23 de gener de 2011

Alta qualitat i amb sommelier de primera

Celler de l'Aspic
Celler de l’Aspic
C/ Miquel Barceló, 31 (antiga carretera)
Falset
T. 977 831 246
En general només publico restaurants de BCN, a no ser que algun em faci especial gràcia com aquest que ara explico. Fa temps que em bellugo per les comarques del Priorat i Ribera d’Ebre i sempre em queixo de l’oferta gastronòmica. O es queda en poc o es queda en massa…..
No acabo d’entendre com a tants llocs de caire rural, ofereixen 'micuit' de fetge d’ànec com si fos un producte típic de la regió. A l’altre extrem hi ha els restaurants amb aquells menús típics a preu fix, en que per la varietat d’oferta, ja es veu que tot està precuinat i que prevaleix la quantitat a la qualitat.
Però si que la comarca té un lloc, que comparat amb la resta, és com si fos d’una altre galàxia. Es tracta del Celler de l’Aspic, en el que coincideixen un local espectacular (a Barcelona també seria una referència), una varietat de vins de primeríssim nivell i una cuina de qualitat i equilibrada.
El darrer dissabte varem optar per sopar allà i no és pas la primera vegada que hi anem. La carta és atractiva (al final la podeu veure), però varem decidir-nos per un dels menús que ofereixen i en concret el Priorat.
Es tracta d’un menú en el que serveixen un aperitiu i 4 plats. Un parell de primers, un de peix i un de carn. Però en el que es pot negociar quins plats (en realitat mitges racions generoses) configuraran el menú. I es complementa amb formatges i postres (en aquest cas van ser, un menjar blanc de Reus i una crema catalana amb pinya).
L'àpat va estar acompanyat amb dues copes de vi. Un Montsant i un Priorat. La sorpresa es que ens van servir vins de gama alta. En concret el Montsant, va ser precisament el vi que aquest any, ha quedat millor puntuat a la Guia de Vins de Catalunya (Les Pujoles de Orto Vins). El restaurant el porta el Toni Bru, que és el president dels Sommeliers de Tarragona i quan no hi ha massa públic, ell mateix fa les recomanacions, explicant tota mena de detalls.
Dels plats servits al menú i que varem deixar a la seva elecció, van destacar la amanida d’hivern, els ous trufats (excel·lents) i els calamars saltejats amb calçots i carxofes.
Els plats indiquen Km 0, però en aquest cas justificat i creïble a diferència d’alguna fantasmada de les que avui en dia són freqüents a BCN.
En resum... un lloc on val la pena deixar-se caure si s’està per aquelles comarques. Els preus podeu veure’ls a la carta que mostro a continuació. La RQP al meu criteri, és bona.
Celler de l'Aspic

24 comentaris:

  1. A vore....
    En primer lloc contenta que de tant en tant posis un restaurant que no sigui del cap i casal..basicament perquè en som molts els que estem fora i no podem gaudir sempre que volem dels magnífics ( sí, i molts sense pijeria tonta) restaurants de BCN.
    En segon lloc, perquè em toques la part sensibleeeee !!!
    Un molt bon restaurant, amb carta que varia segons l'època de l'any, sempre cuidada, ben triada i treballada acuradament.
    Però jo, el que destacaria i aconsellaria si hi aneu... és que us deixeu aconsellar, sobretot el vi, pel gran professional que el regenta.
    Una bona excusa per a mirar cap al sud !!!!

    ResponElimina
  2. Em sembla que algu em va comentar aquest restaurant...
    A mi m'interessa molt la oferta gastronomica fora de BCN, que quant un surt de cap de setmana sempre costa trobar algun restaurant interessant, així que totes les recomanacions son bones ;-)

    ResponElimina
  3. Marta... ja saps que aquest per mi és modèlic i en el tema vi em van sorprendre, doncs no esperava tanta qualitat en les copes.
    Victor.. és una bona opció per aquesta zona i també un de Cambrils que tinc al meu blog (Germans Miquel) senzill, amb reserva imprescindible i amb peix/arròs/mariscada de gran nivell.

