2 de febrer de 2011

Can Josep. L’encant d’una bodega amb producte excel·lent

Can Josep
CAN JOSEP
Roger de Flor 237 (per sobre Diagonal)
T. 630 816 565

Tenia referències d’aquest restaurant a partir de diverses recomanacions (dos amics i algun article de Joan de Sagarra al dominical de La Vanguardia). Havia fet algun intent, però el fet que el telèfon fos un mòbil i que a fora d’hores de restauració estès apagat, em feia por d’arribar sense reserva i no trobar lloc. Avanço pels impacients que ens ha agradat molt.

Exteriorment, és un bar amb fusteria d’alumini, d’aquells que hi passes per davant i mai no hi entraries. Però quan travesses la porta, ja t’adones que sota l’aspecte de bar-bodega “de tota la vida” s’hi amaga qualitat.

La carta és d’aquelles que tot i no ser llarga, et posa en el compromís de no saber què escollir, ja que hi ha molts plats que fan bona fila. Vàrem escollir ,com a primer, compartir tres plats. Unes croquetes de brandada, una “morcilla de León” (espectacularment bona) i unes mongetes seques amb bolets i cansalada. Val a dir que anàvem amb gana.

Com a segons vàrem demanar dos filets de bou, per no complicar més la digestió, que van resultar excel·lents. Però vàrem veure passar plats espectaculars com per exemple uns peus de porc acompanyats amb botifarra negra, que a la carta apareixen com a plats separats. Però pel que vàrem veure, els que són habituals del lloc, demanen combinacions de plats. Fixeu-vos en la carta que publico al final.

Com que era migdia, vam prendre dues copes de vi, aigua i per postres un flamet i un xarrup de Calvados. Pel que fa als vins, observant les caixes que tenen repartides per tot el local, és fàcil deduir que l’oferta és bona. Al final veureu una foto de la carta, però tenen més vins que els que veureu allà. He vist com servien un Lasendal i un vi del celler Orto (DO Montsant) que no apareixen a la carta. I pel que fa al vi a copes, oferien 3 vins diferents, curosament conservats en una nevera específica de vins.

El cost total (amb les copes de vi i els tres primers) ha estat de 70€. És a dir 35€ per persona. Segons la meva opinió és un lloc molt recomanable i al qual ja m’han quedat ganes de tornar-hi per tastar altres plats que he vist passar. Hi fan la cuina que m’agrada, tenen matèria primera de molt bona qualitat (el bou, la “morcilla”,etc.) ben cuita al punt i sense decoracions per fer la típica foto . Es tracta d’un lloc “autèntic”, al qual no li cal cap maquillatge per semblar-ho. La foto ho diu tot...

El servei crec que queda reduït al Josep a la cuina i a una noia molt correcta a les taules. Tinc ganes de tornar-hi i potser el posaré al meu Top-Ten si torno a gaudir com avui i amb aquesta excel·lent RQP. El recomano de veritat, però aviso que tanquen els dissabtes i els diumenges.

Can Josep

35 comentaris:

  1. Com sempre, prenc nota de la teva recomenació. Fa molt bona pinta i ho expliques amb tanta claredat, queda clar que s'hi ha d'anar.
    Apa, otro pa la lista!

    P.S.: La carta m'ha fet salivar fins i tot després de sopar! Wow!

    ResponElimina
  2. Es que la carta, la mires i dius... això... i això... i això també... Però quan veus passar els plats, encara més... A aquest torno segur..

    ResponElimina
  3. M'ho apunto Ricard, fa una pinta molt bona!

    Ricard Faura

    ResponElimina
  4. Ricard...!. Quina il·lusió em fa trobar-te aquí... Salut!.

    ResponElimina
  5. Apuntat, gràcies!
    María Vives.

    ResponElimina
  6. Maria... Ja sabeu que m'agrada compartir els llocs i més aquests que són com més desconeguts. Salut!

    ResponElimina
  7. Ostres...tinc una visita a fer a bcn un dia d'aquests..haurà de ser entre setmana pel que veig !!!!!
    I m'encanta que els teus "anònims" vagin deixant de ser-ho !!!!! ;)

    ResponElimina
  8. Ja ho saps Marta.. podem fer dinar a Can Roca (St Andreu) i sopar a Can Josep... i directe a la UVI... :)).

    Comparteixo el que dius de que s'agraeix que els 'anònims', signin amb nom i cognom.

    Però es evident que aquells anònims que pretenien insultar-me, no signessin. Intuien que tindríen mal final... saben que miro Dexter... :))

    ResponElimina
  9. Perfecta descripción Ricard, veo que te gusto la morcilla de León, yo la encuentro espectacular, con ese punto picante, riquisima.

    ResponElimina
  10. Gràcies Agustin... A través del teu blog, em vaig acabar d'animar... i la morcilla, sensacional... el dia que hi torni, morcilla de no.. Salut!

    ResponElimina
  11. Hola,

    Segueixo el teu blog, m'agraden les teves recomanacions. Aquest restaurant no el trobo... no estarà realmente al carrer d'en grassot (un petitó al costat de roger de flot).

    Salutacions

    ResponElimina
  12. per cert, per aquella zona, per anar de tapes, et recomano Tossa (a còrsega/nàpols). Tapes bonísssimes (sobretot les croquetes i els montaditos) i bon tracte i servei (i preus apanyadets).

    ResponElimina
  13. Hola Vix...!!. Està al carrer Roger de Flor, pujant a ma esquerra, al 237. El que passa es que a Google és dificil de trobar. Just a una cruilla que hi ha la "Caja España", que no sabia ni que existis, doncs uns 30m més en direcció mar.
    I gràcies per la teva recomanció del Tossa... l'anoto. Salut!.

