26 de febrer de 2012

Casa Palet. Bones hamburgueses

Casa Palet
Laforja, 9 (Aribau)
T. 932 185 309

Tenia pendent anar a aquest lloc ben curiós. Un local destinat a la venda de queviures, que decideix reconvertir-se i aprofitar l'altell com restaurant.

Les cròniques que havia llegit, eren positives i es parlava de les seves hamburgueses i especialment d’una especial per a 4 persones amb 1kg de carn que a l'arribar sobre una pedra calenta, es pot ajustar el punt de cocció desitjat.

En el tema d’hamburgueses, soc força clàssic i tampoc m'agraden masses provatures. Per mi bona carn i en tot cas formatge o bolets barrejats, ja em sembla suficient i les de casa Palet, compleixen el requisit de bona carn i pocs additius. La visita s'ha retardat degut a que no tots els vespres tenen obert i mai trobava el dia. I també perquè no freqüento masses llocs d’hamburgueses, ja que no valoro massa el valor afegit que un restaurant pugui afegir (perdoneu la redundància) a una hamburguesa... D'aquí el meu repetitiu "catxondeo" del parell de llocs d'hamburgueses a BCN que presumeixen d’assessorament de xef estrellat.

Ara que ja he provat l'hamburguesa de casa Palet,  ja puc dir que molt bona. Però al mateix nivell que les que jo pugui preparar a casa o comprar en llocs de garanties i fer a la barbacoa... I no ho dic pas com crítica, però una hamburguesa, és una hamburguesa .. tampoc cal perdre el nord.. :).

Cal dir que les presenten be... I acompanyades de bones patates fregides, amanida i 3 varietats de mostassa... Queden força be i podrien ser un plat únic.


Però si un va allà amb mentalitat de dinar primer plat  i segon, ja la cosa pot ser més complicada. Els altres tres plats que vam demanar, no tenien la RQP que considero adequada a un lloc que presumeix d'informal. La truita de bacallà, simplement "normal" i amb bacallà de qualitat mitjana- baixa. Les croquetes correctes, però a cost de 10€ i un senglar que estava bo (van recomanar-lo fora de carta) i va aparèixer a la compta a 20€... I precisament ara que porto una mica d'experiència en caça a través d'un curs i algun sopar maridatge a Topik, la veritat es que allò no valia 20€. El total el podeu veure aquí:Això si... Els vins a preu molt ajustat i això si que és positiu. Va ser un Gresa DO Empordà a cost de 24,60 que és practicament el seu cost en botiga.


Vam menjar be... Però que a la compta li sobraven uns eurets. I com jo valoro la RQP, no vaig sortir content del tot.

I enllaçant amb el post anterior, aprofito per parlar del servei. El que ens va servir el vi que crec era el propietari, molt correcte... Tot i que em va donar la sensació que està més dedicat als clients que hi van sovint... A nosaltres ens va tocar una noia d'aquelles que a mida que jo accentuo el meu català, reaccionen tancant el seu argentí (crec) i tot i que podríem parlar d'igualtat de drets, hi ha un petit detall a considerar... Jo soc el client... ;).

Potser això va generar poca empatia i va donar motiu a un "saque el IPhone de la mesa que vendré con la hamburguesa" o que quan el meu fill li va demanar  que la meva hamburguesa fos poc feta, contestés en to "sobrat" a nivell de "aquí ya las traemos en una piedra y ya cada uno lo termina a su gusto"... Tècnicament res a dir a la resposta però en directe no va sonar massa be.

En fi... Que si voleu anar d'hamburgueses, el lloc està be i reitero que amb vins a molt bon preu. I si sou dels que el fet de menjar en un altell de botiga, ho considereu un valor afegit, no us podeu perdre la visita.64 comentaris:

 1. A mi m'encanta la carn, pero no soc gens d'hamburgueses... i si a sobre et serveixen tal com descrius.. en aquest local si que no mi veuran pas,jeje
  Petonets.

