8 de juliol de 2010

Recomanable i amb molta qualitat

Gresca RestaurantGRESCA
Provença 230 (tocant Enrique Granados)
T. 934 516 193

Si busqueu informació sobre el restaurant Gresca, trobareu bones opinions. Això fa que tingués aquest restaurant a la llista de pendents des de fa mesos i que en dues ocasions en que vaig voler reservar, no vaig tenir èxit.


Finalment ara fa uns pocs dies varem anar-hi, però al migdia i agafant com quasi feia tothom, el menú de migdia. Es tracta d’un d’aquests menús de migdia en que l’oferta està limitada a dos primers i dos segons, fet que per mi no es cap obstacle, ja que el meu problema, sol ser quin dels dos agafar, ja que em vindrien de gust tots. Però per gent amb més restriccions a l’hora de triar, pot ser problemàtic.

El menú varia dia a dia i per tant la descripció d’un dia determinat, no té massa interès, però si voldria destacar que un dels segons oferts el dia que varem anar-hi, era escòrpora i això si es un luxe en un menú. Es l’opció que varem triar i va resultar excel·lent.

Al tractar-se d’un dinar ràpid, varem demanar dues copes de vi blanc i aigua, però cal destacar la carta de vins, amb preus molt ajustats en relació als de bodega.
El restaurant el porten el xef Rafa Peña i la seva dona Mireia, ajudats per una cambrera oriental molt agradable i voluntariosa. Les ressenyes, destaquen en general, que la Mireia, es molt agradable. Nosaltres no ho compartim com a fet a destacar.... No volem pas donar a entendre que no sigui amable, però tampoc és per destacar –ho com he llegit en més d’un lloc. (RECTIFICACIÓ: En una segona visita, he descobert que la Mireia era una altre persona que la que fa el servei de migdia i per tant lamento el comentari. La vaig confondre amb una altre noia que serveix les taules, d'aquelles que quan demanes un cafè amb gel, et demanen aquell aclariment que tan m'emprenya.. "con hielo quiere decir?").
En resum, una cuina original, que juga amb les textures, els ingredients, les tècniques i les presentacions. Nosaltres volem tornar-hi un vespre i demanar el menú degustació (cal encarregar-lo en reservar) per poder gaudir de la profunditat dels seus coneixements. El menú de migdia, tenia molta qualitat.

La sala compta només amb nou taules i per tant es recomana reserva prèvia. El preu del menú es de 19€ que amb copa de vi, aigua i cafè, pot anar-se’n a 25€ per persona. En tot cas la RQP, és excellent, ja que els plats són d’alta cuina.
AMPLIACIÓ: Hem tornat varies vegades i un parell d'elles al vespre. Reitero el tema de calidad espectacular, que crec que millora dia rera dia. Un lloc molt recomanable.

16 comentaris:

  1. Vaja, no s'ha guardat el comentari. Doncs el torno a fer: una bona recomanació i 19 euros pot ser un preu raonable si s'assoleix aquesta qualitat que destaques :)

    A banda, has pensat en posar un buscador al blog? ara m'aniria bé buscar si tens crónica del restaurant on vaig demà :)

    ResponElimina
  2. Tens raó en que va be un cercador... però de moment tots els restaurants que tinc publicats, es poden veure en ordre alfabètic a la dreta del blog... Però si creix la lista, serà millor posar el cercador...

    ResponElimina
  3. Ostres! tens tota la raó! ya me vale :P

    ResponElimina
  4. Hola,
    interessant lloc, no el coneixia!!.
    Trobo tot correcta i el menú degustació tentador si el dinar menú va ser tan exitós. També trobo bé el preu, s´han de tenir llocs on poder dinar de menú-arregladet per anar a dinar amb l´amiga, amic, pare, etc o sería un bon lloc per tornar a dinar aviat per exemple un grup de persones que comparteixen receptes i que están repartits per certes zones de catalunya....je je :))

    ResponElimina
  5. Aquest top ten... no l'acabaràs mai..cada dia en surt un de nou !!!!!!
    Uissssssssssss Sílvia.... si alguna cosa domina el Ricard, són restaurants de bcn amb menús temptadors a preus correctes....hehehehe

    ResponElimina
  6. Donç sera questió d'anar, pel que expliques segur que esta força be... si, si... sobretot sense destacar el nivell d'amabilitat de la Mireia, "que tampoco hay que pasarse"..jijiji :P

    Ara de debó el deixo pels pendents.
    Petonets maco.:-*

    ResponElimina
  7. Silvia: Si que val la pena... el que passa es que els menús de midia de només dos opcions, per algunes persones, poden ser dificils...
    Marta: I els que em queden... La propera setmana publicaré una nova aventura gastronòmica amb tu de protagonista... :))).
    Nuria: La Mireia no em va agradar... no sé explicar-ho, xo no.... Tot i que reconec que jo soc dificil.... :).

