15 de maig de 2011

Le Petit Bergerac. Bon lloc de cuina francesa

Aribau, 141 (Còrsega)
Barcelona
T. 934305758

El darrer dijous  vàrem quedar per sopar en un d’aquests llocs “que no se llevan ni están en la páginas amarillas”… J.  Ja avanço que el lloc és recomanable, però la frase “no se llevan…”, és una ironia a un comentari  anònim del post anterior i que els que em seguiu ja sabeu de què va… J.
Es tracta d’un restaurant de cuina francesa pel que havia passat pel davant un munt de vegades (zona Dry Martini) i que a través del bloc de l’Agustin Fraile que el va publicar ara fa poc, em van venir ganes d’anar-hi per primera vegada.
Per explicar-ho de manera resumida, és el típic restaurant francès (i ho dic en sentit positiu) en què a preu tancat (27€+iva), tens una carta amb 10 primers a escollir, 10 segons i 5 o 6 postres. És una d’aquelles cartes en què ja et posen en el compromís d’escollir entre masses coses que et vindrien de gust  i de les que destaquen l'amanida Perigod, un tàrtar amb molt bona pinta, el típic confit d’ànec i els que vàrem acabar triant i que descric a continuació.
De primer vàrem coincidir els dos amb una pastis de porro, que ens va encantar.
Rincón de Iruña

De segon i com resultat de la lectura del bloc de l’Agustin, jo ja anava a pinyó fix als “ronyons a les dues mostasses”, mentre que el meu amic  Zacarias, es va decantar per una aurada que no vaig escoltar com estava feta (ofereixin sempre alguna opció més de les que posen a la carta) i que va aparèixer empanada tal com podeu veure... A mi potser no m’hauria agradat massa, però a ell li va encantar.
Rincón de Iruña

Rincón de Iruña

I ja d'entre les postres varem escollir una a base de castanya i una amanida de fruites amb xocolata a discreció.

Rincón de Iruña

En resum, és un lloc per tornar en el que vàrem optar per el vi a copes, ja que havíem de tornar conduint els dos. Si us agrada la cuina francesa com a mi m’agrada, és un bon lloc a provar. El tracte del servei, va ser excel·lent, com sol passar a la majoria de restaurants francesos, però en aquest cas adaptat al nostre país.
Avui he posat fotos, degut a que ens va tocar una taula força discreta i vaig poder fer-les sense cridar l'atenció, que ja sabeu no m'agrada. I si voleu veure més informació del lloc, al bloc de l'Agustin en trobareu: http://puesiremos.blogspot.com/

19 comentaris:

 1. Pues jo també he passat per allà moltes vegades i si que em sona la foto de l'entrada, però mai m'he aturat ni a mirar la carta. Ara ho faré. Miquel.

  ResponElimina
 2. Molt temptador...hi havia "gente bien", Ricard?

  ResponElimina
 3. Miquel.. benvingut. Es el mateix que em va passar a mi i com per aquesta zona hi ha molta oferta, mai m'hi havia fixat i val la pena.

  Juan... :)... Hi havia gent "normal".. parelles, algun petit grup, però ambient agradable. Es que el concepte de "gente bien" de la tintoreria, no l'acabo d'entendre... Salut!.

  ResponElimina
 4. Buenos dias. Sigo este blog de hace algún tiempo y esta es mi primera participación.
  Conozco este restaurante de trabajar por la zona y he estado como tres veces y siempre ofrece lo que esperas de él.
  Lamentable el comentario del anónimo que defendia el clandestino en el post anterior, que además no tenia nada que ver con el restaurante de Cambrils. Saludios.
  Santi

  ResponElimina
 5. Hola Ricard, no em queda res més que donar-te les gràcies, moltes gràcies. En primer lloc, per visitar el Petit Bergerac; i no saps el què m’alegra que t’agradés. Sempre que recomanes alguna cosa i, tu ho saps millor que jo, et queda aquesta petita incògnita de saber que el que escrius ho corrobarà algú més i que, en aquest cas hagis estat tu, doncs per mi és un honor i un plaer. En segon lloc, per citar el meu modest blog. T’ho agraeixo de veritat. Una abraçada.

