19 de setembre de 2010

Carn de primera en restaurant de primera

CaldeniCaldeni
Valencia 452 (alçada Sagrada Familia)
T. 932 325 811
http://www.caldeni.com/


Aquest restaurant, fa temps que està en boca de molta gent. Pertany a aquesta nova tendència de restaurant petit, amb cuiner reconegut, ajudat en moltes ocasions per algú proper, on es menja molt be i en que el local, tot i ben arreglat, no el podem classificar de luxós . Alguns exemples d’aquesta tendència, són: Gresca, Topik, L’Embat, etc.


El responsable és Dani Lechuga, que s’ha fet un nom en aquest món i que degut a negocis familiars, és un gran expert en carns i fins i tot té un llibre de com cuinar-les.

Varem estar-hi dissabte passat i el record és molt bo i amb ganes de tornar-hi. Anàvem amb la idea de menjar Kobe, però hi han altres opcions que val la pena provar i amb preu més assequibles. El local, com deia, és petit i sense masses taules, tot i que en aquest cas la decoració té força nivell. El servei molt amable i professional… Em va encantar quan al recomanar un plat que no estava a la carta, amb naturalitat i un cert grau de complicitat, ens va dir el cost … M’emprenya bastant quan canten plats i no diuen el preu….

A la web, podeu veure els plats que ofereixen i nosaltres varem optar per compartir de primer unes croquetes “Joselito” i una coca de foie. De segons les racions de kobe de la fotografia (35€ cada una). I de postres, un assortiment de formatges catalans molt aconseguit i un tiramisú. Com vi varem optar per un Teixar (Montsant) i estava molt assequible (22€), en comparació al preu de botiga (17€). Felicitar-los doncs també per la carta de vins i el marge raonable.

Comentaré els preus de manera individual, doncs no voldria desvirtuar la seva RQP, pel caprici de demanar kobe… :

Les croquetes 10€. Delicioses i de pernil “Joselito”
La coca de foie 14€. Espectacular i amb foie d’alt nivell i gens escàs.
L’assortiment de formatges afinats catalans 10,50€. Recomanable total i es pot compartir.
Tiramisú 4€

Mireu la carta que tenen a la web i per properes vegades em queda penden el tartar que tenia una pinta espectacular (17€) o el bou “GUSTAS” (18€) que crec deu tractar-se e la millor opció RQP... Però un dia és un dia i ens va tirar pel Kobe... També ofereixen alguna cosa de peix... però penso que la gràcia d’alla, es la carn.... I no deixeu de mirar els menús de degustació que ofereixen i que tenien molt bona pinta.

20 comentaris:

  1. El Caldeni ja el tinc apuntat de fa temps i espero anar aviat. Ja estic salivant nomes de pensar en les seves carns excelents.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Ben segur que si tú el recomanes deu ser d'allò més adequat per a tastar una plats bons i a un preu just. Jo, que no sóc gaire de carn em quedo amb les croquetes i el tiramisú... Per a mi, tant o més important és el tracte que et donen, dius que és amable i professional, doncs tenim un restaurant 10!El recomanaré si em pregunten on es pot menjar bé!Una salutació Ricard.

    ResponElimina
  3. Victor... Estic segur que t'agradarà...
    Mercè... Com tu dius és per carnivors, tot i que jo menjo més peix que carn, però disfruto amb tot. Però si que el tracte és bo i "natural".

    ResponElimina
  4. Una festa??
    Un plaer???
    Tota una experiència !!!!!
    Un dels millors restaurants on he menjat mai.
    La cuina excel·lent... el tracte encantador... la bodega més que completa i l'ambient molt agradable.
    jo no havia menjat mai kobe, així que no puc comparar...només puc dir que la de dissabte, és la millor carn que he menjat mai !!!!!

    ResponElimina
  5. Gràcies Marta.. Tens tota la raó... però tu i jo som força carnivors i ho varem gaudir molt... Però tu saps que de les meves amistats, en hi ha més d'un que no faria ni una mossegada... T'imagines algun "catxondo" que demani "me lo puede hacer muy, pero que muy hecho?"... :))). Ara ens toca regim uns dies...

    ResponElimina
  6. Bou de Kobe 'muy hecho' ... es que només d'imaginar-ho m'entra el riure nerviós!!
    XDDDDD

    Felicitats per el moment que veu gaudir i us desitjo que en vinguin molts més i molt millors encara!!

    :)

    ResponElimina
  7. Si jo soc el responsable del restaurant i em demanen això, em nego en rodó... Encara que em costi sortir a la pàgina Facebook "Dónde no ir en Barcelona" on en més d'una ocasió, algú s'ha quexat de que "no se lo hacen muy hecho a persar de pedirlo".
    Fa anys a Vilanova hi havia un mític restaurant francés "Chez Bernard et Marguerite" amb un propietari molt peculiar.. Recordo un dia una taula amb 8 noies que li demanen 7 d'elles entrecot (tenia carn francesa molt bona) i 6 d'elles el demanen "molt fet"... El Bernand, es dirigeix cap a la cuina i amb veu potent que ho sentis tota la sala exclama amb el seu castellà afrancesat "1 chica que sabe comer y 6 que no"... La veritat que em va fer gràcia...

