12 de febrer de 2012

Allium. Bona casa de menjars

Allium
carrer del Call 17
T. 93 302 30 03

Normalment no soc massa receptiu als mails en que em conviden a visitar un restaurant. En general contesto de manera educada tirant pilotes fora i en els casos de "convit pedant", passo d’ells. Com convit pedant em refereixo a mails procedents d’agències de comunicació en que tenen tan poca gràcia que sembla et vinguin a dir “que burro ets de no conèixer un lloc tan magnífic... Ets afortunat de que et presentem un lloc així”. I jo penso Deu nos en Guard... :)).

I explico això per contrastar  que vaig conèixer Allium a partir d’un mail del seu xeff-propietari en que em deia que pensava que m’agradaria visitar el seu restaurant. Però em deixava clar que ell no convidava a ningú ni feia trobades blogaires (al final del post podeu llegir el seu mail). I estava escrit sincer, sense masses embuts i quasi qualificable de poca habilitat social. I just això em va fer decidir anar-hi. Jo tampoc soc persona (a no ser que m’esforci) de masses habilitats socials .. i vaig pensar que el visitaria a la que tingués oportunitat d’estar per la zona.

El restaurant està al carrer del Call, en un lloc pel que passa molta gent que va de la Plaça Sant jaume a les Rambles. I en un lloc com aquest deu ser temptador posar un restaurant per atraure guiris... En canvi el Jordi Cases (propietri i xeff als migdies) ha montat una casa de menjars, dit en el sentit més positiu de l’expresió.  Aprofito per dir que en el cara a cara, el Jordi Cases és una persona molt agradable i prudent.

Vol donar un producte de proximitat i està molt proper a les tendències Km zero. Per la meva part el tema artesà i km zero em semblen be si el producte és excel·lent,  però no faig fàstics en menjar coses que estan més lluny dels 100km “reglamentaris” si m’ofereixen més qualitat. Vull dir amb això que no em quedo extasiat amb el tema km zero... Em sembla correcte si la qualitat ho és també.

Podeu donar una ullada a la carta:
D’entrada ens van portar com entreteniments força curiosos i que trenquen amb la rutina de tants llocs. Molt bona idea...!.
Exel·lents entreteniments... Comencem be

De la carta vam triar els següents plats.

Carxofes del plat arrebossades... I Km 0... :)

Tomàquet "de la pometa" confitat a casa amb bonítol i ceba tendra

Exel·lent Cap i Tripa.... Com m'agraden aquestes coses...!!.

Galta ibérica, compota de poma i pebre de jamaica... Km 0...(?).. ;)

Excel·lent Irish

Bon Syrah del Pays des Côtes Catalanes... Quasi Km 0... ;)

Pel que fa a vi, té un assortiment força acceptable i vaig demanar L’Avi Arrufi 2005 amb la mala pata de que s'havia acabat (suposo que l'eduard del blog Brillat Savarin, es va prendre la darrera ampolla..:)..). I em van suggerir aquest, que va ser una agradable sorpresa. En resum, un lloc ben recomanable en que els migdies també ofereixen un bon menú que un dia voldré provar. Penso que si aneu, us agradarà....

mail del Jordi Cases (publicat amb la seva autorització).

Hola bona tarda, nomes t’escric per fer-te saber que hi ha un restaurant  al centre de Barcelona, que pots ser que t'agradi. Em sembla que vaig llegir que un cop a la setmana hi vas. Ens n’hem adonat del malament que vam fer la pagina web, no ens posiciona i si poses Restaurants Gotic Barcelona ni hi sortim.

Jo en soc el propietari, no entro en sopars subvencionats, no paguem publicitat(ni les pàgines amarillas) no entro en trobades blogueres (ja que crec que hi molt snob,  poc coneixedor i molt nouvingut) poca gent recorda el Florian, l'Azulete, l'Aram i tants d'altres que van sentar la cuina d'ara a Barcelona (com Jean Luc, La Maison, etc...)

Que quedi clar, no t'escric perque em facis publicitat, ni em pengis al Bloc, ni tant sols que facis fotos. Només perquè coneguis un Restaurant (molt sovint atapeït i amb plens absoluts quasi tots el migdies) i que possiblement t'agradi

32 comentaris:

 1. Estas molt en contra dels convits. A mi no em faria res que em convidessin. Tampoc t'obliga a res.

  Vaja, jo ho veig així.

  Martí

  ResponElimina
 2. Bona tarda Martí,

  Es una opció personal. Convit per mi significa proximitat i proximitat genera empatia.... I empàtia fa que entre el dubte de si vas mig buit o mig ple, s'acabi un decantant per la segona opció.

