4 de novembre de 2010

Disset anys i segueix igual

SempronianaSEMPRONIANA
C/ ROSSELLÓ, 148 (entre Muntaner i Aribau)
08036 Barcelona
T. 934 531 820

Feia una 16 o 17 anys que no hi anava i dimecres varem tornar-hi i ja avanço que el grau de satisfacció va superar ampliament les expectatives que en tenia.


Fa 17 anys quan van inaugurar, jo treballava a la UPF a Rosselló-Balmes, el tenia molt a prop i vaig anar-hi forces vegades. El van obrir com una extensió més de la nissaga de la Fonda Europa de Granollers (molt admirada per mi en aquella època) i a càrrec de Ada Parellada, que continua al peu del canó.

Reconec també, que sempre m’havia encuriosit el nom de “Ada”, doncs en aquella època, quan treballava full-time en el món de la informàtica, el nom “Ada” era mític, al ser també el nom d’un llenguatge informàtic que el temps ha deixat a l’oblit. El nom era en record a Ada Lovelace, única filla legítima del poeta Lord Byron i primera dona programadora en la història dels computadors, segons diuen.

Però anem per feina… A l’arribar al restaurant, semblava que no hagués passat el temps… Tot estava igual i al seu lloc i amb el gran mèrit de que tot semblava actual. L’espai és molt ampli i còmode, amb sostres molt alts i taules separades per poder mantenir una bona conversa.

Quan ens van portar la carta, ens van deixar sobre la taula una petit rectangle de paper i una lupa. Era un mini-menú degustació, que per llegir-lo, calia la lupa (i en el meu cas, encara feina en poder-lo llegir). Com que semblava interessant varem decidir-nos per ell.

De primer ens van portar una safata amb 6 mini racions dels seus plats més característics. Tres de calentes i tres de fredes. A continuació un mini suquet de rap, després un tast de magret d’ànec molt aconseguit i finalment els postres que anomenen “blanc i negre”.

Malgrat els menús de petites porcions, no són massa el meu fort, vaig sopar molt de gust i realment ens va agradar molt tot. El cost del menú es de 30€ i com vi varem demanar una ampolla de L’Equilibrista DO Catalunya que tinc descrit al meu blog. Es tracta d’un vi que en botiga està pels 13€ i allà ens va costar 18,95€… es a dir un cost raonable.

Just a l’acabar, va passar l’Ada per la taula a preguntar-nos que ens havia semblat i la conversa va derivar a explicar-nos nous projectes, com un menú pensat per gent jove, que paga tants euros com anys té. No vaig entrar en detalls, ja que a mi em costaria massa car…:)))... però el meu fill que casualment està treballant en un projecte de màrqueting per aquest restaurant, li va semblar molt interessant.

Com fotografia (em vaig oblidar de fer-ne cap) poso la portada del llibre de Ada Parellada, que tot i que pot ofendre als puristes, és molt divertit i segur que moltes de les receptes que aporta, donen la talla, tot i que de moment no he provat cap.

21 comentaris:

 1. Ja saps Ricard que jo no acostumo a anar a Restaurants, però el Semproniana és un dels tres que tinc fitxats i pendents.

  No et dirè que ara més, ja que en realitat li tinc moltes ganes. Però sabent que no acostumes a lloar si no t'ha agradat la cosa està claríssima. LO VOY A GOZAR QUE TE CAGAS!!

  :D

  ResponElimina
 2. Gràcies Oscar... A mi em va agradar i tot i tenir-ne un bon record dels seus inicis, aquesta darrera vegada em va oferir més del que esperava.

  ResponElimina
 3. La semproniana es un d'aquests restaurants que sempre agrada tornar, l'ambient te alguna cosa especial, bon menjar i preu raonable. El vaig descobrir fa uns 10 anys i potser l'haure visitat 8 o 10 vegades. La última vegada, fa uns 8 meos, tambe vaig fer el mateix menú degustació.
  I acompanyar-ho amb l'Equilibrista es una bona opció, recordo que aquest vi m'el van recomanar a Vila Viniteca fa pocs mesos, i tot i que va costar en que s'obris, (i aixó que el vem tenir decantat més de mitja hora, com ens van recomanar a Vila Viniteca), ens va agradar molt.
  La Semproniana es un d'aquells valors segur, que mai falla en qualsevol compromis.
  El que sempre em quedo amb les ganes de provar es el Petra, al costat de Santa Maria del Mar, i crec que es més económic que la Semproniana.

  ResponElimina
 4. Fa molt temps que no he anat al Semproniana, però m'has fet venir ganes de tornar-hi. Serà qüestió de buscar un forat a l'agenda.
  Una abraçada

  ResponElimina
 5. Victor, tens raó i tinc pendent de provar el Petra. Pel que fa al vi L'Equilibrista, el vaig descobrir fa un parell de mesos al restaurant "9 de la Borriana" (el dels maridatges) i allà són força fans també de Vila Viniteca.

  ResponElimina
 6. Josep... són aquells llocs que sabem existeixen, però queden com a l'oblit... Va ser el meu fill, ara fa pocs dies, que al preguntar-me per aquest restaurant per temes de màrqueting que ell treballa, em va fer decidir-me i dir "anem-hi..!". I bona pensada...

