16 de gener de 2011

Professionals 100x100 i amb estrella...

Cinc Sentits
Cinc Sentits
c/ Aribau, 58 (tocant Aragó)
Barcelona
T. 933 239 490
www.cincsentits.com

De tant en tant m’agrada deixar-me caure en algun dels restaurants distingits per la Guia Michelin. A França, on la guia és més rigorosa, m’agrada fer-ho en aquells que estan recomanats com “simpàtics” i que en mots cassos poden ser simples bistrós.

Aquí a Catalunya, ja em fa més por el confiar en la Guia vermella i quan ho faig, procuro que sigui un local de la gama menys mediàtica. Tinc preferència per aquells que ho són i la premsa en parla poc.... (Can Bosch de Cambrils, és un bon exemple). Aquest és el cas de Cinc Sentits, que no es troba a la cresta de l’ona ni està publicitat per cap agència de premsa d’aquelles que matxaquen contínuament.

El vaig escollir per una celebració i realment ens va agradar. No entraré en detalls del menjar (al final mostro el menú que varem triar), doncs en aquests restaurants, sempre sol ser impecable i així va ser. També mostro al final un link a un post que acaba de publicar Philippe Regol sobre el mateix restaurant i en el podeu veure fotos dels plats.

Ofereixen dos menús, el SENSACIONS (69€ i 8 plats) i l’ ESSÈNCIA (59€ i 6 plats, però una mica més complerts). Varem triar el primer amb un dels dos maridatges de vins que ofereixen, que també va resultar excel·lent. Vaig mirar la carta de vins i està ben escollida i amb uns marges raonables.

Però el que realment em va sorprendre, va ser la professionalitat del servei... Tothom parlant molt dignament tres idiomes (català, castellà i anglès i segurament es defensen en algun més). Simpatia al punt just, gens d’estirament, com si et coneguessin de sempre, gens de comèdia ni “coreografia de cambrers”, ni passejada per les taules del cuiner, esperant “adoració”.

En resum... un lloc al que no em faria res tornar sovint.... El seu cost elevat fa que calgui dosificar-lo i també que com ja sabeu, no soc massa fan dels menús degustació amb molts plats que m’acaben atabalant (estrany que és un...). Però si us agrada aquest tipus de restaurant i no esteu desitjosos de fer-vos fotos amb el cuiner... aquest és una gran opció. Aquí teniu el menú que arriba després d'una aperitius que ofereixen... (link al post de Philippe Regol).


Cinc Sentits

36 comentaris:

 1. Fa temps que a casa tenim posat l'ull en aquest restaurant... crec que tornaré a treure el tema jeje

  ResponElimina
 2. La veritat és que ens va agradar molt... jo no soc de molts plats i petits, però va estar molt be i el servei va ser impresionant. Absolutament tothom parla com a mínim català, castellà i anglès... i res de pijades... ni entre el públic i al restaurant...

  ResponElimina
 3. Tu quasi sempre de celebracions. Hi faré una visita a aquest Restaurant, pel que descrius ja m'agrada i sobretot on parlis i et contestin en català ni ha pocs. S'ha de reservar taula?

  ResponElimina
 4. Hola Carmina. Millor reservar taula en aquests restaurants. I en aquest es pot fer per Internet. Jo ho vaig fer així i contesten per mail. El tema català jo en soc molt sensible... vull que m'atenguin en català i en aquest lloc un 10... Però és que tothom també parlava anglès amb soltura... I un dels cambrers que ens pensavem que era català, he escoltat que explicava a uns de fora que ell era argentí i que feia 4 anys havia arribat... Doncs no tenia ni accent... hagués jurat que era nascut aquí...

  ResponElimina
 5. Varem anar-hi ara fa un parell de mesos i ens va semblar espectacular. Comparteixo el que dius de la professionalitat. I ara que ho recordo, penso que li acaba de donar un toc especial a aquest lloc. Felicitats pel blog.

