3 de juliol de 2011

Shunka. Japonès de culte

Shunka
Sagristans 5 (Plaça Catedral)
T. 934 124 991

Si voleu veure una publicació més recent d'aquest lloc (Nov-2012), podeu fer clic aquí.

Si ens calgués definir-lo utilitzant una sola paraula, aquesta seria  “extraordinari”. Shunka és un restaurant  japonès molt conegut a Barcelona i que molts defineixen com taberna japonesa.

D'aspecte molt senzill i en canvi producte i servei extraordinaris… Tot i que si sou dels que no us agrada “el menjar japonès”, ja no cal que llegiu més… J

Fa uns tres anys vaig fer múltiples intents per anar-hi i com mai aconseguia taula (i trucant amb més d’un dia) ja vaig desistir i vaig anar al Koy Shunka (dels mateixos propietaris, a pocs metres i amb ambientació i local de primera). I ara fa no massa amb els amics Núria i Paco (9 de la Borriana) vam decidir anar-hi i com ells en són clients, estava assegurat un dels llocs de privilegi: La barra on a més tens davant l’espectacle de la cuina.


Vam decidir demanar lo mateix que demanaven els nostres amics amb garantía de no equivocar-nos i a continuació teniu la sèrie de fotos que il·lustren el banquet. Com podreu comprovar ens vam posar les botes i no paràvem de demanar. I per això el compte (amb un parell d’ampolles de vi excel·lent de la Ribera Sacra) va pujar fins a una mica més de 60€ per persona, però demanant menys evidentment el compte és proporcional.

Una curiositat... a la porta podeu observar les típiques cortines dels restaurants molt senzills de Japó, en els que per estalviar no hi havia tovallons i la gent es netejava les mans amb les cortines al sortir... J

Aquest lloc passa directament al meu Top 12… compartint lloc amb el Koy Shunka, que de fet són molt semblants en quant a producte tot i que la “autenticitat” d’aquest ens ha guanyat.

A continuació les fotos del festivalmgastronòmic … Estan tots i cada foto mostra un plat a compartir entre dos.
Com podeu veure... Ostres...

Excel·lent Tempura

"Bonito soasado"...
Yakisoba

Extraordinaris Temakis

Excel·lent ventresca de tonyina (Toro sashimi)

Variat de Sashimi... per morir-se de bo....

Niguiris sensacionals

22 comentaris:

  1. En aquesta ocasió coincideixo amb tu. Excel lent racó de qualitat i bon gust per al paladar.
    Rep les meves salutacions.

    ResponElimina
  2. No puc afegir res més... simplement que després de disfrutar així d'un apat... fa venir ganes d'emigrar al Japó !!!!!! ;)

    ResponElimina
  3. Jo que soc més cerebral que tu... penso que a la que portessim un mes allà, estariem somiant un pa amb tomaquet... :)).

    Però si que fa agafar ganes d'anar-hi i més escoltant les experiències del Paco i la Núria.

    ResponElimina
  4. Els japos i jo estem una mica renyits ja que no m’agrada gents el peix cru, a el Miquel li encanten, ja veus pocs i mal avinguts amb el menjar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Jo com el Miquel m'encanten, a la Marta també i el meu fill també tot i que a ell, algunes coses crues intueixo li costen. Però pels que ens agrada és una festa anar a aquests llocs... I parlo de festa pel paladar i per la vista...

    Salut!.

    ResponElimina
  6. El Shunka es un dels que tinc en la meva eterna llista de pendents...
    A veure quant m'hi escapo

    ResponElimina
  7. Hola Victor,

    És una autèntica festa aquest lloc. El q si cal reservar amb dies. I més si es vol reserva a la barra.

    Pel q sé es fan pregar una mica amb el tema barra, xo es questió de reservar amb temps i/o preguntar "i quin dia puc trobar lloc a la barra?".

    Quan hi vagis, ja et llegiré....

    Salut...!.

    ResponElimina
  8. com et cuides, ho tinc a la llista, però no sóc molt fan dels
    japos, no pel peix cru, no m'agrada gens el gingebre, la salsa de soja i aquestes coses.

    Salut!

    ResponElimina
  9. Gràcies Oteador.... No havia visitat la teva pàgina fins avui i m'ha agradat molt.... M'he fet seguidor també....

    ResponElimina
  10. Ostres Felix.... et caldrà afinar x no trobar-te amb els gingebres, soja, etc.... Salut..!.

    ResponElimina
  11. Encara no conec gaire la cuina Japonesa, vaig a poc a poc amb el tema per no escarmentar jeje però de moment tot el que he provat m'agrada i la veritat és que tots aquests plats tenen molt bona pinta, m'apunto el lloc i a veure si algun dia tenim sort de trobar-hi taula!

    ResponElimina
  12. Hola Bet... Més que taula, millor trobar "barra"... :). A la barra es gaudeix doble ja que veus com ho preparen tot...

    Salut!.

    ResponElimina
  13. Gran oportunidad a atreverme a probar la comida japonesa, empezaré con tempura de verduras y unos temakis…

    ResponElimina
  14. Bona elecció Mireia.. :).

    Però no t'oblidis de reservar..;)

    ResponElimina
  15. M`encanta aquest lloc :) moooolt bó.
    Fa poquet he descobert un japonès que está aprop d`aquest. Es diu Kinoto está al Carrer Correu Vell... em va agradar també tot i que la carta es básicament sushi está tot genial!
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra..!!.

      No conec el Kinoto, caldrà provar-lo.

      Salutacions,

      Elimina
    2. A l'ultima foto dius que és "niguiri", però jo crec que és "unagui", o sigui anguila. No?

      Elimina
    3. Ostres.. ni idea... Aquest post és de més de fa un any i ni em recordo d'haver menjat el que ara veig a la foto.. :)

      Igual em vaig fixar malament en el nom. I soc molt despistat en aprendre noms raros..

      Pel que dic a la foto, em va agradar...

      Elimina
  16. Es nigiri de anguila. Unagi nigiri.

    ResponElimina