18 d’agost de 2011

Cachitos… un local que desitjo fracassi

Cachitos Barcelona
A la Rambla Catalunya, 33  (Consell de Cent)
Per primera vegada al meu bloc, parlaré d'un lloc al que no he anat. El vaig “descobrir” a partir d’un comentari de l’amic Agustin, al bloc del Victor Ibañez. Aquí el teniu:
El otro día cene en otro de rambla Catalunya, se llama "cachito" y tengo el comentario escrito en borrador, no sé si lo publicaré, es lo más vergonzoso que me ha pasado nunca. Solo te diré que me sirvieron un montadito de escalibada cuando había pedido uno de steak tartar y al reclamar me dicen " no no si es Steak tartar" ….
No conec personalment a l’Agustin del bloc “Pues iremos”, però em mereix tota la confiança igual que el Victor. Son blocaries amateurs com jo, que són independents i sincers. I el tema de confondre tartar amb escalibada i a sobre xulejar ja em va semblar massa fort.
I com sabeu que em va la marxa i volia fer unes compres per BCN, vaig pensat que miraria com  és el local i igual entro i em demano un “montadito de tartar” a veure que em porten...:).
Però just quan vaig arribar, la sorpresa del lloc “nou de trinca”, són totes les seves retolacions en les que el català està totalment absent. I estem parlant d’un lloc "nou de trinca", ubicat en plena Rambla Catalunya.
Cachitos Barcelona
Malgrat pugui semblar que no, en realitat soc força tolerant en el tema del MEU idioma… Puc acceptar que no el parlin si a canvi m’entenen i mostren un mínim d’empatia. També m’agrada trepitjar de peus al terra i puc entendre que en determinats barris on el català per desgràcia no existeix, ja es pugui passar de tot… però estem en plena Rambla de Catalunya d’una ciutat governada per una persona catalanista…
Ja continuant la meva ruta (de FNAC a Vinçon) m’he fixat en la resta de llocs i tot i que el nivell de català de la majoria és deficient, intenten despistar-ho amb cartes bilingues o una mica de cada.
I això per desprès llegir a la premsa espanyola que a Catalunya es multa per retolar en castellà…. La mare que els va parir…!!.
Cachitos Barcelona
Provocació...?
En fi que com podeu veure a les fotos ni rastre de català i l’anunci del Moët i Dom Perignon, no sé si soc mal pensat, però sembla com si fos una provocació al nostre cava.
En fi…. Un lloc que no he anat mai ni aniré i al que desitjo que fracassin de la manera més estrepitosa i com que està a la cruïlla de Monvinic, seguiré observant la seva evolució, quan vagi allà.

56 comentaris:

 1. TAnt pel que dius, com pel que es veu a les fotos, temo que aquest local, va adreçat a un tipus de client molt determinat ( engominats, camises de "caballito" i rosses metxades). És per això que té aquest nom tant "peculiar"... no crec que ningú pugui dir:
  -"Quedem al Catxitos?"
  En canvi, veig més possible:
  - "Oye Piluca, quedamos en Catxitos?" (evidentment, amb entonació molt nassal)
  En definitiva... una llàstima, però sobretot una vergonya, si no els cau un bon paquet sigui en forma de sanció o sigui en forma de fracàs total i absolut

  ResponElimina
 2. Hola Marta,

  Però tampoc ho tenen tan fàcil per aconseguir-ho. La zona tampoc és la adequada at target que suposes està adreçat.

  Van a la franja "tapas", però tenen competència a la zona i força bona.

  Realment espero sanció i fracàs...

  ResponElimina
 3. Ricard, yo pasé el otro día por el lugar, y he de reconocer que me pareció de una decoración original y lo tenía entre mis futuribles. Siento decirte que yo no me había percatado de lo del catalán (supongo que aún no lo tengo tan interiorizado) pero si es verdad que soy sensible a vuestra identidad, cultura e idioma y creo que como tu dices, si no todo en catalán puesto que hay mucha gente que no lo entendería -me pasó en una tienda al principio que no entendia que quería decir got-, al menos se mostrase un respeto poniéndolo en los dos idiomas. ASí que en solidaridad con vosotros, lo he tachado de mis futuribles y le haré boicot (además del detalle del steak que es para quedarse con la mandibula colgando).....
  un abrazo y a ver si en una de tus visitas coincidimos en una mesa "com cal" con unas tapas!

