26 de juliol de 2011

Hisop, Menjar excel·lent tot i que….

hisop 

Passatge Marimon, 9
T. 932 413 233
http://www.hisop.com/

Seguint amb la meva ruta de menús km 0 a partir de la cruïlla Travessera – Sagués, vàrem arribar fins a Passatge Marimon. Ben curiós aquest curt carrer que sempre ha estat ben assortit de restaurants dels que Coure que m’encanta i que amb les remodelacions que tenen previstes per aquest agost donarà a parlar.. i Hisop al que no anava de feia anys i del que he llegit bones crítiques darrerament.

Vàrem anar directament al menú de migdia (25€), que tenint en compte que el lloc està guardonat amb una estrella Michelin, no sembla pas car. El menjar ja puc avançar que era excel·lent a tots nivells, tot i que d’entrada es pugui arribar a pensar que aquest menú sigui una opció senzilla o simplificada.

Però el temps que dura el servei d’aquest menú en la meva opinió és excessiu i tampoc es que ho critiqui, doncs cada lloc tenen dret a fer-lo durar el que creguin oportú... de la mateixa manera que jo puc decidir si torno o no.

Vaig aconseguir sortir del lloc 85 minuts després d’haver entrat... però vaig sortir una mica forçant la situació i mig emprenyat. El meu fill que m’acompanyava ja va marxar just acabats els postres i sense cafè doncs tenia que tornar al seu treball i jo em vaig esperar al cafè, però ja quan em pretenien explicar com estaven fets cada un dels “petits fours” obsequi de la casa, ja els vaig dir que “passava de fours” i que em portessin el compte.

Fins i tot em va saber greu que la persona qui m’atenia arribés a pensar que soc un mal educat (que segur ho va pensar). En realitat no soc un mal educat .. el que passa és que en ocasions la sinceritat em perd i sincerament no m’interessava com estaven fets, ni me’ls pensava menjar, ja que tenia pressa per pagar i marxar.

I assumeixo la meva part de culpa de no haver pensat que un Michelin podia passar això i que tenen dret a decidir ells el ‘tempo’ i si calen 2 hores, doncs el client s’està allà dues hores, malgrat tractar-se d’un menú de primer, segon i postres (també obsequien d’inici amb un parell d'entreteniments).

M’atreveixo a suggerir una millora, que penso els aniria be... Tenen carta com a tot arreu, però els dos menús que ofereixen, pensen que queda 'guai' recitar-los al client... I ja imagineu menú a menú i plat a plat... i els noms llargs a l’estil de “amanida de brots amb foie i taronja amb una salsa de x amb espurnes de y”. I ho dic per dos motius... el primer és que guanyaríem molt de temps ja que la gent interacciona preguntant, fent-se repetir els components i quan han escoltat el segon menú ja no es recorden del primer.... i el segon és que a molts ens agrada més llegir-ho que escoltar-ho. També dir que es fa pesat escoltar la mateixa cantinella si ets dels que arribes a primera hora i et toca escoltar la repetició tantes vegades com taules.

Tret aquesta reflexió que farà que no hi torni a dinar en dies de treball (és llàstima i em sap greu), el menjar estava excel·lent, el servei amable i a les fotos podeu veure la composició de l’àpat. I si disposeu d’ un parell d’hores i esteu per la zona, és ben recomanable.


Arròs cremós amb ceps, vieira i papada (vaja... el que abans anomenavem cansalada.. :)..)

Amanida amb foie... com podeu veure poelé i abundant

Lluç... molt bo i amb tirabecs i un munt de coses més (inconvenients de la carta no escrita, que s'oblida...)

Carré de xai... perfecte...

Assortiment de formatges molt ben triats i que ofereixen com alternativa als postres clàssics

17 comentaris:

 1. La cuina de Hisop és d'alt nivell i crec que hi has de tornar prenent el menú degustació i sense pressa per feina.

  Domenec

  ResponElimina
 2. No en tinc cap dubte Domenec. De fet l'únic que venia a dir és precisament això.. que no hi tornaré al migdia quan hi ha pressa per tornar a la feina. Però cap problema en tornar-hi al vespre... Salut!.

  ResponElimina
 3. Doncs si comentes que un restaurant pot fer durar el seu menú tant com ell li interessi ho pot fer un estrellat com una tasca proletaria.
  Vaja, que no pot durar igual un menú degustació de 8 plats que un menú normal ja ho entenc... però
  85 mins per dos plats i postres em sembla lent, massa lent.

