1 de novembre de 2010

Aniversari del meu fill

Dos CielosRestaurant Dos Cielos (Hotel Me)
Pere IV, 272-286
T.933 672 070


Cada any per voltants del 30 d’octubre, busco un restaurant “mediàtic” i convido al meu fill a celebrar el seu aniversari. I aquest any ha tocat “Dos Cielos”, el conegut restaurant dels germans Torres, ubicat a la planta 24 de l’hotel Me, amb espectaculars vistes.

Els que em coneixeu ja sabeu, que aquests llocs els evito a no ser que sigui per afalagar a algú molt proper i a qui estimo. En realitat, no m’agraden els menús degustació amb quantitats minúscules de cada plat, ni el muntatge típic d’aquests llocs ni la traca final de salutació-felicitació als cuiners, quan passen taula per taula.

Però he de reconèixer que fora dels meus perjudicis, tot va estar perfecte... El servei de taula, el de vins, tota la organització i cada un dels plats era exquisit. També dir que si comparteixo el sopar amb algú qui s’entusiasma... per mimetisme, acabo gaudint del sopar.... i així va ser.

No passo a descriure, els plats degut a que en la pròpia web de l’hotel/restaurant, ja ho fan i que el menú varia com és lògic, segons les possibilitats de mercat. Però alguns exemples per fer-se idea, són:

“ZAMBURIÑAS, MANDOQUIÑA Y VEGETACIÓN DE PEREJIL” (no sé ni traduir-ho… :)...)
Arròs cremós amb bolets i fruites...
Un ravioli de foie amb sopa de....
Dau de galta de vedella amb espardenya (aquest va ser a petició meva i en substitució d’un que s’havia exhaurit)

Com a vi varem triar un Montsant . En concret el Braó 2007. La carta de vins era extensa... Per la zona Priorats, molts d’ells tenien 3 xifres... :)... i en la zona Montsant, em va sorprendre agradablement trobar el Teixar i el Furvus, però varem optar pel Braó que no havia tastat mai. Els preus de vi, estaven multiplicats per dos respecte a la botiga (el Braó està a uns 22€ en botiga), però res a dir, donat que el servei de copes i somelier, s’ho mereix.

El cost del menú degustació està pels 85€, el que fa que el preu final, prenent vi i un assortiment de formatges que ofereixen com extra, el compte arribi als 120/130€ per persona. I si un imagina la feinada que comporta tot aquest menú i el nivell de servei, no podríem pas dir que la RQP no sigui bona...

Per cert... la foto l' he agafat de la seva web, doncs em va fer vergonya posar-me a fer fotos allà i més després de que alguna taula es fessin fotografiar pel cambrer.... :)).

26 comentaris:

 1. Jajajaja...
  Ja sé una cosa més de tu que m'estranya...jajaj... el sentit del ridícul, tot i que sent una ocasiò especial se¡t perdona.
  Segur que va estar d'allò més bé, només de sentir anomenar els plats que tinc ganes de tastarlos (acabo de començar la dieta jajaja)
  Per cert... que és Mandoquiña?? No n'havia sentit mai... una salsa o sòlid?
  Petonarros i les meves felicitacions al teu fill.
  Salut!

  ResponElimina
 2. Més que sentit del ridicul... el problema és el meu fill que si li proposo de fer fotos allà, amb una mirada em fulmina... :))).
  Ni flowers de que es la "MANDOQUIÑA "... jo m'ho menjo tot... :))).

  ResponElimina
 3. Moltes felicitats a pare i fill!, hi ha ocasions en les que val la pena fer allò que no fariem cada setmana i deixar que et sorprenguin,no?. Molt bona vetllada, segur, i el teu fill feliç.Un petó Ricard!

  ResponElimina
 4. Tens raó Mercè.... i si veig al meu fill content, ja m'animo jo i tot. Gràcies..!!.

  ResponElimina
 5. Aixó es un aniversari ben celebrat, deu n´hi do quin tiberi que veu fer.
  Moltes felicitats i per molts anys!!!