  ResponElimina
 4. Gràcies Astrid pel teu comentari i ves a saber si ho fan be o no doncs jo no he estat... Però el comentari de l'Agustin em va aixecar l'alarma.

  Salutacions,

  ResponElimina
 5. osti, tu!!! tanta canya m'ha fet sorgir del meu fons la part més "teresina" i no em faria rés passar-me a fer una canyeta i un pintxo de "steak tartar" je, je!!!

  us adjunto link... http://www.cachitosbcn.com/
  només els faltaria dir que a part l'exclusiva sangria que elaboren, també hi ha un torero i panderetes per fer música en viu ;-)

  ResponElimina
 6. Ostres... gràcies Victor pel treball de "recerca"... Ja ni m'havia passat pel cap que tinguessin web i tot...

  Salut!.

  ResponElimina
 7. estuve en la inauguración, jamás había visto una concentración más puera de pijos y neopijos, y yo no soy cumba ni mucho menos, depués fui a pedir te o café por la tarde y no dan. La comida infame, los camareros intentan simular los de anates de blanco impoluto y botones dorados, pero se olvidan una cosa, los de "El Balmoral" por ejemplo, o los del heidelberg, son profesionales como la copa de un pino, y los de cachitos han pasado un casting rollo modelo, guapo e inculto, mezcla letal....

  ResponElimina
 8. Jajajaja ai mare meva, saps què? ric per no plorar! quan vas anunciar pel facebook que alguna cosa no quadrava en aquest lloc, no me l'hauria imaginat tan grossa... mentre llegia, per dins pensava... "com s'atreveixen??!!" Es clar que m'agradaria que tothom que vingués a Catalunya aprengués català, i si els hi costa nosaltres ja els ajudarem! El que em sap greu és que ens "invaeixin"... Nosaltres sabem el que és nostre i per tant aquestes coses no ens faran perdre identitat. Però aquest lloc està passant al rovell de l'ou de la ciutat més turística de Catalunya i penso que no es pot permetre. Entre tot el que has explicat i els souvenirs de sevillanes, no vull pensar quina imatge es deuen endur dels catalans ;)

  ResponElimina
 9. Me alegro 'anónimo' de que mis intuiciones se confirmen a través de comentarios como el tuyo que has estado en el local.

  Totalmente de acuerdo con tu comentario de los camareros de "blanco impoluto y botones dorados" que puede ser demodé, pero se convierte en patético cuando la profesionalitat no existe.

  Gracias por participar. Saludos!.

  ResponElimina
 10. Bet... es que el tema dels "souvenirs" m'ha semblat que era una licència humorística de l'amic Victor.

  Espero que no sigui veritat...!!.

  ResponElimina
 11. Vaig menjar -de fet jo no, els meus acompanyants- un cop en un local d'infames chocos de disseny a la Rambla de Catalunya i ara no recordo bé si era aquest... quina angúnia tot plegat :S

  ResponElimina
 12. Nomes per el error garrafal del Steak Tartar, els haurien de tancar el local. Pero per desgracia la seva terrassa "super-fashion" sempre esta plena.
  Aixo em recorda que l'altre dia al Komomoto (Restaurant de cuina Nikei, una fusio de cuina japonesa-peruana, del grup Tragaluz) vaig demanar que m'expliquesin que era un tiradito i en prou feines em van saber esplicar-ho. A casa vaig tenir que buscar-ho per internet. Aixo si, tots els cambres-eres hiper-moderns que podrien ser portada del Vogue. Alenys puc dir que el mejar va ser bastant acceptable.