    ResponElimina
  14. Ricard, estem amb el pitet llegint el teu blog, tenim moltes ganes d´anar a uns quants dels teus recons. No em trobat el teu mail, aprofitem aquest blog per preguntar-te a veure si ens pots treure d´un compromís per aquest diumenge i dir-nos un lloc on menjar calçots a Barcelona. segur que la teva recomanació serà acertada. Moltes gracies per la teva atenció.
    Sóm Laura i Víctor.
    Salut!

    ResponElimina
  15. A prop de casa meva fan calçotada els diumenges per 15 euros (amb graellada de carn). El lloc no gens sibarita, però he anat un parell de cops i el menjar és bo. Es la Pizzeria Vilaret, al passatge Vilaret, a prop de la Sagrada Familia (Provença, entre cartagena i castillejos)

    ResponElimina
  16. Gràcies Laura i Victor pel que dieu. Per qualsevol cosa que necessiteu, el meu mail, està a la columna dreta del bloc, al final de la "declaració d'intencions".
    La pregunta que feu, és dificil, ja que els restaurants de calçots, estan en general fora de Barcelona. A Barcelona, jo miraria "El Caliu" al carrer Valencia 329 i fins i tot m'atreviria a trucar a llocs com Can Travi Nou o Can Cortada, que van de "masia", tot i que no sé que cuinen actualment, ja que fa molts anys que no he anat. En tot cas millor trucar i preguntar. No tinc el telèfon, però a la web, serà fàcil.
    Seguim en contacte!.
    Salut!

    ResponElimina
  17. I gràcies Vix per la teva ajuda... ens hem creuat els missatges... :)

    ResponElimina
  18. Nomes mirar la carta ja no saps que escollir, li farem una visita ben aviat
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Si... es el que em va passar a mi... Conec gent que hi ha estat més vegades, que ja tenen l'opció de compartir-ho tot... O es demanen plats "a mida"... per exemple croquetes per de dos tipus... En lloc de 6, 3+3 de cada mena.

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies Ricard, "el Caliu" ens sembla una molt bona opció. Apuntem el suggeriment d´en Vix. Moltes gràcies a tots. El proper cop serà per comentar com ens ha anat per aquest tresor de bodega.
    Laura i Víctor
    Salut!

    ResponElimina
  21. Seguim en contacte Laura i Victor. I ja amb ganes de nous comentaris vostres. Salut!.

    ResponElimina
  22. Sembla un restaurant amb " solera" , moltes gràcies per a la teva explicació i les teves recomanacions. Una abraçada

    ResponElimina
  23. Bona tarda Xisca.. si que és un restaurant amb 'solera'... Dijous hi torno, que un m'agrada, vull verificar que no hagi estat un cop de cor... :).

    ResponElimina
  24. Seguint els teus consells, avui hem anat a sopar a Can Josep. Un bon descobriment. Mitja de croquetes de carn i mitja de bacallà, canelons de bolets, mongetes de santa pau amb botifarra negra i blanca, i estofat de de bou, amb un rioja criança molt correcte i aigua, 48 euros. Tens un bon blog. Gràcies.
    Enric.

    ResponElimina
  25. Gràcies Enric pel comentari del bloc. El que si et puc dir es que el faig amb il·lusió i m'agrada que pugui ser d'utilitat. Salut!.

    ResponElimina
  26. Doncs si no el recomanesis ni me l'hagués mirat mai un local com aquest.

    Poder soc massa delicada per ser de poble...jajaja, però l'estetica d'un lloc em marca a l'hora d'entrar, després em passa el que em pas...:)))...
    I quan i on menys ho espero resulta que dino fantasticamnet be!

    Salut!

    ResponElimina
  27. Nuria, jo tampoc entro en llocs com aquest, a no ser que sigui amb recomanació d'algú de confiança... I en aquest cas, anava sobre segur... Salut!.

    ResponElimina
  28. algú pot dir-me el número que li manca al
    telèfon, només te vuit xifres.

    ResponElimina
  29. Ho sento...!!!. Ara ho arreglo... és el 630 816 565

    ResponElimina
  30. El meu nóm es Elisenda i com visc quasi al costat de Can Josep,en Pere i jo hi anèm sovint.
    Es un restaurant realment per recomanar!!!
    Els peus de porc....BRUTALS i tota la resta també.

    ResponElimina
  31. Benvinguda Elisenda..... Jo a partir de quan vaig publicar el post he anat 4 o 5 vegades i sempre he sortit content i amb la cartera no massa afectada... Es una verdadera troballa...

    ResponElimina
  32. Realment val la pena!!! És un lloc que no des de fora no et crida a entrar però quan hi vas saps que hi tornaràs. El recomano!

    ResponElimina
  33. Gràcies pel testimoni anònim.... Totalment d'acord.

    ResponElimina
  34. Bona tarda,
    Per actualitzar dades....
    Vam estar uns col•legues un divendres nit de fa poc, va estar ple, la RQP continua igual de be (va caure també la famosa morcilla)
    I dir que a part dels que mencionaves i havia un noi més a sala.
    PS: Jo soc dels de locals de fusteria d’alumini, i a prop d’on treballo hi ha un que m’agrada força (Viduca, carrer Elisi 13, Hostafrancs)
    Guillermo Guallar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt agraït!!.

      En ocasions penses... "es mantindrà igual?"... I pel que dius veig que si.

      Salutacions i gràcies per la recomanació!

      Elimina