26 de juny de 2011

Realment a la quinta forca

Quinta Forca
Casafort (prop de Nulles)
Tarragona per donar pistes
Tel. 977 050 080 - 676 939 859

D’entrada dir que rarament vaig a dinar/sopar a llocs on em calgui conduir de tornada i per això la majoria de restaurants del meu bloc són llocs on per diferents motius no em cal conduir.

Malgrat no ser popular, vull deixar clar que estic d’acord (tot i pagar justos per pecadors) amb les normatives d’alcohol de la DGT. Em preocupa fins i tot la hipòteis de tenir un accident en que sense tenir-ne cap culpa,  al mesurar-me l’alcohol, passés de víctima a culpable... i em molesta escoltar històries de gent que presumeixen de que beuen més del compte i mai els enxampen.

Per aquest motiu el meu punt de vista en aquests restaurants sempre queda penalitzat pel fet de que mentre menjo penso... “contenció amb el vi.... i just acabat em toca conduir...”.

Dit això, vaig a comentar aquest magnífic lloc on la cuina és d’alt nivell i es troba en un petit nucli al costat del poble de Nulles. Vaig anar-hi per recomanació de l’amic Manel Xicota, al que li agraeixo les referències.

Disposen d’una magnifica web (http://www.quintaforca.cat/) on podeu consultar l'ubicació, com arribar-hi, dies en que obren i fixar-vos en que no disposen de lector de targetes de crèdit i així evitar un ensurt.

Ofereixen un interessant menú (44€) que replico a continuació i d’alguns plats poso fotografia (els altres ens vam oblidar de fer-la). El menú varia segons temporada i el podeu veure a la web.

El vermut de Falset... sense foto....:(

Farcell de botifarra eco i ceba confitada.
 
Tòfona d'estiu, encenalls de parmesà i oli del Mas de Santa Creu


Tàrtar de maduixes pajaro i mató de Capafons

El pop brau de la Ràpita.sense foto....:(

Gambes de Tarragona.


Papada eco cuita a baixa temperatura amb carreroles.


Sopa de poma i ametllons.


La russa 2011.
Hamburguesa d'ànec sobre col de paperina i cigronets... Sense foto..:(

Canelons de bacallà i concassat dels últims tomacons.

Formatge semicurat de Capafonts i melmelada Els Fruits Saborosos.


Postres per pecar una estona més.
Tot el menú va acompanyat d’abundants explicacions dels productes i amb un seguiment total a les filosofies Km zero i Slow Food.... Com que molts ja em coneixeu, ja sabeu del meu grau d’escepticisme que per mi té qualsevol doctrina...  No és pas que no em sembli be el tema Km zero, però hi hauria força a parlar del tema.

Reitero en tot cas que els plats estaven tots exquisits i ens vàrem fer una "demo" de vins (producció natural evidentment) que estaven força bons i que ja publicaré en el seu moment al bloc de vins. Comentar que el preu dels vins és a cost de botiga, cosa que s’agraeix i fins i tot en la nostra visita, alguns van ser “obsequi de la casa”.

En resum... un lloc que si us agrada els plats que heu vist més amunt i no us fa mandra conduir, estic segur us agradarà.

27 comentaris:

 1. Ricard,amb aquesta cronica i aquestes fotos, fa ganes d'agafar el cotxe i cap a Casafort...
  He mirat la pag. Web i esta la mar de be.
  per cert, d'aqui a dues setmanes vull portar al meu marit al Sibar, hem va cridar molt l'atencio!
  Petonets.

  ResponElimina
 2. Bona tarda Gemma... si no fa mandra conduir, tot l'ambient de Quinta Forca és molt agradable...
  I el tema Sibar és ben curiós ja que és el post que més visites té del meu bloc (?).
  El dia que vam anar-hi, no el sabíem trobar... :). Està com amagat al mig de la plaça que sembla un parc... i a ple centre de BCN..!!.
  Salut!!
  Ricard

  ResponElimina
 3. Ricard, celebro que us hagi agradat!