  També en un cas que vaig anar a un que em van convidar i "si o si" vaig voler pagar el meu compte, encara vaig sortir escaldat (a sobre..!)... :).

  Res.. que com que jo més que "blogaire", el que passa és que "tinc un blog" (que no és pas el mateix), vaig a on em ve de gust, de manera anònima i si m'ha agradat publico.

  Això no treu que de tant en tant escrigui alguna de les meves gamberrades...:).

  ResponElimina
 3. A veure Marti,perqué m'entenguis,combidar és sinónim de chupar culs,com els que devien chupar el divendres nit els blogaires que varen invitar a la Lola de Las Arenas,ara entens o no?

  ResponElimina
 4. Glups... anònim....

  Ara m'ha vingut la imatge al cap i això de xupar culs ha de fer molt fàstic...

  :)))

  ResponElimina
 5. Bona tarda Ricard,
  La veritat és que genera enrrenou el tema de les convidades (saps que et segueixo i això vé de llarg...) i entenc, admiro i respecto la teva actitut.
  Aprofito per dir-te que si passes a veure'm per la botiga pagues tu ;-)
  Ara, havent llegit i rellegit l'entrada d'avui, no se si t'has quedat curt amb l'entrada o t'has quedat llarg amb el títol. Dius excel·lent i després m'he quedat amb la impressió de que està bé, però és un altre entre tants.
  Potser anaves curt de temps a l'hora d'escriure...
  Salut maco i segueix sent tant crític i tant cítric.

  ResponElimina
 6. Hola Angel...!!.

  El dia que et vingui a veure a la botiga, segur que pago.. :).

  Tens raó en el contrast. De fet com a "casa de menjars", penso que el nivell és alt. Però com es dedueix en el text és un bon lloc, però tampoc (ni ells hi aspirent) per nominar-lo com un referent de restauració.

  Però tens raó... vaig a donar una mica més de coherència al conjunt del text.

  Salut..!!

  ResponElimina
 7. Bé.. Ricard gràcies un cop més...
  jo me l'anoto i un dia que s'escaigui hi aniré..
  Té bon aspecte, els plats tenen molt bon aspecte i el teu blog ja saps que és la meva guia particular gastronòmica.

  Núria

  ResponElimina
 8. I el cap i tripa estava molt, molt bo...!.

  Pel que sé als migdies tenen sempre molta gent. Si li sumes un bon menú i l'edifici de la Generalitat allà mateix, es veu que fan ple...

  Jo vaig anar un dissabte migdia (no hi havia menú) i estava a tope.

  ResponElimina
 9. Un altre per la llista, Ricard, merci.

  Home anònim, a mi em van convidar el divendres a La Lola i no vaig llepar pas cap cul.

  Altra cosa és que qui convida entengui que no per això estàs obligat a publicar i, si ho fas, que s'arrisca que ho facis repartint llenya.

  ResponElimina
 10. es trist que obris certs blogs de renom actuals en els que els redactors o presuntament críticas gastronómics es venen per un sopar,i cada dia hi han més, quin valor té?quina credivilitat té?obres certs blogs que parlen de trovades en les que tots van com a mosques, i els veus en les fotografies tots a la taula amb quin la cara més de tonto, i el propetari els hi pregunta?a que us ha agradat a tots?i tots fan siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, segueix així Ricard i passa de tota aquesta tonteria, és diu honestitat i autenticitat

  ResponElimina
 11. Ostres... m'agradaria que no es lies aquí al meu blog..:).

  Ja sé que tothom té dret a la replica, però la veritat és que com jo no vaig a convits,no m'agrada quedar al mig de la polèmica. I molt menys entrar-hi..

  Jo tinc la meva posició i ja està.

  I entenc que l'anònim tindrà prou oportunitat de posar opinions als futurs post que segur es publicaran de La Lola aquesta.

  ResponElimina
 12. Home, anònim, cadascú pot fer el que vulgui al seu bloc. És casa seva.

  Insisteixo, que et convidin no significa que hagis d'escriure ni escriure'n bé.

  Consti que jo sóc molt fan del Ricard. I també teu, anònim. Tots dos ho sabeu.

  ResponElimina
 13. hem penso que et comfons de persona, no tinc res contra els blogers que hi van posat que com tu bé dius cadascú fa el que vol però crec que en aquesta societat tot es mou per interés, potser has entés malament les meves paraules,

  ResponElimina
 14. Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  De bon rollo per tothom eh?.... Però please... Please..... NO utilitzar el meu blog per temes aliens....