  ResponElimina
 6. Gràcies per la feicitació. Intento donar idees i compartir les experieències. Però també em serveix de "diari personal" per recordar com va anar en cada lloc. salut!.

  ResponElimina
 7. Hola Ricard!!!
  Ja saps que varem anar fa un any al Cinc Sentits, pel meu aniversàri de casament i vam escollir el menu Sensacions, va estar molt bé, tot plegat, menjar, servei, vi, tot, com el meu marit va dir que era el nostre aniversàri (al fer la reserva) van tenir el detall de guarnir la taula amb pètals de rosa i ens van convidar a una copa de cava.Per algú pot semblar una cursilada, però en cap restaurant m´han guarnit la taula amb pètals!!
  Nosaltres tornarem,i el recomanem. Una abraçada!!!

  ResponElimina
 8. Es un dels llocs pendents per visitar i amb el teu post a mes raó.

  Salutacions

  ResponElimina
 9. Silvia.. no ho recordava.. i si arribo a saber el tema dels pètals jo no hi vaig... :)). Amb la meva discreció, em moro del susto i la Marta em deixa plantat al mig del restaurant... :)).
  Gràcies Paco.. quan hi vagis ja miro el teu post que tu ets un professional a la cuina i fent posts..!.

  ResponElimina
 10. A mi el que m'agradaria ressaltar..va ser el genial ensamblatge apat/vi......
  El maridatge, amb una tria molt acurada dels vins, alguns que em varen sorprendre molt gratament, altres ja coneguts, ressaltaven els sabors d'una manera sorprenen i això em fa reafirmar en la importància d'una bona tria, per a un bon apat.

  ResponElimina
 11. Tens raó en que el maridatge va estar molt encertat... i amb sorpreses. El qui el va dissenyar, sabia de que anava el tema. Ben curiós que fora de Catalunya (França, Itàlia & Spain) tb tenen bons vins... :)).

  ResponElimina
 12. Comentes un aspecte que a mi m'agrada especialment: cortesia i familiaritat amb correcció i sense exageracions. El menjar segur que està a l'alçada del seu renom. Una abraçada.

  ResponElimina
 13. Si Mercè... el servei es de lo millor que recordo d'un lloc on era la primera vegada que anava. Altre cosa són llocs dels que un és habitual i ja l'amistat ho enmascara tot... però amb una estrella i sent la primera vegada, vaig trobar un tracte dificilment millorable . Una abraçada.

  ResponElimina
 14. Es un dels que tenim a la llista per anar-hi, desprès de llegir-te el passarem cap endavant
  Una abraçada

  ResponElimina
 15. Crec que us agradarà... i el maridaatge de vins tb es recomanable. Una abraçada.

  ResponElimina
 16. Et segueso fa tems ya ti leyit a cuinas tambe.
  Es un dels llocs pendents per visitar.

  Una abraçada

  ResponElimina
 17. Gràcies per seguir-me i fer-te seguidora. He visitat el teu blog que no coneixia i m'ha encantat el tipus de receptes que publiques. El seguiré visitant i em faug seguidor. Gràcies.

  ResponElimina
 18. Vaig també llegir l´entrada del senyor Regol i la veritat és que tinc moltes ganes d´anar-hi a veure si cap al març ho podem passar a tastar

  ResponElimina
 19. Hola Ricard!
  El teu post m'ha fet molta gràcia i m'ha permès recordar un gran moment gastronómic nostre. El Cinc Sentits va ser el primer restaurant gastronómic que vam visitar i el primer menú degustació que vam provar, ja fa cinc o sis anys -feia molt poc que havien obert.
  Ja llavors ens va semblar brutal i, de fet, va ser el nostre punt de partida cap a més restaurants d'aquesta mena...
  Per tant, ens alegra molt que t'hagi agradat i, sobretot, veure que continua a tota marxa!

  Salut, RIcard!

  ResponElimina
 20. Sergi...ja em deixes comentari si hi acabeu anant.
  Massitet.. Segur que us porta bons records. Gràcies.

