1 de juny de 2010

Avui farem una excepció...

GELONCH
Bailén, 56
08009 Barcelona
932 658 298



Dic "farem una excepció", doncs normalment no publico llocs que no m’han agradat, però en aquest em queda el dubte de si tenen un tipus de cuina incompatible amb mi o es que realment és així.

Mai entro en restaurants de Barcelona,sense referències prèvies. En aquest cas no tenia referències de boca- orella, però si de lectura de premsa i també del col·lectiu “5 a taula” que per mi son confiança 100x100. Els comentaris on el principal mèrit era haver “passat” pel Bulli, no em motivaven... però com “tothom” ha passat per allà.. :)

Varem reservar el vespre del passat dijous i quan ens donen la carta, la primera sensació es que faltava algun full. En realitat hi havia dos fulls... un contenia un menú degustació de 10 plats crec i l’altre full els mateixos plats, però posats de manera individual. Es a dir menú "SI o SI".

Com que no soc molt fan dels menús degustació i a més contenia 3 productes que no agradaven a qui m’acompanyava (ostra, ou poché i peu de porc com farcit) varem optar er demanar plats de la carta... Però clar... només havien 2 segons... un entrecot Nebraska i un turbó espatllat (perdó volia dir acabat) amb coure...:-).

Ja em veieu a mi amb el Nebraska (tipus de carn que no es la meva preferida) i l’altre amb el peix amb trossets de coure. Els primers?... tampoc hi havia massa a triar.. Jo vaig optar per una margallons, que no sé explicar massa com estaven cuinats, amb salsa abundant, mentre que l’altre va agafar fruites a la planxa, també amb salses.

Perdoneu la manca de descripció detallada, però no vaig poder anotar-ho i els que em coneixeu, sabeu que els plats on el principal mèrit es apilar components al criteri del chef, on acabes no sabent que menges, no m’apeteixen gens.

Per tant, ja us he explicat 4 dels plats del menú... dels 10 plats que oferien. La resta un era una ostra... l’altre un assortiment de formatges... també un ou poché... unes carxofes farcides de peu de porc... Vull dir que poca variació permetia.

A la informació web i a “5 a taula” parlaven d’altres plats que tot i sofisticats tenien més bona pinta, però el maître ja em va comentar que ja no els feien.... No sé... de veritat que ha estat el pitjor àpat del 2010... i em sap greu comentar-ho doncs el servei era amable i sé que hi ha un esforç. En tot cas comentar que a la planta baixa i dijous nit, només estàvem dues taules... uns “guiris” que anaven menjant resignats amb tanta creativitat i nosaltres que probablement no tornem mai més. D’acord que la crisis és forta, però en general surto dimecres i els altres restaurants del meu blog, no estan així de buits... i el cost es similar.

Si mireu la web... (www.gelonch.es) a més de no tenir versió catalana ni anglesa, veureu que es pobre, pobre... Com dirien els cristians... Que Deu els ajudi....

16 comentaris:

  1. Concretant...que la vau "cagar", cosa extranya en tu, que tens bon nas pels restaurants....t'has de refiar més del teu instint i menys de les pijotadesssssssssss !!!!

    ResponElimina
  2. Tens raó, doncs rarament vaig a llocs que quedi decebut doncs ho vigilo molt. I no l'hagues publicat sinó fos perquè havia llegit bons comentaris.

    ResponElimina
  3. Bé, que molt de tant en tant et passin coses com aquesta demostra que no estàs 'estancat' i alhora que la criba prèvia normalment funciona.

    Ara, que en aquest a mí ja 'no m'han vist' prou...tot i que en realitat sí que fa una mica de tristor si son gent que s'esforça.

    ResponElimina
  4. A vegades els restaurants fan canvis i passen de ser un restaurant a tenir en compte per un que no tornaries.

    Tendrem en compte el teu comentari , el cuiner és molt important a un restaurant no?

    Una salutació

    ResponElimina
  5. Starbase: Si que es bo que em passi... :). La criba prèvia sol funcionar, però es bo trobar-se en algun "problema" de tant en tant, que això es món real.

    Xisca: Penso que el cuiner es bo i de fet és el propietari (es diu Gelonch). El que passa es que en ocasions, cal un director d'idees.. Es a dir algú que es cuidi de l'enllaç entre la "creativitat" del cuiner i el que pot demanr el públic... :). No seria la primera ocasió que l'ego dun chef, topa amb el gust del públic.