  ResponElimina
 2. Bon dia Gemma,

  Estic d'acord Gemma. Les hamburgueses, han estat sempre una opció "B" en el tema carn. Jo en menjo sense problemes i si són bones m'agraden, però d'aquí a vendre-les com un "must" hi ha molta distància.

  Vull dir que ho trobo una opció correcta i que pot ser més econòmica, però anar massa més enllà, penso que és snobisme.

  Una abraçada.

  ResponElimina
 3. Bon dia Felix.... Jo l'he tingut mesos a la llista de tasques pendents... I ara ja "assolit". Tal com comento, adequat per "anar d'hamburgueses", però sense masses més exploracions, que no siguin aprofitar la molt bona RQP del vi.

  ResponElimina
 4. Conec el lloc i la descripció que fas de la cambrera, la veig injusta.

  Es posible que alguns plats tinguin algun "euret" de més tal com comentes, pero amb el vi es compensa.

  Marian

  ResponElimina
 5. Marian,

  No sé si el meu comentari és just o injust. Estic força rodat en anar per restaurants i pel que fa al servei vaig sortir amb lleuger mal gust de boca.

  I si segueixes el meu blog, veuràs que en general no em queixo. Evidentment he trobat serveis pitjors, però potser en un lloc que va de petit i proper, té menys disculpa que si vas a un lloc de 50 taules en el que tto queda més difuminat i sempre queda el consol de pensar "m'ha tocat la dolenta"... :).

  I el que dius de la compensació de preus, tens raó.. però al pagar, vaig tenir la sensació de dir... ufff... hi ha algun euro de més.

  ResponElimina
 6. Aquest el conec! està al meu carrer i fa dos anys hi vaig comprar un pot enorme de pebrots del piquillo de Lodosa per regal de Nadal del meu pare. La veritat és que la botiga fa bastant goig però no m'havia plantejat mai menjar-hi i crec que pel que expliques de moment no ho farem... Les hamburgueses no són el nostre fort i trobo que al preu sí que li sobren uns eurets... Una abraçada! :)

  ResponElimina
 7. Hola Bet,

  Si que la botiga fa patxoca i crec que té tradició.

  El que passa es que deuen tenir "padrins", doncs quan van obrir el lloc de menjar, van apareixer un munt de bones crítiques i tothom en parlava..

  i aquestes coses acaben tornant-se en contra, ja que generen expectatives i quan vas dius... "En hi ha per tant?".

  Quan vaig a llocs d'aquests que no acabaen de ser un restaurant, però donen menjar... i cobren com un restaurant, sempre penso que existeix un públic que els agrada precisament això...

  ResponElimina
 8. Creus que és l'hereu del Can Ravell?? Jo el tenia pendent també, però ara ja m'has tret una miqueta les ganes...donaré prioritat a uns altres.

  PS: Tot el que dius sobre les hamburgueses "sienta cátedra".

  ResponElimina
 9. Bona nit!

  Jo he anat diverses vegades, i sempre he menjat molt bé. L'hamburguesa, per a mi, és la millor de barcelona i justament pel motiu que no sembla hamburguesa, ja que la carn és molt tendra i de molta qualitat, i sembla com macerada. Crec que és un error assenyalar casa palet com una hamburgueseria (com filete ruso o la royale), ja que també té la peça de carn de segon, així com altres plats. Alguna vegada he anat, i no he menjat hamburguesa i he sortit igual de satisfet (per exemple, el trinxat de la cerdanya i els ous amb foie, són bons!).
  Trobo que és un restaurant de plats sencills en elaboració, però amb un producte de molta qualitat.
  Barato no és, però per exemple el nivell del producte és molt millor que el que serveixen al Topik, tot i que aquest els plats són més elaborats.
  La noia que serveix, la he vista totes les vegades, sincerament, ni fu ni fa, m'ha passat desapercebuda (no sé si això és bo o dolent).

