21 de setembre de 2011

Molt recomanable a Sarrià

Foto del jardí agafada d'Internet per manca de llum
Vivanda
c/ Major de Sarrià, 134,
T.  932 031 918

Feia molts dies que  tenia ganes d'anar a Vivanda. Havia  llegit un munt de cròniques d'aquest lloc, però darrerament això  tampoc és cap garantia.....:). Fixeu-vos en el bombardeig al que darrerament ens castiguen amb llocs com el Boca Grande o fins i tot un lloc d'hamburgueses "avalat" per l’assessorament d'un cuiner doble estelat....  Deu nos en guard un cuiner estelat assessorant hamburgueses...!... :).

Però ja avanço que ens va agradar i molt. Passo d'explicar que és del mateix que l'Alkimia (per cert un GRAN lloc) i que la influència bla, bla, bla..... Això si us interessa està explicat arreu.

Ofereixen moltes alternatives per picar, un munt de plats per compartir i com segons una sèrie de plats normals (si, si... he dit normals en positiu!) en format ració petita o ració doble. Les racions petites, que seria sinònim de mitja ració, eren més que suficients.

Nosaltres vam compartir tres primers, que podeu veure a les fotos (deliciosa truita de patates i ceba feta al moment, croquetes molt bones o millor dit excel·lents i una parmigiana molt ben resolta).

Perdoneu la qualitat de les fotos...:(
La foto no reflexa la imatge real. En directe tenien pinta GENIAL i a la foto FATAL.. :)

Els segons. (que per discreció no vam fotografiar, ja que la llum al jardí on sopàvem era escassa i requeria del flash) van ser un molt bon fricandó i un excel·lent tàrtar de bou.

La veritat és que ens va agradar. Vam poder gaudir del jardí i l’únic “però” que hi vaig trobar va ser que les cadires eren una mica incòmodes. Molt adequades per una terrassa o jardí, però que per sopar et fan caure massa enrere. A la foto les podeu veure..

Però en canvi el servei amable, professional, de la terra.... Els plats excel·lents. Tinc ganes de tornar-hi. Us recomano aquest lloc.

Com vi ens va agafar la curiositat de tastar el Pas Curtei 2007( el germà petit i econòmic del Sot Lefriec) que potser requeria de decantació, però en tot cas no ens va convèncer o potser anàvem amb expectatives de Sot Lefriec.... :)


El cost total amb 3 primers, dos segons, el vi, postres a compartir i cafès va voltar pels 80€ dues persones. La RQP em va semblar correcta i evidentment amb només dos primers el total baixa.

25 comentaris:

  1. Gràcies per la crònica, Ricard. I sobre això que dius de Boca Grande i La Royale (suposo et refereixes a aquesta hamburgueseria) dir que el primer no l'he provat, però he passat per davant i té molt mala pinta. Sobre La Royale… vaig anar-hi pensant en escriure'n però procuro no fer-ho sobre llocs que no m'agraden o que em semblen un assalt a la butxaca. La Royale reuneix les dues qualitats pel meu gust. Salut!

    ResponElimina
  2. Cada vegada que escrius desitjaria viure a Barcelona per poder tastar tots aquests menjars.
    El que si puc dir és que quan visiti l'altre banda del Mediterrani tendré un bon grapat de suggerències per poder gaudir de bons àpats.
    Salut. Vaig a seguir amb el partit del Barça. Bona nit.

    ResponElimina
  3. Si que em referia a La Royale. Es que em fa riure que una hamburgueseria necessitin d'un estrellat... :).
    No he anat mai a aquest lloc, però ja m'imagino la RQP penosa.
    Salut..!.

    ResponElimina
  4. Xisco... viure a BCN o a prop, té aquestes ventatges... i tb els seus inconvenients. Però els llocs bons valen la pena,,,

    ResponElimina
  5. El Vivanda totalment recomanable com diu el Ricard, típic restaurant de classe mitja amb bona RQP.

    Sobre le Royale vaig anar fa poc, i l'ambient no és del meu estil, massa "pijerio" però haig de reconèixer que les hamburgueses eren molt bones i tenien un toc original, atès que hi han molt tipus de carn a escollir, però no crec que torni perquè l'ambient era massa estirat.

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el tipus de restaurant. Saps si s'ha de reservar taula amb molta antel.lació?
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Ahhhh, em quedo amb les ganes de saber de que va el tema de les hamburgueses hehehehe. Bé, ja m'ho explicaràs algun cop que coincidim... que haurà de ser alguna vegada ostiessss!! :D

    ResponElimina
  8. Victor... Penso com tu. I segur que les haburgueses són bones i variades, però no cal tanta "polla" per fer hamburgueses bones... :))

    Gemma... Es un lloc en que cal reserva. Jo vaig reservar a la mateixa tarda i era un dia laborable i que jugava el Barça. Per cap de setmana millor un dia abans.

    ResponElimina
  9. Oscar... segur que algun dia coincidirem, però la meva manera de viure (singular com jo) fa que els caps de setmana els tingui ocupats i a sobre complicats geograficament... :).