  Salutacions

  ResponElimina
 13. Sí jo també espero que no sigui veritat, però em referia a les botigues de records que hi ha al centre de la ciutat, on hi ha de tot menys productes catalans... Quan vaig estar a Londres aquella familia em van ensenyar orgullosos una tassa que havien comprat a barcelona... una tassa amb un "toro de españa" i a sobre me la posaven cada tarda a l'hora del tea-time! Quan els hi vaig agafar més confiança els hi vaig explicar que això del toro no és típic de Barcelona... ;)

  ResponElimina
 14. Cullons anem forts jejeje
  La vertat és que no venen gaires ganes d´anar-hi, quan hi ha massa pijerio als llocs deixo d´estar a gust, així que com bé dius, anirem al Monvinic que està ben a prop i ja l´anirem veient com va

  ResponElimina
 15. Oscar... Aquest és molt nou... Vull dir que suposo no era aquest, però per la zona, més d'un dóna gat. x llebre... Salut..!.

  Victor.... Això dels cambrers de disseny, sembla la nova moda.. I molts llocs pateixen d'aquest defecte i el problema no és q siguin moderns sinó que siguin inutils....

  ResponElimina
 16. Bet... Bona la de la tassa i el trito....:)

  Sergi.... M'alegro de llegir-te.... Molt de temps absent d'internet... Esteu be?. Ja vaig veure teu bloc.... :(

  ResponElimina
 17. No anem bé...no anem bé...Ens estem "deconstruint" tant que segur que algú serà capaç de menjar un tàrtar convençut que es fot una escalivada... Ens estem "deconstruint" tant que es creu tant normal plantar-se al centre de la ciutat sense saber un esborrany de la nostra llengua i muntar un negoci...Quina falta de respecte!...i quina ràbia...Una abraçada Ricard.

  ResponElimina
 18. Totalment d'acord Mercè.... I ara en aquest moment encara més enrabiat amb el tema "deconstruir".... Acabem de sortir d'un lloc recomanat a San Sebastian.... i en realitat es tractava de "deconstruir" coses bones que sense "deconstruir" estan més bones.... Porten més feina i surten més cares..... En fi.... Salutacions....!!!.

  ResponElimina
 19. Jo hi treballo a prop d'aquest lloc, i ja fa pinta de restaurant de "guiris". Però a banda de que m'encanta el teu blog, crec que no es pot parlar malament d'un lloc sense haver-ho provat, i que no tinguin els lletreros en català no es suficient per aquest ferotge atac.
  Si vols fer un blog de restaurants parla dels restaurants, els cambrers i del menjar, si vols un blog de política des un un blog de política.

  ResponElimina
 20. Hola anònim i benvingut....

  El poder o no poder fer les coses, no està delimitat per una línia clara en aquests temes.

  Ni tu (ni tampoc jo), podem dogmatizar de que ha de parlar un bloc i de que no...

  Per tant seguiré en la meva línia d'escriure el que em sembla en el MEU bloc i per tant reitero les meves crítiques i desitjos al Catxitos aquest..

  Salutacions,

  ResponElimina
 21. No puc passar i no deixar anar la llengua una miqueta, amb el comentari que acabo de llegir....
  Podria fer-me molt llarga i pesada, argumentant la filosofia Bloc, la forma en que molta gent i d'una manera generosa i sense ànim de lucre, dedicant bona part del seu temps, comparteix amb els altres, vivències, coneixements, sentiments....
  També podria argumentar la definició de política ("les relacions socials que involucren l'autoritat o el poder")i discutir si en el marc de les relacions socials, no hi entra el tema gastronòmic ( una de les millors formes de relació social) i encara podria discutir molt més de l'idioma propi d'un país, del que ha de ser la normalitat, de la cultura i sobretot del respecte.
  Ho sento anònim, jo he de defensar el meu país... reivindico el meu dret a expressar-me i a que la gent que es guanya la vida a casa meva..s’expressi com cal, es comporti com cal i em respecti. Té tota una Espanya molt gran per a muntar “xiringuitus” si no es capaç d’entendre que això és CATALUNYA, que tenim una llengua pròpia, uns costums propis i un Parlament propi i estem una mica cansats de que ens vagin posant el dit a l’ull contínuament

  ResponElimina
 22. Dit a l'ull????.... això em sona..... :).

  Com diu un que tu i jo coneixem, tindria que haver evitat de parlar d'aquesta gent...

  Que vols que et digui?.... Grup Costa Este.... ufffff ... si dic el que sé i el que penso, em demanden o m'envien els goritles...