  ResponElimina
 21. Bon dia Ricard:

  has comprat el periódico avui?sembla que trevallis d´espia del Pau Arenós jajajjaja, et fitxarà, surt el fastvinic, Km0, aixó de Km0 on cau, a quina altura de la N2?jajajjaja
  Escolta, una bona recomenació per a un restaurant pel diumenge a poder ser al centre de Barcelona?

  saludos

  ResponElimina
 22. Hola anònim... :). Sense ofendre eh?... que amb el Pau Arenos poca cosa. Crec que va ser ell, que fa un temps va publicar la ressenya d'un restaurant de Sant Quirze, que resulta encara no havien inaugurat.. :))... Deu nos en guard...!. Restaurant a BCN diumenge?... dels que tinc al blog i que tinguin obert crec que només Sr. Parellada , que m'han dit ha baixat molt... i també Topik... que sense dubte molt recomanable. El menú de 30€ genial... però reserveu eh..!!.

  ResponElimina
 23. Ricard: no tinc per costum escriure als blogs dels altres, però em cansa la falta de respecte i la difamació. En la meva vida he escrit d'un restaurant que no he visitat i, molt menys, d'un que no ha obert. Tal vegada et confons quan fa anys vaig escriure sobre el Mussol de Sant Quirze, on vaig provar els plats del futur Lossum... Informació, per favor. Respecte del Fastvínic, vaig haver d'anar tres vegades per tenir les idees clares. Rigor, subtilesa, precisió, humor: ingredients de les cróniques.

  Pau Arenós

  ResponElimina
 24. Pau, tens per costum renyar i crec que no és molt bona idea....L'altre dia ja ho vas fer en el post que vaig posar al blog del Periodico. No vull entrar pas en polèmica i no t'he difamat... Tu mateix confirmes al teu escrit que vas escriure d'uns plats d'un futur restaurant, cosa que difereix poc, del que jo dic aquí.
  Intento (a nivell amateur) seguir els teus consells "rigor, subtilesa, precisió, humor".
  Humor... no en falta mai al meu blog.
  Precisió... arribo on puc...
  Subtilesa.... és un concepte molt subjectiu
  Rigor... Intento escriure amb molt de rigor.
  Intento no difamar... Per exemple no vaig dir els noms dels restaurants amb els que tu et justifiques (que si eren aquests) i només vaig mencionar el teu nom, com resposta a un post anònim que em van posar, donant un toc d'humor i en tot cas en l'àmbit restringit del meu blog amateur i pseudo-desconegut.
  No he vist el teu escrit de Fastvínic encara (he estat fora)... Tinc ganes de veure'l.
  No tinc res en contra teu (tampoc a favor eh..?.. :)...). Però si llegeixo els teus posts, deu ser perquè alguna cosa de bo hi trobo.

  ResponElimina
 25. Aissss Sr. Arenós, una pregunta amb tota la humilitat possible, venint de comarques..que sóc de poble...
  em pot dir la diferència entre "provar uns plats del futur Lossum" i el que diu el Ricard d'una crònica d'un restaurant que encara no s'havia inaugurat????
  És que m'agradaria saber on està la difamació... jo crec que és el mateix.. però ja se sap...una no dóna per més.....oi????
  Ostres... que complicada la seva feina..tenir que patir 3 cops el "pans & Company" pijo de bcn.... per a fer la feina...miri ja el compadeixo....

  ResponElimina
 26. M'apunto aquest Restaurant Ricard !!
  ....però un dia t'explicaré que no podem confiar del tot amb la guia Michelin....
  Dolors

  ResponElimina
 27. Jo ho tinc clar que no es pot confiar amb tots els Michelin... I menys aquí. Funciona massa a nivell d'estar ben relacionat..Per això em fio més dels poc mediàtics.

  ResponElimina
 28. Decididament no se'ls ha de fer cas....

