31 de gener de 2012

Casa Mari y Rufo. Autèntic i 'canalla'.. :)

Casa Mari y Rufo

Freixures 11 (carrer lateral de Sta. Caterina, costat Foment)

T. 933197302


Sempre em criden l’atenció els llocs d’aspecte cutre en que el menjar es de primera. I estic segur que hi han molts llocs anònims que s’ajusten a aquests paràmetres i que només els coneix l'entorn proper.

Però em sorprèn quan alguns d’ells, es posen de moda i aconsegueixen un ventall de públic molt ampli i  es parla d’ells en molts àmbits. I a la que sento parlar d’un, la curiositat em pica tot i que en més d’una ocasió, he anat a algun d’ells, he menjat be en entorn cutre i he pagat com si mengés en un lloc “normal” .... això si, amb menjar de bona qualitat.

I quan surto em pregunto?... I quina gràcia té?. I la sola resposta que em ve al cap, és que hi un públic que els agrada per exotisme i un altre públic que en aquests llocs se senten més com “a casa”, mentre que en un restaurant “normal”, poden trobar-se incòmodes. Això vaig deduir després de sortir de la famosa Granja Elena i una mica també al sortir del “3 Porquets”.

I una vegada més he fet l’experiment tot i que aquesta vegada no puc fer el diagnòstic complert, doncs em vaig limitar al menú de migdia i estava realment molt bo.

El local Casa Mari y Rufo”, està en el pol oposat a la sofisticació fins a límits inimaginables. Cap tipus de decoració. És d’una senzillesa extrema, amb les taules que es toquen una amb l’altre, fins el punt de que es fa difícil no confraternitzar amb les taules veïnes. El trobareu en un dels carrers que envolten el Mercat de Santa Caterina i fora de l’edifici del Mercat (per la banda de Foment).

Entrar quasi fa por... Has de passar per una barra amb la cuina a la vista i sembla que passis un examen per poder entrar. Al ser migdia i en plan de provar, vam agafar el menú amb més por que il·lusió.


De primer unes llenties, perfectament elaborades i amb xorisso de qualitat. Em va sorprendre la qualitat del xorisso. De segon vam demanar un llenguado (?) i bacallà fregit. El llenguado (que deu tractar-se del “fletan” més ben aconseguit), estava molt bo i era de bona mida. I comento lo del “fletan”, degut a que és impossible que en u menú de 11€, serveixin aquell peix si fos llenguado de veritat. El meu bacallà fresc fregit, estava molt bo i no era gens escàs.

La veritat es que resulta curiós. En tot cas m’agradaria anar-hi un dia de nit deixant-me recomanar. He buscat informació per Internet i sense trobar gran cosa, però de lo poc que he trobat, puc dir que hi ha divisió d’opinions.

Alguns es queixen del preu i això sense comprovar-ho en directe, es difícil de jutjar. Per tant em queda pendent la RQP d’anar a la carta (o a l’escolta del que canta el qui pren nota).

També hi ha divisió d’opinions en quan al servei. En el nostre cas, el servei va ser impecable, però jo que amb l’edat ja m’he tornat una mica psicòleg, puc imaginar que el servei molt amigable, per algú o en funció de l’estat d’ànim, pot resultar no  agradable. Però insisteixo que en el nostre cas, res a dir i només puc fer elogis i agrair que sortís corrent darrera meu perquè m’havia oblidat un objecte allà.

En resum... que vull tornar-hi i si algú dels que em llegiu el coneix, m’agradaria saber la vostra opinió.

28 comentaris:

 1. Caram Ricard!
  Cada dia vas a llocs mes "canallas". Aquest tipus de restaurants son veritables troballes.

  ResponElimina
 2. Si Victor... aquest "canalla" total i fora dels circuits habituals.. :)

  ResponElimina
 3. M'has despertat la curiositat Ricard. Com que sovint quan baixem al centre acabem per aquesta zona és probable que en algun moment li donem una oportunitat :)

  M'hi jugaria un pesol a que en Tiriti hi ha anat hahaha, és molt de coneixer també aquests tipus de llocs.

  ResponElimina
 4. Tens raó q seguramen el Lluis el deu conèixer...:). Ell encara apura més i en coneix de més autèntics pel que segueixo del seu blog...

  ResponElimina
 5. A mi m'agraden aquests tipus de restaurants. Bé m'agraden si el menjar és bo, ja que aquest és l'objectiu d'anar-hi. La decoració fins i tot li dona un punt de categoria.
  No cal maquillar massa els restaurants si el que es menja et millora l'ànima.
  Salut amic Ricard.

  ResponElimina
 6. Hola de nou Xisco..

  D'acord, sempre que el preu sigui "el just". Penso que el preu ha de dependre del producte, del servei i del cost del local.