  Salutacions!

  ResponElimina
 10. David,

  Pel que fa a producte, no és l'hereu de Can Ravell... :)

  I gràcies pel que dius de "catedra"... :)

  M'agrada molt el teu blog i el teu estil. Poso un link del meu al teu que em serveix per fer la visita periòdica.

  salut!

  ResponElimina
 11. Victor..

  Gràcies per participar.

  L'hamburguesa la vaig trobar bona, però reitero que no trobo mèrit a fer hamburgueses bones. Però ni soc expert en hamburgueses ni vaig notar tot el que tu vas percebre. I no ho dic per discutir... segurament soc jo que no les se apreciar.

  El tema de comparar amb Topik, ho he fet només pel plat de senglar. Per la resta de plats, penso que no s'assemblen de res. El que jo valoro de Topik, són els tocs japonesos, el tractament de peix cru i els seus arrossos. I Casa Palet es belluga en una altre direcció, ni millor ni pitjor... Senzillament diferent.

  I la noia que comentem, no tindria més importància en un lloc més impersonal, però no em va agradar i rarament surto criticant el servei... Però tampoc cal fer-ne cas... Igual o ella o nosaltres no teniem el dia... ;)

  Salut!

  ResponElimina
 12. Ara fa temps que no hi vaig però sempre havia destacat i recomenat aquesta casa per la seva bona RQP, no només pel vi, que per suposat, i molt més enllà de les hamburgueses. A mi, per exemple, em va encantar la truita de bacallà i recordo uns peus de porc cruixents esplèndids. Em sabria greu que estiguessin morint d'èxit. La clientela habitual que ara tracten molt bé, dono fe (molt hàbil el teu comentari), un dia vam ser novatos!

  ResponElimina
 13. Bona nit anònim,

  El tema concret de la truita de bacallà, que és un plat que m'encanta, no tenia nivell.

  I així com en altres coses soc prudent, aquí afirmo que el bacallà era de baixa qualitat. Però ves a saber si va ser una cosa ocasional. o no el van dessalar be (que seria pitjor).

  I gràcies pel comentari al meu "comentari que qualifiques d'habil" .. :). Però aquest és un parany en que cau més d'un restaurador.

  A mi m'afecta poc ja que tampoc m'agraden massa les distències curtes d'entrada.. però és un error que en ocasionos està provocat per timidesa.. i en aquest cas apostaria fort per això.

  ResponElimina
 14. Nosaltres no som gens d’anar a menjar hamburgueses fora de casa, ja que qui millor que tu mateix per saber-ne els teus gustos, encara que és una opció molt balida.
  Una abraçada

  ResponElimina
 15. Les hamburgueses s'han posat de moda pel tema low-cost o més "low" que una peça de carn.

  El que havia llegit d'aquest lloc, parlava de les hamburgueses, però pel que veig defensen alguns als comentaris, els agraden altres plats que també ofereixen.

  El que jo vaig tastar, fora de les hamburgueses, no estava en consonància amb el cost.

  Una abraçada.

  ResponElimina
 16. Ricard, penso que només pel fet d'haver fet un curs de cuina de caça no et dóna autoritat per jutjar si un plat de senglar és car o no. Aquests productes són cars de cost.

  I el mateix en el tema del bacallà. La cuina no és un joc d'aficionats.

  ResponElimina
 17. Bon dia anònim,

  Evidentment que l'haver fet un curs no em dóna "autoritat". Però just com resultat del curs a Topik, vaig voler assabentar-me d'on podia proveïr-me de productes de caça (basicament llebre i senglar)i també vaig veure els albarans dels preus. I el senglar al voltant dels 12€/kg.... I la qualitat era exel·lent.

  No se si el temps de maceració compta en el preu.. :). Però amb tots els respectes, estem parlant d'un annex d'un "colmado".

