4 d’octubre de 2010

Hamburgueses de tot tipus

El filete rusoEl filete ruso
Enric Granados 95 (Rosselló)
T. 932 171 310


Fa quasi un mes que vaig anar a dinar a aquest local, atret per notes de premsa que han anat apareixent pels mitjans. Abans de continuar dir que el lloc està be i menjar també, però sempre m’ha intrigat el “perquè” uns llocs tenen una campanya de notes de premsa i altres igualment destacables, mai apareixen.

Aquest lloc (fixeu-vos que evito la paraula restaurant) dignifica i reivindica l’hamburguesa com a aliment de qualitat i trenca l’estereotip d’icona del fast food.

Ofereixen força varietat per triar i fins i tot una de vegetariana. En total més de 10 varietats. El pa és també de qualitat i tinc entès que del forn Baluard. Ofereixen acompanyaments com patates fregides, xampinyons, rodanxes de ceba, etc.
Diuen les cròniques d’aquest local, que són “ecogastronòmics”. Això vol dir que segueixen la filosofia del km 0, garantint que al menys un 70% dels productes que utilitzen, són adquirits a menys de 100km.

Destacar també la terrassa que ofereixen al tranquil carrer Enric Granados, que amb el clima benigne de Barcelona, fa e bon aprofitar. Els preus són continguts i es una bona alternativa de menú de migdia.

19 comentaris:

  1. Sembla una paradoxa que una icona del fast-food com es l'hamburguesa, s'elabori amb carn biodinamica, productes slow-food i km 0. Una llastima que no dominin els punts de cocció i sempre la serveixin molt feta, tot i demanar-la poc feta. Si milloren aquest punt, poden ser de les millors hamburgueses de Barcelona, pero el producte es molt bo.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Ostres, si les serveixem massa fetes amb mi que no hi comptin. Precisament és el segón punt més important per a mi un cop hem garantit la qualitat de la materia primera.

    En tot cas, queda apuntada mentalment la referència. Ara que de moment en cap lloc on he anat em posen hamburgueses millors que les que jo mateix em faig a casa :)

    ResponElimina
  3. Victor, el dia que vaig anar-hi, vaig demanar-la "Moooolt, mooooolt feta" amb cara amenaçant i va arribar força be... :)). Però ara ja en general insisteixo molt en el fet de poc feta i els intimido.. :)).

    ResponElimina
  4. Oscar, quan un ha trobat el punt de proporció per fer-les, imagino que les de casa deuen ser les millors... El que passa es que jo no he experimentat mai en el tema i em limito a comprar-les fetes en llocs en que el meu "tastador oficial" les troba óptimes.. La Botifarreria és un d'ells..

    ResponElimina
  5. "Ecogastronòmics"?, no ho havia sentit mai, sempre aprenem coses... Una bona hamburguesa amb carn de qualitat pot ser un bon àpat, el problema és que algunes "cadenes" d'alimentació l'han abaratit amb qualitats i elaboracions "cutres", no?. Et donc la raó amb el carrer Enric Granados, té un encant especial!Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Si Mercè, són aquests noms que ara apareixen... i que si és veritat el que diuen, doncs benvinguts. I comparteixo el que dius del carrer Enric Granados... jo fa anys, quan treballava a Balmes-Rosselló, anava molt a un altre restaurant que encara existeix.. El Ponsà. I menjar a les terrasses, no té preu.

    ResponElimina
  7. Sobre això de la campanya a la premsa, es nota els que ténen algú encarregat del tema i/o ténen bons contactes al sector...Ara, per exemple, el tenim amb el Bar Cañete que apareix molt ben parat a tot arreu -premsa i blogs gastronòmics "professionals"- i em va decebre bastant.

    ResponElimina
  8. Benvingut souver... Tens raó i crec que hi deu haver algun servei de premsa, que previ pagament fa tot aquest montatge... Premsa, revistes que van amb la premsa (tipus "Que FEM?")... I després venim els "amateurs", que interessats amb el tema diem... "anem a provar-ho". Resumint... que "El filete ruso" està be, però tampoc es per apareixer com "gran novetat".... però mentre anem fent resó amb els nostres blogs... :)).

