13 d’abril de 2011

Libentia. Delicieux.. i amb excel·lent RQP

Libentia
Libentia
Còrsega 537 (c/Marina)
T. 934 358 048
Avui toca un restaurant d’aquells al qual tenia ganes d’anar feia temps. I em serveix per celebrar que estic a punt d’arribar als 100 seguidors al bloc. És ben curiosa la il·lusió que em fa cada cop que veig que tinc un nou seguidor. I si em deixa coordenades o té bloc, aprofito per donar-li les gràcies, però pels cassos en què no puc comunicar-me, aprofito aquí per agrair-ho públicament.
Libentia és un lloc de curta però agitada història. Neix, triomfa, s’apaga i reneix ara fa uns mesos. Tenia ganes d’anar-hi i després d’algun intent fallit, ara per fi ho he aconseguit. He anat amb el Carles i això vol dir que tenim fotos.
Vull comentar ja d’entrada que és un lloc on es menja molt bé, tot molt ben cuidat i amb excel·lent qualitat. Al migdia ofereixen un menú que hem observat que era de molt bon nivell per 15€, però com que volíem veure més detalls, hem optat per un dels menús degustació. El que hem escollit oferia 2 aperitius, 2 entrants, un peix, una carn i dos postres que suggeria el maître, per veure si hi havia cap “incompatibilitat”. Tot ens ha anat bé a la primera. El seu cost és de 30€ i ja avanço que la RQP, és de lo milloret que hi ha.
També ofereixen un altre menú encara més complet, però amb aquest i l’excel·lent pa que l’acompanya, hem quedat bé... I quedar bé pel Carles  i jo, vol dir atipar-nos bastant. Evidentment també ofereixen plats a la carta i la carta era prou variada.

Al final del post podreu veure el que hem menjat (nom i fotografia) i ja em direu quina bona pinta.
Com sempre faig darrerament, comento algun punt a millorar i tornaré a insistir amb el vi a copes. Cal que entenguin els restaurants que demanar vi a copes, no és ignorància en vins, ni garraperia. Es simplement que després hi ha gent que treballem i conduïm.
Penso que cal posar les coses fàcils, oferint una mini carta de vins a copes. La resposta,  quan he demanat una copa de vi (el Carles és abstemi), ha estat molt pobre... “Com li agrada, negre, rosat, blanquet...?”. Li he contestat (l’adrenalina m’ha pujat una mica), que el volia negre, però a veure si podíem afinar una mica més.... Al final m’ha servit un Montsant, el Clos del Gos... un d’aquests vinets que en botiga costen 7€... :(.
Però fora d’aquesta anècdota (que no hagués passat si haguéssim anat a la carta de vins per prendre una ampolla), la resta ha estat EXCEL·LENT. I la RQP de conya. Mireu i saliveu (no hem fotografiat els 2 aperitius):


Coca d'escalivada, anxoves i calçots

Crema de patata amb ou "poche", cansalada i oli de tòfona

Bacallà amb albergínia fumada


Galta de vedella

Sopa de cítrics amb fruites


Pa amb oli i xocolata

I aquest és el "pa".... estava de mort... hem repetit i tot... :)

33 comentaris:

 1. Sóc una de les teves últimes seguidores i és veritat que fa il.lusió.
  Fa uns dies que vinc per aquí i he trobat recomanacions molt interesants.
  Alguns restaurants ja conec ... però confesso que molts són una novetat per mi
  Gràcies.

  ResponElimina
 2. Gràcies Anna. Si que vaig veure el nom "Anna Jorba" a la llista de seguidors.I ara ja puc agrair-te que ho fessis. M'alegro d'ajudar a que descobreixis llocs interessants... el d'avui ho és. Salut!.

  ResponElimina
 3. Ricard, alerta que aquest lloc no només ja és lloc de referència per a alguns desde fa mooooolt de temps. Cada cop ho és de més i més gent sense que hagis variat substancialment el teu plantejament. Ho és per agregació, per suma, per qualitat.

  I m'hi jugo un pèsol que en un temps relativament breu el volum de visites arribarà a la massa crítica i veurem un petit big-bang de 'repercusió' totalment merescut. Al loro, you read here first. :D

  ResponElimina
 4. Tens raó Oscar.. Aquest menú de 30€, és de gran RQP i el tracte molt proper i agradable. El problema és que fins ara, els meus intents d'anar-hi, havien estat fallids per diferents raons... Semblava com una maledicció que m'impedis anar allà... De fet ja vaig entrar, amb la convicció de que m'agradaria...

  ResponElimina
 5. Vinga, ja t'ho he rodonejat a 100 seguidors .. ;)

  Molt bona pinta aquest restaurant, si senyor ...

  ResponElimina
 6. Gràcies Amalia.... i benvinguda. Espero veure't sovint per aquí. Ricard.

