19 de novembre de 2011

Exe·lent bistrot gastronòmic

Agafada (amb permís) del blog de Félix Fox
Bohemic
Manso 42 (Mercat St Antoni)
T. 934 240 628

Feia dies que no anava a Bohemic i ara fa pocs hi he tornat. Ja em va agradar en la primera ocasió i aquesta darrera, ha estat segurament la millor. Aquest cop ben servits, amb tempo normal en funció del que et porten i amb nivell gastronòmic alt.

Bohemic és d’aquests llocs en que ningú discuteix la qualitat del producte i de la cuina. Però en alguna ocasió ha aparegut algun comentari referent a la lentitud.  Aquesta vegada el ritme de servei va ser òptim i a diferencia de la darrera vegada hi havia dues persones a la sala i una altre que ajudava al Mandu –el xef – a la cuina.

Ofereixen tres menús que varien en la quantitat de plats que incorporen i que permeten variació a partir d’una carta auxiliar. Si per exemple el menú escollit ofereix “un plat de peix” que ells anomenen “miniatures” (i que de fet no ho són pas petits), cal buscar a la carta auxiliar a la secció “miniatures peix” quin vols triar. No és pas complicat i a mi m’agrada l’estil. Per exemple aquí teniu les "miniatures" de carn i peix que oferien.

Vam començar i previ al menú, demanant les famoses patates braves d’aquest lloc que destaquen per la seva salsa excepcional. Els entesos en braves, discuteixen si són les millors de BCN o no. A mi m’encanten, però no soc "expert en braves", i per tant no puc opinar a nivell comparatiu.

Les famoses braves.
Vam escollir el menú degustació mitjà, que costa 42€ i l’elecció va ser la que mostro a continuació.  Falta alguna foto i alguna mostra poca qualitat. Els que em coneixeu sabeu de la meva discreció fent fotos i aquest cop vaig “sofrir” una taula veïna de suposats blogaires que amb tres càmeres i els respectius flashos, muntaven el seu show.. (el meu fill amb la seva ironia habitual, ho va denominar “fetitxisme viciós”..:).

I jo feia les fotos amb la màxima discreció, intentant que no cridar l'atenció, doncs tampoc soc massa de fer amics per les bones. I per això alguna ha quedat defectuosa. Voilà les photos i els comentaris d’alguns plats, que ja avanço que el nivell és excel·lent:

Un dels entrants: Escopinyes al Gin Tònic


L'altre entrant: Carpacio de secret ibèric (llàstima de foto).
 
Com a primer els dos vam optar pels canelons de poularda

I ja els plats finals: La bruna dels Pirineus... Molt bona...

I un gran plat que em van oferir fora de carta: Llengua amb gambes. Excel·lent mar i muntanya que em van dir si volia tastar, tot i que encara no el tenen a la carta.
Com pre-postres el seu excel·lent assortiment de formatges
I ja finalment els postres que un va ser a base de turró amb xocolata i el que vaig prende jo, no recordo el nom ni els detalls, tot i que en tinc bon record (ja sabeu del meu poc interès pels postres). I ja no vaig fer fotos doncs coincidia amb un moment en que els meus veins estaven "so exiteds" amb les seves càmeres, que vaig pensar que no calia..;).

En resum, un lloc que seguirà estant al meu Top 15 i que té molts admiradors. Recomanable total.

I el vi a l'alçada de l'àpat. Ens encanta el Venus.

34 comentaris:

  1. Molta salsa a les braves no?. Has provat les del Tomas?.

    ResponElimina
  2. Be... La salsa tampoc obliguen a acabar-la eh?..:).

    Però t'asseguro estava molt bona.

    Fa molts anys que no vaig al Tomas i no puc comparar.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Gràcies per la menció. Bohemic segueix en plena forma i ara pots prendre aquestes fantàstiques braves-de las millors de Barcelona, si no les millors-a la terrassa al aperitiu.
    I els canelons!!

    Salutaciones!

    ResponElimina
  4. Si Felix... segueix en forma i realment es menja molt, molt be.

    I el plat que em van dir si volia tastar (la llengua amb gambes)em va encantar i mira que no soc massa de mar-muntanyes...

    Salut!

