14 d’octubre de 2011

Un dels 3 als que vaig més sovint...

9 de la Borriana

Carrer de la Borriana, 9 (Sabadell)(just darrera del passeig de la Plaça Major al casc antic)T. 937459749

El meu blog no mostra de manera explícita els restaurants que visito amb més freqüència i pot semblar  injust que vagi publicant llocs  als que possiblement  no torni més (tot i haver-me agradat)  i en canvi, restaurants als que vaig freqüentment quedin ocults en les "profunditats"  del blog. Un exemple clar pot ser un dels primers que vaig publicar, l’Estrella del Born que m’encanta i per diferents circumstàncies fa prop de 2 anys que no he trepitjat (prometo tornar..!).

Quin són els 3 llocs en que vaig amb més freqüència?. Ho confessaré....

El que més el “9 de la Borriana”. A part de que  m’encanta la seva cuina, el tinc a 150 metres de casa. La majoria de vegades vaig al seu menú de migdia amb excel·lent RQP i en altres ocasions anem a la carta, tal com publico avui.

Els altres dos són Germans Miquel’s i Topik. Germans Miquel’s a Cambrils, aprofitant que passo allà molts caps de setmana i ofereixen un producte de molta qualitat, amb cuina senzilla i tracte molt afable per part de Xavi. I Topik a Barcelona, per oferir una cuina que m’encanta a bon preu i tenir una bona relació amb l’Adelf i l'Eva. Topik és el que vaig menys dels 3, degut a que “geogràficament” no em resulta tan fàcil, però intento no perdre’m cap sopar maridatge ni cap dels cursos que imparteix... I aviat el podré publicar de nou, degut a una sorpresa que preparen...

El 9 de la Borriana, el porten el Paco i la Nuri. A la cuina està la Nuri, la parella del Paco, que amb les seves habilitats culinaries, fa brillar de manera especial  aquest restaurant. La sala està controlada pel Paco, excel·lent somelier, que compta amb l'ajuda del Sergi, un noi amb gran una simpatia i “savoir faire”.
Ara fa pocs dies vam anar un vespre al 9 de la Borriana i aprofito per tornar-lo a publicar (aquesta vegada amb fotos!), tal com ja vaig fer fa uns mesos amb Germans Miquel’s.


Foto feta a primera hora just abans del servei... Per això es veu buit.. :)
En la nostra darrera visita, vam demanar com primers a  compartir, una amanida amb rossinyols i un carpaccio de ceps. Els dos plats excel·lents i el que més, el carpaccio...

L'amanida de rossinyols

Carpaccio de ceps... i amb pinyons.. :)
Com segons un excel·lent filet pel meu fill i per mi un bacallà fet en un fons d’alls tendres. Els dos plats van resultar excel·lents i en concret ens filets (en les seves diferents variants que inclouen un excel·lent tàrtar), són un dels plats estrella del lloc. Curiosament no he menjat mai filet allà, ja que m’agraden més les carns més “potents” que el filet tipus “vaca vella” o “txuleton”. I quan vull carn, amb el tàrtar ja em satisfan les meves ànsies carnívores.

Exel·lent filet....

Bacallà confitat i fons fet amb alls tendres...
El vi a aquest lloc, sempre el deixo a l’elecció del Paco... El seu nivell de coneixements junt amb la seva sobrietat i zero teatralitat, fa que per mi sigui el meu "sommelier de referència"...:).  Els que em coneixeu, ja sabeu que massa comèdia m’empallega. I aquí és l’únic lloc que ni em preocupo per la carta de vins... que triï ell i ja sé que triarà dins una franja de preus que ell intueix que és la meva franja.
Akyles.... ja el publicaré al blog de vins...
Com postres vam demanar un culant de xocolata i jo un recuit de la Fonteta... (que bo i quina textura tenia!).
El culant...

I el recuit acompanyat de melmelada de figues .... fantàstic...!!
Els preus?... doncs si aneu a la carta amb primers per cada un, segons i postres, la suma per persona pot apropar-se als 40€ i el vi ja dependrà de que demaneu, que té tot el ventall de preus. Aquí podeu veure el primer post que vaig escriure d'aquest lloc. Feu clic aquí.

20 comentaris:

 1. Es bo que publiquis coses de Sabadell vivint aquí. Mirant el teu blog sembla que siguis de BCN.

  Jaume

  ResponElimina
 2. Segurament tens raó Jaume, però mai surto per Sabadell i quan vaig a un restaurant el publico si m'agrada... No vaig mai pensant en que publicaré.