  Menjar de conya, en un entorn cutre i pagar com si estés en un local de luxe, es el que no m'agrada i critico d'altres llocs (no pas d'aquest).

  Salut!

  ResponElimina
 7. Per motius de feina durant 37 anys he tingut de menjar fora de casa, hi han molts bar-restaurants que fan un menú de RPQ sensacional, i una cuina que a vegades voldrien alguns restaurants dels denominats ”bons”, el problema esta en conèixer-los, però aquests locals, nomes que canviï’n de cuiner o d’amos la cosa pot variar molt

  ResponElimina
 8. Hola! Jo he anat unes 6 ó 7 vegades al Mari y Rufo amb amics (ara ja fa potser una mica més d'any i mig que no hi vaig)

  La meva opinió és la següent:

  *Tema decoració i comoditat horrorosa (és, sens dubte, part de l'atractiu pels més "modernillos")

  *Tracte superagradable pel matrimoni gestor del negoci (de vegades molta gent pot considerar-ho massa "proper" i tot). Emperò, si el servei són els fills, la cosa ja pot ser una mica més incòmoda. De fet, MOLT INCÒMODA per molta gent (no pas per mi que m'ho agafo amb bon humor). Sens dubte, això també agrada als "modernillos".

  *Menjar: Materia primera Excel.lent: Foie, Cloïsses, Micuit, Carn molt bona, gambes bé, peix bo.
  I cuinada de forma senzilla per no alterar la gran qualitat del material.

  *Preu: Els fills, si no dius res, et claven un vi car fent-se els tontos. També tinc la sensació de que intenten que demanis els plats més cars per a que pugi més el compte. I si sou 4 o més i els primers són a compartir (és lo habitual) proven posar-vos 2 racions de les coses cares.
  Jo sempre que vaig ho tinc ben après:
  1) No este vino no ¿Qué más tienes?
  2) No, Cigalas hoy no me apetecen
  3) De Almejas con una ración nos basta..

  Fent això és pot sopar per 40 euros, amb vi inclòs (si més no fa un parell d'anys).

  No sé si encara deuen tenir un menú al voltant de 25 euros (beguda apart) bastant complert que portava per compartir pernil, micuit, formatge molt bo, alguna cosa més que m'oblido i de segon un plat combinat de peix (llenguado) amb calamars o sipia (boníssims) i un parell de gambes força bones. Era una moooolt bona opció, especialment si es va en grup.

  ResponElimina
 9. Miquel... Jo tb estic força rodat de menús de migdia i comparteixo el que dius.

  I també que quan canvien d'amos en general no van a millor. Fa no massa vaig entrar a saludar a la gent d'un bar en que havia esmorzat i dinat infinitat de vegades.... I sorpresa.. Ja no hi havia cap dels antics... S'havien jubilat i el bar-restautant sembla xina en el més literal dels sentits,,,,, :).

  ResponElimina
 10. Gracienc.... benvingut..!!.
  Ens has fet un "master" en Mari i Rufo...:)

  M'ha fet gràcia i comparteixo lo dels "modernillos"... Precisament en tenia dos al costat...:).

  I s'intueix el que dius dels fills... Amb mi es van portar perfecte, però s'intuia que si et deixes anar, la tendència pots ser que et quedi la cartera buida.

  I gràcies també per les tres regles que ens facilites.. Si vaig a sopar aniré mentalitzat.

  Salut..!.

  ResponElimina
 11. He passat infinitat de vegades pel seu davant, vaig molt al migdia a un italià que es diu Obe i que està a la plaça Sta. Catarina. Sempre quepasso per davant de la porta, me’l quedo mirant i, sense arribar a entrar mai, em preguntava on estarien les taules, ja que des de fora no es veuen; el que sí que em xocava era la gran quantitat de gent que hi havia fora fumant.
  Me l’apunto i el reservo , com tu, per una nit.
  Salutacions,

  ResponElimina
 12. Bon dia Agustin,

  Si que quan passes per allà et preguntes on tenen les taules.. :).

  Però en tenen..!!.

  A veure qui dels dos hi va primer i ja sortim de dubtes.

  Salutacions.

  ResponElimina
 13. Jo treballo al costat... És més, amb els companys sovint anem a buscar menjar preparat a l'altre costat del mercat... A veure si un dis ens animem a gastar més i hi anem. Ja t'ho explicaré

  ResponElimina
 14. A veure Sara que en penses si hi vas... Jo a nivell menú ho vaig trobar molt be i curiós de veure...

  ResponElimina
 15. Ricard, fa molts i molts anys (15 o més) hi vaig anar convidat a una mariscada i encara ho recordo com una fita. Fan.

