31 de març de 2011

Un bistró molt interessant

Bohemic
Bohemic
Carrer de Manso, 42
(tocant Mercat St. Antoni)
T. 934 240 628

Es tracta d’un lloc molt interessant que en quan travesses la porta i entres a dins, pots imaginar-te que ets en un magnífic bistró al mig de París. Els menús tancats hi ajuden, així com la decoració i el ben assortit carretó de formatges.
El tracte és agradable, ja d’entrada tenen visible una petita pissarra amb els vins a copes, t’arriba a la taula un pa de gran qualitat i dos petits recipients: un amb un oli boníssim de les Garrigues i l’altre amb sal de tipus maldon.
Si  demanes un dels menús que conté el plat de formatges, observes com els comencen a tallar al moment, per tal de que agafin temperatura i estiguin al punt en el moment de servir-los al final de l’àpat.
Tot i que vàrem demanar el vi a copes, la carta de vins estava ben assortida. Per al meu gust la proporció de vins catalans no era suficient, però això és una cosa que hem d’anar predicant de mica en mica.
Em van comentar que oferien diferents menús. Un específic de migdia que si no recordo malament costava 15€ i  els menús degustació que també ofereixen al vespre. Vaig triar el que podeu veure al final del post, amb un cost total de 36€, que puc dir que ofereix bona RQP. Tenien dos menús superiors amb més plats, però  vaig pensar que eren massa abundants.
En el menú que vaig escollir oferien “amanida russa amb ventresca de tonyina” de gran qualitat, a continuació un caneló  amb tòfona que van ratllar davant meu. Seguidament  un bacallà confitat deliciós amb mongetes del ganxet i ja van venir els formatges: Brie , Compté, un blau francès i un que ara no recordo. I finalment postres a triar entre 4 o 5 opcions. Si mireu el menú, veureu que tant pel plat principal com pels formatges, proposaven també una segona opció.
I tal com faig en els darrers posts, ara toca els temes a millorar: en aquest cas i entenent que som en un restaurant tipus bistró (i ho dic com un elogi) poca cosa veig a millorar. Potser el tema de la música, que era clàssica. Ja m’agrada la música clàssica, però té l’inconvenient  que  les parts massa “alegro”, poden acabar molestant una mica (vaig observar que, els de la taula del costat, també ho comentaven discretament).
Vaig sortir convençut i pensant que com era possible que hagués tardat tant en descobrir-lo. Hi tornaré Podeu veure altres opcions de menú al bloc Gastrofilia del Victor.


Bohemic

24 comentaris:

 1. Oh! aquest m´agrada!!sóc fan dels Bistrós, como no!!!quan vaig a París intento buscar llocs d´aquest tipus ja que són acollidors,i menjes bé.
  Prenc nota del carrer! Una abraçada.

  ResponElimina
 2. Hola Silvia!.
  Si que està be i sembla que estiguis a Paris... L'únic que em va generar dubte, és que a la cuina, crec que només hi ha el propietari.
  Que no sigui que en un dia d'aquells en que totes les taules estiguin plenes, la cosa vagi molt lenta...
  El dia que vaig anar, no estava ple doncs era el migdia i l'imagino més aviat un lloc de vespre.
  Però només és un dubte...
  Una abraçada!

  ResponElimina
 3. Penso que t'agradarà Jordi. Suposo que ens veiem a Topik el dia del sopar maridatge oi?. Salut!.

  ResponElimina
 4. M'agrada! però en aquest cas no per anar-hi amb els pares... jeje. Per cert, molts dies passo pel davant de Casa Paloma, no hi he anat mai i sé que el vas comentar aquí, però m'ha cridat més l'atenció el que hi ha just al costat, es diu "mil921" he vist que als migdies hi ha un menú de 21€, volia preguntar-te si hi havies estat i en aquest cas, què t'havia semblat!

  ResponElimina
 5. Hola Bet..!. Tinc bones referències del que hi ha al costat de Casa Paloma i està en la llarga llista de pendents que tinc. Diuen gent que conec i que ha anat, que està molt be i el menú de migdia també. Salut!.

  ResponElimina
 6. Ricard, quan jo vaig anar-hi, ara deu fer un parell d'anys, un dijous al vespre, a la cuina hi havia dues persones i tant jo com la persona amb la que anava, en vàrem sortir molt agradablement sorpresos, en tots els sentits i, com que vàrem fer el menú degustació, tot i estar el local ple, en cap cas vàrem notar que es tardes molt. Insisteixo, però, ara ja fa un parell d'anys. Salut!

  ResponElimina
 7. Gràcies Manel, ja imaginava que en dies de feina, algun reforç hi havia. Els temps per mi van ser correctes per un menú degustació, però em quedava el dubte de com funcionaria a ple rendiment. Salut!.

  ResponElimina
 8. Bona nit Victor... El tema braves el vaig sentir que el comentaven a la taula del costat, que eren clients habituals... per una propera ocasió, ja preguntaré. A mi em va agradar... ja veuré al teu bloc, quina opinió en treus el dia que el visitis. Salut..!.