    ResponElimina
  4. Anoto la suggerencia per anar-hi.
    M'agrada que comentis restaurants de fora de Barcelona.
    Ahir vaig anar a Palafrugell a dinar a LA XICRA. Una casa antiga convertida en un lloc tranquil, gens sorollós, tracte amable, bon menjar i preu qualitat bona 40 Euros amb vi, postre i café.

    Salutacions
    Roser

    ResponElimina
  5. La carta la trobo molt bé i els menús també, si mai vaig per aquestes contrades ho tindré en compte, i més si val la pena per el tema del vi, encara amb més raó.
    Salut Ricard!!!

    ResponElimina
  6. Roser.. a mi també m'agrada saber de restaurants de fora de Barcelona. Conec la Xicra de referències i les tinc bones.
    Jaume, cal aprofitar un dia al fer una ruta de vi... Hi ha molt de "material" per la zona...:).

    ResponElimina
  7. Conec bastant l'oferta d'aquest zona i el Celler de l'Aspic és un lloc que ens agrada bastant, però també són recomanables el Quinoa i L'Hostal Sport. Felicitats pel blog i per sortir de Barcelona.

    ResponElimina
  8. Si que sembla interessant, i la carta la trobo força be (serà que fa molt que no surto?) jiji.

    Els plats sonen d'allò mes be, i si els recomanes segur que estan força bons.

    Una altre per la llista dels pendents.

    Petonarros!!!

    ResponElimina
  9. Gràcies..!!. la carta la podríem qualificar de clàssica - actualitzada. Es de les cartes que ja em fan gràcia d'entrada i dels 4 plats que vaig tastar degut al menú, tots molt be... Potser els postres em va sobrar, però com quemai en demano, no té massa valor la meva opinió.... i coses com el menjar blanc de reus, són massa dolces per mi...

    ResponElimina
  10. I contestant a l'anònim (sorry... no havia vist el comentari) dir que conec de fora els llocs que em diu, però mai he entrat...

    ResponElimina
  11. Te molt bona pinta, anotat per quan anem per aquella zona a comprar vi o oli
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Bon vi i bon oli per la zona... L'oli agafo normalment el de Cabacés... Vaig a les cooperatives, o a BonVIure (Gratallops) o a Falset a les botigues Aguiló. Salut!.

    ResponElimina
  13. Bones Ricard...

    Nosaltres hi vam estar fa uns mesos. Aquell dia varem visitar els cellers Laurona i per després dinar a ca l'Aspic. Comparteixo amb tu tot els teus comentaris. Jo allà vaig descobrir el vi Joan d'Anguera, excel.lent... per aquells que encara no el conegueu.
    D'altres llocs que en guardo bon record d'aquesta comarca es troben a Gratallops... Per una banda, cuina casolana ben feta i a molt molt bon preu, el Piró. I per altra banda, qui busqui un xic més de sibaritisme, els Irreductibles.
    salut!!! i bon pròfit!!!

    ResponElimina
  14. Hola Josep Maria i benvingut. De Gratallops, al costat del Piró, hi ha la botiga BonVIure en que m'agrada anar i sempre surto amb alguna bona adquisició e vins. Es dels mateixos propietaris del Piró i també tenen un petit celler en el que fan La Guinardera... Salut!!

    ResponElimina
  15. Avui, que l'hem provat, podem coincidir plenament amb tu Ricard. Un lloc excel•lent, amb el menú Priorat molt recomanable i, comentant-t'ho amb el propietari, fins i tot adaptable després de veure la carta. I amb dues bones aportacions de vins en el mateix menú, avui l'Orto i l'Artigas. Un plaer!

