17 de juliol de 2011

Oriental de luxe molt recomanable

Dos palillos
Elisabets 9 (prop del MACBA i CCCB)
T. 933 040 513
www.dospalillos.com


Dir dues coses d’entrada.. La primera és que si teniu problemes amb el menjar orientals (vam acabar menjant pollastre cru) millor salteu el post….:). I la segona, que ens va agradar MOLT..!!.

Només hi vaig trobar un sol “però”… i és que inicialment ens va atendre una maître (??) amb la que d’entrada vaig iniciar un dels meus típics "desafiaments".... ;).

Primer idiomàtic i a continuació en quant a que triar… Molt rar tot … Jo volia agafar un menú degustació i ella em deia que sent el primer dia que anàvem millor ens ajudés ella a triar plats de la carta… (¿¿?¿). Precisament jo tinc entès que els menús degustació són precisament per ajudar a descobrir un restaurant….

En fi… que “yo a lo mio” (fent servir el seu idioma)… es a dir menú degustació sí o sí. Suposo que deu tractar-se d’aquest moda de personal que no són massa llargs (fins aquí res dir), però que és pensen que els demés són encara més tontos que ells… O potser tenia por que al primer plat li diguéssim “oigggggg…. que esto ta crudoooo….”. Afortunadament la “desafortunada maître” ja no va aparèixer més en tot el dinar… (o igual va necessitar atenció psicològica per recuperar-se del trauma…).... :).

Ja comentat aquest “però”, dir que el menú ens va ENCANTAR i l’atenció de la resta del personal també . Podeu veure el menú a continuació. El seu preu són 45€ i per tant es tracta d’un lloc d’aquells per anar a celebrar alguna cosa, doncs tot sumat i amb vi, puja el compte. Aquest és el menú (un palillo) i existeix encara un de superior amb més plats.

No us perdeu la darrera imatge..... "sashimi de poyo"... :)


A continuació poso les imatges de plats que vam trobar deliciosos… uns més que altres, però tots de gran nivell i un cop acabat el menú encara vam demanar un parell de coses més abans dels postres i una d’elles era el pollastre cru (sashimi) que ens va entrar pels ulls de veure’l servir a la barra. Els plats s’elaboren davant del client i els mateixos cuiners els serveixen a la barra. Algun dels plats van variar respecte al menú que podeu llegir, però no hi teníem cap problema i algun plat ens vam oblidar de fotografiar-lo... :(.
Ja veieu que amb el vi... "un dia és un dia".... :)I el sashimi de pollastre... :)

12 comentaris:

 1. Toc-toc????
  És veritat que és restaurant per a un dia especial... i no m'imagino anant dia si, dia també... el local té encant i em va agradar molt la decoració.
  Pel que fa a la teva mala experiència amb la cambrera/cap de sala o similar... jo diria que va pecar de "paternalisme" i va témer el que segurament és massa habitual per ells, de gent que va allà i monta númerets respecte de segons quin tipus de menjar ( cosa que a dia d'avui em sorpren i no entenc)
  La cuina..excel·lent i el tracte més que bo al meu parer...
  Esperant trobar aviat, alguna ocasió especial, per a poder repetir....

  ResponElimina
 2. Tens raó... però em molesta la gent que pressuposa aquestes coses... Però si jo ja faig cara de menjar de tot..!.. :).

  I com tu dius, el tracte bonissim per part dels cuiners-cambrers.. I la "puta-maître" ja no va apareixer més.. :). Igual feien alguna cosa de "càmera oculta".. :)

  ResponElimina
 3. Jo sí que pagaria per veure't en càmera oculta en alguna d'aquestes escenes!!

  El Dos palillos és un dels grans pendents a Barcelona. M'agrada el concepte i m'agrada el rigor.

  Maybe someday....

  ResponElimina
 4. La veritat és que les escenes aquestes en el fons m'agraden..:).

  Quan em trobo en situacions il·lògiques (o fora de la meva lògica) m'agafa la vena guerrillera...

  Però en la meva lògica triar un menú degustació el primer dia seria lo més normal... Una mica a l'estil de "sorprendeme...!". Se suposa que en un menú degustació els deixes expresar-se al seu gust...

  Lo xungo és que la "puta maître" (dit a l'estil Krokovia)en el fons segur que pensava "este hombre ya tiene una edad y no le va a gustar nuestro menú degustación"...

  Salut!.

  ResponElimina
 5. A mi es que m'encanta el concepte del Dos palillos, que et serveixi el propi cuiner el menjar es especial.
  Ademes del nivell de cuina, el sashimi de pollastre (segur no es un pollastre qualsevol) es bonissim i aixó que jo anava sense referencies, pero crec que quant vas a un restaurant d'aquest nivell no hi haura res dolent. tambe em va encantar el sunomono de algas y mol·luscos, el temaki de ventresca i el Shao Lom Pao.

  Salutacions!

  Victor

  ResponElimina
 6. Si... segur que el pollastre és d'alta qualitat... De fet li vaig preguntar a la persona que el va servir de quina part del pollastre era (em va dir que equivalent al filet mignon) només per donar-me el gustasso d'anar a la botiga on compro en ocasions polastres i dir que volia fer sashimi de pollastre ...:).

  Res que només ho preguntava per curiositat i fer la broma posterior, però ja em van voler "protegir"... dient-me ... "jo amb un pollastre no garantit no m'atreviria"... :).

  No entenen el meu sentit de l'humor.. :(.

  ResponElimina
 7. Mai em nego a provar res, però el sashimi de pollastre, uuff, la carn d'au crua ha de tenir una textura una mica estranya, però segur que és genial. Sobre el comentari de Víctor, estic totalment d'acord que no és un pollastre qualsevol, només per un tema de salut alimentària, no ha de ser d'escorxador industrial això segur.

  ResponElimina
 8. Faig com tu Agustin... no em nego a tastar res.. però en aquest cas vaig anar amb idea de no demanar-lo, però al veure'l "en directe" vaig dir-me.. "va.. ara és l'hora..".
  Salut!.

  ResponElimina
 9. Una pregunta. Saps si tenen taules per anar un grup de 7/8 persones?. Es que tinc entés com si només hi tinguessin barra.
  Gràcies en anticipat. Fa temps que segueixo el blog.
  Mercè.

  ResponElimina
 10. Hola mercè.
  Gràcies per seguir el bloc.
  Al Dos Palillos només vaig veure barra... No vaig veure cap taula.
  En tot cas truca.. ves a saber si tenen algun espai amb alguna taula com si fos un reservat...
  Es que anar en grup a la barra, deu ser força incòmode per comunicar-se.

  ResponElimina
 11. A les fotos sembla que algun plat es cuit??, es que al Miquel l’encantaria anar-hi, però a mi les carn i peixos crus res de res, tot i que les fotos del plats fan molt de goig
  Una abraçada

  ResponElimina
 12. Si.... Tenen plats cuits. En el vostre cas seria recomanable anar a la carta i tu pots demanar coses cuites... No hi haurà cap problema.. I penso que us agradarà... Salut...!.

  ResponElimina