    ResponElimina
  8. Vaig estar fa uns meso per tastar el Kobe i com dius tot perfecte, la carn espectacular, la cocció perfecta i la resta molt bó

    ResponElimina
  9. Gràcies Sergi, veig que coincidim. Salut!.

    ResponElimina
  10. Sempre em preguntava on poguer menjar carn de kobe, tinc vàries receptes i crec que m´agradarà molt, sóc de "las que saben comer" poc feta!!!sempre!!!si us plau!!! Apuntat.

    ResponElimina
  11. Doncs no t'ho creuras, però en la pàgina Facebook "Donde no ir..." hi ha força gent que es queixen de llocs on es neguen a "cremar-lis" la hamburguesa... I entren en debats de si hay que "atender al cliente o no, en estos casos"... :).

    ResponElimina
  12. Jo seria de les que diria " muy hecho" , per aixo no puc demanar aquestes coses....el meu fill sí que en demana i s´ho menja....
    També et dire que la meva ignorància és tal com que és la primera vegada que sento aquest nom Kobe...si no parles de la ventresca perfecta que vas fer ...ja veus jo estic perduda...:-))))

    Tens un bloc de lo més viu....dona gust entrar-hi...
    Felicitats!!!!

    ResponElimina
  13. Dolors... com pots menjar muy "hecho"???... No fa per tu..!!!. El kobe es una especie de bou típica del Japó, cuidats com a reis... En realitat la que aquí arriba es de Uruguai. Una mica xq vegis de que va... el preu en carniceria, es de 150€/kg. Crec que un dia ja vaig comentar l'anècdota d'un amic molt maniatic amb el tema de menjar cru... I li varem posar un filet amb molt poca llum amb l'excusa de que quedava "romàntic" ... i ell menjava sense adonar-se de que era quasi cru, mentre exclamava que "mai havia menjat un filet tan bo"... :)

    ResponElimina
  14. He estado un par de veces en Caldeni y me pareció todo riquísimo. Al mediodía tienen un menú fabuloso y a muy buen precio, del todo recomendable.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Hola Marta, tienes razón... precisamente hoy queria ir al menú de mediodia... he llamado a las 11 y ya estaba todo completo... Gracias por tu participación. Saludos.

    ResponElimina
  16. Avui s'ha reconegut a l'encarregat d'aquesta cuina...i responsable del "Caldeni" ben merescut premi per a un gran cuiner !!!
    Amb ganes de tornar-hi...
    Enhorabonaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!

    ResponElimina
  17. buenisimo, la materia prima de primera calidad, muchas gracias por la recomendacion. un saludo Pablo

    ResponElimina
  18. Content de que t'agradés Pablo....

    Salut.

    ResponElimina
  19. He ido hoy a comer siguiendo tus recomendaciones. He pedido el menú degustación de 56€. En total hemos salido a 80€ por persona. Varios aperitivos, bien y variados aunque las bravas tipo Sergi Arola ya no sorprenden.
    El primero de los entrantes, huevo poché con alcachofas y pulpo, francamente, no dice nada por insulso. Después canelón de rabo de buey, muy bueno y arroz de ceps con espardenyes, lo mejor.De segundos, rape, para mi gusto un pelo demasiado hecho y el famoso buey de Kobe del que tanto hablais. Para mi, una decepción. La carne muy tierna y en un punto perfecto, eso sí, pero claro, como no tiene ni un gramo de grasa, pues eso, que no sabe a nada. Los postres muy buenos y el servicio excelente. Buena materia prima. El pan crujiente pero sólo de una clase, no se puede elegir.No sé,lo habíais puesto tan estupendo que creo que esperaba más.

    ResponElimina
  20. Hola Rosa,

    La veritat es que no sabia el tema del menú degustació. En cap de les tres ocasions que he anat, l'he vist. Deu ser una cosa recent o jo anava despistat que també és possible.

    El tema kobe, com ja comento al post el vaig demanar per curiositat... però les altres dues vegades que he tornat a Caldeni, ja he demanat carn més "normal"... :).

    En el tema carn comparteixo el que dius del kobe. El vaig trobar com una carn massa "perfecta" i el mateix m'ha passat en una altre ocasió i en un altre lloc. Preferixo carns més clàsiques. Per exemple m'encanta el "cebón" de galicia. No conec cap restaurant d'aquí que el serveixin, però el compro a Bovinum a la botiga de la Illa Diagonal.

    ResponElimina