  No era la meva intenció entrar en comparatives. Era simplement per justificar que havia après una mica del món de la caça i coneixia els preus.

  El tema bacallà en canvi si que hi entenc una mica. I se que els preus estan per les boires. Però el bacallà de la truita em va recordar l'esqueixat de la Sirena, que sempre en tinc una safata al congelador per emergències.

  ResponElimina
 18. A mi sí que m'agrada gaudir d'una bona hamburguesa fora de casa (no és que les cuini malament tampoc, eh! jaja), però després de la teva crítica no crec que em passi per Casa Palet... I si bé la relació qualitat-preu és un factor bàsic, el que més m'ha tirat enrere ha estat el tracte d'aquesta cambrera. No vaig a restaurants perquè em tractin com una reina, però si m'han de tirar mocs no hi vaig i ja està!! jaja

  I malgrat toooot això, ara no li diria que no a una bona hamburguesa feta a la pedra... jaja

  Un petó Ricard! :)

  ResponElimina
 19. Vaja, pensava que havia deixat un comentari agraïnt les teves paraules i el gest del link i no sortia...bé, perquè quedi constància el repeteixo: Gràcies!!

  ResponElimina
 20. Bones tardes Ricard! molt bona crítica. Qué de moda s'han posat les hamburgueses! Jo d'entrada per aquesta zona no hi tinc massa tirada d'anar...no hi ha cap raó però suposo que m'agraden més altres zones.
  Jo tb crec que és algo carillo però potser tb ho fa la zona.
  Moltes gràcies! com m'agrada llegir de restaurants....sembla que hagi menjat i tot! :)
  Petons i ens llegim....vaig cap al Cañete.

  ResponElimina
 21. Anna... mai s'ha de dir no a una (bona) hamburguesa.. :)). I veig que ho veiem igual. Petons!.

  David.. en ocasions passa que penses que has escrit un comentari i després no el trobes. M'he fet seguidor perquè tal com et dic m'agrada i el link, a més de la seva utilitast intrinseca, em va ber per fer una volteta pels blogs sense oblidar-me de cap.

  Salut!

  ResponElimina
 22. Neus... a veure com et va el Cañete. No he estat mai encara, però llegeixo i escolto que la gent surten contents.

  A veure si el publiques...

  Petons,

  ResponElimina
 23. a mi gusto Casa Palet no deja de ser más que un producto de marketing en el que un colmado pretende ser un restaurante entre altillo y clandestino donde comer cosas normales como una hamburguesa, unas croquetas, tortilla, chuletón, cosas que no tienen secreto por mucho que digan que es un producto de primerísima calidad con el handicap que el precio te lo cuadriplican con la excusa que estàs en el altillo de un colmado, mi experiéncia fue un poco más negativa a como la cuentas tu.

  saludos

  Pedro Marco

  ResponElimina
 24. Bon dia Pedro,

  Només com a reflexió, penso que en ocasions el marqueting es torna en contra.

  Potser sense marquèting, ni tu ni jo haguéssim anat mai a aquest lloc.. I si l'haguessim descobert de casualitat ens hagués sorprés la idea.

  Però de llegir coses positives i "histories boniques" a blogs i notes de premsa, ens anem fent una imatge idílica.. I el dia que vas dius "És això?".

  De veritat que penso que hi anem imaginant un "must" i quan trobes la realitat dius "ostres".

  En tot cas jo no tenia intenció de carregar-me el lloc. Simplement dir que "no hi ha per tant" i que algun "euret" de menys deixaria les coses al seu lloc.

  ResponElimina
 25. O les taules son molt petites o el teu iPhone molt gros, jajajajjaa.

  Aquí caldria un app que respongués en veu de metall "Perdoni no l'entenc" jajajajja

  ResponElimina
 26. Bona Daniel....:)

  Ens posem a crear el app...???

  Una abraçada.

