19 de febrer de 2012

Casa Chelis. El bon servei em va sorprendre


Casa Chelis
Casa Chelis

Muntaner 102 (Mallorca)
Tel.: 934 519 670
Segueixo amb interès 4 o 5 blogs de restaurants dels que m’agrada anar llegint les novetats que publiquen. El del Eduard Ros , el del Francesc Chicon, el del Agustin Fraile  el del Victor Ibañez .... i algun altre però ja més a nivell de “morbo”.

També segueixo altres dels que jo anomeno “professionals”, com poden ser els del Philipee Regol o el Pau Arenos, però tenen un aire diferents dels “amateurs”…

Els que he mencionat m’agraden, però tinc debilitat pel del Agustin per afinitat de gustos, per valorar la RQP, per defugir de parafernàlies i pijades varies i per no estar sotmès a l’obligació de visitar llocs per “compromís”. I precisament a través del seu blog vaig descobrir i anar dijous a Casa Chelis.

Casa Chelis… El nom sona cutre i tenia al cap aquest nom d’un lloc vella glòria i ja desaparegut fa uns anys i al fer cerca per Internet, vaig llegir que hi havia relació entre l’antic i aquest nou.

Està al carrer Muntaner i té la típica forma de “U” de molts locals de BCN. En una de les portes hi el lloc de menjar i a l’altre un lloc de copes amb nom “La Martinera“.

Compleix les expectatives de molts llocs nous a BCN que amb el tema de tapes i mitges racions, intenten aixecar cap en mig de la crisis.

Els plats que vam demanar tenien molt bon nivell i a les fotos els podreu veure. El local bonic i agradable... Però el que em va sorprendre va ser la eficiència del servei. I ja és trist que això em sorprengui, doncs hauria de ser la normalitat.

Però el servei va ser molt eficient. Hi havia persones servint d’un ventall d’edats molt ampla i per tant persones amb edats avançades pel que estem acostumats a veure avui en dia. O eren professionals de sempre i ben adaptats als temps actuals o procedien d’alguna acció d’aquestes que anuncien a bombo i platet  (i dubto que facin mai amb massa èxit) entitats municipals tipus Barcelona Activa.... (com podeu veure tinc incontinència de posar-me en embolics)... :).

Sempre he tingut la il·lusió (que no compliré mai) de tenir un restaurant. I per això sempre miro el servei i sempre em pregunto “contractaries a algú d’aquest lloc?”. La resposta en un 75% dels cassos és negativa i en canvi l’altre dia les tres persones que van interactuar amb la nostra taula, amb els ulls tancats les voldria en un restaurant meu. Ja sé que no es pot fer una selecció tan a la lleugera, però es que en altres situacions ja d’entrada dius “NO”. I estic tan tip de serveis poc professionals, que atenen amb cara fàstic i a sobre només parlen una llengua... que a més no és la meva....

A continuació podeu veure algunes  fotos i el compte. Em vaig oblidar de fotografiar el tàrtar de salmó que estava molt bo i els postres. Un dels postres va ser l'assortiment de formatges que estava com plat de carta, però ja sabeu de la meva poca "passió" pels postres El preu dels plats està força ajustat i si el de pernil pot semblar car, la seva qualitat era excel·lent:Ensaladilla russa molt correcta

Pa amb tomaquet del que en dien coca. Molt bo.

Excel·lent pernil "Dehesa Extremadura"

Curioses patates braves... i força bones

Cheviche de Nero i llagostins. Ben aconseguit
En fi... que un lloc més per anar a prendre tapes i sopar informal (o no) en el que no em farà res tornar.

24 comentaris:

 1. Doncs sí, ja és trist que hagis de remarcar el bon servei... i la veritat és que m'hi he trobat masses cops amb cares de pomes agres, poques ganes de servir-te i encara menys de què surtis content del restaurant :( Però bé, sempre quedaran serveis com el del Casa Chelis!!

  Per cert, el pernil i el ceviche tenen una pinta...! Queden apuntats per si algun dia hi vaig! :)

  Un petó!

  ResponElimina
 2. Hola Anna..

  I pitjor que cara de pomes agres és quan van de sobrats...

  Una mica l'estil de llocs moderns i "guais" en que confonen el servei de bar de copes amb el de restaurant.

  Petons!.

  ResponElimina
 3. Està bé alguna cosa a destacar, a banda del menjar, en un dels llocs que darrerament s'està posant de moda..., tenint en compte que no sempre la moda va lligada al bon menjar i el bon servei.

  ResponElimina
 4. No sabia lo de la moda... Vaig estar la pasada setmana i el públic força normal. Res de "pijo tonto" freqüent en altres llocs que he criticat. Públic jove basicament...

  Vam arribar dijous a les 22:15 i a les 23 ja estàvem al carrer. El que no sé és quin ambient hi ha al lloc de copes.

  ResponElimina
 5. Hola Ricard,

  Primer de tot, agrair la teva fidelitat al meu bloc, que com ja deus saber es mutua...

  Jo tambe ho havia vist al bloc del Agustin i ho vaig trobar una bona opció per quant tingui ganes de anar de tapes i probar algún local nou.

  A veure quant m'hi escapo.

  Salut!

  ResponElimina
 6. Penso que t'agradarà Victor.

  I la "fidelitat", es perquè m'agrada el teu blog i com ho expliques.

  Salut!

  ResponElimina
 7. Molt curioses aquestes patates braves, i el pernil Dehesa de Extremadura el vaig tastar fa poc en un altre local i em va agradar molt.

