8 d’agost de 2011

De restaurants en Alsàcia

Així són de fora....
De Strasbourg a Colmar...

Tot i que el bloc està reservat a restaurants de proximitat, en ocasions m’agrada fer alguna reflexió, quan vaig a restaurants d’altres llocs. La primera setmana d’agost la vàrem dedicar a Alsàcia. En teoria es tractava de fer la ruta de vins, però la ruta gastronòmica no va quedar pas en segon lloc.

Alsàcia ofereix gran varietat de restaurants, però el que ens interessava eren els de cuina típica Alsaciana. No es pas el primer cop que gaudíem de la gastronomia a Strasbourg, però aquest cop vàrem ampliar l’exploració a l’eix Colmar-Strasbourg.

Com ja he comentat en més d’una ocasió, quan em bellugo per França, utilitzo la Guia Michelin (ara amb versió IPhone) però no a nivell de grans llocs, sinó buscant els “llocs amb encant i a preu moderat”... El que ells en diuen els “Bib Gourmand” I que venen senyalats amb la icona que representa una “carona vermella simpàtica”.
Vàrem encertar en tots … va ser un total de 9 àpats. Els sopars en general, els fèiem a la Gîte que teníem llogada, intentant menjar una mica més lleuger, tot i que algun dia no ho aconseguíem del tot... :). Però aquest cop a diferència de la darrera escapada a França, hem tornat en relatiu bon estat de salut... :).

També vull reiterar el molt bon nivell de servei:

Gran professionalitat, servei proper i en més d’una ocasió extremadament atent i simpàtic.

Sense voler entrar en el debat de sempre, el grau de professionalitat allà, és molt superior al nostre i a nivell de preus no hi ha pas diferència amb aquí, a no ser que amb el tema vins la cosa es compliqui. Però en tema vins (explico una mica al bloc de vins) en hi ha de tots preus i la solució "pichet" tampoc és cap disbarat ja que per aquella zona en tenen de ben dignes.

I quins són els plats típics ?... doncs us mostro un resum d’alguns que vàrem tastar. I molts d’ells fets amb productes “humils” que aquí en moltes ocasions menystenim. Voilà unes quantes fotos dels més representatius... (per dubtes culinaris a wikipedia o aquí mateix... :)...).

Un molt bon jambonneau...
Roignons de veau... 
Tête de veau en lloc més "pijo"

Tête de veau en lloc més al meu gust.... (També vaig tastar una 3a versió en carpaccio...)
Una de les 2 xucruts que vàrem prendre... (l'altre versió era més senzilla)
Escargots.... mmm.... que bons.... (aquests ja arribaven sense closca)
La famosa Tarta Flambée...  Malgrat semblar una pizza no es pas el mateix... sense tomàquet i amb ceba i munster...
Uns postres sorprenents per la seva senzillesa.... Munster fos i flamejat amb Marc de Gewustztraminer... mmm..
Baekoffa... L'únic plat típc que ens va quedar pendent, doncs en general és per encàrrec i tampoc massa adequat per estiu... i per tant la foto està agafada d'internet...

10 comentaris:

  1. Quin plats més deliciosos i quin viatge, menjar i beure com gourmets, com il faut. M'encanta la cuina francesa i França en general. Hi vaig molt sovint, doncs la meva filla hi viu, aprop de Bordeaux, terra de molt bons vins.

    Apart de tot això et felicito per les critiques que fas dels restaurants, tot un professional.

    ResponElimina
  2. Gràcies Carmina per les teves paraules,

    Realment vàrem menjar molt be allà i el que si et dic és que em fas sana enveja de tenir una bona excusa per visitar sovint Bordeaux...

    Salut!.

    ResponElimina
  3. Nosaltres vam fer un viatge similar ara fa un parell d'anys i també ens va agradar molt la zona i la gastronomia.

    Felicitats pel blog!.

    C.P.

    ResponElimina
  4. Realment és una gran zona.

    Gràcies C.P.

    ResponElimina
  5. Bona tarda, tinc una pregunta.

    Quan dius Gîte són com apartaments?. Es que la segona qunzena volem anar a frança i ens interessa informació. Té a veure amb les chambres d'hôtes?.

    Gràcies

    Mercel.

    ResponElimina
  6. Benvingut Mercel,

    Les chambres d'hôtes i les Gîtes són "semblants".

    En les primeres et lloguen una habitació i en general hi ha l'esmorzar i no tens dret a cuina (en hi han de molt luxoses).

    Mentre que les Gîtes, équivalen al nostre concepte d'apartament i tens cuina i ningú et fa l'esmorzar... ni el llit.. :).

    He estat en llocs que per exemple oferien 3 chambres i dues Gîtes en edificis annexes.

    Cada una té les seves ventatges... a les Gîtes ets més independent, mentre que a les chambres contactes amb gent força interessant en ocasions.

    En aquest ocasió vàrem escollir Gîte per poder-nos fer alguna amanida que compensés l'alt valor calòric del menjar que pots veure a les fots.. ;).

    A Internet hi han diferents guies..

    Salut!.

    ResponElimina
  7. Ricard, encara no havia tingut temps per contestar! i la veritat és que aquests plats tenen tanta bona pinta que es mereixen un comentari jeje! Potser sí que hi hauria algú que no s'ho menjaria però no saben el que es perden... El que tinc pendent és la "xucrut", la vaig provar a Lille i no em va agradar gaire, però crec que es mereix una 2a oportunitat. M'apunto la zona com a destí a tenir en compte, oitan!

    ResponElimina
  8. Bet, la xucrut tampoc és el meu preferit.... Les dues que vàrem demanar les va menjar la Marta.... Però realment es menja molt be...!. Salut..!.

    ResponElimina
  9. Hauria d'estar prohibit publicar aquestes fotografies, o hauríem d'acostumar-nos a mirar-les a altres hores. Et garanteixo que se'm fa la boca aigua, i que si haig de triar per descomptat els Escargots, els Roignons i per descomptat el xucrut. Bon estiu

    ResponElimina
  10. Bon estiu Agustin també...!. Ara fent una mica més de bondat gastrnòmica x Cambrils.... Salut..!

    ResponElimina