  ResponElimina
 7. Hola Ricard,

  Jo ja feia temps que buscava un bon blog de restaurants i per fi vaig trobar el teu fa unes setmanes. Felicitats i endavant! Penso provar les teves recomanacions.

  ResponElimina
 8. Gràcies Nestor per la confiança i benvingut!.

  ResponElimina
 9. Gràcies per aquest comentari. Tinc aquest restaurant molt a prop de casa i sempre he tingut ganes de llegir-ne una referència per què em té molt bona pinta. Em sembla com una alternativa assequible a l'Alkimia, que està al costadet, però que amb l'estrelleta michelin fa que sigui inapropiat per la meva butxaca. L'ha provat tu, l'Alkimia?

  ResponElimina
 10. Hola Vix!. Estic segur que t'agradarà i com ja comento abans, el menú migdia de 15€ que vaig veure servir a les altres taules, tenia molt bona pinta i sempre és una manera d'entrada per veure l'ambient.

  De l'Alkimia situat a prop, en tinc bonissimes referències i de que l'estrella per mèrits propis i que amb un local menys senzill podria aspirar a més. He intentat reservar en un parell d'ocasions i no he tingut sort ... sempre l'he trobat ple i trucant un dia abans...

  Salut!.

  ResponElimina
 11. Com et cuides Ricard!! Te molt bona pinta tot, no sabia que tenien un menú de 30 €, un preu molt raonable per fer-hi un tast. Has anat al Embat? tambe tenen un menú força atractiu. Aquella zona del eixample dret s'esta ficant molt interesant gastronomicament parlant, Libentia, Embat, Caldeni, Cal Xim, Toc Restaurant... sera l'efecte alkimia que va moure el centre de gravetat gastronomic de Barcelona cap a la dreta? ;-)

  Salutacions

  ResponElimina
 12. Bona tarda Victor... lo de cuidar-me (o descuidar-me) si que tens raó.. però la lluita amb la bàscula ja és cos a cos.. :).

  El menú de 30, estava de conya. De la "rive droite", conec tots els que m'enumenres, excepte el Toc. A Embat he de tornar un dia, ja que el dia que vaig estar, no hi vaig trobar la gràcia... però tampoc cap defecte greu i per això no el tinc publicat. A veure si en una segona visita, surto més convençut..

  ResponElimina
 13. Ricard ja has aconseguit els 100 seguidors FELICITATS.
  Al restaurant d'aviu, amb les fotos dels plats venen ganes d'anar-hi.
  El mes de maig haig d'anar a Sevilla i m'han recomanat el restaurant MANOLO LEON, el coneixes? i si algú que et llegeix hi ha anat pot donar opinió que sempre es útil.

  Roser

  ResponElimina
 14. Ricard, quina gana que m'ha entrat llegint el teu post a aquestes hores. M'apunto la recomanació i espero poder anar-hi d'aquí poc. Sembla mentida però costa molt trobar restaurants on 30 € siguin una excelent rcp. Molts solen costar això i el menjar deixa molt que desitjar.

  ResponElimina
 15. Bona nit Roser.. gràcies per les felicitats... De Sevilla poca cosa conec... fa molts anys que no viatjo a Espanya... El que em dius no em sona i en canvi tinc molt bon record a nivell peix d'un que es diu La Isla... però per referències que en tinc, es com si ara fos més xic que quan jo el coneixia fa 20 anys...

  ResponElimina
 16. Tens raó Marc... però comença a haver-hi algun. Saps que tb soc molt fan de Topik i tb ofereixen un de 30€. No tenen res a veure un i l'altre fora dels 30€... però cada un té el seu "moment".

  ResponElimina
 17. M´agafa força a prop del treball i m´hi passaré un migdia a tastar aquest menú, te molt bona pinta
  Com dius és un restaurant que a patit moltes incidencies però sempre he escoltat a parlar molt bé

  ResponElimina
 18. Ara Sergi, sembla que hagin trobat el camí correcte...però de llegir blocs i cròniques sembla que un munt de restaurants s'hagin nodrit de la gent que va "fugir" d'allà... i no crec que hi capigués tant de personal... doncs el lloc és petit...:).

  ResponElimina
 19. Hola Ricard,

  El Libentia es tracta, sens dubte, d'un dels restaurants de Barcelona que més m'estimo i on encara es gaudeix d'una millor rqp.

  Una abraçada,

  eduard

  ResponElimina
 20. Eduard... compartit al 100x100.... Una abraçada.

  ResponElimina
 21. Hola Ricard, caldrá visitar el Libentia. Ai, la qüestió del vi a copes! Jo crec que no és tant complicat, però no hi ha manera, molt pocs ho fan.

  ResponElimina
 22. Tens tota la rao Joan, els costa d entendrer... Supuso coincidirem a les Carinyenes...

