19 de juny de 2011

Restaurant a Ribera d'Ebre

Pas de l'Ase
Al poble de Garcia
Carrertera de Móra a Flix
T. 977 402 567

El Pas de l’Ase és un restaurant en què he estat en 4 o 5 ocasions. Les sensacions han anat de pitjor a millor i si li he anat donant oportunitats, és degut a la poca oferta que hi ha per aquesta zona i que els comentaris que he escoltat del lloc per part dels habitants de les rodalies, són sempre positius. Fins i tot sé que per alguns és com un lloc de culte...
No penso pas enumerar els greuges o mancances que vaig detectar en les primeres anades. Prefereixo comentar l’experiència del passat dissabte que ha estat prou satisfactòria per poder publicar-la. No recordo exactament què han modificat, però si que l’aspecte interior ha anat evolucionant fins ser actualment força còmode i acollidor i al meu gust la carta també ha evolucionat.

La seva oferta va de cuina tradicional, cosa que em sembla correcta. Trobar massa creativitat en llocs d’aquest tipus, tampoc és la meva passió. Tenen una carta fixa i un afegit de “carta de temporada” i d’aquesta hem escollit de primer escalivada els dos, que com podeu observar està ben presentada i estava força ben resolta.

De segon hem demanat cua de bou i magret d’ànec. Correctes.... El magret amb excés de salseta dolça, tot i que això va a gustos i per tant res a dir i la cua correcta, tot i que clarament per sota de la que elaboro jo (veure recepta) i ja sé que pensareu que sona pedant, però les coses com siguin... J.






De postres hem compartit un músic ja que no ens quedava gana. Això amb dos cafès i una aigua ha sortit per uns 55€ els dos.
El vi, que no he comptat en el preu anterior, ha estat un Costers de Gravet ampolla petita ja que jo conduïa i la Marta està en tractament d’antibiòtics degut a l’atac de mosca negra d' ara fa uns dies. Va costar uns 8€. És un lloc correcte si esteu per la zona.... però tampoc dóna motiu per fer una excursió per anar a aquest lloc en concret.

Com a comentaris del que no m’agrada, puc dir que la sala no està ben resolta a nivell acústic. No sé detectar quin és el problema, però el soroll hi é sempre present. I més si tenim en compte que és d’aquells llocs en què és freqüent trobar taules amb dues o tres generacions compartint-les i per tant amb canalla abundant... L.

Però “es lo que hay” i tampoc existeixen gaires més alternatives que no siguin L’Embarcador on l’entorn és una passada de bonic, però la carta opta a un premi d’avorriment... o un que hi ha a Miravet –Molí de Xim- en què endevinar el dia que han decidit obrir o tot i que estant obert tinguin taules (en aquest darrer intent, el tenien ple per un bateig o activitat semblant), és més difícil que endevinar els números de la primitiva i ja acabes descartant-lo, tot i que un dia que hi vàrem anar, va provocar bones sensacions.

Per tant companys “kamakus”.... si veniu per la AP7 de visita per la zona i no sabeu on dinar... us recomano el Priorat (Falset, Porrera, Gratallops o Poboleda...). Però si heu decidit un tour per Ribera d’Ebre i esteu a prop de Garcia (curiós el nom d’aquest poble), el Pas de l’Ase pot ser una alternativa.

16 comentaris:

  1. Hola Ricard. Gracies per la recomanacio, la tindrem en comte.
    Et volia comentarsi has estat mai menjant montaditos al Maitea? Si no el coneixes, val la pena anar-hi.
    Ja m'ho diras.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola Gemma... No he estat mai a Maitea. Entenc que et refereixes al del carrer Casanova oi?.

    A veure si un dia m'apropo per allà.

    Salut!.

    ResponElimina
  3. Si, Ricard, el del carrer casanova.
    A nosaltres, en plan montaditos, ens encanta
    salutacions

    ResponElimina
  4. HOme, no se que dir...
    Jo aquest magret no mel mejaria pas, (sense ànims d'ofendre ni de manera despectiva, em limito a parlar lliurament i amb sinceritat)fa mes l'efecte d'agafar un mal de panxa (sopa de fruits vermells amb magret :(.

    El rabo de toro, s'hauria de provar, em penso que aquest restaurant no t'entusiasma massa, i això que amb la crònica has estat generós...
    Salut!

    ResponElimina
  5. Ostres Núria... hahaha....

    A veure... dir-te que les fotos no m'han quedat massa be i desvirtuen la realitat. En directe no es veia tanta "sopa"...

    El rabo de toro" estava correcte, però tal com escric (a l'estil de la "#agolpedepecho") la meva recepta surt molt millor.. ;)

    I la crònica està feta tenint en compte el que hi ha per l'entorn... Evidentment aquest restaurant a prop de casa, no entro ni afamat... :).

    Salut!.