    ResponElimina
  5. Hola!! :D

    Em dic Anna, i a mi també m'agrada descobrir restaurants i gaudir de la bona cuina... jaja Fa temps que havia descobert el teu blog però tot just ara me'n faig seguidora; prometo anar-me passant perquè m'agrada molt el teu estil :)

    Un petó!!

    ResponElimina
  6. Hola Ricard,

    De blog en blog he anat a parar al teu i a més resulta que també sóc de Sabadell!
    El Bohemic el tinc a la llista de pendents. Si vas per la Cerdanya et recomano que no et perdis La Calèche, a Llivia, que el porten la seva filla Olga i el gendre, en Pep. També fan les braves i són sublims!
    Se m'ha girat feina a llegir-te! Gràcies!
    Montse

    ResponElimina
  7. Hola Anna,

    Gràcies al teu comentari he descobert el teu blog i em resulta molt interessant ja que parles de llocs que desconec. Ja m'he fet seguidor del teu per no perdre'm detall.

    Petons.

    ResponElimina
  8. Hola Montse,

    Content de que hagis arribat al meu blog.

    No conec el lloc que em dius de Llivia i és ben curios. Ara fa uns 5 anys que no vaig massa per allà, però quan el meu fill esquiava i necessitava "transport", passava allà molts caps de setmana d'hivern.

    Però de Llivia conec força cosa, Ventura, La Formatgeria, un amb carn molt bona al carrer de la farmàcia, un de petit que està a la plaça on hi elm Ventura... M'apunto aquest que dius.

    I ja esperant més comentaris teus.

    Salut!!.

    ResponElimina
  9. Esta clar que hi he de tornar. Em va agradar molt el menjar però… en fi, crec que ja t'ho vaig explicar.

    ResponElimina
  10. Si.. ja ho vaig llegir. Jo les 3 vegades que he estat aquest 2011, he sortit content. Però sempre pot haver-hi un dia...

    Salut!.

    ResponElimina
  11. Vaig anar-hi fa un temps i la veritat és que on va ser una bona experiéncia, el menjar molt bó, però els temps d´espera no eren el scorrectes, però veig que ho han solucionat així que hi tinc que tornar a anar-hi un dia d´aquestos i gaudir d´un bon àpat
    Salut

    ResponElimina
  12. Hola Sergi,

    Vaig llegir la teva experiència, publicada fa temps en el blog de la blogaire que precisament estava montant el "show" a una taula propera a la meva, com ja comento al post... :).

    El primer cop que vaig anar, van tardar molt, però ja anava mentalitzat... I aquest cop l'àpat va durar, però lo normal que ha de durar un àpat d'aquestes característiques.

    Vaig anar amb el meu fill que celebrava el seu aniversari i va quedar agradablement sorprés i ell sol ser més crític que jo.

    Salut!

    ResponElimina
  13. Francesc, si que està bo el Venus.

    I el lloc és curiós i val la pena. La veritat és que els plats estaven a gran nivell.

    Salut...!.

    ResponElimina
  14. Hola Ricard!
    Ja saps que nosaltres li vam donar una segona oportunitat després d'una primera desastrosa i va valer la pena.
    Certament, és una llàstima que un lloc amb aquesta cuina tingui aquests problemes de servei i de velocitat.
    Sobre els plats, vam menjar força semblant. Dels que mostres, brutals els canalons i el melós de vedella increïble. COm es fon a la boca!
    I sobre les braves, les del Tomàs no aguantarien ni dos segons, la comparació amb aquestes! ;-)

    Salut!

    ResponElimina
  15. Hola..!

    Recordo la vostra experiència. I pel que ho va per primera vegada, els plats són sorprenents.

    Quan ja el coneixes, el factor sorpresa és menor, però quan hi vas per primera vegada quedes impresionat, que es el que li va passar al meu fill.

    La llengua és la millor que he tastat mai i a distància.


    I amb el tema braves estic amb tu... el que passa que m'ho callava per prudència... que hi ha molt fan de Tomas... :)))

    ResponElimina
  16. Tothom en parla molt bé, el únic però era la espera i si aquesta a canviat, serà qüestió de visitar-lo, les esperes entre plat i plat fan que no ens acostem a alguns restaurants, no les suporto
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Teniu raó... Però aquest cop ha anat be el tema "tempo" de servei.

