15 de novembre de 2011

Segon aniversari de Topik. Felicitats..!.

Topik

Valencia 199 (Enrique Granados)
Tel. 934 510 923

http://www.topikrestaurant.es/

Com ja he comentat altres vegades, Topik és un dels meus llocs preferits a BCN. M’agrada la seva cuina i la senzillesa del local. Es tracta del tipus de restaurant  que funciona a partir de l’esforç dels seus joves propietaris Adelf i Eva, que hi treballen amb espenta perquè tot surti be.

He menjat allà en un munt d’ocasions i sempre he sortit satisfet. M’encanten les seves tapes creatives, moltes d’elles amb influencies  japoneses, així com els arrossos molt imaginatius i sempre sorprenents. He menjat en aquest lloc, arrossos que fan caure les llàgrimes de bons que són. També tenen un menú de migdia amb una RQP increïble.


En temps difícils, l’esforç és l’únic camí a seguir i no es pot pas dir que l’Adelf estigui estàtic, ja que  a més de la feina del dia a dia, col·labora en un munt de coses que van des de programes de radio, organització de sopars maridatge, col·laboració amb altres cuiners, impartir algun curs de cuina, etc. I als seus trenta i pocs anys, porta com bagatge una important currículum de cuina en diversos  països.



El passat dia 14/11/11, van celebrar el segon aniversari del seu restaurant i van convocar  allà amics, clients, proveïdors.... Vaig coincidir allà amb el Jordi i la Cira. El Jordi Luque té el blog http://loquesecomeencasa.com que us recomano especialment per la seva qualitat i a més va tenir la gentilesa d’oferir-me les seves fotos per poder publicar-les en aquest post.

Per les càmeres que es veien dedueixo que hi havien periodistes i blogaires, però ja sabeu que jo vaig una mica per lliure i tampoc em fixo massa en qui hi havia i qui no. Tot i això vaig coincidir amb força gent coneguda i una de les  sorpreses del vespre va ser trobar-me cara a cara amb el Roger de la web ComerJapones que tot i haver intercanviat opinions, mai havíem coincidit en directe.

En resum... una molt bona vetllada, agrair a l’Adelf i l’Eva la seva acollida i desitjar-li un llarg camí d’èxit. Ells s’ho mereixen i nosaltres també per poder així gaudir de la seva cuina. I a continuació alguna de les tapes de les moltes que van oferir. Les que més ens van agradar van ser el fetge de rap i el sashimi de 'lecha' marinat amb wacame i sesàm... I tot va acabar amb un tast de sake.




16 comentaris:

  1. Jordi... He escrit el que sincerament sentia.

    Però ens vam oblidar de fer fotos als wc's... :))

    Salut!

    ResponElimina
  2. :-D

    Ho estava pensant mentre et deixava el comentari.

    ResponElimina
  3. Dijous vaig a sopar allà amb un amic... Quan en vegin pujar amb la reflex, tremolaran,,,,:))

    ResponElimina
  4. Es un del restaurants que tinc a pendents... ( pero espero les fotos de wc, jajaja)
    En serio, es un del llocs que, francament, em crida la atenció.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Hola Gemma,

    El lloc val molt la pena. I els arrossos sorprenents. I a sobre el lloc no té pinta d'arrossos..

    Ara fa no massa l'Adelf va impartir un curs d'arrossos i ens va sorprendre a tots i entre els assistents ho havien gent amb rodatge de cuina.

    Tot ho basava en la qualitat del fumet que preparava i en la qualitat del gra d'arròs, que si utilitza arrossos molt especials.

    Petons,

    ResponElimina
  6. Bon dia.

    Escric aqui per primera vegada tot i que no em perdo cap article del teu blog. Vaig descobrir Topik fa uns mesos y comparteixo el que dius. Coincideixo amb alguns dels restaurants que indiques al Top, tot i que només en conec en directe 5 d'ells. Però no tot son coincidències ja que en el meu cas he estat dos cops a Boca Grande i a mi m'ha agradat.

    Una abraçada, felicitat pels de Topik i continua així.

    Carles P.

    ResponElimina
  7. Carles,

    M'alegro de les coincidències i el tema Boca Grande, no dic pas que no m'agradés (no hi vaig sopar, només vaig prendre una copa).

    El que volia mostrar amb el post i de manera irònica, és la meva repulsa a aquest llocs que a través de notes de premsa generen expecatives de "gran restaurant" i "alta gastronomia".

    I la realitat és que és un lloc amb gran decoració i ambientació, on "també es menja"... :)

    Salut!

    ResponElimina
  8. Arribar al teu blog i moldre! no el conec però ja friso per tastar l'arròs! que tal la bodega?
    Sal1t.

    ResponElimina
  9. Hola Ricard,

    M'apunto el Topik perquè les nenes poden menjar un arròs però al mateix temps podem animar-les a provar alguna de les tapes sorprenents que els pares haguem triat i així van ampliant els seus gustos. No ens hem atrevit a portar-les a un "japo" i això pot ser una alternativa.

    Vam provar el Semproniana i també L'Equilibrista. Ens va agradar tot i destaco el menú pels nens perquè alguna vegada ens han portat uns macarrons tous amb salsa de pot que a mi em faria vergonya oferir.

    A l'espera del teu proper article

    Carme Vidiella

    ResponElimina
  10. Bon dia Jordi,

    En el tema dels arrossos, quasi lo millor és deixar-se sorprendre per l'Adelf.

    El seu menú de 30€ que són 6 tapes a compartir i acabat en arròs, normalment (excepte que el client li indiqui alguna cosa), el tria ell i en ocasions les sorpreses són considerables. Li surten arrossos increibles i al meu gust els caldosos els millors.

    L'assortiment de vins està molt be. Crec que el té a la web, però molt be i amb molts vins d'aquí.

    ResponElimina
  11. Bon dia Carme,

    M'alegra que us vagi agradar Semproniana i a més l'Ada cuida molt el tema nens i ella mateixa organitza tallers especials per ells.

    El tema 'japo' amb nens, és més delicat... :). Però a Topik podreu trobar la combinació i igual els nens s'animen amb algunes de les vostres tapes. Una cosa recomanable allà és el peix lecha marinat (com un sashimi).

    L'Adelf no fa sushi, però si fa molt be els marinats i el lecha és un peix molt desconegut aquí i que va molt be per marinar i a un no alt.

    Ja em comentareu com ha anat el dia que hi aneu.

    ResponElimina
  12. Felicidades a la gente del Topik por su aniversario, por cierto Ricard no conocía este blog que has mencionado de Jordi Luque, y esta francamente bien, me lo apunto.Gracias y saludos

    ResponElimina
  13. Bon dia Agustin,

    El Jordi Luque, tal com ja has vist, té un blog molt interessant i ell i la Cira són realment encantadors.

    Salut!.

    ResponElimina
  14. Loverfood..... Topik is a very interesting place.... They celebrated their second aniversary....

    Good food, good wine and good sake...:)

    ResponElimina