5 de desembre de 2010

The Best Wine Bar in the World?

Monvinic RestaurantMonvinicDiputació, 249, 08007
(tocant R. Catalunya)
T. 34 932 72 61 87
http://www.monvinic.com/


No sé pas si es realment el millor Wine Bar del món tal com publiquen a The Wall Street Journal, però en tot cas ens hem de sentir orgullosos de comptar amb un loc així a BCN.




Conec be aquest bar de vins que només obren vespres de dies laborables i feia temps que tenia ganes de provar de sopar-hi al restaurant que tenen al fons. Fins ara m’havia limitat a anar a fer algun vi. Sabia de llegir referències que el lloc no era econòmic i finalment ens varem decidir la passada setmana.

Venint dels tres restaurants visitats darrerament a aquest blog (i d’un altre que no mereix publicació aquí) la decoració i ambientació em van semblar estratosferics... tot mol estil cosmopolita... molt New York... amb les cartes projectades a les parets a través de múltiples canons de vídeo... amb la tria de vins a partir de tablets-PC (això si... una mica lents i poc ergonòmics comparats amb el món IPad)... servei educat i amb savoir faire... i un públic majoritariament extranger (però no guiri..!!) que venen a visitar aquestes coses com si es tractés d’un lloc de culte.

L’unic perill del lloc, es que no és molt adequat per demanr un “Don Simon” o equivalents ....:). Varem optar per vi a copes... les primeres un blanc ACUSTIC CELLER i les segones de FERRER BOBET 2007. Però clar... vins com FERRER BOBET 2007, tenen un cost considerable.

A l’hora de demanar el sopar varem optar per compartir tres primers Coca de tomàquet, ceba, espinacs i ceps, Escalivada amb anxoves, Bunyols de bacallà. I com segons Xai anyell amb mongetes de ganxet i anec salvatge.

Tots els plats eren excel·lents, però a destacar els bunyols que contenien autèntics trossos de bacallà de primera qualitat (els millors que he menjat maI) I lànec que va menjar el meu fill que era delicios.

La veritat es que em va sorprendre, doncs m’esperava una cuina més sofisticada (que sabeu no m'agrada massa) en plan de “sorpendre” i era una cuina que tot i la excel·lent presentació, podria ser digne d’una fonda de qualitat de tota la vida.

El preu amb dues infusions de gengibre i llimona, excel·lents, va sortir sesne comptar el vi, per 84€ dues persones. No és econòmic, però si el visiteu ja em direu si s’ho val o no ... i sense que calgui donar agraïments a cap cuiner mediàtic, d’aquells que et venen a visitar al final del sopar... ;).

En fi... que ens va agradar i amb ganes de tornar-hi. La foto que he publicat, correspon a l'entrada, en concret el wine bar. Recomano per si voleu veure fotos i informació addicional, l'entrada del blog de Gastrofila.

17 comentaris:

  1. Ja es casualitat ja, pero jo vaig anar-hi aquest divendres, tambe vaig pendre un Acustic blanc i abans un Riesling de Australia que estava espectacular.
    Si puc, entre avui o dema penjare la meva entrada al blog.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Quasi coincidim.... nosaltres varem anar-hi dimarts. Quan posis la teva entrada, posaré un link al meu post, així poden comparar opinions els que ho llegeixen. salut!.

    ResponElimina
  3. Aquest ja l'havia sentit esmentar algun cop, jo la veritat, tot i que no el trobo econòmic, tampoc el trobo car, 44 per persona si fas un bon àpat (Posem 50 o 55 amb la veguda espero no equivocarme de massa) es un preu just, i es el es sol pagar quan surts i menjes de carta.

    Aquest ja el tenia a la llista de pendents, ara puja enprioritats sobre els altres.

    Salut!!
    ..I força al canut. hehe

    ResponElimina
  4. Nuria... ho has clavat... amb les 4 copes (les de Ferrer Bobet estaven a 10€ cada una, mentre que les de Acustic a 2,80€) va sortir per 55€/persona.... I gràcies por lo de Salut... lo de la "força" ... que ja tinc una edat eh?... ;).