  L'any passat estant a la platja vem decidir menjar allà mateix (a lloret de mar) i hi havia un restaurant dels que mai hi entro (dirigit als guiris) però vem veure la recomanació en una pegatina ala porta, vem menjar molt, molt i molt malament, a tots els nivells el menjar pèsi (de canalla, quan tenia gos, l'animal menjava molt millor que nosaltres aquell dia) el servei dolentissim, i el temps d'espera horroròs.

  Salut!

  Per cert, aquest restaurant tamé ala llista...jajaja, espero reduirla abans que em faci vella :)))

  Ricard...carai, com tenen en compte lña teva opinió, quin orgull :P

  Muas!!

  ResponElimina
 29. Tu amb aquestes conyetes..et faràs "famossillu"...ara et diré el Rei del Mkt 2.0 !!!!!!
  Epsssssssssss que això cotitza ;)

  ResponElimina
 30. Més que fer-me "famossillu", em porten una mica de feina... :). Però és curiós que aquestes coses de "pell fina", provoquin augment substancial de comentaris al meu blog.. I a sobre tenir que mostrar agraiment a Fastvínic... :).

  ResponElimina
 31. Senyor Arenós, quans restaurants dels que a tret i he probat no valen una m..., Cornelius, 3 ffm, fastvinic, Moments, crec que la senyora Carmele deixa un lloc al Sàlvame, pot der hi ha lloc per vosté ja que li agraden tots aquests cotilleos de qui ha obert, quin restaurant és més car i qui és més fashion.
  En el blog del Ricard el que prima és la sinceritat i l´objectivitat, coses que no saps que són Pau

  ResponElimina
 32. Tampoc voldria que el meu blog es convertis en un debat sobre aquest crític del Periodico. Com ja dic anteriorment no tinc res contra aquest Sr... (ni a favor ni en contra). Però he descobert amb tristesa, que totes les crítiques dels professionals, estan més o menys apanyades i més si els locals pertanyen a grups amb influències. Penso que a més estan pressionats mels mitjans on treballen. T'agraeixo en tot cas el que em dius de la meva sinceritat.. Jo em guanyo la vida en un altre món i no tinc presions per part de ningú ... La polèmica sana m'agrada, però prego no ataqueu a aquest Sr, que com diu la Marta, prou pena té, en tenir que anar 3 vegades al "Pans & Company pijo"... :).

  ResponElimina
 33. Haurieu de respectar la feina de la gent. Molta 'xuleria' per aquí. ¿Amb quins fonaments escriviu, esteu segurs del que dieu?

  ResponElimina
 34. Insisteixo que no vull que el meu blog es converteixi en un debat d'aquest tipus... I menys sense signar d'anònim a anònim... Lo de 'xuleria' espero no vagi per mi.. Jo l'única 'xuleria' que tinc és la de donar la cara i signar. El que si intento mostrar (encara que just en aquest moment no es noti) és un caire d'humor... Intento ser imparcial i amb el mateix crític que uns post més amunt, no va entrar en plan massa amigable, soc capaç de felicitar-lo ara fa uns pocs minuts, al seu blog, quan ha escrit una crónica molt encertada... I de la mateixa manera el criticaré el dia que no la trobi encertada...
  AVISO que esborraré comentaris anònims, que vagin en la direcció d'atacs personals entre 'anònims".

  ResponElimina
 35. Ricard,

  Moltes gràcies pels teus consells. Pujàrem a Barcelona la setmana passada i reservàrem taula als Cinc Sentis. Fou una nit memorable, els cambrers més professionals que he vist mai i algunes sorpreses en el menú fantàstiques. El maridatge bàsic ens va encantar, no sé com hauríem acabat la nit amb l'especial! També anàrem al Tòpik i a La Estrella, pujaré les meues opinions en el post adequat. Gràcies de nou per les recomanacions.

  ResponElimina
 36. Gràcies Imma pel teu post. De veritat que em fa molta il·lusió que els comentaris siguin útils. Els escric amb tota la rigorositat de que soc capaç. Ja espero els teus comentaris de Topik i l'Estrella. Salut..!.

  ResponElimina