  ResponElimina
 27. Soc client habitual de Casa Palet i, en aquesta ocasió, estic més en la línea del Víctor. Sempre que he anat a Casa Palet he sortit del tot satisfet i content, aquesta és la veritat. Els seus plats no tenen una gran dificultat però són fruit d’una cuidada selecció del prodcutes; en aquest sentit tenen el “txuletón” portat directament del país basc, a l’igual que altres referències com els ous amb foie, l’ensaladilla russa, els bolets (en temporada), el seu saltejat amb botifarra blanca, sensacional, i la teva criticada truita de bacallà (que jo sempre demano i que cada dia m’agrada més); ja se sap que per gustos….

  Sobre el tema de les hamburgueses, Casa Palet no és una hamburgueseria, com tampoc ho és el Flash-flash i jo vaig a menjar hamburgueses al Flash des de fa més de 30 anys. Una altra cosa molt diferent és que la gent parli de les hamburgueses de Casa Palet al ser un plat un tant original pel fet que et serveixen un quilo de carn i la pots compartir i fer al teu gust, cosa que no fan en gaires llocs, al menys que jo conegui; i potser això és el que fa que molta gent visiti el local a “pinyó fixe” amb la idea preconcebida que s’ha de demanar l’hamburguesa.
  A més, tenen excel•lents formatges de qualsevol part del món i una magnífica carta de vins a uns preus més que raonables; en això totalment d’acord.

  Salutacions.

  ResponElimina
 28. T'agraeixo Agustin, la teva participació. I de fet em va saber greu no fer una crònica molt positiva (tampoc és negativa), quan precisament tu m'havies recomanat el lloc i tu i jo coincidim en general, al 99%.

  Evidentment només puc jutjar el que vaig tastar i per aquest motiu les cròniques poden resultar esviaxades (tant en positiu com en negatiu).

  Per tant no puc jutjar els altres plats que em comentes que no he tastat.

  De les coses que vaig "semi-criticar", la truita estava molt ben feta, però reitero que el bacallà no "tenia el dia". Però això pot ser un fet puntual.

  I la compta global amb un 10% menys l'hagés considerat amb bona RQP. Se que pot semblar ridícul, però la mateixa compta amb 9€ menys dels plats i 9€ més del vi, m'hagués semblat millor... (raro que és un).

  Ja veus que són matitzacions i reitero que el meu post inicial no era negatiu. Altre cosa són els comentaris que en ocasions es "compliquen".

  El que si em mantinc és en el que vaig dir del servei... però tampoc voldria parlar del tema ja que és delicat i en tot cas "ja s'ho faran".. ;)

  Una abraçáda Agustin.

  ResponElimina
 29. Hola Ricard,
  Jo he anat vàries vegades a Casa Palet, tant a dinar com a sopar i sempre he sortit satisfet. És un lloc on la matèria primera és de qualitat i els plats estan ben elaborats sense grans pretensions.
  No entenc que demanessis l’hamburguesa si és un plat que no valores i que consideres que tu les fas millor (??). Simplement és una carn de gran qualitat que pots fer al teu gust (cosa que jo valoro molt ja que m’agrada bastant feta) i l’acompanyen amb un vol d’amanida, patates fregides i mostasses.
  Respecte al servei, no sé que vols dir amb “ja s’ho faran” i que tu ets el client. Si la cambrera és argentina i et parla en castellà, és un problema per a tu? Doncs en una gran ciutat com Barcelona deus tenir molts problemes per triar restaurant. Potser el que hauràs de fer quan truquis per reservar és preguntar si els cambrers parlen català, no? Així t’estalviaràs aquests mals “ratos”.
  Per la teva crònica, em dona la sensació que si el local hagués estat en un barri més “cutre” i la cambrera hagués parlat en català, la cosa hagués estat molt diferent. És una pena que valoris més els aspectes extragastronòmics que el menjar en sí.