  Ara que jo hi aniria igualment perque la seva fama els precedeix i perque jo en laborable al migdia no hi puc anar. Així que em podrè relaxar i gaudir amb tranquilitat :D

  ResponElimina
 4. Si... Tb em va semblar lent a mi i vaig sortir una mica emprenyat.... Però el menjar era bo i per això no he fet massa sang....:).
  Però es veu que la gent té més estona per dinar....
  I una cosa que no vaig dir per no estar segur, és q crec que el menú de 25€ també el tenen el vespre...
  Salut..!.

  ResponElimina
 5. A mi que m'ho donin per escrit que podré entendre molt millor cada plat, recordar-lo i remirar-lo...sense incomoditats. L'aspecte del menjar és realment espectacular i semblen racions generoses(cosa difícil de trobar en restaurants de nivell,no?), però aquesta parafernàlia a mi em sobra...85 minuts és excessiu. A reveure Ricard!

  ResponElimina
 6. Com a usuari de menú de migdia, i igual que tu, mai del mateix restaurant, et dono tota la raó. En defininiva el que busques és una bona relació qualitat preu, amb un horari raonable, ja que cal seguir treballant, aquest és el problema.
  Salutacions

  ResponElimina
 7. Es el problema de tindre poc temps per dinar al migdia, aquest tipus de restaurants no tenen cap presa.
  Una abraçada

  ResponElimina
 8. Tens raó Mercé... m'acaben atabalan amb tant de recitar.. I no un menú, sinó dos..!!. Em costa d'entendre perquè ho fan ja que ralentitza el servei...

  ResponElimina
 9. Si Agustin.. tal com dius el temps de servei ha de ser raonable i més en un "menú de migdia". Però tot i sortir semi-emprenyat, els plats estaven molt bons i ben presentats. Es un menú a tenir en compte si es disposa de més de 90 minuts..;).

  ResponElimina
 10. Fem un mos: Però al cap i a la fi.. ells s'ho perden (i jo també clar..). Però segur que sense ser tant lents, hauriem repetit altres vegades ja que el meu fill treballa a 3 min a peu del lloc...

  ResponElimina
 11. Conozco Hisop y soy un admirador de este lugar. Comparto que la calle P. Marimon es rica en restaurantes. Además de Coure, que también me encanta, existe otro (ahora no recuerdo el nombre) a un par de portales de Coure que es un clasico en que también se come bien, a pesar de que nunca aparece en notas de prensa.

  Pero permíteme decirte que eres un poco injusto en el tema de la rapidez de servicio en Hisop. La fiesta de un banquete, está en franca contradicción con la prisa.

  D.S.

  ResponElimina
 12. Bon dia DG,

  Si que m'he fixat en el restaurant que dius i recordo que fa molts anys hi vaig estar, però ni recordo si em va agradar o no.

  Referent al que dius de la pressa... ja se que podia haver-ho imaginat, però al tractar-se d'un menú de primer i segon, vaig pensar que aniríen mès depressa... Però en tot cas la meva crítica global és ben positiva i no crec que generi mala imatge. El que passa és que al parlar de menú de migdia, penso que cal advertir, ja que molta gent al migdia té temps limitat.

  Salut!.

  ResponElimina
 13. Es que en aquests restaurants crec que has de anar sense pressa i a gaudir. Jo tambe tinc al costat de la feina el Nectari, i m'agradaria probar el seu menu de 22 €, pero em tira enrere el problema del temps.
  Per cert, si no han canviat en el ultim any, confirmo que aquest menu es pot gaudir les nits entresetmana, amb menys presses.

  Salutacions

  ResponElimina
 14. Bon dia Victor,
  La il.lusió va poder més q el raonament....:)... xo tens raó i tb vaig entendre q el menú l'oferien de nit en dies entresetmana. Salut..!.

  ResponElimina
 15. Moltes gràcies per compartir totes aquestes experiences amb nosaltres.

  Rosa

  ResponElimina
 16. Excelente restaurante, que ya podríamos considerar como de los de más solera.
  Pero estoy contigo que en la opción del medio día el servicio ha de ser más agil y equilibrar el "banquete" con los tiempos de la gente que ha de regresar al trabajo.

  ResponElimina
 17. Gràcies Rosa pel teu comentari....

  I també m'agrada que tu Francesc em donis el teu punt de vista que com professional que ets, té per mi un interés especial....

  ResponElimina