  ResponElimina
 4. Ricard, ens has fet un descobriment formidable! Aquest els hi comentaré a mons pares perquè els hi encanta descobrir llocs nous i la Quina Forca sembla un restaurant dels que et deixen amb la boca ben oberta!
  Una abraçada,
  Sandra

  ResponElimina
 5. A mi també em molesten les converses de la gent que presumeix de que no els enxampen :(
  Té molt bona pinta aquest restaurant i de fet m'agrada molt que ens parlis de restaurants de fora de Barcelona, ja que també n'hi ha de molt bons i s'han de saber valorar. Si és cert que el turisme gastronòmic ja té forces amants i està tenint unes bones promocions, també és cert que no m'imagino els de la City anant expressament a un racó de món on ningú els veurà ni seran vistos ;) Però com dic sempre, ells s'ho perden!

  ResponElimina
 6. Manel.... Ja veus que si.....

  Sandra... A part de que el mèrit no és meu, fins i tot surt recomanat a la revista Cuina... en aquest darrer número especial en que fan recomanacions dencada comarca... Però té tots els números d'agradar i potser més al migdia en que la tornada és menys feixuga i es pot fer un passeig pels voltants abans de prendre el cotxe...

  ResponElimina
 7. Uisssss Bet.... ja sembles la Marta....!!... :).

  Jo el problema que veig dels llocs llunyans ( respecte a cada un) és el conduir.... Dissabte nit ja sopava nerviós de pensar q em calien fer 40Km per tornar a Cambrils...

  Salut....!!.

  ResponElimina
 8. http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=1840777224766&set=p.1840777224766&type=1&theater
  Vet aquí sobre un petit aclariment del com i el perquè d'aquest neguit..
  Jo afegiria al teu post... un local molt acollidor, que respecta l'intimitat amb el número de taules comptades i molt ben distribuides, plats ben construits però mai deixant de banda que la finalitat és menjar bé...i una molt grata sorpresa amb els vins

  ResponElimina
 9. Hola Ricard,

  ja fa temps que vull anar, i encara m'ho poses mes tentador...

  ResponElimina
 10. Totalment d'acord amb "local molt acollidor, intimitat, número de taules comptades i ben distribuides, plats ben construits...."

  ResponElimina
 11. I a tu Juan, t'agradarà més que a mi, doncs és dels llocs en que donen explicacions de tot... i jo en una primera visita, soc més fréstec... :).

  ResponElimina
 12. El nom és realment afortunat pel que dius... Estic dacord amb la teva reflexió. La normativa ens agradarà o no però segur eviten algún accident, encara que com bé dius paguen justos per pecadors...I dels qui presumeixen dient que beuen i no els enxampen més val no dir res...ells solets es retraten.Em sembla força interessant que un bon restaurant com el que ens expliques sigui mig amagat a la geografía catalana,el fa encara més desitjable...no?.Una abraçada Ricard.

  ResponElimina
 13. Jo sóc abstèmi i només vec vi quan algú m'explica alguna característica del mateix i la vull trobar en el tast. O sigui, que no fa falta que digui gaire més sobre el que penso dels que condueixen borratxos i provoquen accidents.

  El menú era realment extens! A mi m'agrada que quan em fan un menú degustació realment n'hi hagi de plats diferetns. Alguns dels menú degustació son en realitat menús normals amb raccions reduidesl. Y eso no!! :-P

  ResponElimina
 14. Totalment d'acord Mercè... I segur que l'alcohol influeix en molts accidents.. Això dien les estadístiques...

  Oscar, si que el menú era extens... Vaig observar que més d'una persona quedava tip. Jo vaig aguantar be... potser l'únic que em va sobrar i de fet no vaig deixar el plat net, van ser els postres finals...

  ResponElimina
 15. Això d’anar tan lluny es el mal que te , has d’estar vigilant amb el veure, i no disfrutes tant del àpat, pensant en la tornada.
  Una abraçada

  ResponElimina
 16. Si... i de nit encara pitjor.
  Una abrçada

  ResponElimina
 17. Només per l'aspecte que tenen les gambes, la russa 2011 i el caneló de bacallà, ja val la pena. De vegades les fotos parlen per si soles. Llàstima que ste tan lluny.

  ResponElimina
 18. Tans raó en el que fa al tema lluny.... Però en rstaurants com aquest, també m'agradaria saber l'hipotètic éxit q tindrien si estessin en una gran ciutat...

  Penso que el tema exòtic d'estar "al quinto conyo", els dóna també un plus de nivell....

  I per exemple en mig de BCN, penso que quedarien totalment difuminats...