    El tema hamburgueses va pel lloc La Royale, que segur que les fan bones (del preu no en parlo), però que em fa riure q a totes les notes de premsa, insisteixen en que està ASSESSORAT pel "gran xef estrellat P.P. de Llança".

    No t'espantis eh?... Llegeix P.P. com Paco Perez.. que a més del seu lloc a Llança, assesora un del Hotel Ars, el Mirrors de BCN i ara les hamburgueses..

    i tu ja saps que jo soc "ateo" i no crec en Deus.. :))

    Salut Oscar!!

    ResponElimina
  10. Excel.lent lloc el Vivanda, ja he anat un parell de cops enguany, i molt i molt be. El jardí magnífic, l'interior mes estret. Tens raó amb el servei, en conec un que estaba al Libentia, son molt amables i professionals, ja,ja...i d'aqui. Vaig probar ja fa temps un trinxat en cocotte, magnífic. Un però, la truita de patates massa crua pel meu gust, sembla que darrerament hi ha una corrent de moda favorable a aquest estil. Encara tinc pendent fer el post d'una visita de l'any passat, soc un gandularro. També estic d'acord amb l'affaire Paco, es com si una star system de la música assessori a una orquestra de segona o un music de carrer, amb tots els respectes, potser possitiu, pero cal fer-ho?. L'any passat vaig anar a Llança, abans de la segona estrella i vaig tenir alts i baixos, sense demanar un menú de la setmana de la tófona, ens van possar a varios plats, sense solta ni volta, això si, algún plat era exquisit, ah!!! i pal als vins, amb un en concret hi van carregar mes del 75 % de cost de carrer. D'aquest tinc també el post pendent i no se si el publicaré, crec que aquestes alçades no val la pena.

    Una abraçada artista!!!

    ResponElimina
  11. Tiriti... veig que compartim gustos. De fet ja fa temps que ho detecto.

    Tampoc m'agrada la truita massa crua, però aquesta malgrat pugui semblar-ho, estava be de dins i aqra mateix quan hi penso se'm fa la boca aigua.. :).

    Bona la comparació amb els musics!!... En el tema assessoramnent, a part de motius econòmics, penso que els enreden i algú els omple el cap... "ets important... et necessiten... seràs famós..".

    Jo penso que un gran cuiner, el seu lloc és fer de cap de cuina i estar a la cuina... fer recerca i formar als seus "segons". I si algú vol assessorament va allà i fa un stage...

    ResponElimina
  12. La calidad es aceptable, justita, pero no la cantidad para el precio.
    Cantidades pequeñas para un precio excesivo.
    El lugar es hermoso con apenas luz para leer la carta y si, las sillas un poco incomodas.

    ResponElimina
  13. Anònim...

    Comparteixo i ja ho comento que les cadires del jardí no estan a nivell del lloc. La llum era escassa, però tenint en compte q és un exterior, penso que no criticable, tot i que per fer fotos fatal....:).

    La RQP jo la trobo correcta si tenim en compte la zona, l entorn i el servei, però això és subjectiu....

    Agraït de la teva participació. Salut...!

    ResponElimina
  14. Lo de les cadires ve de llarg, jo vaig anar-hi fa uns 3 anys, abans que Jordi Vilà estigues al capdavant de la cuina i ja tenien aquestes incomodes cadires, no entenc com encara no les han cambiat. El pati es encantador, tot i que potser m'agrada mes el del Cuattro Stagioni amb la seva font central. Quant hi vaig anar ja s'hi menjava molt be, pero sembla que amb el Jordi, han pujat un grao.
    Ricard, estas molt prolific ultimament ;-)

    Salut!

    ResponElimina
  15. Prolific?... :))

    Doncs tinc cua per publicar... (que no se si publicaré tots). Tinc pendents Casa Alfonso on vaig sovint per sopar informal i vaig anar dimarts i la Barra del Coure que he anat avui migdia...

    El pati com tu dius, és molt bonic. Es molt semblant al pati que tinc a casa i sempre he somiat en posar-hi un restaurant... Però han passat els anys i ara ja soc massa vell per noves aventures.. :).

    Salut!

    ResponElimina
  16. Bona tarda. M'agrada seguir el teu blog però mai dic res.
    Avui si ja que aquets restaurant està molt prop d'on vivim i el coneixem be. Ens agrada molt i el pati interior encara més.
    T'animem a publicar més coses del barri.

    Montse i Joan

    ResponElimina
  17. Gràcies Montse i Joan,

    Del barri conec de fora aquell nou que es diu el Villano i el Canalla, que no m'atreu massa... També el Tomás al que fa molt de temps que no vaig i un que hi ha de tota la vida a prop del Tomas que anava a menú de migdia quan el meu fill estudiava al barri (ara no recordo el nom).

    Però si teniu alguna cosa a recomanar, jo encantat..!!

    Salut!

    ResponElimina
  18. A mi lo que no me parece bien es que para comentar Vivanda, lugar de mi gusto, hables y te cargues otros restaurantes como Boca Grande que me parecen lugares de nivel.

