25 de setembre de 2011

Tapes de tota la vida i en ple centre

Agafada de la seva web. No em vaig atrevir a fer fotos.
Casa Alfonso
Roger de Lluria, 6 (Urquinaona)
T. 933 019 783
http://www.casaalfonso.com

Hi han llocs que jo mateix m’estranyo de no tenir publicats, ja que hi vaig amb certa freqüència, però mai m’enrecordo d’escriure sobre ells. Lògicament no són llocs de gran volada ni d’alta gastronomia, però compleixen amb la funció de picar alguna cosa pel centre de BCN, còmodament en una taula i en un entorn força curiós.

Estic parlat de Casa Alfonso, on es pot anar a picar tapes o a sopar de manera més contundent. Està ubicat a pocs metres de la Plaça Urquinaona i en dies laborables no és massa difícil trobar-hi lloc. Si estés a Rambla Catalunya hi haurien pinyes per aconseguir taula. Està en un edifici històric declarat patrimoni arquitectònic i fins i tot (segons diuen a la web), lloguen la sala com plató per rodatges.

La passada setmana, volíem picar alguna cosa a primera hora del vespre i després d’intentar anar a La Cucine Mandarosso i trobar-nos amb la sorpresa de que ja estava tot reservat un dimarts nit a les 20:15, la segona opció va ser Casa Alfonso.

El lloc és ben curiós... barreja de clients de tota la vida, amb estrangers que s’ho han currat per trobar-ho, alguna parella demodé, d’aquelles que abans en deien “un cuento”... :). És un dels encants de la casa...  Abans allà prop hi havia una d’aquestes sales de ball demodé que es deia/diu Camelot (no sé si encara existeix) i penso que ja formava part de kit, sopar allà i anar a ballar.
Cap problema en demanar vi de la casa... Curiós "decanter"
Per menjar, alguns plats de cuina clàssica “castellana”, però també fustes  d’embotit, fustes de formatges i fumats, croquetes de tots gustos i colors, tapes clàssiques, coques de Llavaneres, flautes, amanides, etc.

Imagino que la majoria dels que em llegiu ja coneixeu aquest lloc, però sinó heu anat mai us recomano un dia l’experiència. Els preus són correctes i en funció del que demaneu poden bellugar-se en un ampli ventall, però no us miraran pas malament si demaneu una flauta i una cervesa. Jo mai passo masses mesos sense anar-hi.

30 comentaris:

  1. Jo hé intentat anar un parell de vegades i sempre ho he trobat ple, cal dir que sempre era en cap de setmana.
    Espero que la proxima vegada tingui mes sort.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Bona nit Victor,

    De fet no he anat mai en cap de setmana. I sempre que he anat ha estat ben aviat (21h).

    No sé massa si reserven... un dia vaig trucar i em val liar de a quines hores reserven i a quines no...

    Quan hi vagis ja et llegiré..

    Salut!

    ResponElimina
  3. El conec un lloc que és gairebé un oasi en aquesta part de Barcelona

    Salut!

    ResponElimina
  4. Felix... Tens raó amb lo de "oasis"... Bona definició.

    Salut!

    ResponElimina
  5. Hola,

    No me conoces, pero yo si. Sigo tu blog y me cuesta identificar "tu estilo" de restaurante...

    Alternas lugares de alto nivel como el Celler de Girona con lugares de estética discutible como este.

    Esperaba que publicaras Coure que te vi el otro dia por allá.

    ResponElimina
  6. Hola Anònim,

    Es que a mi m'agarda un ampli ventall de llocs i m'adapto a la persona que vaig.

    Amb el de Girona, suposo et referies al Celler de Can Roca. I el que diguis que aquest té "estètica discutible", té la que té i propia d'un lloc que porta anys obert i que penso la gràcia és deixar-lo com està.

    No m'imagino el lloc tunejat pels "decoradors guais" de Cachitos o Cornelia... :).

    Un altre dia si em veus en un lloc saluda eh?... :). Publicaré La Barra del Coure en pocs dies...

    Salut!

    ResponElimina
  7. Sempre m´agradat Casa Alfonso, sobretot per esmorzar....Heu demanat alguna vegada un "Alfonsito" despres de sopar?????

    Neus

    ResponElimina
  8. Hola Neus,

    No he anat mai a esmorzar ja que és una zona llunyana a mi pels matins.

    Però m'has deixat intrigat am l'Alfonsito...?¿?¿.