  ResponElimina
 19. Ricard el plus de nivell no s'aconsegueix per ser o no ser al quinto conyo com dius sino per una combinació d'un bon fer,un bon menjar un tracte mes o menys proper i per certa generositat amb el client....i tampoc no se si al mig de Barcelona quedaríem difumintas...(no m'agradat com ho defineixes)
  El cert es que som on som e intentem fer disfrutar al client de manera que ens agrada a nosaltres quan sortim i busquem on pasar un bon moment...
  Potser algo del Quintaforca no vas entendre, crec!
  Salut.
  Xavier

  ResponElimina
 20. Xavier

  Imagino pel que dius que deus ser el cuiner/propietari d'allà....

  Avui mateix dinant amb uns amics que em preguntaven pel teu restaurant, els deia "be.." (de fet tot el que havia escrit ha estat positiu)... però que em donava la sensació de que el que portava era una mica il·luminat... (no és ofensiu això).

  Ara ja no tinc dubte... ets un il·luminat que a la que surts del guió "adoració al xef infalible", jo no et trobes còmode.

  Vaig sortir d'allà una mica cansat de "bravates" km 0, ecològic, natural, no sulfits etc. No pel contingut, sinó per la manera de dir-ho... Però per voler mostrar empatia amb el Manel, vaig escriure un post "en positiu" i vaig obviar el que no em va agradar. No vaig mentir, però vaig obviar... Vaig estar a punt de no publicar-lo, però el Manel i altres coneguts, saben el significat de quan deixo de publicar un llloc...

  I he continuat en la línia fins que avui al teu criteri he "relliscat" fent la broma de "quinto conyo" com traducció al meu títol del post (i no pas del nom del teu restaurant).

  I he dit (i reitero) que a BCN quedaries difuminat dins de molts llocs que cuinen de manera excel·len també.... (NO és ofensiu).

  O realment creus que el teu restaurant brillaria a BCN com un fora de sèrie?. I això no és cap ofensa ni menyspreu... Penso que si estéssis entre els 30 millors de BCN, ja seria prou honorific

  Ets realment un il·luminat... ja m'ho va semblar allà però ara ja ho puc afirmar...

  No pots sortir-me ara dient "que no vaig entendre la Quintaforca"... Però qui t'has pensat que ets?. Tens un restaurant... la gent va a menjar allà... No és cap religió ni cap filosofia... Que coi hi ha a entendre allà?.

  O potser he de perdre el cul, després del rollo Km 0, per menjar un dau de cansalada que per tal de que sigui ecològica ha de venir de Vic?.

  O potser he de trobar bo el formatge dels postres, pel fet de que sigui d'un pastor d'allà prop?... Suposo que has tastat formatges bons i entens el que et dic oi...

  Et contesto en públic perquè tu m'has escrit en públic (el meu mail és ben visible per si volies fer-ho en privat). Tampoc pateixis ja que a la que un post queda tapat pels altres, ningú ho llegeix..(tinc bastanta credibilitat).

  I no em vaig carregant restaurants al bloc eh?.. Que la majoria tenen crítiques positives (i sinceres).

  Ricard Sampere

  ResponElimina
 21. Sense paraules i bocabadat.... veig que les repliques tot i ser educades no les saps encaixar gaire be...!!.
  Desde l' humiltat d' un cuiner il-lumintat et deixo amb la teva credibilitat ...sento (lo del guió "adoració al xef infalible", ja no et trobes còmode).!!!!!potser Ricard cal que t'ho apliquis en persona .....
  i repeteixo crec que no vas entendre per el teu grau de eceptisisme la proximitat d' una cuina que no preten res mes que fer passar una bona estona, i sortir de les ("bravates" km 0, ecològic, natural, no sulfits etc. No pel contingut, sinó per la manera de dir-ho)...paraules teves....i si n' estic molt satisfet de fer-ne bandera perque te un esforç..

  I saps per deferencia al Manel i sols per aixó s'et va fer alguna explicació mes clara de la importancia de la compra en proximitat,l'ecologic i els vins naturals ......i d' aixó ni dius que soc il-luminat que faig bravatadas km 0....ostres ....jo ni dic un bon tracte,.....potser si que el mòn esta al revés.....