  3 de 3 en contractació? Ricard... que ens està passant!!! XDD

  ResponElimina
 8. No dubto de res del que dius i estic amb tu en que una rebuda amb un bon somriure i un bon servei en general et relaxa i t'ajuda a passar-ho bé i ja no vas amb l'esperit crític tan tens.
  Ara si, una cosa et confessaré... amb la foto del pernil no he pogut evitar fer una ganyota de "uixxx". Els talladors de pernil professionals tenim certa mania als "cambrers/cuiners que tallen pernil". Entenc que cadascú fa el que pot i és el que hi ha en aquest context de crisi però... és defecte professional.
  Salut company!

  ResponElimina
 9. Ostres, Ricard!

  Doncs el tinc al costat de casa i com que estic carregat de prejudicis no hi pensava anar, em semblava massa, no sé, més del mateix.

  S'hi haurà d'anar!

  ResponElimina
 10. Oscar... si 3 de 3...:)

  i d'entrada quan veus un cambrer gran penses "a veure"... Però estaven reciclats, tenien simpatia natural i servei molt amb atenció ...

  No eren d'aquells que "mai et veuen"

  :)

  ResponElimina
 11. Angel... Entenc el que dius..
  Jo el vaig trobar bo.. però segur que amb un bon tall millora..

  Salut!.

  ResponElimina
 12. Jordi... tampoc et pensis que és cap cosa de l'altre món. El menjar estava be... els preus ja els veus i el servei el vaig trobar molt professional i amb gran atenció...

  Si hi vas ja em diràs.

  Salut!

  ResponElimina
 13. Quines braves més originals! com tu dius, el nom no convida a entrar però moltes gràcies per la recomanació.
  Ens llegim!

  ResponElimina
 14. Ja veus Neus, jo hi vaig anar de llegir un altre blog... De passar pel carrer i amb aquest nom, ni m'ho hagués ni plantejat... I més en una zona de tanta oferta i amb el Taktica Berri a la cantonada...

  ResponElimina
 15. Hola Ricard, en primer lloc moltes gràcies per la teva gentilesa al nomenar-me en el blog.
  A mi també em va resultar un lloc agradable, l’única pega que vaig trobar va ser el tracoteig de la taula i la incapacitat per part del personal i meva d’evitar-lo; va ser impossible. Per la resta, totalment d’acord amb els teus comentaris i, la veritat és que la teva foto del pernil li fa justícia.
  Salutacions.

  ResponElimina
 16. Hola Ricard, tinc uns amics que hi viuen al costat i ja m'hen havien parlat. Amb la teva recomanació has confirmat que estarà bé....
  Petonets.

  ResponElimina
 17. Agustin,

  Ja veus que vaig anar a pinyó fix a pel pernil, les patates... :). I tb a veure que passava amb la taula (portava monedes de 10c per fer pila). I res... taula de els altes i tot be.

  I el que dic dels blogs "amics", és el que penso.. I ja porto més d'un lloc a partir de tu. Per exemple dissabte passat Casa Palet... Ja publicaré.

  Salut!

  ResponElimina
 18. Hola Gemma,

  Penso que els locs que cal anar són aquells dels que en sentim a parlar positivament de més s'una banda.. I això sol ser sinònim d'èxit.

  Petons,

  ResponElimina
 19. Hola Ricard. Jo com tu, sempre he tengut la il·lusió de tenir un restaurant, però que mai tendré. Sempre ens quedarà anar als restaurants dels altres!!! Ha,ha.
  Les patates braves semblen força originals i pel què dius força bones.
  M'han cridat l'atenció.
  Salut i segueix alimentant-nos l'esperit!!!

  ResponElimina
 20. Som un munt de gent els que hem tingut il.lusió de tenir restaurant.... Però fins i tot quan veig segons quins panoràmes estic content de no haver fet mai el pas.

  Les patates braves, les provaré de fer, ja que al no estar fregides, han de ser més dietètiques...

  Salut..!.

  ResponElimina
 21. Hola Ricard,
  Felicitats pel blog. Crec que ja m'he llegit totes les teves "crítiques". Jo que només entrava a internet per buscar números de telèfons de restaurants! Ara m'entretinc per les nits a llegir-te i descobrir coses noves. Gràcies. Luis Polo.
  Per cert, Casa Chelis, que no conec, em sonava, com a tu, però no l'associava a l'estil de les fotos que has publicat.

  ResponElimina
 22. Luis, m'ha fet il·lusió trobar el teu comentari. Ja espero el teu feed-back en directe el dia que dinem, que la teva opinió m'interessa.. No tothom ha tingut parents reconeguts com en el teu cas en l'ambit de la gastronomia.

  ResponElimina
 23. Dijous per casualitat i recomanat pel anfitrion vam anar a aquest lloc que per cert estava a rebentar, fins al punt que van habilitar el local de copes que també tenen per donar de menjar a la gent que anava entrant. Menjar correcta,, vam fer un menú degustació 1ers per compartir i 2ons a escollir, tots d'acord a la 1ª i fora problemes, per curiositat vaig passar per un portal de reserves per veure els dtes que oferien i puc garantir que per 3 € més del que hi ha a "promoció" en aquest portal, res a veure amb el que ens van donar. Per 28 € es va menjar molt bé, vi més que correcte Vega GG (2 ampolles 4 persones), per posar un però el ceviche, el vaig trobar fluix però la quantitat correcta. Tot i que no estava obert La Martinera com a local de copes ens van servir uns gintònics mes que correctes com a final del dinar, repetirem

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'alegra Tomàs de que el local estés ple.... Senyal de que mantenen el nivell.

   I si a tu et va agradar, que pel que vaig veient coincidim en gustos, em caldrà tornar-hi a fer una visita.

   Gràcies per passar i comentar..!!

   Elimina