  ResponElimina
 7. No sàvia Ricard que també coneixies L'Europa de Granollers , pensava que no t'hi feies amb els del Vallès Oriental .....-))))
  Jo també hi vaig anar quan era basta'n nou , però ara fa molt de temps que no hi tornat anar .
  Recordo el seu arròs ...que era molt bo!!és deia arròs Parellada??

  ResponElimina
 8. Clar que conec Fonda Europa... i molt..!!. Fins i tot quan em vaig casar, la condició va ser casar-me allà... I un cop fixat aquest lloc, l'entorn (estic parlant de fa 25 anys) em va buscar una esglesia "propera" i vaig anar a parar a un cementiri de la Garriga q es diu "La Doma"... Però abans anava molt per allà... després em vaig fer "Barcelona adicte"...

  ResponElimina
 9. Ei, Ricard, moltíssimes gràcies pel teu comentari!
  t'ho vas ben callar, eh???? (això de que tenies un blog.....!)
  una abraçada

  ada Parellada

  ResponElimina
 10. Sembla clar que L'Ada Parellada deixa "marca".No ets el primer que en fa un boníssim comentari, així és que ho tindré en compte quan miri llibres de cuina.A reveure!

  ResponElimina
 11. Gràcies Ada per la teva participació al Blog... Més que callar-me, en realitat sempre intento ser molt discret... :).
  Mercè, tens raó que deixa marca, la seva participació en el blog, ja es d'agrair i el seu llibre, està fet amb un toc d'humor envejable..

  ResponElimina
 12. Dons si que sembla interessant... altre cap a la llista...jijiji.... la llista s'està fent massa llarga ultimament...amb la canalla... ja se sap... com ens camvia la vida.

  Salut i més petons!
  Muassssssssss!

  ResponElimina
 13. Hola Nuria... Tens raó que amb canalla i vivint lluny com vius, la llista es fa massa gran. Petons!.

  ResponElimina
 14. a mii em passa com a tu, vaig anar sovint al semproniana quan va obrir, atret pel no parellada, però ara ja fa anys que no hi vaig, i quan pugui penso posar-hi remei perquè sempre m'havia semblat un lloc recomanable i divertit, cosa poc habitual a la majoria de restaurants.

  ResponElimina
 15. Bon dia Manel... Curiosament al tornar-hi, em va agradar més del que recordava de feia anys. I vaig anar-hi una mica perquè el meu fill el conegués i resulta que varem sortir molt contents i satisfets.

  ResponElimina
 16. Ricard,

  un parell de llocs a suggerir-te, del tipus bar de forquilla de tota la vida:
  - Taverna Can Roca, a Sant Andreu (c/ Gran de Sant Andreu, 209) (en aquest cas, deixant de banda el tema dels vins)
  - Can Josep, al c/ Roger de Flor, 237
  Dos excel·lents llocs amb un menjar boníssim, i, en el primer cas, amb algunes originalitats basades en els productes clàssics.

  ResponElimina
 17. Gràcies Manel... Precisament del primer en parlava aquest matí amb una professora companya de la UPF, que em recomanava anar-hi, ja que ella viu a prop i li encanta... El "problema" es que només obren migdia... I el "can Josep", caldrà provar-lo... Gràcies..!!.

  ResponElimina
 18. Justament abans d'ahir hi vaig sopar, vam fer un "menú a preu d'edat" amb els meus companys de pis. Ens va agradar moltíssim. He mirat si tenies el restaurant publicat i deixo el comentari per si algú hi ve a parar doncs poder tenir l'opinió escrita sobre aquest menú, tot i que aviat miraré de fer una crònica al blog. Es tracta d'un menú degustació amb 4 plats més postre, begudes no alcohòliques i cafè. Els plats són sorpresa i la veritat és que ens van sorprendre molt! tots boníssims i en comparació amb els preus de la carta és una bona oferta pel jovent que sap valorar aquest tipus de menjar. Primer una amanida de salmó amb mango, seguida d'un arròs del venere amb sobrassada, després tonyina amb llima i mel, i per 4t plat galta de vedella amb garnatxa. Els postres eren boníssims, per addictes a la xocolata! i per acompanyar el cafè ens van portar una "coca de vidre" gegant. Tres persones més un vi negre, ens va sortir per 75€. El local em va agradar molt i veig que dius que no ha canviat gens, ja està bé, és d'un estil molt particular i espero que no el canvin!

  ResponElimina
 19. Bet, m'alegro que et vagi agradar.... El dia que hi vam anar ja ens va explicar l'Ada aquest menú. Qui fos jove....:)....Salut...

  ResponElimina
 20. Hola Ricard la setmana passada hi vaig anar a sopar i he de dir-te que res ha canviat desde que vas fer el post.Segueix existin a la seva carta el seu mini menú degustació i al mateix preu 30 € , ( ara però no necessites la lupa).És el que varem escollir.
  De primer el plat amb sis mini racions dels seus plats més caracteristics tres de freds i tres de calents, de segon un tastet de peix dentol a la planxa i una de carn magret d'ànec, de postres el "blanc i negre " de xocolata.
  Tot molt bo.El local agradable i el servei correcte.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Montse,

   M'agrada que m'ajudeu amb el seguiment dels restaurants. L'altre dia mentre posava en ordre la web al crear la nova pestanya "Historic", vaig revisar tots els llocs publicats i en més d'un com Sempronina, vaig pensar "que en fa de temps que no vaig!".

   Però arribo fins on arribo.

   Salut i gràcies

   Elimina