15 d’agost de 2011

Anar sobre segur a Cambrils

Can Bosch (Cambrils)

Rambla Jaume I, 19
Cambrils
T. 977 360 019

http://www.canbosch.com/

Can Bosch a Cambrils, és un dels llocs que estan sense cap mena de dubte en el meu “Top 12”, tal com podeu veure en aquesta secció del meu bloc. Sempre l’he definit com el guardonat amb estrella Michelin (dels que conec), que més ho sap “despistar” i ho dic com a elogi a la naturalitat i saber estar.

En moltes ocasions el fet de l’estrella Michelin, comporta una mena d’espiral de tonteria i adulacions que en general em ve una mica ample i per això afirmo que Can Bosch, és com un oasis dins d’aquest món. Està guardonat amb estrella de manera totalment merescuda, la cuina és d’alt nivell, el tracte també, però sense arribar a cap punt dels que jo anomeno carrincloneria. I vull remarcar que el servei és un dels seus punts forts...  proper, professional i natural.... (ara mateix em venen al cap un parell de Michelin's de BCN, en que en que recentment em van “sorprendre” amb maître estranger, que no dominava en absolut la meva llengua.. i la veritat és que no sé quina gràcia o valor afegit aportava...).

Ja tinc publicat Can Bosch al meu bloc, però de tant en tant m’agrada tornar a publicar algun dels meus preferits aprofitant la nova visita. Aquí teniu l’enllaç a la primera publicació que no esborro per no perdre els comentaris originals.

Ofereixen 3 menús degustació a més d’una interessant carta. Quan hem anat sempre hem dubtat entre el que anomenaríem de “entremesos de peix i marisc” i el clàssic de degustació que és el que vàrem triar i podeu veure a continuació.

Ja sé que pot semblar molt temptador el de peix i marisc, però pel meu cas en que quasi soc “cambrilenc”, ja tinc les meves alternatives pel peix de qualitat que em fan triar el “clàssic”, que penso és el que els permet més lluïment de cuina.

També val la pena comentar l’espectacular selecció de vins en els que alguns “grans noms” propers estan per sota del preu de botiga..!, cosa que sembla increïble quan ho compares en aquests llocs en que et multipliquen el preu d’un vi desconegut per 3 i es queden tan amples. El sommelier –en Manel- és un dels punts forts del restaurant i a qui es pot donar total confiança en l’elecció del vi.

A continuació mostro les fotografies de pràcticament la totalitat de plats. Reitero el que sempre dic, que faig les fotografies de la manera més anònima possible i aquell dia o la llum de Can Bosch o el meu IPhone, no van permetre massa qualitat... però en tot cas segur fan agafar gana.


El vi que ens va recomanar el Manel...

18 comentaris:

 1. Carammmm !!!!!
  La sorpresa, després de llegir el teu post..ha estat gran !!!
  No perquè no estigui totalment d'acord en l'apreciació de Can Bosch, que considero un dels millors, per no dir el millor, que jo conec. L'amabilitat i servei d'aquest lloc, hauria de ser referent per a qualsevol restaurant...i del gran professional del vi....home...sempre té una bona elecció el Manel...deixeu-vos aconsellar i sorprendre i no us decebrà.
  El que m'ha sorprés i molt gratament, és la teva apreciació. Els que et coneixem, sabem que en penses dels menús degustació en general.
  Ara..només et falta tastar l'arròs de Can Bosch !!!!

  ResponElimina
 2. :)

  Be... tampoc cal deixar-me al "descobert". Si que és veritat que no soc massa fan dels menús degustació... M'agraden els sabors purs, les coccions escases i això en general es contradiu amb les "combinacions de sabors".

  Potser un dels meus plats preferits és el sashimi.. i això ja em defineix una mica.. :).

  Mirant el meu "top 12", ja es veuen els meus gustos i tot i que porto publicats alguns Michelin's... l'únic que apareix al meu Top 12, es aquest.

  A veure si el 04/09 a Can Roca surto "convertit"... :)

  ResponElimina
 3. Segueixo el seu blog i una cosa que trovo negativa es la seva insistencia en proptestar quan el servei es de fora. Crec que s'ha de ser mes obert en els temps que estem i no donar imatge de racisme.

  ResponElimina
 4. A vore anònim... (tal com dirien pel sud)

  1.- Si et refereixes al comentari d'avui, els dos "estrellats" que teníen maître (o quelcom semblant) estranger... la nacionalitat era de les que en cap cas estan tractades com "racisme".

  2.- Si et refereixes a comentaris anteriors, l'únic que m'he queixat és de llocs en que no m'entenien en català.. I a sobre les persones que no m'entenien no eren ni russes ni xineses, que encara tindria alguna excusa...

  Osease que a llegir amb cura i no anar amb idees prefixades...

  ResponElimina
 5. Jo he tingut la sort de anar a Can Bosch en diverses ocasions i estic totalment d'acord amb tot el que has dit. El nivell sempre ha estat espectacular i el tracte sempre molt proper i amb molta humiltat.