    ¿A que no tienen nada que ver Boca Grande o La Royale con Vivanda?. Pues por esto no entiendo el porqué lo haces.

    ResponElimina
  19. Bon dia anònim

    El que et dic va de bon rollo i sense ànim de polèmica... :).

    Es possible que tinguis raó, però en un blog personal (i signat), l'autor (que soc jo) hi escriu el que vol.

    No et dicutiré que potser "no tocava" parlar de Boca grande... però em venia de gust.

    I aquí està la gràcia... Segur que els de Boca Grande si ho llegissin, pensarien "quin gilipolles!".. i res a dir... :).

    El mateix penso jo del públic que li va aquest lloc i semblants i en canvi soc client de Big Fish i els tinc al meu "top 15"... Ho deixo clar per remarcar que no es cap cosa personal amb els propietaris..

    Salutacions i torna per aquí..

    ResponElimina
  20. Tinc molt d'escriure, Ricard. Primer sobre el Vivanda, que em sembla un lloc extraordinari sobretot en aquesta època, la tranquil.litat de la terrassa no té preu.
    Després per dir-te que per una vegada no estic d'acord amb tu, a mi la truta una mica crua m'entusiasma. Sobre el debat de La Royale, dir-te que la carn és molt bona però l'hamburguesa no val el que demanen per ella, el que la vulgui menjar bona "sense que el vegin" que vagi a Bacoa; però si reconèixer que tenen un personatge, en la Royale, que només es dedica a preparar Gin Tònics, que és dels homes que més sap d'aquest combinat, de tots el que jo he conegut, és una enciclopèdia de les ginebres i tòniques del món, i realment als aficionats els convido que s'acostin, després de sopar i parlin amb ell. Val la pena.
    Finalment dir-te que això del Tomás és com una religió, per a mi cal anar com amínim una vegada al mes, i potser el nom del restaurant que dius a prop del Tomás és Casa Joana, pot ser?

    Una salutació

    ResponElimina
  21. Ostres Agustin..... Això és com una enciclopèdia...!. Quantes coses s'aprenen llegint el que has escrit.

    El tema Tomas, el problema és que em bellugo poc per Sarrià i per anar expressament em fa mandra. I l'altre si és Casa Joana.... I anavem sovint fa anys i també quan el meu fill estudiava al Frederic Mistral.

    I la truita, tampoc és que li tingui mania si és crua.... En tot cas la d'allà a Vivanda ens va encantar...

    En fi... Que prenc nota de les novetats que m'aportes.... Bacoa, l'home dels Gin Tonics i l 'italià que ja he anotat del teu blog....:)

    ResponElimina
  22. Hola Albert...

    Pa eso estamos... per oferir-nos informació... :)).

    Salut!

    ResponElimina
  23. Hola Ricard
    Diumenge passat vaig dinar al Vivanda, a la magnífica terrassa.
    És un lloc encantador.
    Les tapes, a primer cop d'ull de carta, no semblen massa cares...però a l'hora de pagar el conjunt es nota. Et faré la meva crítica. I pensa que jo sòc molt exigent amb el menjar , eh?
    De primer vam tastar:
    - croquetes de pernil (força bones, sobretot l'arrebossat...però el farciment pot estar millor)
    - pa de coca amb escalivada i anxova (bo, però potser massa pa)
    - patates braves rostides (la salsa interessant, però les patates massa olioses, es poden tallar mes petites. Penso que les podrien millorar molt amb poc esforç)
    - tres de tres amb folre de truita i perol negre (una petita truita cuita per fora però 100% crua per dins. A mi m'agrada, però ho trobo una mica massa arriscat. No ens la vam poder acabar).
    - de segon tartar de salmó amb soja i gingebre (bo si t'agrada, però no té més del que t'imagines)
    - de segon cua de bou estofada (ben cuita, però la salsa massa intensa, es van passar una mica amb el brou de fons i tenia un cert regustet a cremat, com si haguessin arreglat la salsa)
    De postres, una tatin amb gelat, (perfecte) i un "babá amb mousse i rom", un bàsic molt interessant.
    Café, tres copes de vi, i dues cerveses......85eu.
    El servei correcte, res a dir.
    Com que bufava el vent ens van posar mantes a les cadires i ens van encendre l'estufa exterior.
    Un lloc recomanable, on s'hi pot tornar, sobretot les nits d'estiu.
    Em vaig quedar amb les ganes de tastar l'arròs de sípia...que el vaig veure en altres taules i feia bona pinta.
    Gràcies pel teu l'article i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Albert,

      S'agraeix tot el detall d'explicar cada plat.
      D'acord amb és un lloc sobretot per les nits d'estiu i jo només he estat a la terrassa, que de fet és el principal actiu del lloc. Sense el magnífic patí, no estaria entre els meus preferits.
      Amb els teus coneixements de cuina, ho tenen difícil als llocs per camuflar quasevol cosa, com la salsa que comentes... :).

      Una abraçada!!

      Elimina