2 d’octubre de 2011

la barra del Coure. Probably.. una de les millor barres de Barcelona

La Barra del Coure
Passatge Marimon 20
T. 932 007 532

Com ja imagineu estic parlant de l’excel·lent restaurant Coure de Barcelona. Aquest darrer agost ha estat remodelat en la seva part soterrània de manera que ha millorar de manera substancial i ja fa més temps van remodelar l'entrada convertint-la en una barra molt atractiva. Però prefereixo fer un tractament diferent de Coure com resaurant  i de la Barra del Coure, ja que són filosofies diferents.

Com podeu veure a la foto, la barra és reduïda i per tant no és fàcil aconseguir lloc. A la següent imatge podeu legir el menú amb una oferta ben atractiva. Vam optar per compartir com primers una ensaladilla amb ibèric, unes croquetes realment excel·lents i una coca de sardines molt bona  també.
Com segons vam demanar unes mandonguilles i jo una hamburguesa de vaca gallega, que imaginava en plat i em va arribar amb la curiosa presentació que podeu veure a la foto. Donada la meva poca experiència en "fast food", em va costar una mica manipular-la, però la matèria prima i punt de cocció, van ser excel·lents també.

Ja coneixia la versió restaurant, que es pot gaudir al soterrani i que en el seu moment vaig escriure aquí. La barra ha estat una experiència agradable, tot i que no una sorpresa ja que havia llegit molt bones referències del lloc a diferents blogs i per tant ja anava "preparat" i predisposat.

Per buscar el típic "però" que m'agrada esmentar quasi sempre i en aquest cas ben aliè al restaurant, dir que al migdia (als vespres pot ser pitjor) l'ambient era bastant diferent del que m'agrada envoltar-me i ben sabeu que l'entorn m'afecta força.

Hi van haver varies escenes d'aquelles que em van fer pensar lo dur que devia ser mantenir un restaurant. No ja les dificultats de fer-lo rodar i evitar pèrdues, sinó la de aguantar als clients cretins..... Podria escriure un munt de línies, però em va al·lucinar una parella d'aquelles que ja fa anys que han posat un 4 o un 5 a la primera xifra de la seva edat, però que en canvi vesteixen com si la primera xifra fos un "1"...:). Els gags que van muntar, van anar des de donar-se el menjar mútuament a la boca, passant per demanar sal maldon de manera "ostentosa" i acabant dient cretinades al pobre encarregat de la barra que vaig notar com se li alterava l'adrenalina, però mantenia la calma. Tampoc els agradava cap vi a copes... però els anàven tastant tots amb l'excusa... :)

No van ser els únics que muntaven o interpretaven gags per allà, però aquesta parella va destacar en diferència...  Em va fer gràcia el comentari del meu fill en referència a la component femenina, just quan van sortir a fumar .... "si es mor, més que incinerar-la, millor al contenidor dels plàstics".

Però aquest relat de l'ambient, només ha estat un comentari irònic meu. Vam menjar be, el preu és raonable, vins a copes ben resolts, servei acurat, proper i amable. Penso tornar-hi, tot i que ja mentalitzat de a veure més d'una fricada al meu voltant. Si un entra mentalitzat, és allò del 2x1.... bons plats i espectacle... :).

Havia perdut el ticket i ara l'he recuperat. Per tenir idea de preus: L'ensaladilla d'ibèrics: 5€. La coca de sardines: 4,50€, Les croquetes (bonissimes!!) a 2€ cada una. Les mandonguilles 9€ i l'hamburguesa també 9€. Bona oferta de vins a copes amb  preus al voltant dels 3,5/4€.

14 comentaris:

  1. Me n'alegro que, malgrat tot, el gaudeixis ;)

    ResponElimina
  2. Molt bo el comentari del teu fill referent a la dona "Toca-collons" aquesta. Però jo crec que és millor incinerar-la perquè si la fiques al contenidor dels plàstics encara es reciclarà. I molt millor si no en queda res. Ha,ha,ha.
    Salut i una abraçada.

    ResponElimina
  3. Felix... el vam gaudir i tornarem sense cap mena de dubte...

    Xisco... El meu fill té sortides d'aquestes... Però es que al final el tema resultava còmic... :)

    ResponElimina
  4. Tot i que incinerar-la és una opció totalment contemplable... seguiré defensant la recollida selectiva tal i com m'han ensenyat a casa ;)

    ResponElimina
  5. El Ricard anterior no soc pas jo (Dedueixo que és el meu fill...:)...).

    I ja veieu q a casa ha après la recollida selectiva... I és que a més hi havia molt plàstic i cremar plàstic gener fums tòxics...;)

    ResponElimina
  6. Un dels meus grans pendents a Barcelona.
    El que no tinc clar és si vull el parc temàtic amb actors i show o només el Dragon Khan, hehehe.

    ResponElimina
  7. Oscar.....Jo soc dels de només el Dragon Khan.... xo "es lo que hay"....;)

    ResponElimina
  8. Te tot molt bona pinta, com no podia ser de una altre manera.
    Acepten reserves per la barra o el tamboret es pel primer que hi arriba?

    Salutacions

    ResponElimina
  9. Victor... El tema reserves a la barra és una mica complicat... Jo vaig reservar, però dient que aniriem el migdia a "primera hora"... En concret a les 13:30. I no van posar cap problema.

    Però crec que segons hora i dia ja t'avisen de que et caldrà esperar, tot i que et tenen apuntat.

    ResponElimina
  10. No el conec, queda apuntat. La veritat és que tenen una pinta extraordinària; a vegades, les fotos són la millor publicitat. Això de menjar amb espectacle està bé, francament bé.
    Salutacions,

    ResponElimina
  11. T'agradarà Agustin,

    La barra permet opcions interessants. A la sala ja és restaurant-restaurant i la qualitat és molt bona.

    Però la barra és una alternativa a tenir en compte. I l'espectacle, espero que no sigui sempre igual, tot i que vam riure força.

    Salut!

    ResponElimina
  12. Ricard fill de Ricard. Estic d'acord amb tu que la recollida selectiva és el millor, però hi ha coses que no es poden reciclar. Ha,ha,ha. De totes maneres quina sort poder gaudir amb el teu pare de tots aquests plaers culinaris.
    Salut.

    ResponElimina
  13. Probably? Jo gosaria dir que la millor de Barcelona i part de l'estranger, Ricard.

    Una abraçada,

    eduard

    ResponElimina
  14. Eduard.... Si ho dius tu, ja puc treure el "probably"...:). Ens va agradar, però em vaig cobrir les espatlles..... Salut..!!,

    ResponElimina