  ResponElimina
 23. I si voleu saber el nivell culinari (una autèntica merda), mireu el post de l'amic Agustin:

  http://puesiremos.blogspot.com/2011/08/cachito.html

  ResponElimina
 24. Sincerament, em fa difícil creure que algú pot ser objectiu en una crñítica sense haver tastat el menjar.

  I que voleu que us digui, quan compreu una televisió, un telèfon o el que sigui també mireu que les instruccions estiguin en català?

  No vull entrar en tema de les llengües, que crec que és un tema a part al gastronòmic, però perquè no possin lletreros i plats en català hem de "matxacar" un lloc? Això te un nom, i no m'agradaria dir-lo.

  ResponElimina
 25. A veure anònim... crec que estàs posan-te en un terreny que no et pertoca...

  1.- Jo no critico el menjar (això ja ho fa el meu amic Agustin a http://puesiremos.blogspot.com). I tinc confiança 100x100 en ell.

  2.- Al MEU bloc suposo que tinc llibertat per parlar del que vulgui.. (t'agradi o no).

  3.- Lo de "té un nom", em sona a una variant de l'himne del Barça oi?... :). No tinc ni idea de quin és el nom que tens al cap, però pots dir-lo sense manies eh?... que aquí ho diem clar i català i ni ens amaguem sense donar la cara..

  4.- Si el món de la comunicació no et dóna futur, pots provar de fer-te de Ciudatans... :)

  Salut i pren-te un "montadito de tàrtar" a Cachitos a la meva.

  ResponElimina
 26. té nassos, tu pots criticar un restaurant sense tastar-lo i jo que em llegeixo el teu blog no puc ni esmentar res negatiu. m'encanta!

  ResponElimina
 27. Completament d'acord amb les apreciacions sobre el restaurant, jo hi vaig passar per davant i vaig pensar un altre local per pendre el pèl als turistes. Vaig veure això del xampany i vaig veure que tot era en castellà. No hi he entrat, però potser podríem anar a provar el tàrtar...
  Anònim: no he vist que el Ricard hagi criticat el menjar en cap moment, ans al contrari, avisa de bon principi que no hi ha menjat i que les crítiques les fa a partir d'aquí. L'Agustí si que hi ha estat.
  Com a catalana, demano que a casa meva m'entenguin quan parlo català, com en Ricard sóc permisiva en tant en quant no demano que me'l parlin, però si em volen "vendre" alguna cosa me'ls escoltaré amb més ganes si la propaganda me la fan en català.

  ResponElimina
 28. Anònim... i t'ho dic de bon rollo... Qui ets tu per decidir de que puc parlar i de que no?.

  Per quin motiu no puc criticar que TOTS els rètols siguin en castellà? independentment del menjar que puguin fer...

  És el MEU bloc... en el que tu pots opinar, però penso no m'has de dir que puc escriure i que no..

  ResponElimina
 29. Sara Maria,

  Tptalment d'acord en el que dius i comparteixo que som permisius..

  Però porser ser permisius quan estem en un entorn invasor, ens converteix en perdedors..

  En fi... gràcies per participar.

  salut!

  ResponElimina
 30. Amb tota aquesta propaganda que li feu al Restaurant , me'n entrat ganes de anar - hi . Encara que sigui passar- hi per davant .
  A mi cada vegada em costa més parlar amb castellà i os asseguro que per la meva feina en parlo i molt!!!


  Però jo Ricard ho faig diferent a tu .....si jo faig l'esforç de passar per el Restaurant ...Jo entro demano i li dic al cambrer ...No tens cap carta amb català ?' evidentment li dic amb català ...depèn com contesti , li dic ...Saps a on heu posa't el Restaurant?? i depèn com contesti ...li dic ..dons aquí et quedes amb el teu Restaurant, jo vaig a on pugui parlar la meva llengua .....
  A mi per molt menys em deixen el peix tallat i net perquè me'l mengi jo.....

  Si tinc la sorpresa que em parla'n català i que tenen carta amb català ...deprès els hi demanaré el montadito famós que dieu i aixi podré enfadar-me i marxar...hahah!!

  Quands dies sense dir res , oi??

