28 de novembre de 2010

Menjar Excel·lent, però... :(

Granja ElenaGRANJA ELENA
Passeig de la Zona Franca, 228.
T. 933320241

Feia dies que tenia aquest restaurant a la llista, a partir de diverses recomanacions… fins i tot la del col·lectiu “5 a Taula”, que en general estic bastant d’acord amb els seus criteris. Dos factors retardaven la visita… El fet d’estar en un lloc poc de pas per mi i el de no obrir per les nits. Però la setmana passada, aprofitant una visita a una empresa propera, vaig trobar el moment.


Per no posar intriga a la crònica, dir que el menjar es excel·lent, amb matèries primeres d’alta qualitat… i els preus estan al nivell del que ofereixen. El “problema” és que tot això, ho ofereixen en un local de dimensions reduïdes, amb poc espai, amb gent dreta esperant, soroll, etc.

Mentre degustàvem els plats (Arròs cremós de bolets, amb foie poelé, “Potxas con almejas”, Tàrtar de filet de bou i Porquet de Segovia al forn) ens preguntàvem que “quin era l’encant del restaurant”?. I varem arribar a la conclusió de que per molta gent, podia ser el fet de menjar tan be en un lloc que d’entrada, no en donaries 5 cèntims... es a dir el “contrast”.

Però jo que soc força cerebral, no ho vaig acabar d’entendre... Li hagués trobat gràcia si els plats no haguessin estat tots al voltant dels 20€... Hi ha bastants restaurants a BCN, on per aquest preu menges també exce·lent i sense l’ambient sorollós i sense gent d’en peu, esperant que es buidin taules ( a la foto podeu observar això)

Luxe se’n veia molt.... Un exemple poden ser caixes de vins mal col·locades amb etiquetes de luxe tipus "Flor de Petrus", que està al voltant de 100€ l’ampolla... o "Pago Carraovejas", per dir-ne un parell....

El dinar amb postres (Souffle de xocolata i Assortiment de formatges) va sortir sense vi per una mica més de 50€ per persona. I amb vi, ja dependria de l’elecció.

Mentre acabaven i pagàvem, ja comentàvem que havíem menjat de conya, però que no era pas un lloc amb especials ganes de tornar-hi. Però va passar un fet que ja em va decidir a no tornar-hi més i va ser el següent: S’apropa el propietari, ens pregunta on hem deixat el cotxe i li diem que al pàrking del costat... Ens recomana que per la propera, aprofitem el pàrking d ela botiga “Wala” situada en front, que no cobren (sic).. . I ens diu “però us ofereixo un tiquet de bonificació pel pàrking del costat”.

Li donem les gracies... augmentem la propina pel detall, marxem, entrem al pàrking i ens trobem que ens havia donat un tiquet de “vale por 1 euro”... Llàstima que la màquina ja s’havia empassat el tiquet... que sinó, torno a entrar i amablement li retorno el tiquet, dient que no els volia perjudicar... que no fos que perdessin diners per culpa meva..... :).... Puta misèria..... :). Això es fer el ridicul.. i més quan ni li haviem parlat del pàrking.

Però reitero que es menja de conya, tot i que amb no masses possibilitats d’elecció.... Si us agraden aquests “contrastos”, ja teniu un lloc i no oblideu reservar, que sempre està ple...


22 comentaris:

 1. En aquest cas, em sembla que les coses negatives més que les positives fan decantar la balança.

  ResponElimina
 2. Hola Glòria... No se masa que dir... a mi no em va entussiasmar... però sempre està ple. Vull dir que deuen haver-hi gustos per tot.

  ResponElimina
 3. ricard, estic d'acord amb tu, per pagar cinquanta euros sense vi crec que es pot demanar tranquil·litat i una certa comoditat, que no parlo pas de luxes. però no hi ha res pitjor que menjar amb l'angoixa de veure la gent dreta que s'espera, vulguis o no et fa anar més depressa i no gaudir del ritus d'un bon àpat i de la conversa que l'ha d'acompanyar.

  ResponElimina
 4. Tens raó Manel i quan vaig reservar ja em van dir que a les 3, quedés la taula lliure. Per això no acabo de veure la gràcia d'aquest restaurant.... Em sorpren que a diferents llocs, es consideri "recomanable". Avui en dia hi han molts llocs q per 50€, es menja de conya...

  ResponElimina
 5. Comparteixo el que dieu, sobretot ,si a sobre que pagues 50€ sense vi, has de deixar la sorollosa taula a corre-cuita i de postres, t'intenten "subornar" amb un gran tiquet pel parking. Aquest segur que no hi aniré(encara que fos a costat de casa).

  ResponElimina
 6. Ja... si estem d'acord Jaume... però com es que té èxit?. O es que la gent els agrada aquest rollo?... He fet la hipòteis de gent que el coneixen i els "fa por" anar a altres restaurants, doncs aquí es com tot més "casero"... però crec que es simplificar massa... I "pijos" com "5 a taula"... realment els agrada allà???. Em va descolocar...

  ResponElimina
 7. Estic completament d´acord, em sembla una mica snob aixó d´anar a un restaurant a pagar més de 50€ el cobert i que et serveixin igual que a qualsevol bar de menú. el menjar serà impressionant però la situació no és la idónea al meu entendre.

  ResponElimina
 8. Sergi... tots estem d'acord, però hi ha alguna cosa que no em quadra... Jo mateix vaig veure com estava "completo"... i entraven gent demanant taula.... La meva lògica no hi troba explicació...

  ResponElimina
 9. Caram...
  Jajajajajajajajajajajaja....
  Per la pròxima li feu la ola en agraiment...:))).

