26 de setembre de 2010

Alta cuina a preu contingut

Coure RestaurantCoure
Passatge Marimon, 20
T. 932 007 532

Coure és un restaurant amb uns 5 anys de vida i amb bona cuina d’autor. En els darrers temps, que fan la vida difícil a molts restaurants, ha fet alguna remodelació com la d’incorporar una barra a l’entrada, que permet opcions més informals. Feia dies que el teníem pendent i l’article que hi dedica la revista CUINA d’aquest mes, ja ens va fer decidir. Varem deixar la barra per un altre dia i varem optar per la sala clàssica del restaurant.


La carta oferia pl
ats molt temptadors, però ens va fer gràcia aventurar-nos amb el menú de temporada:


Presa Ibérica escabetxada amb encurtits
Bacallà amb pesto d’espinacs i mongeta verda
Cua e bou amb parmentier de patata
Brownie de xocolata blanca amb sorbet de gerds

Aquest menú, que ofereixen a 35€, inclou aigua, cafè i dues copes de vi (una d'Edetana blanc 09 i una segona de Vinya d’Irto negre 09, els dos de la Terra Alta). També van oferir un mini “ajoblanco” com aperitiu que estava deliciós.

Els plats estaven molt ben elaborats, treballats I estaven molt bons. No sabria pas per quin decantar-me. I tot i ser tres plats de mida reduïda, eren suficients i sense caure en les ridícules racions de molts menús degustació, en que sempre m’han vingut ganes de dir si em deixaven una lupa.

El servei agradable i correcte. Fent balanç, avui no sabria trobar cap “però”, tal com faig moltes vegades. I com a detall a destacar, remarcar el fet de que els vins de la casa que ofereixen amb el menú, siguin vins d’aquí. Cada cop em molesten més les cartes amb vins forasters, que en moltes situacions, tampoc aporten res... També destacaria l’espai entre taules, cosa que valoro especialment i malgrat que a la fotografia es veu buit, va ser perquè varem fer la foto just a l’arribada a primera hora.

Resumint, un bon lloc on tornar. I no em faria res repetir el menú de temporada, encara que fos el mateix. L’únic canvi que faria si hi tornés, seria demanar un vi de més nivell. Aquest cop vaig aprofitar l’oferta del menú, donat que anava amb el meu fill i com estava prenent antibiòtic, no podia veure vi.


19 comentaris:

  1. Completament d´acord, és un bon restaurant on no pagues un preu excesiu per aquest menú i tot es rodó, el menjar bonísim, el producte també, atenció molt correcte i el preu no és dispara, hi he estat dues vegades amb la dona i sempre hem sortit encantats

    ResponElimina
  2. Jo era la primera vegada i ja veus... ho vaig trobar tal com tu dius, tot al punt. Ara tinc ganes de provar un dia l'opció "barra". Salut!.

    ResponElimina
  3. Un altre dels que tinc pendents, i el menu de temporada te un preu molt competitiu, ademes de la barra que tambe te molt bona pinta.
    Si que he probat el seu vei, el Hisop, on tambe tenen un bon nivell en el seu menu degustació, i tambe el atractiu menu que tenen entre setmana per 25 €..

    Salutacions

    ResponElimina
  4. Renoi... és que no pares !!!!
    Trencaràs la cinta o el cinturó (per no parlar de la carteraaaaaaa) ;)

    ResponElimina
  5. Victor... no sabia que a Hisop feien menú migdia... Hi vaig estar fa molt de temps....
    Marta... no em deprimeixis... que estic lluitant per aprimar-me...!.

    ResponElimina
  6. un altre a tenir en compte. M'agrada l'estètica també,molt minimalista. A vista ja fa molt bona pinta .

    Una abraçada .

    ResponElimina
  7. Hola Xisca.. l'unic "però" pel que fa a la decoració, és que el menjador està en un soterrani i això sempre comporta llum artificial... però jo ja estic acostumat (treballo en despatx interior).

    ResponElimina
  8. Ricard, el menu es migdia... i nits entre setmana!

    ResponElimina
  9. He llegit altres comentàris d´aquest restaurant i conec el seu vei Hisop, ara ja el tinc controlat.És una bona opció per fer un sopar arregladet sense deixar la cartera ballant!!

    ResponElimina
  10. Caram...

    Si no hi has trobat cap però, es que era mooooooooooolt bo!!

    I el preu em sembla molt raonable.
    De cap a la llista!

    Sense comptar que l'espai entre taules ja parla per sí mateix del restaurant, s'estimen més la comoditat del client que no pas fer mes "caixa" posan una o dos taules mes.

    Salut!!

    ResponElimina
  11. Una molt bona recomanació, Ricard. Jo em pregunto si no prenc vi... em fan descompte en els menús? Per que vaja, els abstèmis sempre ens cobren igual una ampolleta d'aigua que el vi.

    I això em molesta una mica, la veritat.

    ResponElimina
  12. Victor: No sabia això del menú tb de vespres... Mira si es bo canviar informació!!. Gràcies.

    ResponElimina
  13. Silvia: Realment aquell carrer té un munt d'opcions ... i mira que es curt i amagat... Tb hi ha un de "tota la vida" al costat del Coure, en que la carta al carrer, no té mala pinta... Però l'Hisop i el Coure, ja donen força pes....

    ResponElimina
  14. Nuria: Nuria: Tens raó amb lo de la comoditat... I ara em ve al cap una anècdota:
    Hi ha un restaurant molt estimat pels blogaires, en que tenen la poca gràcia de si només hi han dues taules, et posen de costat.... D'acord que no té masses taules, però tampoc cal... I ja m'ha passat en dues ocasions.. i a sobre la darrera (i última) el cheff... va anar a fer tertúlia sorollosa amb la taula del costat (que es veu tb eren del món cuina)... Vull dir que no en hi ha prou amb saber cuinar... Cal tb una mica de sentit comú...

    ResponElimina
  15. Oscar... :)))... Crec que cal crear un grup a Facebook, per aquest moviment... Mirat desde la lògica, tens tota la raó.. Salut!!.

    ResponElimina
  16. Quan menges a casa tu????hahahah!!!!

    Mira que no trobar- hi cap "però" ...no m'ho puc creurà....!!

    A veurà si tinc temps de anar a provar- lo.
    Gracies per ensenyar-nos tans restaurants de tota mena..

    ResponElimina
  17. Dolors... tampoc soc tan de buscar un "però"...:)).
    Però si prefereixo trobar-lo que no pas caure en els típucs comentaris edulcorats tan freqüents en aquest món... a l'estil de "oyeee.. que maravillosa receta... me la apunto, me la apuntooo"... :)).

    ResponElimina
  18. Ricard, vaig anar al Coure i em va encantar.
    Totes les expectatives que portava de les vostres cròniques van quedar superades.
    Si et fa gràcia, pots veure que fan avui a la crónica que hi penjat al meu bloc
    http://lacuinadecalpepin.blogspot.com/2012/02/restaurant-coure.html

    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  19. M'alegra que et vagi agradar..... Ara passo pel teu blog.

    Salut..!.

    ResponElimina