    Que és?

    ResponElimina
  9. Jajaja...intrigat, eh!!!! No hagués pensat mai que et podria descubrir algu nou....
    Un "Alfonsito" no es més que un café Irlandes pero en petites proporcions. El fiquen en un gotet de tallat estretet i està...ummh.
    Bé,..es que a mi m´agrada molt el Café Irlandés.

    ResponElimina
  10. Ahhh...!!... :)
    Gràcies Neus. També m'agrada l'irlandés i és bo de saber-ho.

    Salut!

    ResponElimina
  11. Aquesta vegada cites un lloc que m'agrada i del que tinc boníssims records ... aquest ambient tranquil i la decoració retro em resulta càlida.
    Fa anys a l'entrada sempre hi havia les propietàries del local, dues dones d'avançada edat, era un costum veurelas sempre assegudes i somrients.
    Una salutació.

    ResponElimina
  12. Hola Anna,

    Tot i que hi vaig de fa temps, no em vaig fixar mai en les dues propietaries que dius.... Potser també pel fet de que sempre he anat de vespre.

    Salut..!.

    ResponElimina
  13. Hola Ricard,
    Doncs els teus comentaris em resulten molt útils perquè encara que també m'agrada tenir la panxa contenta, hi dedico poc temps a estar al dia de la gastronomia i els seus bons locals, ja que quan tinc uns minuts m'agrada pujar a la meva bike.
    I aquesta activitat no lliga gaire amb la restauració ben entesa.
    Sí, ja sé, els que fem muntanya, ens aturem a fer la botifarra amb mongetes...però no és el mateix!
    Quan faci una "Barcelonada" hi aniré segur.
    Això de les tapes em té el cor robat...
    I encara que l'irlandès no és el meu preferit, el tastaré en honor i agraïment a l'autor d'aquest blog i els seus col·laboradors esporàdics!
    Salut i panxes contentes!

    ResponElimina
  14. Gràcies Tarannà pels teus simpàtics comentaris...:).

    Segurament m aniria be menys taula i més bike.... Però és lo que hay.

    Barcelona tot i els inconvenients que pugui tenir, té la gràcia de tenir de tot... i molt de tot...

    Salut...!.

    ResponElimina
  15. Molt recomanable com bé idus, em van agradar molt les croquetes i un remenat de perrotxikos que vam tastar l´últim abril quan vem anar-hi
    Una aposta segura, encara que sempre he fet tapas, mai plats sencers

    ResponElimina
  16. Hola Sergi,

    També he anat sempre de tapes i amb la idea d'anar depressa i sense castigar massa la cartera.

    Salut!

    ResponElimina
  17. Hola Ricard, pues nunca cene en casa Alfonso, lo conozco de infinidad de desayunos, bocadillito de jamón y cañita. Excelente, tendremos que probar las tapas. Por cierto he comido en La cucine Mandorosso, que quieres que te diga! Gracias Ricard, sensacional menú, tengo que conseguir ir un dia a cenar.
    Saludos

    ResponElimina
  18. La Cucine Agrada... i amb molt bona RQP. El meu fill quan està per la zona hi va amb les amigues i diu "més econòmic que La Tagliatella i més bo"... :).

    I el local té encant també. Ja el publicaràs..:).

    Salut!

    ResponElimina
  19. Es un local emblemàtic, i que sempre hem anat a l’ora d’esmorzar
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Ostres... veig pels comentaris que el coneixeu més d'esmorzar que de sopar...

    No sabia ni que estava obert pels matins, tot i que de fet està en una zona que transito poc.

    Salut!.

    ResponElimina
  21. Ara fa temps que no hi vaig, recordo que tenien un ibèric força bo... La flauta d'ibèric és un plaer!

    ResponElimina
  22. Hola Sara,

    Si que el pernil que tenen exposat té una gran pinta. El darrer dia vam demanar una taula de ibèrics con segon per a compartir i estava tot molt bo.

    Salut!