  Salut Ricard.

  xavier del quintaforca

  ResponElimina
 22. No me puedo creer lo que he leído. La gente no es capaz de asumir un comentario, parecen los Intocables de Eliot, es algo increíble que realmente en los tiempos que estamos, no tiene ningún sentido. En fin lo peor es que seguramente no es lector habitual de http://cuinairestaurants.blogspot.com/ y no conoce la filosofía de tu blog. No sabe que te callas muchas cosas, no sabe que no comentas lo que no te gusta y por supuesto no sabe que existen muchos restaurantes que ni tan siquiera se mencionan para no ofender. Es un problema el juzgar sin conocer, entonces la condena es casi segura. Desde aquí mi apoyo y solidaridad pidiendo para el aficionado a degustar y explicar, el mismo respeto que pide cualquier autor de cualquier obra en cualquier campo. Opinar no es ofender, es simplemente divulgar, dar a conocer, y por el número de lectores que te seguimos "habitualmente", a fe que lo consigues. Por cierto gracias, porque con gente como tú, algunos aprendemos y conocemos.
  Un saludo y adelante.

  ResponElimina
 23. Xavier .. jo voldria tancar el tema i més quan les discrepàncies inicials eren mínimes. I les reals també.

  El meu post inicial era "positiu" i els comentaris dels lectors, van en el sentit de "jo també vull anar".

  La cosa s'espatlla partir d'un comentari adreçat a l'amic Agustin (el meu sentit de l'humor de físic costa de digerir)en que faig un joc de paraules i la hipòteis de com s'ubicaria el teu restaurant a BCN.

  Després ja ve el teu comentari que em molesta per la frase "no vas entendre...".

  I a partir d'aquí la meva resposta que ara rellegida, sembla més dura del que en realitat volia dir... Però el llenguatge escrit té aquests inconvenients...

  Quant més ho remenem, més discrepàncies generaríem i per tant penso que millor deixar-ho aquí i insistint que el post inicial és positiu.

  I per tu amic Agustin, gràcies pel suport i sé que tu has patit autentic "acoso" per part del restaurant "estrellat" que tu i jo sabem.

  Fa no massa en el post del dia que vaig anar al Lasarte, va apareixer un dels energumens del Berasategui atacan-te al meu bloc...

  A sobre que m'havia deixat 500€ per veure els "plats decorats" del Lasarte, el responsable d'allà s'atreveix a utilitzar el meu bloc (em felicita i es disculpa per utilitzar el meu espai) per atacar-te a tu... Com pots imaginar li vaig esborrar el comentari dient que el meu bloc no era el lloc...

  Salutacions a tots.

  ResponElimina
 24. d' acord doncs Ricard.
  salut!
  xavier quintaforca

  ResponElimina
 25. Tot buscan referencies de la Sidreria La murulla al teu blog m'he trovat amb aquesta perla de la Quinta Forca. Encara que veig que el comentaris i la visita ja tenen un parell d'anys i exposaré la meva opinió. Pont de la purissima 2012. Com ell mateix diu al teu blog "Cuiner il.lumitat" deu pensar que els pixapins o som curts o som snobs i aixi va el tema. Amb el cony del KmO t'explica una pelicula dificil de pair, més quan ve a la taula amb el típic compadreo et treu una copa de vi de la taula, te la canvi per la de l'altra, "compara, compara", la cambrera explicant els plats (en el meu cas va confondre conill amb cabrit, vull pensar) un dels plats eren unes minúscules costelletes, de conill que van fer passar per cabrit, o un motlle de melós de vedella que van voler fer passar per galta. Tot i aquests detalls jo no diria que mengéssim malament, però et quedes amb cara de pip ... quan veus que et volen prendre el pèl. Per acabar jo si vaig entendre la filosofía de la Quinta Forca com diu el Chef Xavier....pensa que ha descobert la sopa d'all.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Tomàs,

   M'alegra llegir-te.
   Veig que ho veiem igual ... que es menja força bé, però hi han moltes coses que sobren i en el meu cas que no m'agrada massa la interacció en els restaurants, ja imagines que vaig, vaig sortir força molest, tot i que d'entrada m'ho vaig callar.
   No ho vaig escriure en primera instància, pèrò després em va molestar el "no has entés el lloc".
   Com que hi ha públic per tot, segur que seguirà tenint admiradors i m'alegra que els tingui. Però jo no estic entre ells i pel que veig tampoc tu.
   Salutacions..!!!

   Elimina
 26. Un punt a favor i m'he oblidat. Vaig gaudir d'un Galena D.O. priorat i preu final a fra. 14 €. Al cesar lo que es del cesar.

  ResponElimina