13 d’agost de 2010

Un “principal” al P. De Gràcia


POMARADA
Passeig de Gracia 78, Pral
T. 934861818
www.pomarada.com

Tornat de vacances d’Escòcia, he fet balanç dels restaurants que allà varem visitar i en quant a gastronomia, en cap d’ells tornaria si els tingues a prop de Barcelona. Reconec que si que en varem visitar algun amb molt d’encant, però sense que gastronòmicament mereixés destacar. Potser l’únic que podia estar bo eren les coses dolces... però ja sabeu, que no són gaire del meu gust. Ho comento bàsicament per avançar-me a les preguntes... :).


Aquest agost per temes de feina del meu fill a Barcelona, sortim en general a dinar, més que a sopar. Tampoc hi han masses llocs interessants oberts, ja que la majoria des que em fan gràcia estan de vacances. Un dels darrers descobriments, ha estat el Pomarada, amb subtítol “restaurant, sidreria, pizzeria”. El seu més gran atractiu, és estar en un principal del Passeig de Gràcia, oferir un marc força senyorial i un menú de migdia amb una bona relació qualitat preu.

Fa molt de temps que hi passava per davant (crec que fa anys, pertanyia a la “Casa d’Astúries”, però no estic segur) però mai havia entrat. A més actualment encara queda més camuflat per la Vinicoteca Torres que hi ha a la planta baixa.

No hem menjat a la carta, però tinc la sensació de que gastronòmicament, no aporta res interessant. Menjar correcte i ben presentat, però sense cap punt d’aquells que et cridi anar-hi. A la web, parlen d’especialitats asturianes... Malgrat això que he comentat, si que com menú del dia i considerant la ubicació, l’amplitud del local, el seu encant i comoditat i la relació RQP del menú, si que pot tractar-se d’una bona opció de migdia, quan s’està per aquesta zona.

El públic força heterogeni, silenciós i agradable. Em meravello sempre quan trobo estrangers a aquests llocs, que en principi no són fàcils de trobar. El servei correcte. De primer varem demanar un gaspatxo (les altres opcions eren fideuà i amanida 4 formatges, amb molt bona pinta) i de segon hamburguesa (l’altre opció era salmó a la planxa). L’hamburguesa correcta, amb el punt de cocció que varem demanar... Llàstima de les patates d’acompanyament que no estaven a l’alçada de la resta.

Com postres es podia triar entre meló i pastis de formatge, que era correcte, però totalment industrial. Tot això amb begudes i cafès surt per 15€ per cap.... Hi tornarem com opció de migdia.


10 comentaris:

  1. Em fa gràcia que utilitzes molt la paraula "correcte", crec que en aquest cas, per tal com ho expliques és sinònim de "suficient"...Jo ja saps que no vaig molt de restaurants i per tant no sé si la meva opinió és gaire vàlida, però em sembla que 3 primers per triar, 2 segons i 2 postres per escollir és ben poca cosa per 15 Euros...Conec llocs on t'ofereixen 5 primers i 5 segons mínim, per 9 o 9'50 E....Això sí, no és el Passeig de Gràcia...Una abraçada Ricard!

    ResponElimina
  2. La tendència dels "menús de migdia pijos", és no oferir massa variació i ho compensen amb qualitat i presentació en el que ofereixen.
    Un dels millors menús de bcn, és el del Gresca i en aquest cas, només ofereixen sempre, dues opcions.
    Però tens raó que el tema Passeig de Gracia, per mi és un "plus" que valoro. :)).
    Gràcies i una abraçada!.

    ResponElimina
  3. Hola Ricard! justament vaig anar al Pomarada el passat mes de Juliol, era un dinar de grup i ens ho van fer molt bé, el preu eren 20€. Els plats eren uns altres, primer podiem triar entre una amanida que també tenia bona pinta, un timbal (ara no recordo de què) i una fideuà. I de segon, entre entrecot o salmó al cava amb bolets. De postres alguna cosa de xocolata i sorbet de mojito. Un aperitiu de poma i foie, pa i begudes. Estic d'acord amb el que dius, és correcte, el menú està bé encara que no és dels que criden més l'atenció, però no vaig veure la carta, així que les especialitats asturianes les deuen tenir escrites allà! jeje hi ha l'ambient agradable, el lloc molt ben trobat... ens va agradar molt i vem pensar que per menú del migdia, i a un lloc així estava bé!
    Bona recomenació!

    ResponElimina
  4. Gràcies Bet per la informació. En moltes ocasions rebo preguntes de si conec llocs per sopar amb grup i realment no en tinc ni idea. I pel que em dius si us van fer un menú de 20€ per la nit i per un grup, està força be.

    ResponElimina
  5. Una crònica interessant. Però per el que comentes i donat que mai baixo a BCN per dinar no m'hi passarè.

    Sobre Escòcia... tot el que m'han portat uns amics -que tampoc no és precisament que estiguin gaire posats en gastronomía- han estat dolços. Pastissos de llimona, shortbreads, brownies,...
    Així que em sembla que van arribar a la mateixa conclusió que tú :)

    ResponElimina
  6. Si... aquesta és la conclusió qe vaig arribar... dolços, pastissets... i poca cosa més. En quant al no dolç, els fumats són bons, però no deixen de ser fumats.. vull dir que poc valor gastronòmic aporten.

    ResponElimina
  7. Per la zona el preu es força correcte, abans com dius estava el Centre Asturià, feien unes tapes boníssimes

    ResponElimina
  8. I alguna cosa deu quedar d'asturià pel que veig a la carta. I l'altre dia a una taula propera prenien sidra. Gràcies Sergi!

    ResponElimina
  9. Per anar a menjar a Barcelona ...el mes d'Agost és el millor ...
    No se si ni han gaire D'oberts , però de gent i de cotxes ni han ben pocs......dona gust passejar ...
    Tens molta feina ara amb aquest bloc....tens molts visitans!!!!

    ResponElimina
  10. Vaig fent de mica en mica Dolors... I ja tinc ganes d'entrar en la rutina normal de nou per tornar a visitar-ne de nous.

    ResponElimina