  ResponElimina
 23. Fa molt bona pinta Ricard, i a més, com dius amb una RQP molt bona. El tema del vi a copes, al Bages encara ni s'ho han plantejat :( .
  Felicitats per els teus 100 seguidors i sobretot per la "feina" que fas.
  Salut!!

  ResponElimina
 24. Tens raó Jaume i lo pitjor és quan diuen "Tengo un Rioja que se toma muy bien... y es un crianza"..... Copa Duralex i et quedes amb cara tonto... Aquest no es el cas de Libentia, però em va emprenyar la tria de colors, q ja pressuposa q el client és un palurdillo q la seva tria es limita al color.. Per això una minicarta amb 4 o 5 opcions seria la solució....

  ResponElimina
 25. Això del vi a copes és un problema que en altres zones tenen totalment resolt. A Castella, concretament a *Salamanca visita un restaurant on serveixin amb copes,i copes *riedel, i ho tenen en refrigeradors per a vi. Un luxe, o com hauria ser.
  Salutacions Ricard

  ResponElimina
 26. Bon dia Agustin. En l'aspecte vi a copes, anem com amb retard. Espero es posin les piles aviat... Per això m'agrada sopar a Monvinic per poder prendre 3 copes de vins diferents i ben aconsellat.. però tampoc demano tant... Amb una carta que ofereixi 4 o 5 possibilitats em conformo..

  ResponElimina
 27. Venint tant ben recomanat queda anotat a la llista de pendents, però amb aquesta propaganda potser quan m´hi toqui no trobaré loc.
  M´ha dit un ocellet que vas ser pel meu poble, espero que t´hagi agradat i que hagis gaudit dels nostres vins.
  Salutacions

  ResponElimina
 28. Hola Mai. Gràcies per la teva visita i si que és possible que no hi trobis lloc... Jo sempre reservo i malgrat la crísis, molts del meu Top 12, sense reserva és difícil anar-hi.
  En el tama del "teu poble", vaig una mica perdut... al teu perfil posa Reus i tot i que conec be Reus, allà mai he fet res de vins..
  A veure si em dones alguna pisat més.. :).
  Salut!.
  PS. M'ha agradat molt el teu bloc i m'he fet seguidor per estar al tanto de les novetats.

  ResponElimina
 29. Ahir vaig anar-hi a dinar, erem dos i vam menjar el menú Libentia de 22 € es diferencia del menú curt de 30 € en què de segon només serveixen un plat i un sol postre.
  El menú va ser, d'aperitiu la coca d'escalivada, de primer jo vaig menjar la crema de patata i la meva acompanyant vichisoise, de segon els dos prenem melós de vedella de postres un Carpaccio de pinya i un tiramisú, aigua i una ampolla de Don Pablo de Naveran (vi de la casa). El pa oliós excel lent.
  La galta de vadella vam haver de tornar-la a la cuina ja que estava completament freda.
  El que semblava ser l'amo nova parar de parlar amb dues taules que pel que sembla eren coneguts o clients habituals. En total erem cinc taules.
  No coneixia aquest restaurant, si és nou o de nova direcció, ha de millorar en alguns aspectes com l'atenció al client.
  Donem-li un vot de confiança

  ResponElimina
 30. Ricard, aquest restaurant té molts altibaixos al meu gust, vaig anar quan era restaurant revelació, hem va comvencer a mitges i vaig tornar després de obrir de nou i vaig percebre molts errors greus.
  La sala al meu gust és molt freda, el servei no té complicitat amb el client, et sents ignorat encara que com diu el jaume, que jo també ho vaig viure amb directe, si ets client estan molt sobre teu, error número u ja que ells no saben el meu potencial com a client i si tornaré per alguna circunstància de la vida.
  El tema de la temperatura també em va succeir a mi amb un plat de carn.
  No es pot comparar amb molts que tu dius Ricard que he anat i m´han encantat:Gresca, Caldeni, Topik, Libentia li intentaré donar una segona oportunitat
  salut

  ResponElimina
 31. Jaume i anònim.... Ara ja em feu dubtar. Nosaltres varem anar un migdia i en dia laborable.... I a primera hora... I clar tot va anar sobre rodes. Però em feu dubtar de com poden anar les coses quan la cuina va més plena. I el que comenteu de diferències d'atencio segons les taules, és prou greu i és de les coses q m'emprenyen especialment... Però el dia que vaig anar no va passar... Caldrà estar anl'aguait.... Gràcies per la vostra participació...

  ResponElimina
 32. Molt agraït per donar-nos bones noticies de Libentia, un Restaurant que hi havia anat alguns cops i que la relació qualitat preu estava molt be
  i el tracta del Josep Mª i els seus consells amb els vins excel·lent, penso tornar-hi tan aviat com pugui.
  Salut

  ResponElimina
 33. Gràcies Jordi... Realment em va agradar i dijous sopant amb uns amics que hi van anar a partir del meu post em deien que tb i molt.... Salut...!

  ResponElimina