14 de desembre de 2010

Bones tapes i bon tracte

Paco MeralgoPaco MeralgoMuntaner 171 (Cruïlla amb Còrsega)
T. 934 309 027
http://www.pacomeralgo.com/

Feia dies que tenia ganes d’anar de tapes en algun dels llocs ben endreçats de BCN i que no pertanyen aparentment a les “fabriques de tapes en sèrie” a l’estil de Txapela, Sagardi, etc. I que consti que no tinc res contra aquest establiments i en concret en el primer he estat un munt de vegades a picar.Buscava un lloc a l’estil de Tapaç 24 (Diputació, 269) o Taktika Berri ( Valencia, 169) que com que era festiu, no vaig poder reservar i finalment varem acabar a Paco Meralgo. Coneixia el lloc de feia temps de passar per davant, però sense haver-hi entrat mai. Vaig veure que acceptaven reserves i cap allà el dia 8/12 per la nit, final del llarg pont.

Just entrats, em vaig espantar de veure l’aglomeració de personal... i vaig llegir el pensament del meu fill que em deia en silenci...”però on m’has fotut... amb tanta gent ni ens sentirem al parlar”.

La primera impressió positiva, va venir amb el tracte amb el personal que treballa allà. Suposo que deu tractar-se d’una política d’empresa, però el tracte es molt bo, desenfadat, proper i amb savoir faire. Vaig deduir que fins i tot tenien certs “gags” assajats d’aquells que funcionen sempre i que donen alegria al tracte.

Varem optar per tapes de batalla (en tenien de peix i marisc amb molt bona pinta). En concret croquetes de marisc, croquetes de pernil, pavies, truita de carxofes, montaditos de tàrtar, montaditos de foie (els dos mols recomanables), empanadilla (amb massa pebrot pel meu gust), però tot molt be i amb un servei amable i EFICAÇ (si... si... EFICAÇ en majúscules).
Evidentment no es el lloc d’anar a fer un sopar romàntic ni per mantenir una conversa intensa, tot i que deu ni do la bona sonoritat que ofereix. Tenen bona carta de vins i fins i tot una petita carta de vins a copes. Em va alegrar que fos possible triar vi en copes decent.... Estic tan tip de que quan demano vi a copes em surtin amb el típic “le pongo el rioja de la casa que se toma bien”.

Varem pagar per dos quasi 50€, que està be si comptem que les dues copes de vi escollides, sumaven 9€. 

18 comentaris:

 1. Gracies per fer publicitat del meu blog ;-)
  Les croquetes son millors les de pernil que les de marisc, almenys per el meu gust, per en general les tapes son bones. Jo ja tinc ganes de tornar-hi

  Ja nomes et falta el Taktika Berri, on gaudiras amb qualsevol plat que demanis, l'amanida de bonitol, el remenat de bolets, les mongetes blanques amb guindilla, el "Chuletón" amb els seus pebrotets del piquillo,mmmmm, el seu lluç espectacular. Que sapigues que no hi ha carta i et canten els plats que hi ha en aquell moment, així que has de escullir sota pressió.

  Salutacions

  ResponElimina
 2. Hola Ricard...
  D'aquest si que n'havia sentit a parlar, és altre que va a la llista del ja innombrables que tinc `pendents...ajajaja...

  Hauria de fer una marató...jajaja.
  Per cert, que són les pavies? crec que no n'he menjat mai, al menys amb aquest nom (disculpa la meva ignoracia)

  Petonets!!!

  ResponElimina
 3. De res Victor... com més tràfic es generi, a tots ens va be. El Taktika Berri el tinc pendent i de fet era la 1a opció... però al ser dia festiu, no em van respondre el telèfon per reservar.

  Núria... les "pavies", és el que a Madrid anomenen "soldaditos de pavia"... i es bacallà arrebossat en forma de tires... ( i potser en lloc de bacallà posen algun altre peix, segons el lloc).

  ResponElimina
 4. Vaja, quan t'he llegit sobre el soroll m'he espantat. Darrerament hi poso molta atenció a aquest aspecte ja que si n'hi ha massa em pot fer venir migranya...
  Però veig que al final la cosa no era per tant :)

  M'encanta llegir quan aneu a sopar tú i el teu fill, és maco :)

  ResponElimina
 5. Si Oscar, el soroll per mi es un punt a valorar, però em va sorprendre que no ens va agobiar. A mi tb el soroll em posa nerviós i els nervis em produeixen migranya...

  Si que es un privilegi que el meu fill vulgui anar a sopar amb mi amb 21a.. però em queda poc... en pocs dies marxa a Oslo per un Erasmus i està 6 mesos allà.. :(.

