i Vilalba... però clar que jo m'he de decantar pels negres del Montsant...lo primer, és lo primer !!!! ;)

    ResponElimina
  17. Gràcies pel comentari del nou look... estic en fase de proves, pel que fa a les pestanyes superiors...

    ResponElimina