8 de maig de 2011

Qualitat en peix amb bona RQP


Germans Miquel's
Consolat de Mar, 28
Cambrils
Tel. 977.791.653

www.germansmiquels.com
Penso que caldria tornar a parlar de restaurants que ja tinc publicats, que han quedat en el fons del bloc i als que vaig sovint.  Aquest és el primer que tornaré a publicar tal com ja vaig fer  fa 2 anys. És el restaurant que he anat a sopar en més ocasions, de tots els que tinc publicats, degut a que passem mots caps de setmana a Cambrils i aquest dissabte hi varem tornar.
Germans Miquel’s (no confondre amb un altre que porta el nom Miquel), és un petit restaurant que hi al carrer paral·lel a mar, just darrera del conegut Gatell, en aquell carrer de vianants en que tothom passeja.
Es tracta d’un restaurant en que els caps de setmana, és molt difícil trobar lloc sense reservar. El públic que s’hi troba, és pràcticament en la seva totalitat, “client habitual” del lloc. I això diu molt  en positiu d’aquest restaurant. És un lloc senzill i honest... si busqueu esterificacions, grans decoracions o cuina creativa, aquest no és pas el vostre lloc.. :).
En Xavi, el maître-propietari (el seu germà és a la cuina) és un model d’honestedat i en moltes ocasions ell mateix atura comandes amb un “amb això ja en tindreu prou i si hi ha més gana, ja farem alguna altre cosa”. Quina diferència amb altres llocs on només els interessa inflar el compte final!.
Té una carta estable, però una de les coses que recomano especialment són els seus arrossos caldosos. Tan el de marisc, com el de llamàntol (a preu raonable) són de lo millor que he menjat. Una bona opció és picar alguna cosa (els llucets fregits, són una meravella) i després directe a l’arròs.
També els plats de peix, són de gran honestedat. Veieu en la imatge el turbot que varem demanar dissabte. Les quantitats són contundents i aquest plat que veieu (un dels més cars de la carta) va costar 22€ i el peix era de primera qualitat. Pel meu gust prefereixo el peix menys elaborat i això és pot triar. Sempre ofereix la possibilitat de planxa, forn, amb all o amb suquet com el de la imatge.
Ració imponent de turbot amb suquet..
Però les possibilitats són infinites. Ofereixen una mariscada que un dia vull publicar, amb una RQP que no he trobat a cap altre lloc (i parlem de peix de primera). La mariscada crec que és millor demanar-la quan és fa la reserva.
Però ofereixen també altres possibilitats. Algun vespre entre setmana quan hi anem i no volem atipar-nos massa, demanem una sèrie de plats a compartir. Un clar exemple pot ser calamars a la romana,  els peixets fregits, una sèpia trossejada i uns musclos a la marinera (molt bons) o al vapor... Però si us voleu enfilar més, podeu optar per pop a la gallega, escamarlans a la planxa, cloïsses al gust...
La carta de vins ha millorat a partir del primer cop que hi vaig anar i ja es poden trobar vins de més qualitat. Parlant de blancs, un exemple és el Morlanda o el Ónra que acabo de publicar avui al bloc de vins.
Si teniu pensada una excursió al sud ara que s’apropa el bon temps, Cambrils és una bona opció. I com que el poble és bonic i amb un  munt de terrasses, us permetrà fer la digestió i reduir els efectes del vi abans de tornar a agafar el cotxe. Però no oblideu reservar...!!.

La Marta "arruinant" la seva operació bikini, quan veu l'excel·lent salsa romescu.. ;)
Si voleu llegir el post inicial que vaig publicar ara fa uns dos anys d'aquest lloc i veure l'evolució, feu clic aquí.

39 comentaris:

  1. Jajaja molt bona aquesta última foto

    ResponElimina
  2. Sergi... es que d'entrada ja et posen el sevei de les dues salsetes... Jo vaig a per la de mahonesa... però la Marta es perd pel romesco ben fet... I ja la veus atacant la salsa...:)

    ResponElimina
  3. Anem molt per Cambrils i ens has animat a anar a aquest lloc. La reserva es pot fer el mateix dia?.
    Dolors.