  ResponElimina
 6. Si... en realitat amb gana no varem quedar....Gràcies Sergi..!.

  ResponElimina
 7. Ospa!!! com us cuideu. Quin gran regal i quin gran àpat. Moltes felicitats a tots dos!!!

  Salut!!

  ResponElimina
 8. Gràcies Jaume... ja veus que res a veure amb tendències vegetarines radicals... :)).

  ResponElimina
 9. M'alegra que gaudíssiu tant d'una taula respecte la que jo tinc sentiments contradictoris i, especialment, donada l'efemèride.
  Moltes felicitats als dos.

  ResponElimina
 10. Gràcies Eduard... i entenc el que vens a dir amb "sentiments contradictoris". Varem gaudir pel fet de que el meu fill es amant dels perfecionismes a nivell organitzatiu i quan estas amb algú que està entussiasmat, el contagi es lògic. Però no es pas un lloc que m'hagi queda al cap com "pendent de tornar-hi"... Sense trobar-hi cap "però"... tampoc hi vaig trobar alicients com per tornar-hi.

  ResponElimina
 11. Bones Ricard (i felicitats al teu fill!),
  D’aquí unes setmanes volem fer una escapada a BCN amb uns quants membres de la família amb l’excusa d’anar de compres... i així, de passada, fer un bon tiberi!
  Aquests són alguns dels restaurants (i bars) que hem anat proposant entre tots, a veure quina opinió et mereixen (si els coneixes, és clar):
  Cal Pep
  Caldeni
  Gouthier
  La Taverna del Clínic
  Granja Elena
  Gresca
  Hisop
  Bar Cañete

  (A veure si me’ls puntues... i així ens ho poses més fàcil!)

  Gràcies!

  ResponElimina
 12. Jo tinc la curiositat de anar-hi al Dos Cielos, pero els preus que te m'espanta i la llista de restaurants pendents es llarga... :-)))

  A Esclata-Sangs:
  Els llocs que has anomenat son bastant diferents entre si, tant en el tipus de menjar que serveixen, com en el concepte de local:
  Cal Pep, no el conec
  Caldeni, pendent i amb moltes ganes de anar-hi.
  Gouthier, el local es petit i seus en tamborets i taules altes, crec que tenen una taula "normal" per grups, tinc bon record, no hi ha cap plat molt elaborat, pero el producte es de primera.
  La Taverna del Clinc, pendent de anar-hi.
  Granja Elena, pendent de anar-hi, crec que no obren els caps de setmana. Pero si vas al Gran Via 2 de compres es ideal!
  Gresca, he tastat el seu menu migdia, i em va semblar molt bo.
  Hisop, Hi he anat algunes vegades i en general no defrauda mai, una bona opcio.
  Bar Cañete, no reserven, els tamburets son incomodes, pero les tapes, en general, son bones.

  Salutacions

  ResponElimina
 13. Ara dic la meva…. (els que tenen * són els que en el meu blog podeu trobar ressenya, fent clic als links que teniu a la dreta de la pantalla):

  Cal Pep. Menjar excel·lent però l’espai és mínim i la gent en general menja en la barra (no recordo si al final tenen unes tauletes) i a mi en concret, menjar amb algú dret darrera meu, que està esperant, em posa nerviós i per això no vaig mai.

  (*)Caldeni... de conya si sou carnívors. Reserva imprescindible. Recentment he estat dues vegades i perfecte. Però si aneu amb canalla, no sé si es massa el lloc.

  Gouthier ... no el conec

  La Taverna del Clinc. Local petit amb molta gent i menjar excel·lent... però a la que demanes segons que... pots trobar-te amb “clatallada”. Jo el trobo amb massa soroll i tb fa temps que no vaig.

  Granja Elena... no he anat mai, tot i que els referències són bones.

  (*) Gresca. Molt recomanable tan a menú migdia com a la nit a la carta. Tanquen dissabte migdia.