  ResponElimina
 9. Hem sentit comentaris de tots tipus, encara que últimament son favorables, s’haurà de provar
  Una abraçada

  ResponElimina
 10. Si... a veure si en el futur, apareix alguna aportació d'algú que hi hagi anat recentment i en un horari "punta". Salut!.

  ResponElimina
 11. me agrada comprobar que hay otra gente que opina como yo-precisamente me han entrevsitado en I love tapas recidentemente y lo recomendé...aunque he de reconnocer que hace mucho que no voy. Me has hecho apuntarlo mentalmente en mi agenda. las bravas las recuerdo aún...no te digo más. En cuanto al tema de los tiempos, en aquel entonces no se servía en el orden pedido sino como el cocinero quería. no sé si eso habrá cambiado/mejorado. Como digo, volveré.
  un saludo

  ResponElimina
 12. Gràcies. No coneixia el teu bloc i m'ha agradat molt. Ja em veuras de seguidor i aixó no em perdo res.
  El tema "tiempos", ara serveixen sobre menus tancats i en principi no canvien l'ordre. En tot cas he estat en una sola ocasió i segur que em vaig perdre algun detall... Com les braves.. :).

  ResponElimina
 13. Bona nit Ricard,

  Sens dubte, es tracta d'una proposta interesantíssima, les seves braves -per a mi, les millors de Barcelona, i que em perdonin els meus amics del Tomàs de Sarrià- o la seva botifarra dolça són antològics, la llàstima és que la seva rqp, una cosa en la que molt acertadament tu repares tant, no estigui del tot ajustada. No et sembla?

  Una abraçada,

  eduard

  ResponElimina
 14. Bona nit Eduard,

  Es que em dóna la sensació de que em vaig perdre alguna cosa en aquest lloc. Només em van parlar de menús... un de migdia més econòmic que no vaig mirar, el de 36€ que comento, un de superior que es mig veu al costat i un de súper abondant que la mateixa senyora que prenia nota ja em va desaconsellar per massa abondant.

  I no vaig veure les patates braves ni la botifarra dolça per cap lloc, tot i que vaig escoltar que en parlaven a la taula del costat.

  Es per això que alguna cosa em vaig perdre. El meu menú de 36€, el vaig trobar be a nivell RQP, però clar.. no vaig veure la carta, ni em vaig assabentar de que en tinguessin... Vaig entendre menús "si o si" i ja em va anar be. Això em passa per anar masa de "discret" pels llocs.. :)

  ResponElimina
 15. Doncs quan hi tornis, que segur que ho faràs, no et perdis cap de les dues coses que et comento.

  Jo vaig pagar quasi 60€ i per això, i a pesar de la magnífica qualitat dels seus productes, en qüestiono la rqp. També de la seva carta de vins.

  eduard

  ResponElimina
 16. Merci Eduard... ja em fixaré quan torni. Com que era migdia vaig demanar vi a copes. I tot i mirar la carta de vins, no em vaig fixar en els preus.

  ResponElimina
 17. Ricard, no pares, vas més ràpid escrivint que llegint. La veritat és fa un dies que estic molt liat i tenia ganes d'escriure sobre Bohemic, però no trobava el moment. No el conec però t'asseguro que me l'anoto i, per poc que pugui, la setmana vinent el visitaré; ja t'explicaré. Em sembla molt interessant i segurament demanaré el mateix que tu: m'encanta l'ensaladilla russa ben elaborada.

  Salutacions Ricard

  ResponElimina
 18. I prenc nota del comentari de l'Eduard, soc un defensor de les braves del Tomàs, i sempre havia pensat que eran les millors de la ciutat. Ho provarem.

  ResponElimina
 19. Bon dia Agustin, tens raó que no paro... ahir sopar maridatge al "9 de la Borriana" i demà un altre sopar maridatge a Topik, que pinta molt be.

  El menú que vaig triar era molt bo. Però com comento no vaig veure cap carta i per tant no vaig veure les "braves". A veure si quan vas, poses llum al tema..

  Salut!.

  ResponElimina
 20. Aquesta nit hi vaig a sopar. Gràcies Ricard.

  ResponElimina
 21. Jordi, ja espero la teva opinió.... A mi m'agrada i esperem que el servei no sigui lent....:).

  Que vagi be...!!.

  ResponElimina
 22. Ricard, crec que vaig tenir molt mala sort. La cuina bé. El servei lamentable. No només lent. És que hi havia una senyora amb el cabell ros platino que llençava els coberts sobre la taula i a mitja explicació del plat ja es donava la volta i marxava… Doncs això. Mala sort suposo. Braves espectaculars i caneló de pintada amb salsa de foie més espectacular encara.

  ResponElimina
 23. Ostres ... em sap greu. La cuina sempre és espectacular, però té pel que he escoltat aquestes irregularitats.

  La senyora que em dius, si porta el cabell curt tipus garçon, és la mare del cuiner.

  Jo un dia que vaig estar, la senyora s'havia trencat la cama o el peu i estava el pare i no veigis pobre home lo malament que ho feia...

  ResponElimina