    ResponElimina
  4. Benvinguda Dolors. Penso que lo millor és fer la reserva per telèfon d'un dia per l'altre.
    Fent la reserva el mateix dia és perillós. Un parell de vegades en dissabte, he fet reserva per dinar a les 11 i ja estava ple... Salut!.

    ResponElimina
  5. Ufff, no ens enganyem: Cambrils m'agafa molt lluny. Ara que només veure la foto del turbot ja he gaudit molt!! (amb la del romesco també, però aquesta racció de turbot... hehe).

    Una abraçada Ricard!

    ResponElimina
  6. Es veritat que Cambrils agafa lluny.... Jo xq ja hi passo molts caps de setmana, però hi ha estoneta. Però val a dir que Cambrils es un lloc privilegiat en gastronomia. Com a mostra té 2 restaurants amb estrella Michelin... Un molt recomanable (Can Bosch) i un altre que crec la va guanyar en una tómbola...:))).... Però a veure quants pobles tenen 2 amb estrella.... A Sabadell x exemple no entenim cap... Salut..!.

    ResponElimina
  7. Una proposta per tenir en conte quan passem per Cambrils
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Fa anys que no anem a Cambrils i el lloc del que tenim un bon record és el Gatell. Continua obert imagino oi?. Si és així quin concepte en tens. Salutacions.

    Jaume

    ResponElimina
  9. Benvingut Jaume,

    Existeix encara el Gatell però no hi anem mai. El concepte que en tinc és peix de qualitat, però pagat a preu massa elevat.... Es a dir mala RQP.

    Com que passem sempre per allà, comentar que el públic en ocasions és d'aspecte una mica "ranci".... una mica així per posar un exemple il.lustratiu, imagina dues parelles d'aquelles que sumen quasi 300 anys, carregades de joies i de tivantó.... Vaja, que només de veure-les, ja em passa la gana...:)).

    Penso que actualment, si un busca un restaurant amb més luxe a Cambrils, l'opció Can Bosch, és la més recomanable. Salutacions!!.

    ResponElimina
  10. Ricard, trobo una mica cruel dir que la cuina d'en Diego Campos ha guanyat l'estrella en una fira, ja que està a un gran nivell, el problema és que la "senyora" que hi ha a sala ho espatlla tot...

    ResponElimina
  11. Pot ser que tinguis part de raó en el tema "cruel". Aquest bloc ara té moltes visites i ja no és un bloc pels amics on poder desenvolupar el meu irònic sentit de l'humor.

    El problema és que ni recordo la cuina ni que vaig menjar, degut al mal rollo que es va generar el dia que hi vaig anar.

    Si que hi havia una dona a la sala que ens va atendre i de fet va ser l'únic contacte amb el restaurant.

    Suposo que tu ho deus coneixer millor ja que m'has fet venir al cap la "dona de la sala". Però suposo que estaras d'acord amb mi, de que per tenir una estrella, cal un conjunt de qualitats... i si el servei no és l'esperat, ja no mereixen estrella.

    Per això deia lo de la "tómbola"... perquè no vaig trobar cap gràcia al lloc, tot i que és possible que un mal servei predisposi a no gaudir.

    Em va donar la sensació de que esperen (esperaven) public entregat.. d'aquell que entra amb ganes d'adorar.. I el problema meu, és que sempre he estat ateo en tot.. :).

    En tot cas gràcies anònim per opinar i donar vidilla al bloc. Salut!.

    ResponElimina
  12. Primer que res, no puc més que dir que el restaurant d'aquest post, és de la millor qualitat pel que fa al peix, que pugueu imaginar, si el que preteneu és anar a menjar bon peix...aneu-hi.
    En segon lloc, i pel que he llegit més amunt, poder valdria la pena fer un post parlant de l'inacabable oferta gastronòmica que té Cambrils en general, s'acosta el bon temps i a tots ens ve més de gust.... estar prop del mar. Seguint aquest fil, estic totalment d'acord amb l'anònim que diu que és cruel parlar així de la cuina del Rincon de Diego, és cert que segurament la decoració, vaixella i cristalleria "rococó" no és la que m'agrada, però jo sí tinc molt bon record de la cuina, però anònim el Ricard no coneix les tonalitats o és blanc o és negre. Can Bosch inmillorable en tots els sentits ... i del Gatell ( al que fa anys que no vaig) menjar excel·lent, però el públic s'ha quedat...com ho diria?? pijo-antigualla amb un sempre present senyor d'edat passejant "joveneta de beldad exòtica".