    ResponElimina
  16. Manel, un lloc maco per menjar bé... I amb bona companyia, encara millor....

    ResponElimina
  17. Contestant a un anònim que em va recomanar Quinoa uns posts més amunt.... Ja he anat i no ens ha agradat gens... però gens... Estic pensant si el publico. De fet quasi mai publico els que no m'agraden, però degut a que he rebut recomanacions anònimes varies, potser és mereix comentar que es menja sense estovalles, que la cuina és un "quiero y no puedo" y que el sevei té dificultats per entendre el català i quasi et "corregeixen" cada cop que dius per exemple "vull aigua"... i amb to com de "ofesos", et dien "ahhh.... agua". I clar.. per pagar com al del costat (Celler de l'Aspic), fa que al sortir em sentis com un "tonto muy tonto"... ;)

    ResponElimina
  18. Ricard! ara hem deixes morta!!! jo sóc de Cabacés i el meu pare és actualment el president de la DO Siurana (que van fer una fira de la DO aquest cap de setmana devant de Sta Caterina). L'Oli de Baronia de Cabacés té varis premis Romanico esencia (es d'olis arbequina). Si algún día vens a Cabacés i jo hi sóc farem una ruta pel molí.
    M'encanta l'Àspic i el preu dels vins si no recordo malament és el mateix que a la cooperativa.
    Petons Ricard!

    ResponElimina
  19. Hola Neus,

    Ja veus.. el món és petit. Conec be l'oli de Cabaces i he estat a la Coperativa. I a casa en tinc algunes garrafetes.

    Jo visc sol, però els caps de setmana coincideixo amb la Marta que viu a Móra la Nova. La Marta fa uns anys va donar uns cirsos d'informàtica bàsica a la Cooperativa de Cabaces i la coneixen força. Aquest és el motiu pel que jo he estat a Cabaces en més d'una ocasió i conec gent de la Cooperativa a través de la Marta.

    El que passa és que aquests dos darrers anys l'he comprat a l'Aguiló de Falset, que en una botiga té el de cabacés i en l'altre el de la Bisbal de Falset.

    M'ha fet gràcia que fóssis d'allà.

    Petons,

    ResponElimina
  20. "El mundo es un pañuelo"!!!! conec l'Aguiló tb, el Priorat és petit :).
    Si t'interessa et dic llocs de Bcn on tb vénen oli de Cabacés.
    Quina casualitat ;)
    Petons!!!

    ResponElimina
  21. Si que m'aniria be saber de llocs de BCN on en puc trobar.... Ara t'envio mail i així és més fàcil.

    Petons,

    ResponElimina
  22. He estat uns dies pel Priorat i he aprofitat per anar al Celler de l'Àspic i la veritat és que ens ha agradat força. Un producte de qualitat, ben treballat i simple, molt simple, vull dir no trobem cap tipus d'injerència amb salses que no toquen o amb adornaments que no aporten res al plat. Ara, el millor per mi va ser la carta de vins, amb preus per sota de botiga i no parlo del corte inglés sino de bodega, mai m'hi havia trobat! Vaig poder parlar amb el Toni Bru, el seu xef i sommelier una bona estona, molt agradable i afable en el tracte, una molt bona experiència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra llegir-te Robert,

      El Celler de l'Aspic és un gran lloc i lo dels vins i els seus preus et deixa sorprés el primer cop que vas. D'entrada et preguntes "No s'hauran equivocat?"... però no, són els preus d'allà. I a la que et deixes sorprendre pel Toni Bru amb els vins, et pot al·lucinar...

      I a la comarca, a Porrera, també tens la Cooperativa amb les mateixes troballes. La cuina és un xic més bàsica i exòtica al mateix temps, però també una troballa.

      Llàstima que sigui lluny.... :) . T'imagines el celler de l'Aspic a la Rambla Catalunya a BCN?. Mantenit els preus dels vins clar...

      Salutacions!

      Elimina