  Can Roca al setembre? espero els teus comentaris, tot i que segurament molts plats no seran els mateixos, jo anire al gener en plena temporada de caça :-)

  ResponElimina
 6. Si... a Can Roca la Marta va resevar fa temps pel 1er cap de setmana de setembre...

  A veure com va la cosa... ja ho publicaré.

  Salut!

  ResponElimina
 7. Ja t'ho diré jo com anirà: de puta mare. Bé, no anirè presumint de objectivitat i dades quan dic aixó. Però em jugo un pèsol que anirà de puta mare.

  I algú et podrà acusar de 'idees prefixades' (dígues-li conviccions o exigència de ser atés en català) respecte al idioma però no respecte a la raça. I es que al final és un servei de cara al client i els bons professionals ho han de tenir cobert. :)

  ResponElimina
 8. Oscar, si que tinc clar que "anirà be"... però sempre tinc la por de sortir i dir... "ha estat molt be.... però té sentit pagar tant?.... El ratio cost/satisfacció és correcte?.

  I en el tema de la llengua, pensa que em conformo en que m'entenguin i mostrin empatia... El que passa és que hi ha qui vol interpretar les coses tal com no són.

  Salut..!.

  ResponElimina
 9. Hola Ricard... He passat per aquí després de llegir el teu comentari sobre el meu bacallà...!! jaja la veritat és que els comentaris afalagadors estan bé però en el fons m'agrada que n'apareguin alguns de discrepants!! No t'havia comentat aquesta entrada perquè em sembla que amb prou feines hi he estat un parell de vegades a Cambrils! i a la platja... fa almenys 2 anys que no hi poso els peus! de totes maneres el tindré en compte si algun dia hi som, ja que aquests plats m'han fet agafar molta gana.

  ResponElimina
 10. Bet, es que en ocasions em talla posar comentaris discrepants, doncs sembla que sigui jugar a camp contrari....

  Però en el tema blocs de cuina, en ocasions l'ensucrament dels comentaris, quasi fa vergonya...

  Quan es comencenna dir "piropos" i el típic "me la apunto", ja el meu esperit de "homenot" es rebela.... :).

  Salut...!.

  ResponElimina
 11. Hola Ricard. Seguim el teu blog de fa temps i et volem felicitar per les informacions que comparteixes. Ens ha sorgit un dubte: Quan dius que tens alternatives pel peix de qualitat que et fan triar el menú “clàssic”, a quns restaurants et refereixes?.

  O&M

  ResponElimina
 12. Hola O&M,

  Content de que em seguiu.

  Quan parlava d'alternatives no pensava en res concret.. però volia dir que preferia anar a Can Bosch a gaudir de les seves possibilitats culinaries, que per menjar peix i marisc a Cambrils una alternativa és comprar-lo a les magnífiques botigues que tenen.

  I el peix tal com m'agrada és amb coccions mínimes i per bullir cargola de punxes (per posar un exemple...) ja m'ho faig jo a casa...:).

  Salut!.

  ResponElimina
 13. Molt interesant. Per cert, la setmana vinent estarà a Palafrugell (Baix Empord+a). Em recomanes algún restaurant per la zona o rodalies? Gràcies.
  (que es mengi bé però que pugui anar amb crius)

  ResponElimina
 14. Hola Albert,

  Tinc molt abandonada la zona Empordà... Potser pel fet de tenir apartament a Cambrils i que la Marta viu a Móra i coincidim a Cambrils, fa que sempre estigui al "sud". Et puc ajudar poc...

  Però a la dreta del meu blog, a la secció "Links a blogs de RESTAURANTS que m'agrada visitar", hi han dos links de gent de "confiança" que publiquen coses de la costa brava en ocasions. Són els blocs:

  Pues iremos....
  Manitas de cerdo

  Jo l'únic que conec de la zona és la Xicra de Palafurgell... Be, però amb tema nens, ja no sé massa que dir... El meu ja ha fer 21a i es troba a gust arreu.. :)

  Salut!
  Ricard

  ResponElimina
 15. Hola Ricard, gracies per el teu comentari i la teva recomanació. La tindré molt en comte.
  Per cert, espero la teva crónica de Can Roca,ja que es un dels restaurants als que tinc moltes ganes d'anar-hi. Hi donc fe de que a Can Bosch es menja de maravella.
  Petonets.

  ResponElimina
 16. Hola Gemma,

  A veure com va Can Roca... De fet tenim la reseva feta de mesos i avui han trucat confirmant si anavem..:)

  I m'alegro de que coincidim en Can Bosch.

  Petons!

  ResponElimina
 17. Doncs un altre lloc per conèixer a Cambrils, on crec que l'associació de restauradors haurà de fer-te a tu el teu homenatge particular. Sempre va ser un centre de molt recomanable, recordo fa 30 anys la devoció del meu pare per Can Gatell, i l'obligada visita posterior a la subasta del peix. Realment amb la matèria primera que teniu a la zona, tot és més fàcil. El millor és que veig que aprofites el temps a l'estiu.
  Una salutació

  ResponElimina
 18. Agustin... I aquest és anar sobre segur.... Una Michelin ben merescuda i ja de fa anys... Salutacions..!.

  ResponElimina