    ResponElimina
  9. Mira per on avuí llegia La Vanguardia i entre mossegada i mossegada de les meves torrades llegia sobre aquest restautant, no el deixan pas malament, bona carta de vins encara que curta i ben escollida i de postres, només parlen d´un sorbet de mandarina crec! Les hamburgueses m´agraden poc fetes però he d´estar molt segura de la qualitat de la carn mira manies!!!:)) a casa les faig jo amb la meva carn i el meu aparell. La carn picada és molt traicionera i ho em diuen en majuscules POTS ANAR-HI TRANQUILA ho no hem veuràn el pel.

    ResponElimina
  10. Tens raó... aquest gent de la Vanguardia s'estan inspirant amb el meu blog... :))). I no es la primera vegada que passa... A veure el lloc està be, ofereix més garanties que molts altres llocs, però tampoc és un lloc per posar-lo a l'agenda i anar-hi expressament. Es d'aquells llocs que si s'està per la zona, pots dir... "anem allà a fer un mos". De postres vaig veure més coses, tot i que no varem demanar-ne.

    ResponElimina
  11. està bé pero potser s´està exagerant, un 12 al meu gust és massa, amb un 11 en tindrien suficient, el servei està molt despistat, la carta de vins es curta pero està bé,t´estan copiant Ricard aquests de la Vanguardia jajjaja,crec que el próxim en sortir serà el topik, l´altre dia al migdia estaven dos membres del 5 a taula amb la llibreteta, aixó que a la pàgina diuen que van d´incognita jajajja, encara que a Cal Deni es van avançar , per cert aquest restaurant està sent un exit total, mai hi ha lloc, molt bo el llibre que ha tret el Dani, val la pena, cómpral.

    Saludos

    manel

    ResponElimina
  12. Gràcies Manel... però una cosa... la conya de que "s'inspiraven en el meu blog", es conya-conya... Que jo sempre m'agrada riure de tot i tb de mi mateix. Tema Caldeni, tens tota la raó... Ahir mateix vaig intentar repetir i trucant al migdia, no tenien taula pel vespre.. I el llibre el tinc pendent i el compro a la que el vegi...

    ResponElimina
  13. potser perqué és un restaurant petit, que té 6 taules?

    ResponElimina
  14. Crec que en té alguna més de 6 no? ... Si que es petit, però no tant.. I en tot cas si el tenen ple, ja deuen comptar que es rendible així no. Es una mica la moda de restaurnats petits... Embat, Gresca, Topik... tot i que Topic es una mica més gran.. Deuen ser més fácils de gestionar i menys risc.

    ResponElimina
  15. Si es de carn a mi ja em va bé!!!
    Esperem que la feina els hi segueixi igual sempre!!!

    ResponElimina
  16. Noi ..fas tans post últimament ..que ja m'hi equivocat de pàgina.
    El comentari anterior era per la casa "paloma"....

    Aquest restaurant que dius que fins i tot el pa és molt bo .....és té que tenir amb comte ..perquè de pa bo els Restaurants bons tampoc en tenen ..i és una llàstima pagar un dineral per el menú i que el pa no es poguí menjar...!!

    ResponElimina
  17. :))) Dolors.... no passa res... I tens raó en el tema del pa...

    ResponElimina
  18. Ostres!
    Com m'extranya que hi possis un establiment d'hamburguesses al teu racó, no ho hauria dit mai!

    A mi pel que fa les hamburgueses m'agraden ben fetes (per el contrari que un bon filet) una que es extranya de per si..jajaja.

    De tota manera no ho tinc massa clar, si surto, m'estimo mes anar a un restaurant:)

    Petons!

    ResponElimina
  19. Tens raó Núria... :))).
    Aquesta alternativa hi vaig anar amb el meu fill en plan "menú de migdia". En ocasions busco llocs d'aquests més econòmics prop de la seva feina, per quan ell queda amb les seves amigues i així va coneixent llocs dignes a preu assequible...

    ResponElimina