  Vull dir amb això que per publicar de Sabadell, em caldria sortir per Sabadell.

  Salut!

  ResponElimina
 3. Si, però per als que som d'extraradi montcadenc ens fas un favor quan ens assenyales llocs xul.los com aquest a Sabadell. O sigui que merci!! :)

  ResponElimina
 4. També tens raó... El que passa és que ja vaig amb mentalitat BCN i la majoria dels que llegeixen deuen ser de BCN, doncs a la que publico un de "fora", els comentaris baixen en picat.

  Salut!

  ResponElimina
 5. Segueixo el teu bloc i aquest lloc d'avui té molt bona pinta. Jo tampoc soc de Barcelona. Recordo que ja en havies parlart comentant un tema de sopar de maridatge i el tinc anotat a la meva llista de pendents.

  Lluis

  ResponElimina
 6. A veure LLuis si al final serem més de fora que no pas de BCN.. :)).

  Si que he publicat algun sopar maridatge d'aquest lloc. Ara en preparen un amb els vins de Vega Sicilia i ve a oferi-lo l'enòleg d'aquest celler (o bodega.. :)..). Això és un "puntazo" i que jo sàpiga ningú més de per aquí ho ha aconseguit.

  ResponElimina
 7. aquí un altre lector de fora, em sembla que en tens força, o sigui que ja va bé que publiquis d'arreu, però és lògic que ho facis dels llocs que visites.

  ResponElimina
 8. Sembla un lloc ben acollidor i si tú hi vas sovint és que val més que la pena passar-s'hi. Fa dies que penso a escriure't: els companys de feina m'han regalat un sopar per a 2 al restaurant COURE. Em fa molta il.lusió anar a un lloc del que es parla sovint als medis i que m'han dit s'hi menja tan bé. En saps res?, de fet hi vaig demà! i en penso fer una entrada. Una abraçada Ricard!

  ResponElimina
 9. Manel... al final serà que tots som de fora... :)).

  Salutacions..!

  Mercè... Un gran lloc el Coure. El tinc publicat dues vegades i la darrera deu ser 3 o 4 posts per sota.

  Penso us agradarà molt i ja espero llegir la teva entrada.

  Salut!

  ResponElimina
 10. És la revolució dels paries de l'extraradi!! hehehehe

  ResponElimina
 11. :)))... tens raó Oscar... Banlieu Power...

  ResponElimina
 12. Hola Ricard, jo no he estat mai a Sabadell i no sé quan hi aniré, però si algun dia hi he d'anar el tindré en compte, és bo anar recomanat a una ciutat que no coneixes, encara que sigui propera, i la veritat és que pel que expliques i per les fotos, aquest no es pot deixar perdre.

  ResponElimina
 13. Hola Bet,

  I amb la sort de tenir-lo a 150 metres de casa, que quan fan algun sopar maridatge amb vins, s'agraeix especialment.

  Salut!

  ResponElimina
 14. Plats generosos, ben presentats i si estàn ben cuinats...sembla un lloc molt correcte. El provaré.

  ResponElimina
 15. En conec dos dels que parles i són sensacionals: Topik i Germans Miquel, són de 10; cadascun en el seu estil i,això sí, primant en ambdós casos una excel•lent matèria primera.
  Pel que es dedueix en les fotos, la Borriana no es queda enrere.
  Avui toca Carballeira, des de que va morir el meu pare no hi he tornat, qüestions sentimentals. Ja t’explicaré.
  Salutacions

  ResponElimina
 16. Ostres Carballeira..!!. Si m'haguessin preguntat hagués pensat que ja no existia.

  En tinc grans records... Ja amb ànsia de llegir teu post.

  Salut!

  ResponElimina
 17. Molt bé Ricard un bon lloc per anar!!
  Moltes gràcies!
  M'agrada!
  No el coneixia. Un lloc ben cèntric.
  Per anar també amb el FFCC!
  Bolets, bolets, bolets..
  http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/04/la-murgola-bolet-de-primavera-la.html

  PD: Pendent Llívia...
  he anat dos cops i els dos tancat..
  ara amb la teva crònica més:))
  Bon dia d'estiu!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cèntric i a 100 metres de casa..!!.

   I gràcies pel link al teu post de murgola.

   Salut!

   Elimina
  2. Gràcies, Ricard.
   Està mb! el 9 de la Borriana, m'agrada... les cadires tonet, l'entrada de fonda,..el seu aire i aquests plats tant ben preparats com el bacallà en làmines...bé, mb!
   Salut!

   Elimina