    ResponElimina
  8. Ricard ja s´ha sap... quan hi han dues opcions o la primera o la segona però de vegades les dues són temptadores...
    Marta: no deixis d´explicar les teves experiències com a protagonista l´opinió d´una dóna val 1000 punts i l´espero com aigua de maig amb punts i comes, jeje!!!m´en refio de l´opinió del Ricard ja començo a conèixer els seus gustos, i coincidim amb molts, però....també em quedarè amb la teva, es allò del 6è sentit...ja m´entens....
    Bon C.D.S

    ResponElimina
  9. Hahahahha.. "cosas de mujeres"??, dona Sílvia.. aquest és el feu del Ricard, i ja se sap que els meus feus estan en altres racons de la xarxa... no em semblaria ètic.. però prometo algun petit comentari.
    I ja sé que compartiu recepttes, gustos i fins i tot algun que altre estri pijo, d'aquells que a la meva cuina no cabria....
    Una abraçada que tot just comença un dissabte mooooooolt intens.

    ResponElimina
  10. Ja li he dit al Ricard moooltes vegades és que jo em peto de riure amb tot!!! sóc així de feliç...t´has de fer la cuina més gran, cabràn més pijades je je!!!!que vagi bé l´intens CDS i ja explicaràs.....
    una abraçada!!!!

    ResponElimina
  11. Hola Ricard!!!!
    Ja S'acabat la mani.......i s'oposo que ara començara tot lo altre que tens preparat....

    Tu entens com pot ser que sempre estiguin plens els restaurants i que sempre s'haguí de demanar taula amb tanta antelació......però no diuen que hi ha crisis ?? o només la crisis la tenen els altres..? amb tot cas millor que sigui aixi , vol dir que encara estem basta'n bé!!
    Moltes gracies per la recomanació ....i que et vagi molt bé tot ...més que res per la feina que deus haver tingut.

    Dolors

    ResponElimina
  12. Dolors.. et contesto a dia després de la mani... Tot va anar be i el sopar posterior també. Va ser als Pescadors al Poble Nou. Ja publicaré el post en pocs dies..
    En quant al tema de "restaurants plents", en realitat només ho estan uns pocs.. Però molts dels del blog són dels "afortunats".

    ResponElimina
  13. Bona la rectificació que has fet de la Mireia. Jo els conec personalment i al comentari inicial no em quadrava el que deies. I a més, la Mireia, sap perfectament que vol dir "gel". :D. Aprofito per dir que coincideixo amb molts dels llocs que recomanes. Salut!.

    ResponElimina
  14. Gràcies Angel. No sé per quin motiu no em va arribar el correu d'avís de que havies deixat un comentari i per això he tardat tant en respondre, doncs fins avui no l'he trobat.

    ResponElimina
  15. Després de molt temps d'intentar-ho finalment hem anat a La Gresca; un migdia d'ara primers d'agost, només erem tres taules de dos. Anàvem amb moltes expectatives i això a voltes es contraproduent. Menú molt escuet i preparat d'avant-mà (com ho demostra que un dels segons no hi era i no pas perquè s'hagués acabat sino per no tenir-ne) i 20€ un pèl car. La carta amb tant poques opcions que si fós de navegació enlloc de menjars encara seriem a port: de tall o be un entrecot o be colomí o vedella mínim dos persones... Salvem ´la carta de vins i els seus preus, al servei, el local i la qualitat del producte; potser quan van començar eren innovadors però ara estan una mica apancats. No ens ha enamorat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa força temps que no vaig i malauradament les coses en ocasions no es mentenen com cal. Jo no puc dir més, doncs deu fer un parell d'anys de la darrera vegada...

      Però en tinc molts bons records de quan anava....

      Salut..!!

      Elimina