12 de gener de 2012

Na madrona. Un bon italià a Caldes de Monbui

Na Matrona Caldes
Ubicat en un típic carrer a prop
de la font del Lleó
Na madrona
c/de la Canal,8
Caldes de Montbui
T.93 862 68 31
www.namadrona.com

Els que em coneixeu, ja sabeu que rarament publico restaurants que no siguin de BCN o de l'eix Cambrils-Móra, degut a passar-hi molts caps de setmana. Però avui parlaré d’un que realment em fa molta il·lusió al tractar-se d’un projecte, que a partir de gener, porta el meu amic Carles Malla, amb qui he treballat un munt d’anys.

Abans de treballar amb mi, ell ja havia estat en el tema de restauració i de fet mai l’ha abandonat del tot i sempre a col·laborat en el bar-restaurant que té la seva família a Palau. I just a finals de 2011, li va sortir l’oportunitat d’encarregar-se d’aquest restaurant del que jo ja tenia referències.

Està en ple casc antic de Caldes de Montbui i és un lloc realment molt acollidor i tranquil. Es tracta d’una casa antiga molt ben rehabilitada que disposa de 3 menjadors independents.
Detall d'un dels 3 menjadors
Es fan la pasta fresca (i vaig poder comprovar la seva qualitat), així com els postres i els gelats, que també son d'elaboració pròpia.

He de confessar que de manera excepcional vaig anar convidat ja que amb el Carles tenim una llarga trajectòria de dinars i sopars i va ser impossible convèncer-lo. Per tant no puc parlar de cost exacte, però sé degut a que va sortir en la conversa, que el preu mig de menjar allà és de 27€ persona.

Em vaig deixar guiar pel Carles en la elecció (ja sabeu que a mi m’agrada tot), amb la única condició de que volia tastar la pasta fresca si o si. Em va agradar molt, feta amb llagostins, però amb el xerrar em vaig oblidar de fer la foto. Ofereixen un menú degustació interessant i molt complert a preu de 29,50€. Però ofereixen també altres menús més senzills que podeu veure fent clic aquí.

El menú degustació està format per quatre presentacions  de diferents plats i postres de la carta. Ja em perdonareu per le qualitat de les fotos, però ja sabeu que és un dels meus punts febles.

En primer lloc ofereixen 3 tastets: Juliana de verduretes i provolone, amanida de dàtils i pernil ibèric i l'amanida capresse, de tomàquet i mozzarella fresca.


Després arriba com “segon plat”, 3 tastets més, a base  d'un risotto amb espinacs i parmesano, gnochi amb bolonyesa i xampinyons i farcellets de pera amb gorgonzola.

Com “tercer” filet de pollastre amb mostarda de pera, carpaccio de roast beef amb lamines de parmesà i bacallà amb salsa de mirtils.

I per acabar els postres (“quart” plat) del menú degustació. Pastís de fruites del bosc, tiramisú casolà i la pannacotta amb xocolata calenta i festucs.
En resum... un lloc molt interessant per tots aquells que viviu al Vallès.

13 comentaris:

  1. Es bo que vagis publicant llocs que no siguin del cap i casal. Aquest no em cau lluny de casa y sembla una bona opció.

    Una abraçada.
    Berta

    ResponElimina
  2. Benvinguda Berta,

    El "problema" es que jo em bellugo per BCN i no visito gaires llocs de la comarca.. Només per aquest motiu en tinc pocs al blog.

    Salut!

    ResponElimina
  3. El cónec des que el van obrir farà cap a 13 anys aviat i sempre ha estat una bona tria; no sabia que hagués canviat de mans i tampoc feien aquests menús degustació. Es una bona excusa per tornar-hi.
    Slts.

    PD: El Robert de Nola al mateix Caldes, si no s'ha espatllat era espaterrant.

    ResponElimina
  4. Tinc entés que en Vicenzo ha marxat a Dubai o a algun dels emirats àrabs

    ResponElimina
  5. Jo tinc entés que a la India, però l'equip de cuina segueix el mateix i el Carles es cuida de la gestió i atenció al públic.

    ResponElimina
  6. Jo també estic d'acord que pels que no som de bcn, publiquis restaurants de fora... tot i que entenc que l'oferta i la possibilitat de comentari i de crítica sigui molt més gran a la capi...
    Un bon dinar, sempre és una genial excusa per a coneixer algun lloc.. per a fer una excursió

    ResponElimina
  7. Tens raó Marta... :). Aquest post ha estat el "record total" de pocs comentaris i com tu dius, els més comentats són els de BCN.

    Però com que la finalitat del blog no són els comentaris, m'agrada publicar els llocs que m'han agradat es trobin on es trobin.

    ResponElimina
  8. Gràcies Ricard, un cop més per la recomanació.
    D'aquest restaurant en tinc molt bones referències.
    Jo el tinc relativament a prop i hi aniré ben aviat. Em ve molt de gust.
    Quan hi ha varies recomanacions és que val la pena.
    Segueixo fent servir el teu blog com la meva guia habitual de restaurants.
    Gràcies!

    ResponElimina
  9. T'agraeixo Núria que el meu blog et serveixi de "guia habitual". Em fa content...

    Segur que t'agradarà!

    ResponElimina
  10. Ja fa algun temps que anava sovint, quan estava d'entrenador a Caldes. Vaig gaudir de ex cel-lents plats i un grandíssim tracte per part de Vincenzo

    ResponElimina
  11. Tena raó Jaume.... Molt agradable el Vincenzo... Tot i que ara el Carles també dóna la talla, fen-te sentir a gust allà.

    ResponElimina
  12. Moltissimes gracies per la recomanació.
    Jo hi he estat avui i veritablement les amanides, La pasta i les postres de gran qualitat.
    L'atenció és exquisita i les recomanacions i explicacions de les elaboracions molt bones, cosa que valoro molt.
    Hi repetirem!!
    Per cert, a la vora, Just a l'entrada de sentmenat hi ha un altre restaurant familiar d'estil italià on fan unes pizzes increibles i tant la pasta com els plats per picar son de bonissima qualitat. el seu nom és San Remo.
    Agrairia més critiques de restaurants de sabadell o del vallès

    ResponElimina
  13. Gràcies Manel...

    M'alegra que t'hagi agradat.
    Intento sempre donar a coneixer els llocs que m'han agradat, tot i que en ocasions comento temes de possible millora.

    Prenc nota de la teva recomanació també.

    ResponElimina