    ResponElimina
  6. Per desgracia això passa a alguns restaurants que no saben mantindré el nivell
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ricard pot ser ens has fet un favor...per què tal com el descrius ganes, ganes d´anar-hi no queden. Pel que expliques és pobre en varietat i no és logic dues opcions per a segon plat...però tampoc és l´unic que passen aquestes pifiades....pot ser el dia que van anar els "5 a taula" hi havia més varietat per aquest van al grà, si val, val sino et deixen clar, que et compris abans un bocata.
    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  8. "Fem un mos" i Silvia,
    Be... el que intentava dir (recordeu que es la primera gritica negativa aquí) es avisar-vos de que no es el que sembla quan mires les guies.
    També he de reconeixer que degut a haver reservat, varem entrar sense mirar la carta de la entrada... Vull dir que si l'arribem a llegir, ja no entrem... En aquest sentit "mea culpa". Gràcies.

    ResponElimina
  9. Mira jo em poso al altre lloc ...en el lloc dels altres ( Restaurant) ....
    A vegades les coses no surten com un vol , tenim dies dolents i no s'arriba a les circumstancies...
    Pot ser si vas un altre dia tot és diferent ...i els hi dones un altre oportunitat.....crec que si son gent que es van portar bé ...s'ho mereixen ...no et semble???
    I pensa que jo soc de les que mai miro la carta abans d'entrar i moltes vegades entro per provar ...i moltes vegades pago la novetada....:-)))

    ResponElimina
  10. Dolors... sino canvien el tipus de menú o donen més opcions alternatives, no crec pas que hi torni. Mira que el meu fill es pacífic i va sortir que es pujava per les parets....

    ResponElimina
  11. Jo trobo interessants les crítiques dolentes i les bones... Tot són experiències enriquidores! (per tu i per nosaltres, els teus lectors)

    ResponElimina
  12. El probleme de les crítiques dolentes, es que penso són més impactants que les bones.. i sempre em queda el dubte de "igual teníen un mal dia"... o de si el tenia jo... En aquest cas al ser un problema "global" de disseny d´'un menú força estable, em vaig decidir.

    ResponElimina
  13. Ricard, malgrat la possibilitat de tenir un mal dia, el que comentes de les poques possibilitats de la carta penso que determina molt la satisfacció d'un mateix, donat que, o ens tenen molt ben agafada la mida o hem de tenir alternatives i, pel que comentes, en aquest lloc no n'hi havia massa.

    ResponElimina
  14. Tens raó Manel... i sort que vaig anar-hi amb el meu fill que té poques restriccions culinàries... que amb segons qui, no sap ni que demanar..

    ResponElimina
  15. Malgrat els avisos, avui he anat al Gelonch, qui m'hi ha portat ho ha fet perquè està molt a prop de la meva feina.

    Nosaltres no hem menjat malament, malgrat que, tot i prendre el menú executiu (23,00 €), només hi ha dos plats per triar de primer (amanida japonesa amb verduretes i tartar de tonyina o faves a la catalana)i dos de segon (corball amb sopa de pa i all o
    magret d'ànec amb bledes, panses, pinyons i formatg a la mel), afegint-hi un entrant (sopa de carbassa amb foie-gra i pipes de carbassa caramelitzades), dos aperitius (coca de peus de porc i carxofes i llagostí cruixent a curri) i un postre (gelat de llet i fruits vermells amb crumble de gers).

    Nosaltres hem triat l'amanida japonesa i el magret d'ànec.

    Quant al vi, car, per posar un exemple, el Santbru a gairebé 33,00 €. Nosaltres hem optat per un vi curiós (ja és un adjectiu que no promet, però si més no fa gràcia provar-lo), Trepat Carles Andreu, fet amb la varietat Trepat, que no havia provat mai i que, evidentment, oferia l'"atractiu" del preu, gairebé 19,00 €.

    No obstant, insisteixo, nosaltres hem menjat bé, però perquè a tots dos ens ha vingut de gust el que hi havia...

    ResponElimina
  16. Manel, m'agrada llegir la teva opinió. I de fet del menú de migdia tenia alguna referència i bona. Però clar... el menú de migdia, no és la referència d'un lloc. I el Santbru a gairebé 33,00... uffff... Com ja t'he dit per mail, demà a Can Josep... a veure com va...

    ResponElimina