  Dolors

  ResponElimina
 31. Només dues petites dades més....per al candidat de "Ciudadanos" i no parlo d'aquest "xiringuito" a nivell gastronòmic...només lingüistic i legal...
  a) Segons informació recent..la paraula Cachitos al Perú..vol dir BANYES ;)
  b)DECRET
  317/1994, de 4 de novembre, pel qual s’estableixen normes sobre l’ordenació i la
  classificació dels establiments de restauració. (Correcció d’errades en el DOGC núm.
  2005, pàg. 831, de 30.1.1995).Article 15
  15.1 Els restaurants i els restaurants-bar han de donar la màxima publicitat dels preus
  dels serveis que ofereixen, que s’han d’exhibir, redactats almenys en català, tant a
  l’interior com a l’exterior de l’establiment

  ResponElimina
 32. Dolors... feia dies que no deies res, però avui hi has deixat els dits eh?.

  M'alegra llegir-te Dolors i encara més veure que compartim els mateixos criteris.

  la veritat es que em fa mandra entrar a aquests llocs a barallar-me... Si em trobo en el "fregao" després la m'agafa en gustillo... però entrar a "buscar-los" em fa mandra... I a més la nova tendència d'aquets llocs es tenir personal Burro-Burro i tampoc poden entendre res...

  Com a mostra el tema del montadito... i a sobre li diuen a l'Agustin que "no le cobramos el otro"... Això ja ho diu tot...

  Salut Dolors..!!.

  ResponElimina
 33. Ostres Marta.... com et documentes...

  El nom de "banyes" m'agrada... Els posaré les banyes anant a qualsevol altre de la zona... :).

  I això del Decret, ara només cal esbrinar on posar la denuncia....

  Fins demà..!!.

  ResponElimina
 34. Compte amb qui els poses les banyes, que aquest cap de setmana vaig passar per davant del 5Jotas i també ho tenia tot en castellà. I aquests ja porten uns anyets aquí...

  A mi, la veritat, tant em dóna com tinguin els cartells si s'hi menja bé!

  Cuideu-vos!

  Ramon

  ResponElimina
 35. Bona Ramon...!!.

  Cal ser selectiu fins i tot amb qui li poses els "cachitos"...:)

  Gràcies per la visita..!

  Salut!

  ResponElimina
 36. Diria que el castellà és també llegua oficial a Catalunya... l'estatut fins i tot disposa que totes les persones tenen dret a utilitzar les dues llengües oficials (català i castellà).

  Des del meu punt de vista, tan discriminatori és rotular només en castellà com obligar a que s'utilitzi exclusivament el català, tot i que com bé ha apuntat la Marta això és al que obliga la legislació catalana. No cal dir que posar una denúncia em sembla fer un gra massa.

  A vegades hauriem de sentir-nos més orgullosos de tenir la sort de coneixer dos llengües i no perdre tant el temps imposant la nostra.

  D'altra banda, crec que és bastant frívol identificar el castellà amb els engominats i pijos -sobretot dient que en comptes d'anar aqui anireu al Monvinic, molt assequible-; assumeixo que mai heu agafat un taxista andalús ni heu anat a una parada del mercat on la botiguera fos gallega, extremenya o de Burgos (o potser si que hi heu anat però no hi heu comprat res, igual que no entreu al restaurant rotulat en castellà). I per descomptat, és ben sabut que els porters de les cases acostumen a ser de Girona. Espero que el dia que us trobeu algun d'aquests rars especimens de castellano-parlants (hi han molts menys que pijos engominats) els hi exigiu que, ja que la majoria no us parlaran en castellà, us tractin amb suma deferència.

  Salutacions,

  Andrea

  ResponElimina
 37. Bona nit Andrea,

  Abans de tot benvinguda.

  No entraré en debats de llengües oficials. Són temes que dic el que en penso… escolto als altres, però poques ganes de discutir… A aquestes alçades cada un de nosaltres té les seves idees prou sòlides.

  També dir que en els meus comentaris sempre hi ha un substrat de conya permanent que no tothom interpreta. No vol dir que el que digui no es el que penso, però m’agrada fer-ho lliscant amb el meu sentit de d’humor força característic i en ocasions difícil de compartir o pair. Dit això voldria corregir algunes coses que crec no heu interpretat prou be:

  1.- No vaig a Monvinic en contraposició a “Cachitos”. Vaig a Monvinic perquè en soc client i m’agrada . El que deia és que “quan vagi a Monvinic” passo sempre per davant i miraré el “Cachitos” per observar les seves misèries.