  Hisop, fa molt de temps que no he anat i no puc opinar. En el seu dia em va agradar, però parlo d’anys, de quan el van inaugurar.

  Bar cañete. Molt nou i encara no he anat. Em fa por degut a les crítiques contradictòries que he llegit... i com està en els seus inicis, he vist molt màrqueting, que no vol dir pas que sigui dolent... Prefreixo esperar i no puc opinar.

  Salutacions i agraït al Victor per donar el seu punt de vista.

  ResponElimina
 14. Per molts anys al teu fill, segur que li va encantar el regal, amb un tiberi així qui es pot resistir.
  Una abraçada

  ResponElimina
 15. Gràcies... si que li va encantar. Cada any fem una aventura d'aquestes...:)

  ResponElimina
 16. Sempre em miro el teu blog, m'encanta la resenya que fas dels restaurants. No cal mirar cap guia de restaurants de Barcelona, mirant el teu blog ja ni ha prou si es vol anar a menjar bé i saber del mal que has de morir al pagar. Felicitats per l'aniversari del fill, ¡¡ quin regal més bò¡¡.

  ResponElimina
 17. Gràcies Carmina pel que em dius. Realment el blog el vaig començar per persones properes a mi, que sempre em demanven "diga'm un restaurat que..." i que actualment l'utilitzen com referència i m'ho comenten després en privat. Sempre dic el que penso, intento ser sincer i fins i tot tampoc tinc per costum "intimar" massa amb la gent dels restaurants, doncs pot acabar distorsionant l'opinió.

  ResponElimina
 18. Per molt anys al Ricard petit ....!!!
  Semble impossible que tu hagis entrat a un Restaurant anomenat " Dos Cielos"...:-))))
  Però aquest val la pena anar-hi encara que és digui aixi ...
  El menjar encara que no saps traduir-lo , estic segura que et va agradar molt ....i nomes per les vistes que és veuen de Barcelona des de aquí , ja ni ha prou per fer una bona celebració....

  Felicitats al Pare i el Fill !!!!

  ResponElimina
 19. Gràcies dolors (de part del "petit"). Si vols que et confessi una cosa... ja em va costar anar-hi ja... Però al menys al ser de nit, vaig evitar la incomoditat de que m'ensenyessin l'hort urbà que es veu tenen al terrat... Que a mi aquestes pijades em costen una mica... :)).

  ResponElimina
 20. Felicitats al teu fill!! jo hi he estat en aquest restaurant...!! però no a menjar, sinó que hi vem pujar d'"estranquis" un dia de cada dia a mig matí, perquè havíem de fer un treball d'urbanística a la zona entre Diagonal-Pere IV jijiji i vem pensar.... colem-nos a l'hotel que tindrem bones vistes! llavors vem entrar al restaurant, però de totes maneres no vem poder fer fotos "aèries" del lloc...

  ResponElimina
 21. Ricard gràcies per la informació! I també gràcies a en Víctor!

  Ara només ens toca decidir... ja trobaràs al meu blog el resultat.

  ResponElimina
 22. Elisabet... ja us imagino allà dalt entrant d'estranquis.... :))). La vista era espectacular, però era de nit, que tot i que té el seu encant, no és el mateix...
  Esclata-sangs... Estaré al tanto del teu blog... el tinc a la llista dels que "apatrullo" regularment..

  ResponElimina
 23. Quin ull que tens Ricard, ja dic jo que no cal consultar cap guia gastronòmica de Barcelona veient el teu blog. Una estrella michelin per el Dos cielos.

  ResponElimina
 24. Gràcies Carmina... tampoc era dificil.. ja estava recomanat per molta gent de fa temps.

  ResponElimina
 25. Has anat al TOC? un petit restaurant del Carrer Girona, jo hi vaig anar-hi i em va semblar molt bé
  Roser

  ResponElimina
 26. Hola Roser,
  Benvinguda al blog. No conec TOC i ara ho he buscat a la WEb. Caldrà provar-ho.
  Gràcies.

  ResponElimina