  ResponElimina
 15. Disculpa Ricard. No tornarà a passar!

  ResponElimina
 16. Quina bona pinta, per les fotos, sembla que tenien el cap i pota i les galtes!

  El correu del tal Jordi Cases deixa, per altre banda, ben clar que t'ha llegit alguna que altre vegada i sobretot "entès".

  ResponElimina
 17. Hola Daniel,

  El cap i tripa estava genial..!. Les galtes només les vaig "mirar".

  I està clar que el Jordi m'ha entés. Vaig llegir el correu hi vaig pensar "m'agrada".

  No pots imaginar la mala folla que tenen els correus que rebo d'algunes agències de comunicació "pijas"... es que més que convidar a anar ...`provoquen rebuig total.. :)

  Salut!

  ResponElimina
 18. ... "que tenen els correus que rebo d'algunes agències de comunicació" ...

  És preu per ser un "guru" del tema ... jajajajaja

  ResponElimina
 19. :))) Daniel.....

  Quan en rebi algun et faig reenviament.... Però estan escrits de manera que sembla que siguin de conya a l'estil de ...

  "..... te invitamos a descubrir un espació súper-mega-guai, con el público màs trending.....".

  I fins i tot en un cas que vaig dir (en privat) que no era el meu estil.... Es van cabrejar i em van escriure al blog que "solo escribia de lugares que ya no se llevan..."

  :)))

  ResponElimina
 20. Res a dir sobre la polèmica, a casa seva cadascú fa el que vol, això està clar, i en això consisteix una cosa que s’anomena llibertat.
  Sobre el restaurant, el conec d’alguns intents; és a dir, al treballar per la zona busco, en ocasions, nous restaurants per conèixer i que tinguin menú. Mai hi he pogut menjar, encara que he de dir que mai espero per una taula al migdia però, com bé comentes, està en una zona de molts funcionaris i això es nota.
  Salutacions i va ser un plaer conèixe’t en persona.

  ResponElimina
 21. Renoi...si que té bona pinta !!! i tot i que no acostumo a comentar llocs on no he menjat i menys a tirar floretes al "mestresso de la casa", avui els dits em marxen sols...
  10, per al propietari del restaurant i el seu mail (fa de bon llegir la professionalitat i saber estar)

  0, pels anònims que en més d'una ocasió embruten aquest blog i suposo que d'altres, encara recordo un rifi-rafe que vaig tenir jo en aquesta mateixa casa, d'un local al PdG (fa de molt mal llegir tant l'anonimat, com la falta de tolerància)

  ResponElimina
 22. Ja veus Marta, això és terreny obert tot i que vaig demanar que es tanqués la polémica.

  La casualitat va portar que el meu post coincidís en un convit a blogaires a un lloc de l'antiga plaça de braus de Las Arenas, que a boca (o dits) dels convidats, ara és lo més de lo més... :). Deu nos en guard... que diria el Sr Marcel·li Virgili..

  Vull comentar però, que l'anònim, tot i utiltzar formes inadequades, deia veritats com un sant.

  I felicitar al Jordi Luque, un dels que van assistir al "sensacional àpat-convit", per la seva sinceritat en el que va escriure als posts i al que vam comentar en privat.

  En resum Marta que es veu que ara per menjar "the best bunyols in the world", cal anar a Las Arenas... :)

  ResponElimina
 23. Per al·lusió i prometo no embrutar més el teu post:

  a) La veritat un comentari sense nom i sense signatura...tant em fa si diu veritats com si diu mentides.... credibilitat 0

  b) Del poc que conec al Jordi, em mereix tots els meus respectes i el tinc per una persona intel·ligent

  I la traca.....

  Ostres... a vegades els de capital, sou més papistes que el papa... i qué té de dolent anar a menjar bunyols a les Arenes??? com a local deu ser espectacular... i estaràs d'acord amb mi que anar a menjar també vol dir.... diversió, estar en un local espectacular no s'adment als dogmes del "bon restaurantista"??? Cal buscar aquestes "perfeccions"??? No has tingut mai que anar a sopar amb algú...i has tingut que menjar qualsevol cosa perquè no has reservat??? (hehehhehe)

  A comarques, per sort o per desgràcia, som pocs i tots ens coneixem...sortir un dia..ja és una gran festa ( i més amb els temps que corren) gairebé tot ens agrada i a tot li podem trobar la part bona...la crítica per la crítica em sembla poc assenyada, menys honesta i gens de fiar

  ResponElimina
 24. :))
  Quina creu..!!
  :))

  Segur que Las Arenas pot ser espectacular.. Però jo em ric de que persones que van d'experts en cuina i gastronomia, converteixin els bunyols d'aquest lloc en un "must". Que em diguin que "tot és molt bonic".. pos bueno...