  2.- He agafat taxistes andalusos i darrerament “paquis”… I he anat a parades de mercat amb dependents extremenys o de Burgos … i he comprat (demanant en català clar..). No veig massa el motiu de la pregunta/afirmació que em feu….

  3.- Desconeixia el que els porters fossin de Girona (excepte el cas d’en Jonquera, però aquest era porter del Barça… No es el mateix oi?..:)...).

  4.- Desconeixia també que hi haguessin més “pijos engominats” que “castellanoparlants”… però tampoc faig estadístiques d’aquest tema i en tot cas jo no parlava d’engominats al meu post.

  5.- En quant al darrer consell que em doneu, no hi patiu pas...Exigeixo sempre a tothom que em tracti amb “suma deferència”... i ho fan... :).

  Fins ben aviat i tal com he dit al principi, sempre sou benvinguda aquí.

  ResponElimina
 38. Jo acabo d'aterrar en aquest bloc i primer de tot:

  - Felicitats per tenir un foro tan gran i actiu ;)

  - Aniré al Cachitos encara que sigui per fer un tallat i veure l'ambientillo

  - Cadascu al seu blog pot dir el que li roti, faltaria mes.

  - Jo em dedico a aquest mundillo i des del meu humil punt de vista us diré que no us hauria de sorpendre trobar al mig de Rambla Catalunya un restaurant on no es parla el català, ni s'escriu el català ni res en català... es zona de guiris... sabeu quin es el souvenir més venut a Barcelona? Els sombreros mejicanos!! Amb dades com aquestes, que voleu... I ojo! que no estic dient que estigui d'acord, es només una apreciació que tothom pot fer. Jo en temes d'idiomes ni entro ni vull entrar.

  Felicitats pel bloc!!

  ResponElimina
 39. Gràcies Laura per la teva participació.

  Estic d'acord en el que dius i de fet mai m'hagués fixat en aquest lloc sinó fos pel fet de que un altre blog es va queixar pel tema del "montadito".

  Però al fixar-me en el lloc vaig dir "i no tenen RES retolat en català?". I com anava fins al FNAC i tornava a pujar fins Diagonal, em vaig dedicar a fer un mini-estudi estadístic i la majoria ho despiten d'alguna manera... O carta bilíngue, o nom catalanet tipus "El recó" o alguna cosa així...

  Be, Laura... gràcies de nou i m'encantaria seguir-te llegint per aquí.

  ResponElimina
 40. bé... jo conec coses del Grup Costa Este i com en Ricard no puc dir molta cosa per si acàs.. o sí? q els bombin!
  comentar que los jefazos volen, i així ho fan saber als seus treballadors, q la gent guapa estigui a la vista (clients) i q als lletjos els amaguin perquè així donen una imatge molt cool i moderna i sobretot, una imatge, guapa guapa... aquest grup té molta pasta i fa i desfà com els hi dona la gana.
  jo només sabent això que diuen de la "gent guapa" i la "gent lletja" que no penso trepitjar cap d'aquests locals.
  i sí... contracten cambreres que estiguin bones i que sàpiguen anar sobre uns tacons de 10 centímetres durant tot el servei. és igual si en saben o no, però si ets guapa i tens tetes de plàstic, millor que millor.
  us asseguro que m'ha tocat de molt de prop i sé el que em dic.

  aquests locals estan dirigits a guiris i a pijus, sinó entreu a la pàgina de costa este i veureu quins locals tenen. i si mireu a fcbk la inauguració o algun esdeveniment q hagin realitzat i les fotos q pengen, veureu q la gent és súper mega cool i estupenda :SSS vomitera em provoquen a mi!!

  ResponElimina
 41. Benvinguda Tere,

  A mi em dona igual que la persona que em serveixi sigui guap@ o no.
  El que vull, és un servei "normal", "natural", ni poc ni massa...