  Salutacions

  Manel

  ResponElimina
 30. En primer lloc, donar-te la benvinguda Manel...

  Et contestaré les preguntes que em fas, que les noto molt a la defensiva del lloc....

  Vaig demanar hamburguesa per veure com les feien després de llegir en més d'un lloc que eren "molt bones"... Pura curiositat.... Per cert... A mi m'agraden molt poc fetes...:).

  En quant a la "llengua"... et diré que m'agrada que m'atenguin amb la meva i com client hi tinc dret. Per això dic "ja s'ho faran".... Però en aquest tema cadamun opina com li sembla... No penso containuar... "ja s'ho faran"... Jo a la meva empresa seguiré tenint personal BIlingüe... I ara es por triar...

  El que dius de si hagués estat en "un barri més cutre", no entenc ni que vols dir.... Imagino que alguna suposició de la teva malatissa ment....

  Ja t'ho faràs..... ;).

  ResponElimina
 31. NO es porque seas o hables en catalán que generas antipatía, es porque eres tonto y se nota que estás amargado, probablemente por tu alopecia.

  ResponElimina
 32. Ja ha aparegut ara la 'cambrereta' .... :)). Ja ha sortit tot el repertori.... Primer el 'broker' disfressat d'anònim i ara la 'cambrereta'...

  Com poden ser tant burros d'espatllar el post del SEU lloc. La meva crònica inicial era ni fu, ni fa... Però amb els seus comentaris anònims es tiren pedres a la teulada.

  Es repeteix la història de Fastvinic... Passen a lo que ells imaginen que és un insult... Em diuen calb... (en això tenen raó).... Tonto.... (no calen comentaris) I Amargat... (que ja es patinar del tot).

  Ja us ho fareu.... ;).

  ResponElimina
 33. M'agraden les hamburgueses, i si dius que son bones potser algun dia m'hi arribi a provar-les, però tenint en compte els altres preus que estic d'acord que són cars, per molt bo que sigui tot. Trobo que deu euros unes croquetes son molt cares, ni el Bulli.
  Per altra banda a mi també m'agrada que m'atenguin en el meu idioma, el català. Estic a Catalunya, i malament anem quan a casa meva i a la meva terra no puc parlar el meu idioma.

  ResponElimina
 34. M'abstindré de comentar el colmado en qüestió.... És més, fins al comentari gloriós de l'anònim i l'anterior del Manel... no m'hauria fet res anar-hi a menjar la "famosa" hamburguesa. Els comentaris semblaven més aviat un partit de tennis entre gent a favor i en contra de l'esmentat... fins aquí tot normal.....
  El tema de l'idioma, em sembla tant evident Manel, que discutir-lo, fa intuir o bé un greuge personal o bé una significativa manca de sentit comú.
  Però simplement tinc una pregunta a fer... com és possible que per insultar i dir bejenades sempre surtint anònims???
  Ara tinc clar...que ni que em convidin el trepitjaré.. em ve mal rotllo de pensar en aquest local !!!
  (eps si cal traducció a l'espanyol jo sí que sé els dos idiomes)

  ResponElimina
 35. Ho defineixes perfecte Sara Maria... 100x100 d'acord...

  I el que no puc arribar a entendre, es que puguin ser tant "boludos", de anar atiant el foc... Perquè com és facilment deduible, alguns dels cometaris anteriors són ells mateixos que cada cop ho emboliquen més.

  Calladets estarien més monos... i liar-la amb mi sempre ha estat mal negoci...:)

  ResponElimina
 36. Hola Marta...

  Ho defineixes perfecte... Ho han espatllat ells....
  Jo quan vaig sortir vaig pensar que sobraven alguns eurets al total... Però l'haburguesa era bona i el vi a molt bon preu...

  El tema de la 'boluda', tampoc res destacable... La poses al Born i dius una més...

  Però després d'aquestes intervencios, ja no ve de gust anar.... Tot i que tu saps que tampoc em costaria tant tornar a entrar a veure si el 'broker' em fa fora...:).