  ResponElimina
 6. Feina acumulada...:))

  Santi... Benvingut i tens raó amb lo del anònim i la seva tintoreria... però ja ho deixo tancat a no ser que ataqui de nou... :)).

  Jordi.. El lloc està be, prop de casa teva també i per anar un dia de cuina francesa, està be. I el tàrtar tenia molt bona pinta.

  ResponElimina
 7. Agustin... no m'has pas de donar les gràcies. Penso que blocs com el teu aporten informació. Jo gràcies al teu m'he animat a Can Josep (on ja he repetit 4 o 5 vegades més) i dimecres passat Bergerac.

  I penso que tant tu com jo, aportem informació fresca i sincera. Que ens podem equivocar?... Doncs és una possibilitat, ja que aquestes coses són subjectives, però ho fem amb honestedat..

  Però es que al menys defugim de la ruta d'inauguracions i adulacions que en alguns blocs fa fàstic.

  ResponElimina
 8. Ricard, et vaig llegir fa poc que al tenir més visites igual canviaves una mica la forma d'expresa-ho al blog. Més matisada i tal... doncs jo no et proposo pas que facis el contrari... però si que crido ben alt que no fa falta que canviis res, ni tons, ni conyetes ni algun comentari conyonament punyent. A mi m'agrada així.

  Dit lo qual, massa clàssic francés aquest restaurant per al meu target. Ja saps que surto molt poc a restaurants (fora d'esmorzars de forquilla ;-P ) i per això no crec que hi vagi, abans tinc ganes de tastar altres estils que encara no conec.
  Igual algú es pensa que parlo de modes o tendències... doncs no!! :) Simplement altres perfils que ara mateix tinc ganes de tastar!!

  ResponElimina
 9. Oscar.. igual no em vaig expresar be... Es que jo "modossito" ja no seria jo...:)). No.. no.. al contrari... Quant més vell, més m'agrada transgredir dient les coses que penso.
  Vull dir que no pateixis que seguiré amb els comentaris "conyonament punyents".. :)

  I si que tens raó que el francès que descric aquí, és clàssic. Salut!.

  ResponElimina
 10. Jo hi he anat moltes vegades al Petit Bergerac i és dels que sempre recomano d'aquesta zona. Mai m'han fallat i sempre m'han fet sentir molt agust. La fòrmula de menú tancat de preu al que, tal i com ja has dit, sempre hi afegeixem algun plat del dia em sembla molt correcte. Sempre tenen algun vi francès recomenat.
  Ara hi fa temps que no hi he anat i me n'han entrat ganes...

  ResponElimina
 11. Gràcies Heidi pel comentari.... I si en tens més de recomanables, s'accepten suggeriments.... :). El tema del vi, al conduir els dos ( i en el meu cas fins a Sabadell) ja varem optar per copes, però si quenun altre dia ja miraré el tema vins amb més cura.... Salut..!.

  ResponElimina
 12. Si senyor continua com sempre que es com més ens agrada, per cert si algú no esta d’acord ho te molt fàcil, es qüestió de no seguir-te
  Una abraçada

  ResponElimina
 13. Així m'agrada... :). I teniu tota la raó.. . Una abraçada.

  ResponElimina
 14. Dons ara que he llegit el teu comentari acabo de recordar un altre dels que recomano per la mateixa zona, BASMATI, al carrer Paris 163. Ara fa uns mesos que no hi he anat, pero també es dels que m'agraden, els arrossos son la seva especialitat, jo acostumo a demanar el de ceps i foie. Et recomanen el vins que mariden be amb el que demanes i el tracte és molt agradable.
  Tambe tenen menus de migdia per uns 12-13€, però no puc opinar dons no els he probat.

  ResponElimina
 15. Gràcies Heidi, havia escoltat d'aquest lloc però mai l'he provat... En prenc nota... Parlant d'arrossos, no sé si has tastat mai els de Topik... Els fa en unes calderetes de ferro colat i són de lo millor que he menjat... Salut!.

  ResponElimina
 16. Dons també en prec nota...
  Gràcies

  ResponElimina
 17. Loverforfood... Very interesting also. French cuisine.... and not expensive...

  ResponElimina