    ResponElimina
  23. Buenas tardes Ricard:

    lo tengo al lado de la oficina, me salva de muchos apuros y de poder comer corectamente.
    Hoy he hecho caso y he ido al menú degustación del Topik, grácias por recomendarme este sítio en tu página, se ve en él la onestidad y las ganas de hacer bién las cosas no como los chapuzas que pruebo los últimos días que te dan rata por liebre, en este local lo importante es el trato y la comida y no la decoración, es lo fundamental, hemos pagado un plus y nos han hecho el de espardeñas de arroz, el grano en su punto y lleno de sabor, con seis tapitas, me ha gustado mucho la de ventresca de atún, el sashimi de pescado con ceps y otra que no me acuerdo.
    la putada que me he tenido que esperar en la calle 45min ya que había mucha cola, no me extraña por esos precios y por lo que te dan por ahí la gente no es tonta.
    änimo y sigue así amigo Ricard por muchos años con esa sinceridad a la hora de redactar tu blog no como muchos que leo por ahí que se les cae el culo en ciertos sítios o hoy són fans de este y mañana de aquel ya que les invita a unos gintonics.
    Saludos

    Jamess

    ResponElimina
  24. Hola Jamess,

    T'agraeixo les teves paraules. Encara que aquest post parla de Casa Alfonso, em parles de Topik....

    Topik es una GRAN opció.... Però si vas al menú que no sigui el bàsic es pot reservar i no cal fer la cua.

    M'alegra q t hagi agradat...!.

    Salut...!.

    ResponElimina
  25. Ricard, avui l'he provat i tot i que només hi he anat per picar un parell de coses de forma ràpida (unes braves i morcilla de Burgos), m'ha semblat prou bo per repetir-hi amb més temps.

    Per cert, com que era d'hora, hi estat força tranquil i amb un bon ambient. M'hi he trobat molt bé!

    ResponElimina
  26. M alegra Manel....!. són llocs q fan be la tasca de donar de menjar.... Salut...!!.

    ResponElimina
  27. Casa Alfonso es una tomadura de pelo, no me digas que no. Quizás cueste reconocerlo porque el sitio tiene unos años y está en el centro y etc etc, pero cuando miras lo que has comido y lo que has pagado solo puede definirse de una forma como menciono al principio. Del vino ni hablamos, creo que con la foto en este blog ya no es necesario añadir nada, lo que alucino es que haya personas que lo encuentren recomendable.

    ResponElimina
  28. Benvolgut "anònim".... Ja veus que aquí tothom opina segons pensa i també veus que la majoria d'opinions no van en la mateixa direcció que la teva...

    El vi suposo que tenen carta de vins... Jo quan hi vaig sempre prenc cervesa o com el dia que vaig publicar "vi de la casa". No es un lloc dels que consideri adequats per pendre un vi de qualitat.

    Però com tot és relatiu, m'agradaria saber algun exemple de lloc que tu consideris "no es tomadura de pelo", més que res per veure els teus gustos... I m'agradaria que l'exemple fos del centre de BCN.... Vull dir que no em serveix un exemple tipus bar "Manolo" de Nou Barris per dir alguna cosa...

    Salutacions,

    ResponElimina
  29. Doncs torno a ser l´anònim i com deia Casa Alfonso em sembla una presa de pel o dit d´una altra manera amb una RCP molt dolenta.Alguna tapa pot estar bé però el preu no és raonable sota el meu criteri, apart he arribat a la conclusió que si a un restaurant no es pot veure bon ví(ni per RCP ni per servei ni carta, que per cert en tenen)no és un bon restaurant. Em preguntes restaurants correctes al centre de BCN? Doncs la veritat és que no em moc gaire per restaurants de Barcelona però et dic dos que m´agraden molt i que crec que tenen un RCP més que correcta, Cal Xim i Casa Nostra els que suposso coneixes.

    ResponElimina
  30. Hola de nou anònim.

    Ara ja t'entenc millor amb les referències q aportes... Conec Cal Xim i m'encanta... Les galtes de porc a la brasa estan de mort en aquest lloc....:).

    Però són dos conceptes diferents. A cal Xim vaig a sopar... Bona teca, bon vi.... copes de qualitat...

    A Casa Alfonso vaig a picar alguna cosa sense perdre massa temps, amb una cervesa normalment... una ensaladilla i algun entrepa d'aquells q crec en diuen coca... I l'únic cop que he demanat vi, ha estat aquest dia i ja veus que feia conya de la foto amb el "decanter"...:).

    Ni sabia que no tinguessin carta vins... I si mires el meu blog de vins, veuras que hi soc força aficionat, però com ja dedueixo que em foteran copa "duralex" ja ni em passa pel cap demanr vi excepte aquell dia i degut al meu acompanyant q en volia..

    I ja saps que aquí ets benvingut, quenla discrepància enriqueix.

    ResponElimina