    Però en tot cas ni la filosofia del lloc i els plats acurats, són per anar amb l'idea de menjar en una hora..

    Una abraçada,

    ResponElimina
  18. Hola Ricard,

    Si fa 5 anys que no vas per Llivia és normal que no coneguis La Calèche. Fa poc més de 2 anys que va començar. I tal com dius del Bohèmic, tampoc allà s'hi ha d'anar amb presses. De fet personalment crec que és el lloc ideal per disfrutar del menjar, el vi, la conversa, la companyia i el bon tracte que et donen!
    Salut!
    Montse

    ResponElimina
  19. Gràcies Montse.... M'apunto el lloc.

    En els darrers 5 anys he anat de manera esporàdica a Llivia algun cop, però sense ni tant sols donar una passejada. Ha estat arribar de nit, sopar a la Formatgeria i dormir a la casa que teniem allà i a la que ara vaig molt poc.

    Salutacions i gràcies per la recomanació.

    ResponElimina
  20. Hola Ricard i seguidors d'aquest blog,
    Gràcies una altra vegada pel teu escrit i comentaris.

    Com és característic en nosaltres, quan és necessari (el senyor Sergi ho sabrà per la replica que li vaig escriure), intentem sortir a la palestra per donar la cara.

    Avui aparec com a propietari, xef i en representació de tot l'equip de Bohèmic per, amb el permís d'en Ricard, posar en el vostre coneixement, el perquè de tots aquests canvis i d'aquesta evolució.

    En el seu moment vam engegar un bar de tapes que a poc a poc, i pel nivell del meu periple en cuines gastronòmiques, va anar fent una evolució cap a un restaurant de miniatures gastronòmiques. Això comportava un major esforç per oferir el millor de nosaltres a un preu raonable (car per a uns i barat per a uns altres), amb un producte molt seleccionat i tècniques d'alta gastronomia. Pel fet de ser un restaurant familiar i les despeses que comporta tenir un negoci d'aquest estil (molta gent no és conscient d'això, però solament cal mirar el panorama actual de la quantitat de restaurants que tanquen i els que, sotto vocce, són a punt), ens vam haver de limitar a estar solament la meva mare i jo treballant, la qual cosa ocasionava certes tensions i llargues esperes.
    Actualment, solament podem demanar disculpes però al mateix temps, i afortunadament, hem decidit fer una aposta molt forta per acabar de solucionar aquest aspecte que ha estat la nostra gran xacra.

    Solament ens podem limitar a convidar-vos de nou, per verificar si aquestes últimes afirmacions són certes..... "em fio mes de les accions que de les paraules" i, que de forma recíproca, ens ajudeu a suportar i mantenir aquesta evolució i la il·lusió de donar-vos cada el millor de nosaltres.

    Moltes gràcies.
    Mandu

    ResponElimina
  21. Gràcies Mandu per la teva participació.

    S'agraeix que expliquis el vostre funcionament i sempre ets benvingut aquí.

    Salutacions,

    ResponElimina
  22. Res a afegir i res a dir que no s'hagi dit ja d'aquest local. Només reconec el pecat i no el tinc en la memòria alhora de repetir, i els meus records sempre han estat sensacinals, així com l'excel·lent relació qualitat-preu.
    Sobre les braves, un dia hem d'obrir un debat, Ricard; jo tampoc soc un expert però la meva bandera és el Tomás, ja ho saps, encara que reconec la genialitat d'aquestes, sens dubte.
    Salutacions

    ResponElimina
  23. Tens raó Agustin. Es d'aquells lloc que pagues "una mica més" que en un "lloc qualsevol", però la qualitat que ofereixen, és "molt més" que la que es troba habitualment.... Salut..!.

    ResponElimina
  24. the food looks very delicious. i would love to try the 2006 Bordeaux.

    ResponElimina
  25. Loveforfoof... It's a very good restaurant and interesting wines. But the 2006 Bordeaux it was drunk in Nass restaurant, not in Bohemic.