    ResponElimina
  13. Marta... encertat comentari, tot i que em toquis el crostó...:)). Però recordo que jo només vaig dir que no es mereixia la Michelin (tot i que ho vaig dir a la meva "simpàtica" manera).

    Però per mi una estrella és un conjunt de coses. I la cuina és un factor més en el tema Michelin.

    I el senyor d'edat amb beldat exòtica al Gatell, penso que en tenen un en plantilla fixe en plan decoració .. :))).

    Al final si que un dia algú em trencarà la cara oi??... :))))

    ResponElimina
  14. Sempre m’ha agradat Cambrils, moltíssim, recordo quan era petit les excursions que feia amb el meu pare a Casa Vostra, que ja no existeix; no sé si la coneixies?, parlo de fa 20 anys. Anàvem a dinar els entremesos de peix, una meravella, una gran quantitat de plats amb l’únic denominador comú de gust a mar; el romesco, la maionesa i poc més. Després, per la tarda, a veure la subhasta a la plaça de la llonja, convertida avui en pàrquing... quina pena!.
    A la meva propera visita provarem Germans Miquel; les últimes vegades vaig anar a l’Acuamar, en el passeig, després un geladet a la Jijonenca del passeig i a descansar.
    Recordo també, fa uns quatre o cinc anys, un dinar excepcional, concretament un arròs en el Rincón de Diego. La veritat, Ricard, és que amb aquesta flota de pesca que teniu, tot és més fàcil. Salutacions

    ResponElimina
  15. Bona tarda Agustin.

    Jo de fet només fa uns 6 o 7 anys que estic per Cambrils, tot i que abans hi feia visites esporàdiques i anava al Gatell quan es va posar de moda el tema entremesos de peix.

    La plaça del pòsit, ojala fos un parking ...!!!... :))... Està tota aixecada en obres i va per llarg...

    Si un dia vas a Germans Miquel's al reservar li dius que som amics (ell em coneix com "Sampere")i encara et tractarà millor...:).

    I el tema peix a Cambrils, també a la botiga del peix, començo a comprar compulsivament el dia que el peix està maco... La veritat es que és un bon lloc gastronònic.

    salut!.

    ResponElimina
  16. Enhorabuena Ricardo por tu blog, por cierto has probado un muy buen restaurante que hay en la calle Aribau con Aragón, un nuevo concepto de restaurante moderno y de categoría con mucha clase, el Don´t Tell it?que te parece?
    sinoó lo conoces te animo a que lo pruebes.
    Sigue así con el blog.

    ResponElimina
  17. Gràcies per la participació i el que dius, però voldria aclarir que no em dic Ricardo... em dic Ricard... :).

    També gràcies per la recomanació, però m'agraden els restaurants amb entrada de restaurant... així disfressats de tintoreria, no m'acaben de convèncer... ;).

    ResponElimina
  18. Hola, holaa Ricard.

    El turbot fa una fila fantastica, i el romesco que menjava la Marta em fa morir d'enveja... he llegit tots els comentaris, com sempre m'ho he pasat bomba.
    Els comentaris dels "tricentenarios" m'ha fet treure un gran sonriure, com el típic senyor que porta el trofeu penjt del braç, si que n'hi han d'aquets a porrillo, mes d'un restaurant els hauría de tenir en nómina...jajaja.

    Sobre lo de l'estrellla michelin no puc opinar, per que no se massa de que va tot plegat.

    Petonsss!!

    ResponElimina
  19. Hola Nuria... precisament avui he visitat el teu bloc a la cerca de productes no dolços... :)).

    Els comentaris donen vidilla i com que molts són irònics, la cosa fa més gràcia... però el tema "tricentenario" i el senyor que porta (o ha comprat) un "trofeu", és real como la vida misma... :).

    Com diu la Marta, no enten com mai m'han trencat la cara ... :))).