  ResponElimina
 16. Ostres Jordi.....fa 15 anys, ja menjaves marisc tu?. Devies ser molt jovenet....;)

  ResponElimina
 17. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 18. Gràcies Daniel...!!

  No m'havia adonat. Ara ja l'he posat. Coses d'anar depressa i tampoc tenia etiqueta....

  ResponElimina
 19. Val la pena conèixer aquests restaurants, desconeguts per la majoria però amb un plus de qualitat. Hi anirem, per cert ara en diuen "gafapastas", je,je..

  ResponElimina
 20. :))

  A veure que tal quan hi vagis... Però compte amb els tres punts que anteriorment ens ha indicat el Gracienc i que faig copy&paste..

  Jo sempre que vaig ho tinc ben après:
  1) No este vino no ¿Qué más tienes?
  2) No, Cigalas hoy no me apetecen
  3) De Almejas con una ración nos basta..

  :))

  ResponElimina
 21. ummm.. pos no se... vaig anar no fa gaire, em vaig deixar aconsellar pels fills i 50€ p/p .... apart van fer un cubatilla amb nosaltres al final de la nit. (i vam riure molt amb ells)
  Entenc que aquest tipus de tracte no agradi als "antisocials"... però bé, aixo ja no es cosa meva

  En resum, producte de molta qualitat amb el seu corresponent preu. No es un local on tornaré expressament, però no tindré cap problema en repetir si arriba la ocasió.

  p.d. He vist que vas dubtar en anar al Moli (Ametlla)... no ho tornis a fer! =) es del millor que hi ha per la zona.

  ResponElimina
 22. Benvingut al blog Ivan..!.

  Tal com comento al post a mi el tracte em va agradar.. però puc entendre q a algú ni li pugui agradar...

  I no vaig dubtar d'anar al Molí... El que passa és que el dia que ho vaig intentar, estàven de vacances... Vaig trucar per reservar i el telèfon simplement no contestava o comunicava (es veu que es va "penjar" el contestador).

  ResponElimina
 23. Aquest cap de setmana hi vaig menjar! el meu germà que tb és de bon menjar ens va dir que hi anessim....vam fer una mica de cosetes a la planxa. No portava la càmara. Hi tornaré!
  Jo crec que els preus poden ser pq està al costat del mercat i hi ha dies que els preus estan millors que altres, no?
  Hi tornaré!

  ResponElimina
 24. Jo també hi vull tornar Neus. Si que potser sigui el que dius del tema preus.

  Salut!

  ResponElimina
 25. Hola Ricard,
  Avui hi anat a dinar al migdia amb una companya de feina i m'ha agradat força. De primer, pernil serra amb pa amb tomàquet i remenat de gambes i alls tendres. De segon butifarra amb tomaquets al forn i un trocet de xistorra. De postre gelat de xocolata i iogurt. Total 11 € per persona. No està malament però pel nivell del lloc potser m'hagés semblat més just 10 €. Hi vist el plat de llenties que comentes i tenien molt bona pinta, també hi vist el llennguado que comentes i realment era gros, no hi pogut percebre si era autèntic.
  Els cambres simpatics i graciosos, fan acudits dolents però que fan gràcia.
  En definitiva, un lloc recomanable.
  Gràcies per la recomanació.
  Salut,
  Pepin

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'alegra Pepin que t'hagi agradat....

   És un lloc ben curiós...:)

   Potser discutible el sentit de l'humor del fill de la casa, però ja saps on vas i quasi podríem dir, dóna vidilla al lloc.

   Salut..!!

   Elimina
 26. Hola Ricard l'altre dia vaig anar-hi a sopar i et passo a donar la meva opinió.
  Coicideixo amb tú en el lloc no convida a entrar i que un cop a dintra, gairebé et veus obligat a mantenir conversa amb els comensal de la taula del costat perquè és que no hi ha separació entre taula i taula.
  En quan a la RQP molt correcta i amb unes racions generoses.
  El servei el vaig trobar una mica peculiar , un dels cambrers massa " familiar " no m'agrada que els desconeguts em possin la ma a l'esquena i/o l'espatlla per preguntar-me que em sembla tot, i l'altre una mica en el seu món.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Montse,

   Si... coincidim. Suposo que et refereixes al noi grassonet que dedueixo és de la casa. A mi també em molesta que em posin la ma a sobre...

   És un lloc curiós en q cal entar predisposat o a "incomodar" a la persona amb qui vas... :).

   Per cert, he vist que tens un blog abandonat amb nom cheviche i pisco... Precisament a la secció de receptes, publicaré aquestes dues coses, per la casualitat d'una amics peruans que em van mostrar com anava el tema.

   Gràcies per passar per aquí..!!

   Elimina