  Però el dia "que te vengas" a la capital, prometo "yebarte" a Las Arenas... al must dels bunyols anomenat "LaLola".

  ResponElimina
 25. Hola!! gràcies per la recomanació! un altre lloc del centre a tenir en compte, perquè quan voltem per allà ens agrada busacar els que defugen els guiris ;)
  Pel que fa als convits, entenc perfectament els que no volen anar-hi, els que hi volen anar pagant i els que hi volen anar convidats. Això sí, respectant sempre les decisions de cadascú i entenent que en cas de publicar-ho al blog s'ha de fer amb honestedat, sinó de què serveix publicar-ho?
  Una abraçada!

  ResponElimina
 26. Hola Bet...

  Ja veus que el post s'ha desmadrat una mica.. Jo només volia recomanar aquest lloc i em va fer gràcia el mail del propietari....

  Però la coincidència amb la convidada de les Arenes (de la q ni tenia coneixement), ha complicat els comentaris i de fet no m'ha ajudat a "fer amics"...:).

  En resum... Que si un dia estas allà pel migdia, segur que el menú ha de ser interessant.

  Una abraçada.

  ResponElimina
 27. Hola, passava per aquí i he llegit amb atenció els comentaris i crítiques sobre aquests textos dels que van participar a l'esdeveniment-Lola... Jo hi vaig ser, després no vaig fer un relat de l'acte (si que el vaig citar puntualment aprofitant una recepta que vaig publicar) però no comparteixo aquesta crítica generalitzada d'anònims i no anònims ni aquesta ironia que corre per aquí sobre gent que parla de "bunyols com un must" o "the best".

  Em sembla perfecte la postura del Ricard de no voler ser mai convidat i absolutament defensable. Jo en el meu cas, he anat uns quants cops convidat i després si realment n'he sortit convençut (i a poder ser repetint un altre dia pagant) n'he parlat. Que no han sigut gaires.

  El punt més important per mi és ser honest i explicar de bones que t'han convidat i no has pagat. Que el lector conegui això d'entrada ja l'alerta que la percepció del que escriu pot ser alterada per aquest fet (que no vol dir que necessariament ho sigui). Com podria ser alterada per mil altres raons, des de tenir un mal dia, a compartir l'àpat amb molt bona companyia, etc, etc...

  ResponElimina
 28. I retornant al tema restaurants, encara que no comenti al blog, si que et llegeixo sovint i trobo molt útil la teva llista del top-15. Tinc pendent repetir el Vivanda (que em va agradar molt a la primera) i provar el Topik, que fa temps que tinc a la llista de pendents per visitar.

  Al meu top-15 en compartiriem bastants (com a mínim els que he visitat). Un dels que hi seria segur és La pubilla, tant en versió menú de migdia entre setmana, com d'esmorzar de forquilla, com carta de dissabte migdia. No he trobat si n'has parlat però és molt i molt recomanable. Al costat del mercat de la Llibertat

  ResponElimina
 29. Bona tarda Roger,

  Encantat de llegir-te Roger.

  Pel que fa als comentaris dir que la meva idea inicial era parlar d'Allium... Però amb els comentaris la cosa es complica. I si li sumes que el meu entorn és irònic, ja la cosa es desmadra...

  Reconec que a mi tb em va la marxa quan començo a jugar i "me se va la mano" en ocasions. Vull dir amb això que si amb algun des meus comentaris he ofés algú, no era la intenció inicial.

  Dit això, ja parlo de La Pubilla. En tinc molt bones referències, però normalment vaig als restaurants al vespre i ells no obren crec. Els migdies que estic per BCN, vaig sempre a llocs propers a on tinc feina i/o reunions i aquesta zona de Gracia em queda lluny de tot.

  Però en tot ca moltes gràcies pel suggeriment Roger... A la que pugui aniré.

  ResponElimina
 30. Merci per la resposta. Si, confirmo que no obren al vespre. Però ni que hi puguis passar un dia a emorzar, val la pena. De matí recomano la terrina de morro i pota amb fèsols i ceba confitada. Sensacional!

  ResponElimina
 31. Uffff.... Roger.... Aquesta terrina de morro i pota té ha d'estar bonissima.... La Marta (que viu a quasi 200km) ja m'està dient "quan anem?".

  A veure si ho aconsegueixo.....

  Gràcies i salut...!.

  ResponElimina