    ResponElimina
  20. Lamento que per problemes de BLOGER s'hagin PERDUT alguns comentaris..... En concret el de la Nuria i el d'un "anònim" que em recomanava un restaurant "vestit de tintoreria".... :).

    Però de veritat que ho lamento i ho dic perquè no pensessiu que he esborrat coses....

    ResponElimina
  21. no es sólo un restaurante vestido de tintorería, es una nueva cultura de local de calidad en Barcelona, a parte de comer muy bién, incluso mejor que muchos de los restaurantes que tienes en tu top ten, algunos no los conoce ni las páginas amarillas, es una referéncia para la gente bién y moderna de la ciudad, creeme Ricardo acepta que la gastronomía evoluciona y muchos de los restaurantes de los que hablas están un poco out del panorama, ya no se llevan.

    ResponElimina
  22. Anonim.... no anem massa be quan ja em dius "Ricardo".... El meu nom es Ricard....
    El teu comentari és d'un pedant king size..... El MEU bloc parla dels restaurants que a MI m'agraden.... I no pretenc ser referència de ningú. A qui li agrada entra i a qui no, no entra....
    Això de "gente bien" és d'un demodée que fa riure..... Que és "gente bien"?..... És snònim de "pij@-tont@"....?.
    Lamento no haver acceptat la invitació que em van (vareu) fer dimecres passat.... però si teniu ganes de joc puc escriure un post de "reflexions" dedicat a "restaurants clandestins".....:).

    ResponElimina
  23. Ricard, jo quant vaig a Cambrils a veure la meva familia em deixo portar, pero intentare enviar missatges subliminals a veure si ens hi caiem un dia.
    Sobre lo dels dos restaurants amb estrella michelin de Cambrils estic d'acord amb tu. El Rincon de Diego no em va convencer gens la unica vegada que he anat, en canvi de Can Bosch, he tingut la sort de gaudir-lo unes quantes vegades i mai falla ;-)
    Sobre el Restaurant Tintoreria que jo si hi vaig anar, vaig passar una nit força divertida i va ser interesant coneixer altres bloggers. Sobre el restaurant, tot i que a mi personalment no em cridava gaire l'atencio, puc dir que entenc que te el seu "target" (prova d'aixo es que un dimecres per la nit, poques taules estaven buides), que es ven una experiencia diferent, i que gastronomicament del que vaig probar algunes coses son millorables i d'altres estan ben resoltes, sere una mica mes extens en el meu bloc.
    Sense comentaris el "anonimo" ignorant, fa mes pena que un altre cosa, jejejeje.

    Salutacions

    ResponElimina
  24. Comparteixo el que dius Victor....del tema Cambrils i tb que l'anònim fa peneta... Salut!

    ResponElimina
  25. Uissssss quin marro!!!!!! Ara vaig un pel perduda..... Aquest no era un post d'un bon restaurant de Cambrils????
    Em fa pena el/la pobre anònim.... Aprendre idiomes també està out??? O aquesta "gente bien" és tant curta que no dóna per més??
    Particularment sempre havia defensat el concepte de restaurant/joc dels restaurants clandestins.... Gràcies a aquest personatge no tinc cap ganes d'anar-hi.... Gente bien..... Arggggggggg XD!!!!!!!.

    ResponElimina
  26. 'Ya no se llevan'... però tots sabem que la moda és cíclica oi? Les modes venen i van, la qualitat perdura.

    ResponElimina
  27. Bona Oscar..... Però és bo lo de "ya no se llevan".... I només superable per un "ya no se yeban"....:)

    ResponElimina
  28. Doncs a mi m'han deixat flipant els "gente bién y moderna" (gran, la teva resposta) i el "estan un poco out". Apustuflant (que suposo que encara deu estar de moda!).

    A mi és que aquesta gent que va als restaurants per dir que hi ha han anat i per veure i ser vistos... Doncs és que no parlen de cuina. Per tant, no m'interessent gens...

    Salut!

    ResponElimina
  29. Es q realment és flipant.... Però a sobre es que tampoc es que vagin. A ser vistos en el "clandestí"..... Jo seguixo en la meva pel que fa als clandestins aquests.... Que són pel típic "Nena... To boy a yevar a un zitio q te va a cagar"... I ja em perdonareu el to escatològic.... :).