  Com que no he entrat al lloc, no puc dir res del servei i passant per la Rambla Catalunya (el dia que vaig fer les fotos), tampoc vaig veure ningú del servei que ressaltés.. (i vaig fixar-mi per intentar fer les fotos quan estiguessin despistats).

  Però si que per altres fonts sé el tema del servei "guapu" del grup. El problema ve quan aquest tipus de servei confonen el concepte bar-restaurant amb el concepte discoteca...

  Gràcies Tere per aportar.

  ResponElimina
 42. Ricard el blog es tuyo, tú lo diriges y tu escribes lo que estimes conveniente, faltaría mas.
  Conozco a los dueños de Cachitos y es verdad que se dirigen a un público determinado. pero ese público es un público que quiere eso y está bien que alguién se lo dé de la manera mas profesional posible.
  He comido y cenado un par de veces en Cachitos; la primera al principio; cocina correcta servicio muy despistado. La segunda hace una semana; el servicio habia mejorado.
  He estado en otros locales del grupo Cosa Este y en general se come razonablemente bien con un precio alto. No es un sitio que un "gastrónomo" elegiría para "comer bien" pero tiene su público. Es cuestión de saber a donde uno va y a lo que va y si a uno no le apetece este tipo de locales debe mantenerse alejado.
  Dicho esto yo no deseo que fracase; da servicio a un colectivo determinado y si no cumple las leyes que los poderes públicos le sancionen.
  Espero haber sido respetuoso con tus opiniones y felicidades por tu blog

  ResponElimina
 43. Ignacio,

  Has estado tremendamente respetuoso y agradezco tu participación.

  Comparto el tema de que "Costa Este" tiene su público y evidentemente no estoy en el target.. :). Ni por forma de ser ni por edad... y Mis origenes de "físico/progre" me alejan de este estilo... la vida me ha reconvertido, però algo queda.. :).

  Normalmente en el blog me dedico a los que me han gustado a pesar de que ultimamente he hecho un par de excepciones y la de cachitos es una gran excepción, puesto jamas habia escrito de un lugar al que no habia entrado...

  Pero el post de Agustin y su sorpresa del tartar, me animó...

  Saludos,

  ResponElimina
 44. Bon dia,

  En primer lloc, demanar perdó perquè m’hi adreçaré a l’Andrea per fer-li una puntualització. El que diu la legislació catalana és que “al menys en català” no “només en català” que és molt diferent.

  En segon lloc, si un dia hi vaig, em fotran al costat dels lavabos per lleig i vell. No, no es veritat... no hi aniré.

  Salut,

  Guillermo Guallar

  ResponElimina
 45. Hola Guillermo,

  No sé pas si l'Andrea et llegirà.. :). No crec que passegi massa per aquí.

  Però em dóna la sensació que ja ho sap i "no ho vol saber"... :).

  Fes com jo... no hi vagis...!!

  Salut i gràcies per escriure.

  ResponElimina
 46. Nunca se me hubiera ocurrido catalogar un restaurante por el idioma en el que está la carta ¡?

  Pero me parece inaudito que no servir cava , sea una provocación

  No creo que Origens 99% sean unos provocadores por su oferta . O sería una provocación si franquiciaran en Murcia ¿?

  O por encontrar Priorats en Francia deberían cerrar esos locales ¿?

  Como dice Punset , "Cataluña perderá neuronas si se encierra en ella misma "

  ResponElimina
 47. No entens res anònim...

  NO he catalogat aquest lloc.... NO he entrat mai.... Em limitava a fer conya i dir el que em ve de gust.... Al cap i a la fi és el MEU blog...

  Ningú ha dit que no tinguin cava....

  Per cert, l'altre dia em van dir que tenien la botox Camacho a la seva terrassa.... :)

  ResponElimina
 48. Le doy 0 importancia a cuestiones idiomáticas . Te hubiera contestado en catalán si hubieras hecho en castellano una critica similar de un Rest catalán por el hecho de serlo

  Efectivamente es tu blog..que descubrí hace poco y me parece muy bueno

  Ademas comparto tu Sot Lefriec !! , Topik ( segurísimo que hemos coincido ) , Gresca, 5sentits o Shunka... Es suficiente para seguirte :-)

  No tu Cornelia , porque para el mi el concepto es correcto pero la comida muy regular . Aunque si es cierto que todo esta mal resuelto

  Sobre el dichoso Cachitos ( de un Directivo del Barça)
  es cierto que andan todavía despistados, pero me pareció muy correcto .( Sabiendo que entras en un local para guiris que no tienen mesa en Ciudad Condal )

  Te felicito de nuevo por tu blog

  ResponElimina
 49. Hola de nou anònim.