    ResponElimina
  5. Fa molt de temps que tinc ganes de tastar-ho, tothom m´ha parlat molt bé, el preu de les copes em sembla na mica car, però està al centre i has de pagar tot el disseny, a veure quan hi puc anar-hi

    ResponElimina
  6. Hola Sergi.. el Ferrer Bobet comprat en botiga, s'apropa als 30€ l'ampolla.Per això era cara la copa.. La quantitat que posen es acceptable. En tot cas al bar, que es on havia anat sempre, hi ha l'opció de mitja copa. I es una opció interessant, que permet tastar vins que d'altre manera serien (més) prohibitius.. A mi m'encanta anar-hi amb algú, demanar dues mitges copes i compartir-les..!!.

    ResponElimina
  7. Realmente Barcelona tiene dos sitios impresionantes en este ámbito y también otros con menor relevancia. El otro destacable es el Torres del paseo Gracia, donde también se puede comer.

    ResponElimina
  8. Tens raó "anònim". El que passa es que Torres, al ser bar mono-marca, per la gent del pais, és com si tingués menys alicient. Ja sé que fan grans vins, però a mi em fa més il·lusió descobrir coses desconegudes. Però per parlar de llocs de vins extraordinaris... "La vinya del Senyor" just a Sta Maria del Mar, també és un local que val la pena i amb entorn espectacular...

    ResponElimina
  9. A mi m'ha sobtat que efectivament els plats no tenen aquells títols inacabables de quadre de Dalí, sinó que són plats tradicionals que com dius es poden degustar en una bona fonda. Jo em quedo amb la fonda si bé deu ser espectacular un lloc així!... però amb el meu tarannà, crec que aquí només hi aniria acompanyada per tú!...(que ningú no s'ho prengui malament,eh?...)Una abraçada Ricard!

    ResponElimina
  10. Gràcies... Tens tota la raó amb lo dels noms inacabables... jo tb em vaig sorprendre de veure que hi havien "bunyols normals"... :)). Jo hi vaig sovint, però només a l'entrada (bar) doncs m'agrada molt el tema tast de vins i allà puc tastar coses.. però al restaurant era la primera vegada...

    ResponElimina
  11. Aquest si que me l'apunto Ricard, encara que em quedi lluny i només obrin entre setmana. He llegit molts comentaris sobre aquest bar, i la gran majoria bons, i algun dia baixaré a provar i a gaudir com a mínim del servei a copes del bar.
    Salut!!!

    ResponElimina
  12. Hola Jaume... quan dic que BCN pot estar orgullosa d'un lloc així, em refereixo al bar de vins... Jo tampoc visc a BCN, però per mi es una referència aquest lloc.

    ResponElimina
  13. Molt i molt interessant aquest lloc, dels que m´agrada per tastar vins i picotejar "pijadetes" del país!!! vaig a mirar de fer-ho ben aviat aquests tastet:)))Ja t´explicarè. Un petó

    ResponElimina
  14. Tinc unes ganes boges d'anar al Monvinic. Em guardava el tiberi pel dia del meu aniversari... i just aquell dia estava ple, brrrr!!!!

    Haig de buscar la manera d'anar-hi!

    ResponElimina
  15. Es que amb la crísis, tothom es concentra als mateixos llocs... Molts dels restaurants que tinc aquí, sense reserva es impossible... Ara fa 3 dimecres truco a Topik al matí per reservar pel vespre i tot ple... I aquí Monvinic es de conya!!.

    ResponElimina
  16. Resumo mi experiencia con la entrada al blog:

    http://melcionzuluetaarquitectos.blogspot.com/2011/02/entre-el-monvinic-y-el-fastvinic.html#more

    Por cierto, exquisito blog el vuestro. Vale la pena degustarlo con tranquilidad

    ResponElimina
  17. Melción Zuleta.... Gràcies per les teves paraules i per l'adreça del teu bloc.... I per compartir l'experiència......

    Només dir-te que TOTALMENT d acord en que Monvinic és un lloc excepcional.... Del Cesar sommelier, grans elogis també..... del Cesar persona, no el conec.... Dels defensors de Fastvinic, no s' ho creuen ni ells....

    Jo tb he menjat l entrepà de perdiu sortint d algun tast Monvinic.... bo.... Molt
    bo... Però no com per quedar épatée..... I justificar la moguda.... ;)

    Reitero agraiment per les vostres paraules....

    ResponElimina