    ResponElimina
  26. Hola Ricard. El dissabte dia 14 de gener, atenent als teus comentaris vaig anar amb un amic norueg al Bohémic i ens va encantar. I em va samblar, per la foto que tens al blog i pel vi (un Venus) que tu estaves a la taula del costat. No ho vaig poder saber per culpa de la meva timidessa. En tot cas, gràcies pels teus comentaris i pel teu blog.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  27. Hola...

    Si que era "jo". Quin greu de no haver-nos saludat allà mateix..!.

    Recordo el tac de galta de bou que et vas menjar que quan la vaig veure em vaig arrepentir de la meva tria.. :). I fins em recordo del vi que vas demanar el AN/2.

    M'hagués encatat saludar-vos.

    Rarament estic per BCN els caps de setmana, però va baixar la meva amiga Marta i vam aprofitar perquè ella coneixes Bohemic.

    He mirat els teu blog "21 motivos..." i el tens abandonat de temps.. Quina llàstima.. :(

    Una abraçada!.

    ResponElimina
  28. Quina llàstima! estava casi segura que eres tu i fins i tot li vaig comentar al meu amic, però em va fer corte. I ja vaig veure com vas mirar la galta (tan espectacular la presentació i tan bona....). Si algun dia tornem a coincidir en un altre restaurant no dubtis que et saludaré. I seguiré prenent nota dels teus comentaris, que els tinc ben presents i et faig molt de cas a l'hora de descobiri nous restaurants(imagina´t si et faig cas que vaig caure com una tonta en la broma del 28 de decembre i vaig tractar de trobar un restaurant d'hamburgueses a Passeisg de Gràcia).
    I tinc un blog que ara he deixat una mica de banda i que es diu "Cronopios y cactus"...a veure si m'animo i començo a escriure de restaurants com fas tu...fins a les hores, seguiré gaudint i apuntant els "teus" restaurants (l'últim que vaig anar també gràcies al teu blog va ser el Can Josep, i em va agradar molt)
    Et seguiré explicant...
    Una abraçacada.
    Sonia

    ResponElimina
  29. Sonia...Ara he visitat teu Cronopios.... Exel.lents fotografies.

    I encantat de que t'agradin els llocs que recomano. Del meu top 15, dificilment fallen, tot i que en alguns la regularitat no és el seu fort...:).

    I confesso que em fa molta il.lusió rebre feed-backs dels llocs que publico, ja sigui aquí als comentaris, com al mail que mostro al perfil.

    Una abraçada i fins la propera.

    ResponElimina
  30. Hola Ricard,
    Confesso que fa força temps que segueixo el teu bloc, però fins ahir, no vaig decidir utilitzar-te com a font d'inspiració :-) Vaig decidir-me pel Bohemic i vam sortir força contents. Coincideixo amb la teva crítica i de ben segur que tornarem al lloc. Certament els caldria una mica més d'agilitat al servei, però com dèia la meva dona....tampoc tenim pressa.
    Bé, estic molt content, desprès de tants anys (jo era un nen i tu ja eres profe meu de C :-), allà al passeig Manresa) haver-te retrobat i veure que tot et va força bé.

    Fins ben aviat

    Raül Martí

    ResponElimina
  31. Hola Raül,

    Ja veus en quins canvis d'escenari em localitzes... de profe de programació en llenguatge C a aficionat a la gastronomia.

    M'agrada compartir les experiències i em fa molta il·lusió rebre coemntaris com aquest teu.

    Una abraçada,

    ResponElimina
  32. Hola Ricard,
    Ja t'ho he dit en persona, pero em va agradar tant el lloc que no vull deixar d'escriure un comentari. Vam anar un grup de 8 persones; ningu no haviem estat abans i tots vam sortir encantats. Tot molt bo, des de les braves d'aperitiu fins als postres. Jo vaig prendre uns cigrons amb butifarra negra i algun altre ingredient que ja no recordo (morro, orella?) i un turbot bonissim i molt ben presentat. Cap queixa del servei. El mateix xef ens va avisar del risc de lentitud si els 8 demanaven plats diferents. No li vam fer ni cas i no ens penedim. Hi tornaré. Una abracada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que us vagi agradar.... En ocasions això de recomanar, comporta una mica de "responsabilitat" i per això qualsevol feed back positiu en fa il·lusió.

      Una abraçada luis..!

      Elimina