  En primer lloc t agraeixo les paraules que dediques al meu blog i veig que coincidim de gustos pel que fa a molts llocs.

  Jo no conec Cachitos fora de passar per Rambla Catalunya... Però per un parell de comentaris q has fet em sembla que em vens a dir com si fos una franquicia que ja tenen altres Cachitos fora d'aquí.... i això no ho sabia. I de fet mai m'hagués fixat en aquest lloc, a no ser pel comentari del blog de l'Agustin (Pues iremos...).

  Comentant de Cornelia, penso que en el fons també estem d'acord... El "concepte" és molt bo, però la realitat de com ho han portat a la realitat, és deficient..

  Salut i espero continuar llegin-te...!!!. Que el discrepar és enriquidor.

  ResponElimina
 50. Ricard , desde hoy tienes un nuevo seguidor que solo escribirá de temas realmente importantes : restaurantes y vinos 

  Me sorprende la cantidad de coincidencias que compartimos .
  Fui a Alsacia el verano pasado y yo sí cené Baekoffa en Riquelwihr a 15 km de Colmar el verano pasado…
  Como sugieres , no se digiere como un gazpacho…salí a rastras

  Me has dado trabajo , y tendré que leerme todos tus comentarios

  Saludos y seguiremos en contacto . Luis

  ResponElimina
 51. Gràcies Luis..!!

  I encantat de les coincidències.

  Salut!

  ResponElimina
 52. Malgrat pugui semblar que no, en realitat soc força tolerant en el tema del MEU idioma… Yo añadiria más puntos suspensivos. Me sorprende que te atrevas a valorar un restaurante por el idioma en el que te contestan los camareros y en el que están escritos los platos en una pizarra. Y más sabiendo que el restaurante se encuentra en plena rambla de cataluña, frecuentada por muchos extranjeros. Con lo cual mi opinión de ti y de tu blog (ya que es la primera vez que entro tras una busqueda de opiniones sobre el Cachitos) es totalmente poco fiable, al verse totalmente inundada de tu fuerte e intolerante sentimiento catalanista.

  Tras esto solo decirte que soy y me considero catalana y hablo por igual el catalán que el castellano, con lo cual respeto mis dos lenguas dentro de mi pais y de mi región. Y te hubiera contestado en Catalán sin ningun problema si tu critica no hubiera sido por cuestiones ideológicas.

  Ahora seguiré buscando una buena crítica del restaurante Cachitos y recomendaré en mi blog que nadie te visite por tener un blog Fascista e intolerante que NO HABLA DE RESTAURANTES.

  ResponElimina
 53. Uisssss.... ara no arribaré als 200.000 visitants si "en tu blog recomiendas que nadie me visite"... snif, snif, snif.....

  Es que quasi no puc escriure de la "risa tonta" que m'ha agafat.... I no ho dic per "pique"... es que m'estic rient...

  Jo que tenia ganes de visitar el "TEU" blog... Però com t'amagues en l'anonimat.. em perdré aquesta segura delikatessen... Apa noia... segueix buscant "una buena crítica" de Cachitos..

  ResponElimina
 54. qunes ganes que teniu de tocar els collons amb el catala i la independencia i la mare que ho va parir...quedeu se a a casa si voleu la perfeccio,pero no desprestigieu un local com Cachitos,que es d'una excelencia indubtable.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Oi si.... "excelencia indubtable".... El gran must gastronòmic de BCN..

   Apa anònim... a pastar fang ...

   :)

   Elimina
 55. Jajajaja que fuerte, deseáis el cierre de un restaurante solo por no rotular en catalán, sois una pandilla de racistas y sectarios...!! Pues veo que este post es del 2011 y ya estamos en el 2015 y por lo que veo el restaurante sigue abierto, o sea, joderos separatas!!!

  ResponElimina