  ResponElimina
 6. He llegit la teva entrada i els referents comentàris i, enfí, potser no cal que em repeteixi, no? És un dels llocs de tapes que val la pena repetir, per tot el que heu dit: bona presentació, gustos, atenció al client com tu dius, Ricard, eficaç i, val a dir, que molt simpàtics, etc. És un lloc dels que val la pena, a mi peronalment em va agradar i espero repetir, només hi he anat una vegada... :-(
  Pel que fa a poder anar a sopar amb el teu fill sí que és un privilègi sí, però no cal que ho perdis eh!!! donat tot el que tu com a pare li has ensenyat i aconsellat, segurament ell et pugui mostrar llocs genials quan vagis a veure'l a Oslo, no? :-) Esperem veure alguna entrada d'un restuarant d'Oslo!!! :-)))

  ResponElimina
 7. Gràcies Airun... Però el tema Oslo no sé si gastronòmicament dóna per massa... :)). Conec els 4 països nòrdics i en concret ara fa un parell d’estius, a través d’un intercanvi d’apartaments, bastants dies a Copenhaguen i Suècia Sud i sort que molts vespres cuinava jo a "casa"... que pel que fa a restaurants, la meva gana minvava dia a dia... I al Noma (best of the best) no vaig anar.. ;)

  ResponElimina
 8. Ostres... jo no conec tota aquella zona i molt menys gastronomicament parlant. Enfí, doncs així el teu fill cuinarà de perles i tu podràs provar els seus plats!!! No??? Qui sap!!! ;-)P

  ResponElimina
 9. Ricard com sempre l´ encertas, em sembla un lloc molt recomenable per anar-hi ja que tot es de bona cualitat i el preu és molt correcte
  Salut

  ResponElimina
 10. Sergi, El problema d'aquests llocs es que sempre estan plens... Es com el peix q es mossega la cua... Com més be ho fan, més gent va... Però clar... bo, econòmic i sense aglomeracions, ja seria demanar massa... Per sort admeten reserves i funciona força be.

  ResponElimina
 11. Es un restaurant com jo dic de tapes a la Catalana, o sigui que pots seure i et serveixen, (a la Donosti estàs de peu i et serveixes), em anat alguns cops i sempre em sortit encantats.
  Una abraçada

  ResponElimina
 12. bona opció per tapejar, l´unic que depén del dia el servei és una mica estúpid i de no pasar-te en el preu, m´agrada mourem per aquella zona, avans també anava a tapejar al Cinc Plats per a cambiat molt, també hi ha Segons Mercat i més a baix el clàsic Taktika Berri on mai hi troves lloc tampoc

  ResponElimina
 13. Si que es tal com dius... "a la catalana"... :).

  Anònim: No conec el "Cinc Plats" i si el "Segons Mercat" que tinc publicat aquí mateix. El Taktika Berri el tinc pendent com deia en un altre comentari, però tinc entés que actualment admeten reserves . Gràcies!.

  ResponElimina
 14. Para mi el mejor sitio de tapas y coincidiendo con la zona, es la Taberna del Clinic. Pero como en todos estos sitios, siempre muy lleno y en este caso, los precios quizas más elevados.
  Juan.

  ResponElimina
 15. El Cinc Plats es desastrós, va tindre el seu añet de gloria al començament pero ha perdut molt ja, es limiten a fer un primer i un segon quan la gràcia d´avans eren les tapes per compartir.
  La taverna del clínic está bé pero la ostia te l´emportes, a més amb els vins, el més económic està a 18€

  ResponElimina
 16. Contesto als dos "anònims"... :).
  La Taverna del Clínic, sense haver-hi estat, tinc noticies (i l'anònim segon ho confirma) de que els preus són considerables... i si el vi ja està a partir de 18€, encara pitjor. Però sempre m'han dit que el producte és bo.

  ResponElimina
 17. Hola Ricard!

  Les dues vegades que hi he anat hi he menjat bé i, com tu dius, malgrat les aglomeracions, s'hi està prou bé.

  I a La Taverna del Clínic també hi he anat i també em va agradar molt, malgrat que les taules de l'entrada, les del costat de la barra, no són massa còmodes, però és com anar al Paco Meralgo.

  ResponElimina
 18. Gràcies Manel... trobava a faltar els teus comentaris, que ja saps que coincidim amb molts gustos. I ara que ho dius, he passat bastantes vegades per la Taverna del Clínic i potser la imatge que m'he fet de passar.. es la d'incomoditat. I coincideix anb això que dius de les taules de l'entrada...

  ResponElimina