    ResponElimina
  6. Que bó, el Pas de l'Ase ¡¡ Hi he anat no sé quantes vegades ... tenim una casa passat Flix, i anem de camí desde Comarruga … Comparteixo amb tu el tema de la acústica, o més que això, que s'omple massa i les taules es troben molt juntes , hi ha molt de soroll.. però la cuina, al menys les vegades que hi hem anat, m’ha agradat, i la relació qualitat-preu és bona .. També ténen una bona carta de vins …

    Veig que no tens controlat per la Zona, “Lo Molí”, a La Torre de l’Espanyol, poble al costat de Garcia, direcció Flix … El pròxim cop que vagis per allà, ves-hi … No t’esperis el ben posat de les taules del Pas de l’Ase, ni els cambrers tan ben mudats, ni el menjar tan ben presentat, però la qualitat de la seva cuina és molt bona .. És un lloc més modest, però la seva Romescada de Peix et garanteixo que no et deixarà indiferent … també fan un carpaccio de bacallà boníssim d’entrant, e inclús el seu vi de la casa és molt bó (del Priorat, però envasat per ells ..) ..

    Si hagués sapigut que anaves per allà , ja t’ho hagués dit ¡¡¡ Conec més llocs per allà , qualsevol cosa consulta’m ... És cert que la Ribera d’Ebre no compta amb molta oferta, ni de cuina ni d’altres coses; és potser una de les parts de Catalunya que ha estat més oblidada, la qual cosa és una injustícia tenint en compte grans esdevinents que hi han hagut per allà (batalla de l’Ebre, el gran acte al castell de Miravet, etc…).. encara i això, per mi millor que estiguem tranquils per allà, donat que no hi han massificacions , i avui dia és un luxe això ¡¡

    ResponElimina
  7. Hola Amalia,

    Gràcies pel comentari.... Jo quan estic per Móra he anat vistant els 3 que enumero. El Pas de l'Ase crec q he anat 4 o 5 vegades i la veritat es que no em venia massa de gust publicar.... Però portava quasi 15 dies sense publicar i em vaig decidir.

    En valoració global, no m'agrada.... Com alternativa per la zona el considero acceptable...

    El proper cop provaré el de la Torre de l'Espanyol... Precisament a mi m'agrada que no estigui "tan ben posat" com el del Pas de l'Ase... Alguns dels llocs que tinc al bloc (per exemple Can Josep a BCN) no tenen res de "ben posats".

    Pot ser una de les coses que no m'agraden del Pas de l'Ase, és la manca de personalitat... I estic segur que m'agradarà el que em recomanes.... Segur q és més auténtic.....

    Salut...!!.

    ResponElimina
  8. hola Ricard:

    intento seguir-te quan el temps i la butxaca m´ho permet ja que el temps està així així.
    Dels últims que has publicat he estat al libentia, el vaig trovar molt fluix, Can Roca em va semblar molt diferent a lo actual, té el seu mercat i la posiblitat d´anar varios cops sense cansar-te, La Gresca amb un bon menú al migdia i dos que hem varen encantar que són totalment diferents un de l´altre peró que casualment estan al costat un de l´altre, el 5 sentits, vaig optar pel menú degustació maridat, espectacular, servei cuina de puntuació màxima, llàstima que sigui tan car, l´altre que hem va agradar força és el topik, per poc menjes molt bé,hem dona la posibilitat d´anar a dinar al migdia amb clients i demanar un bon vi i la história hem surt a poc preu que és lo important en el tema dietes d´empresa.
    Per cert, quin és el restaurant més exclusiu de barcelona per a un sopar d´empresa sense que l´história hem surti molt cara

    salutacions

    Jordi Ruescas

    ResponElimina
  9. Bon dia Jordi,

    Veig que en general compartim gustos. I en els temes 5 Sentits i Topik, estem d'acord al 100x100.

    Amb el tema de restaurant exclusiu, no sé si et podré ajudar massa, ja que ja veus que el meu estil no és massa aquest. Però un lloc que pot ser interessant és Monvinic. Amb la conya de que tot va molt de 'guai' i amb possibilitat de vins a copes molt interessants, surt de la comparativa amb altres llocs i el preu tampoc es passa massa.

    Una altre opció és indagar que molts dels llocs exclusius tipus Gaig, crec que fan menús migdia interessants...

    Però el tema Monvinis i el rollo "Best Wine Bar in the World", et pot treure de l'apuro... :)

    Salut!

    ResponElimina
  10. provarem al Monvinic que ja el coneixo

    gràcies

    ResponElimina
  11. Molt bona descripció i pel que es veu a la foto, realment el magret s'està ofegant.
    El que sí és bon sintoma és l'esforç i la superació, i també el que li donis més d'una oportunitat.
    salutacions

    ResponElimina
  12. El magret és sembla més a la cua de bou.
    4 o 5 visites teves és mes que una recomanació.
    Salutacions!

    ResponElimina
  13. Agustin i Felix.... Si que el magret no ha quedat massa be a la foto.... Al natural quedava una mica millor visualment...
    I si s'està per la zona, aquest restaurant pot ser una alternativa.... Però fer masses kilometres per anar-hi, no ho recomano pas.... Salut..!.

    ResponElimina