  LA veritat es que n'hi hà molts restaurants on es menja molt bé, de vegades s'ha de pensar i compensar dinar en una capsa de sabates amb ulls observante a veure si t'aixacas ja de la taula, això a un burguer o si dines de menú o a un preu vaig es por entendre, però tampoc es barat 50 per persona.

  ResponElimina
 10. Nuria... m'ha fet gràcia lo de fer "la ola"... Però a mi que en ocasions m'agrada fer-me el pocasolta... t'asseguro que si hagués vist que el "vale" era d'un euro... li hagués dit amb cara de "molta preocupació".. "Nooooo.. noooo... gràcies... no li vull fer torontollar el negoci...".... :)).

  ResponElimina
 11. Hola Ricard, fa molt pocs dies que llegeixo aquest blog i m'encanta. Crec que la Granja Elena es beneficia des de fa uns anys de la típica espiral d'inflació mediàtico-esnob: es publiquen crítiques i cròniques laudatòries sobre el lloc en qüestió als mitjans dominants (crec que La Vanguardia ha fet molt en aquest cas), i el lloc comença a omplir-se, no pas per les seves qualitats intrínseques sinó per pura moda: "que guai, anem a un lloc gourmet en plena zona franca". Aprofitant l'avinentesa, la propietat -fins llavors segurament modèlica– comença a fer rateries. El dubte és si això passa a tot arreu o és un fenomen barceloní.
  Perdó pel rollo i gràcies pels posts!

  ResponElimina
 12. Hola Albert i benvingut!!. L'explicació que dones, si que posa llums al misteri. He reflexionat i tens raó... realment molts dels inputs em venen de La Vanguardia & "friends". Si que es una mica el rollo de : "que guai, anem a un lloc gourmet, on la gent s'aglomera i sembla un bareto amb caixes mal apilades". També tens raó en que segurament la propietat, s'ha anat espatllant... De fet em va semblar patètic quan el propietari ens va acomiadar desde darrera la barra, amb somriure i el dit gros aixecat en plan.. "tot ok eh?".

  ResponElimina
 13. Jo tampoc entenc el gran èxit, a no ser que per aquella zona es el únic bar una mica decent per menjar, va comença com un bar on feien uns bons “bocates”, i ha agafat un gran renom, hi he anat un preí de vegades perquè estava per aquella zona, i sempre esta igual, es menja bé però com molt bé dius per aquet preu es pot demanar alguna cosa millor, se lis ha pujat una mica l’èxit al cap.
  Miquel

  ResponElimina
 14. Hola Miquel...potser si que no hi ha més oferta per la zona... i en canvi si hi han empreses q deuen convidar a clients per "impresionar-los"... ;).

  ResponElimina
 15. Segueixo el teu blog i fa un parell d'anys vaig estar a Granja Elena. El producte era bo, però tal com comenteu, el binomi comoditat-preu, no està compensat. La RQP podria ser correcte en un altre ambientació. Al meu criteri, un dels èxits del lloc, es que els clients més o menys habituals, es troben "com a casa" i això ho valoren, persones que tot i disposar d'un bon nivell econòmic (el lloc ho requereix) no estan com peix a l'aigua en un restaurant més clàssic.

  ResponElimina
 16. Bon dia "anonim". Agrair-te el comentari i donar-te la benvinguda. El que aportes, es ben cert... i ara que ho dius si que hi un cert "compadreo" amb cliens que deuen ser habituals i que vulguis o no, aquestes diferències de tracte, no són maques... Igual als habituals els dóna 2€ de parking.. :))

  ResponElimina
 17. Yo conozco el lugar por trabajar cerca y he estado en más de una ocasión. Para mi es un sitio perfecto. No necesito de decoraciones para comer. Pero escribo porqué encuentro injusto el comentario del parking, ya que son mayoria los sitios que no ofrecen ninguna facilidad.
  Juan

  ResponElimina
 18. Juan, agraeixo la teva participació. No se si el comentari que vaig fer del "vale por 1€" del parking es just o no... doncs segons com es miri, podríem dir "encara gràcies", però realment em va molestar. Ja veus que en tot moment parlo de la qualitat del menjar, però penso que no cal el tema del "tiquet" i en to cas, si es vol fer, que sigui per exemple, per 1hora... Semblaria més digne.

  ResponElimina
 19. Y veo que siguen los esnobismos... no despertamos o que?

  ResponElimina
 20. De moment el tema snob, pel que es veu, es manté i porta públic... Cal anar triant.. Salut!.

  ResponElimina
 21. Hola Ricard!
  Mira, amb el teu comentari m'has tret les ganes d'anar-hi. Estic amb tu i amb Manel: a partir de 30-40 per cap sense vi, cal exigir alguna cosa més que bon menjar.
  I m'ha agradat molt l'anàlisi mediàtico-esnob d l'Albert: crec que ha donat en el clau. Formen tant part de la nostra vida, que tot sovint no tenim present com de poderosos poden ser els efectes dels mitjans. I com es diu al meu poble, tot sovint més val caure en gràcia que ser graciós...

  I el detall del tiquet em pareix secundari. Ara, significatiu...

  ResponElimina
 22. Si Massitet.. tens raó. I per 50€ pots menjar a Gresca (per dir un lloc) amb entorn digne i menjar de més qualitat.. I dic aquest lloc perquè s'han atrevit amb un apartat a la carta de menuts, que contrasten amb la resta de cuina d'alt nivell i moltmés creativa.. I podríem seguir la llista... Topik (més econòmic i tot), etc. Varem menjar be... però tampoc per dir "ohhhh"... :).

  ResponElimina