18 de juliol de 2010

Un “xiringuito” atípic

Xiringuito Marino
Al damunt de la sorra
Just davant l’avinguda Horta Sta Maria.
Cambrils

(no reserven)

Voldria advertir que el restaurant que avui comento, no està a la mateixa alçada que la majoria que trobareu al meu blog, però té l’encant especial de tractar-se d’un “xiringuito”, en que es menja tocant sorra, amb total dignitat.


La majoria de restaurants que recomano, ho faig després d’haver-hi anat en més d’una ocasió o amb intenció de tornar-hi, per referendar l’opinió. Per aquest motiu els restaurants que comento al blog, són sempre de Barcelona o Cambrils.

Tot i que fa anys que hi passava pel davant, reconec que em va costar d’entrar-hi. No soc gens fan del concepte “xiringuito” i malgrat tenir-lo a 100m del lloc on passo molts caps de setmana, em resistia a entrar-hi, fins que un dia de la tardor de 2009, ens varem decidir.

Com tots aquests llocs, ofereixen diferents tipus d’arrossos, musclos i una sèrie de plats recomanats del dia, que sorprenentment són de força qualitat. Com exemples podem trobar escopinyes fresques, gambes, anxoves, calamar a la romana, popets, etc. Per resumir-ho en dues paraules, diríem “cuina de mercat”.

Els trets diferencials respecte a altres establiments semblants, són tranquil·litat, servei amable i estable (s’agraeix trobar els mateixos cambrers d’una temporada a l’altre), una cuina de força qualitat i el fet de portar un munt d’anys obrint cada estiu.

També dir que la meva opinió es de dissabtes nit de juny, setembre, octubre... i que segurament no m’atreviria a anar-hi un migdia envoltat de taules amb els nens jugant al costat a la sorra.... o algun dissabte de rigorosa temporada alta, en el que el moviment pot ser una mica caòtic.

Però pot ser una bona opció per sopar a Cambrils amb un entorn tranquil i agradable i a uns 400 metres del bell mig del poble. Per explicar una mica la seva localització, dir que està a uns 300m al sud del port, just on s’acaba la zona de circulació de cotxes. No disposo de cap fotografia, però he posat la que apareixia en un reportatge de Diari Tarragona.

11 comentaris:

  1. Ricard, ens pots indicar una mica els preus? (amb la crisi ens ho mirem molt això, la veritat...)

    :)

    ResponElimina
  2. Eppp!

    Donç aquest deu ser de cita obligada, això si, jo un diumenge..(es que sòc una mica dominguera...ajjajajaja)
    Per cert si vas tots els caps de setmana et recomano que visitis aquest...

    Restaurant El Barkobasko
    Carretera N-340, km 1186´400
    43700 El Vendrell - Tarragona

    Teléfono: 977 680 224
    email: elbarkobasko@gmail.com
    URL: http://elbarkobasko.restaurantesok.com

    Tot i que la web deixa molt que desitjar si hi vas crec que sortiras satisfet.

    Abans hi anava sobint quasi be tots els caps de setmana, però ara amb la crisi "na de ná".

    Depen del que demanis millor que portis la butxaca plena, quan hi anavem ens deixavem una mitja de 150 a 200 entre dos (s'ha de tenir en compte que demanavem pica-pica, plat fort tenen uns llamantols de galicia de primera qualitat, ostres, peus de cabra, almeja fina, i les carns bonisimes, bons vins i caves (tot i quye la carta no ès massa amplia) els postres casolans boníssims, el pastis de formatge idiazabal amb nous de vici tot i que la ració escueta, café i un whisky per fer el resopó en l'altre banda del restaurant que tenen comodes sofas).

    Tot es que a tu no t'agradi, però a mi m'encanta, ains, ja en tinc ganes de tornar...:P

    Petonets.
    Núria.

    ResponElimina
  3. Oscar: El tema preus, no el tinc massa clar. Sempre que hem anat hem picat i compartit. Diriem que són preus de "Cambrils" que no és pas un lloc econòmic en temporada alta, però que no es el mateix demanar un musclos al vapor, que triar les gambes. En tot cas mai he fet un "sopar" allà. En tot cas no és pas un lloc de luxe...

    ResponElimina
  4. Núria: Pel que descrius, té bona pinta el restaurant que m'indiques. El que passa es que quan estem a Cambrils, sempre anem al mateix poble, pel tema de no conduir... I això que hi ha bona oferta per les rodalies, però sopar sense beure, es com menys sopar... Tampoc et pensis que sortim de "quatre potes" eh?... :))). Petons. Ricard.

    ResponElimina
  5. A vegades les aparences enganyen, però quan son per a be, fabulós
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. M'encanta llegir que hi ha gent prou intel·ligent encara, com per a saber que menjar bé no és sinònim de menjar de 21 botons en un restaurant pijo...i que també es pot menjar de conya..en texans i aubarques, que a vegades qualitat vol dir unes vistes irrepetibles d'un capvespre a tocar de mar, més que la feina d'un dissenyador de moda...
    Vaja que tot està bé de coneixer, però no sempre és proporcional la sofisticació amb la qualitat...
    Petita cuina...jo sí que m'apunto aquest restaurant del Vendrell...gràciessssssssss !!!!!

    ResponElimina
  7. Fem un mos: Si que es ben veritat que les aparences enganyen. Jo per això sempre m'agrada rebre recomanacions.
    Marta: Ja saps que comparteixo amb tu aquest concepte de que no cal anar de 21 botons i si revises el meu top-ten, veuras que no en hi ha cap de 21.... tot i que algún potser es de 15... ;).

    ResponElimina
  8. Jo anava sovint als "merenderos" de la Barceloneta. Els meus pares éren d'allà i encara hi tinc familia. L'ambient d'aquests tipus de locals familiars, i de cuina de cassola a mi m'agraden força.Només una apreciació de la fotografía: l'home que hi ha al darrera està menjant a "pecho descubierto"?...Una cosa és un ambient informal i l'altre és manca de respecte...No passo per Cambrils, però ben segur deu ser un lloc on val la pena aturar-se!Una abraçada Ricard!

    ResponElimina
  9. Bon dia Mercè. Tens raó en el que dius de la foto. Jo només he estat de vespres i tothom anava amb camisa. El que passa es que al migdia, com que està al damunt de la sorra (cal anar-hi a través duna pasarel·la) l'ambient deu ser més informal. Per això ja comentava que a l'hora de dinar, l'ambient deu ser ben diferent.

    ResponElimina
  10. Gracias por tus comentarios, un placer conocerte y poder seguir tus blogs.

    Francesc

    ResponElimina