    ResponElimina
  30. Que fort¡ Que fort¡ Intueixo pel 2º comentari, perquè no he pogut llegir el 1er comentari de l'Anònim, que el que vol dir es que si un restaurant té un aspecte senzill, no es un bó restaurant ? O no és un restaurant de categoria ? Jajajajja, pero com es pot ser tan ignorant ? Amic meu (em dirigeixo a l'anònim), el que està "demodé" ets tu, o vius en un món de fantasia i del que parles no tens ni idea ... Jo, per bé o per mal, em tinc que codejar amb persones d'un nivell social molt per sobre de la mitja, i si de veritat tu també ho fessis, sabries que precisament el que busca "l'inteligent ric" és la QUALITAT... punto ... , i defugeix dels llocs tan ben definits per tu com la "nueva cultura de local de calidad" ... jajajaj, però això qué es ??? Amic meu, això només existeix per gent com tu, no ho veus ? ... Aquests llocs que comentes precisament es creen per que hi vagin persones com tu, els "pijos que se lo creen, pero no lo son" ... jajajjaja ... tu si que estàs out del panorama , Anònim ....

    Sento Ricard ser tan explícita, però no puc amb tanta fantasmada barata ...

    Estic desitjant anar al Germans Miquel's ... La pinta que ténen els plats i lo bé que parleu els que heu anat, el fan dels prioritaris per visitar .... Ah, i sobretot, gràcies a Deu que no està de modé ... jajajaj

    Amalia

    ResponElimina
  31. Gràcies Amalia pel teu comentari... No es que siguis explícita... dius el que pensem molta gent.

    Una mica per situar-te, la cosa va venir d'un "rebote" com consequencia de que em van invitar a anar a aquell restaurant clandestí del carrer Aribau que de fora el fan passar per tintoreria. I vaig dir que no educadament, però vaig fer la mini-conya que pots llegir aquí..

    I d'aquí que l'anòmim@ es va rebotar amb els arguments de la "gente bien"... Però es que el mail privat que em van enviar com invitació, feia fredar de frivolitat amb uns arguments de "el perquè d'un clandestí" d'un infantilisme tremens...

    En fi... la llàstima es que tot això hagi anat a parar al post de Germans Miquel's, que no en tenen la culpa i segueixen oferint honestedat a Cambrils.

    ResponElimina
  32. .Ostres, pedrín!!!!

    Que bien lo pasais aqui....mauhahahahaa...
    Jo havía deixat comentari al seu dia, però el que ha esdevingut després es tota una sorpresa...

    Ricard, ets únic per les festes... Les montes i no convides als amics??

    Pst, pst.... Reitero lo dit... vine a casa i podem veure com gira el bombo de la rentadora mentre mengem el bocata-calamarez

    ResponElimina
  33. Son festes sorpresa.....!!. Es generen automàtiques.....:))). Però es que a mimm'agraden les rentadores industrials.... Com les de les "tintoreries".... :).

    ResponElimina
  34. Hola Ricard,
    El germans Miquel és la meva debilitat.
    Si em permets la meva recomanació, no us perdeu els pileta magí.Cada any comptem els mesos que queden per tornar a obrir la temporada dels popets!!
    SI teniu l'oportunitat d'anar-hi,tastet-los.No us empenedireu!
    Salut Ricard i gràcies per les teves recomanacions!
    Per molts anys
    Carles

    ResponElimina
  35. Pileta magí no! Popets Magí!!
    Aquests teclats automàtics!
    Carles

    ResponElimina
  36. Gràcies Carles..... M agraden les recomanacions, però no sé massa que vol dir lo de "popets Magi"...????. Si ho llegeixes, s'agreix pista.... Salut...

    ResponElimina
  37. Hola Ricard,

    espectacular l'arrós de llamàntol! Els musclos a la marinera, excel.lents. Un lloc per repetir...gràcies per la recomanació!

    ResponElimina
  38. Aquest és un duet que m'encanta, però em mata... :).
    El suc dels musclos acabo
    m mentjant-me'l a cullerades... i l'arròs repeteixo i repeteixo...

    Ara queda pendent la mariscada...

    Salut..!!.

    ResponElimina