  Però segur que no... I dic "no" en dos sentits... Ni el 'broker' té collons de fer-me fora, ni jo li penso donar un euro a guanyar....:)))

  ResponElimina
 37. A parte de calvo,ignorante resulta que eres racista,os recuerdo a los catalanes que en su tiempo también fuisteis inmigrantes, vete al McDonalds a comer un Mac calvo

  ResponElimina
 38. Vet aquí un altre que ha vingut de nou atret per la llum de les flames enceses on hi havia una còmoda brasa, en fi, és trist que s'acavi molts cops en l'atac personal :(

  Ricard, ja se que a tú no t'afecta especialment. Però a mi sí que ho fa una miqueta :(

  ResponElimina
 39. No Oscar... a mi no m'afecta gens... Per una banda em fa pena (de veure gent tant burra) i per altre em fa riure (per les bestieses que diu).

  Però dues coses m'han descolocat...

  1.- Que em digui racista... Cosa de la que els que em coneixen, saben que és absurd... I no entenc de que pot venir...

  2.- I una que em preocupa molt... No se si em diu que com calb em mengi una hamburguesa o si al Mc Donald's fan una nova especialitat anomenada "Mac calvo". Algú em pot ajudar??...:)

  ResponElimina
 40. En castellano te lo digo "Anónimo" para que me entiendas. En MacDonalds seguramente sabrían encajar una crítica. Este ataque personal te arrastra por el polvo de la forma más humillante. Ea! Sigue haciendo este tipo de publicidad y en cuatro días te veo en la cola del INEM. Seguramente allí aprenderías formas.

  ResponElimina
 41. La hamburguesa y sus restoranes van a escribir un tema aparte. Y tal cual han venido, se irán, y quedarán los de siempre. Aquellos restauradores que saben de lo suyo. Los inversores especuladores se irán con sus maletines a otro lado.

  Y no digo que este restorán sea el caso. Ni lo sé, ni me importa. Si que me descojona suponer si quiera la comparación con un templo histórico como Can Ravell, donde se llevan sirviendo hamburguesas de hasta 4 kg desde los tiempos del mamut!!! entre otras cosas, claro está.

  Yo he tenido varios retoranes, y me he cagado en la puta calavera de más de un cliente en su mismísima cara, porque el cliente tiene la razón. Pero no siempre.

  Y he despedido sin miramientos al primer camarero que le haya podido faltar el respeto a uno de mis comensales.

  Señores, un poquito de criterio.

  Ricard, una sincera crónica. Gracias. La sinceridad es cara y de riesgo y el lameojete es más rentable a corto plazo.

  Anónimos, si sois clientes, flaco favor le habéis hecho al negocio. Si sois los dueños, os quedan cuatro telediarios con esa actitud tan rancia como los huesos (teniendo fortuna) con los que vuestros bisabuelos INFUSIONABAN la sopa boba. Si eres la camarera, mejor te quedas en la pica, o en tu casa, porque ni al primero ni al segundo le haces ningún bien.

  Jesúsmaríayjosé.
  Cómo está el vecindario!

  ResponElimina
 42. Ah! se me olvidó!
  ¿El plato del jabalí era MUY hondo?
  ¿Te habías comido ya más de la mitad?

  Porque me ponen a mi un platico de jabalí a 20 euracos y oye mis gritos hasta Obelix en el banquete final.

  Salut senyor!

  ResponElimina
 43. No 'panxeta'... La foto del plat està sense haver menjat cap tros.... El que es veu, es el que hi ha... 4 miserables trossos...

  T'agraeixo especialment la teva opinió. Es un luxe llegir-te per la teva experiència professional.

  El problema es que aquesta gent van començar amb una sèrie de cròniques i posts a blog (evidentment 'comprats' la majoria) i s'ho van acabar creient... I a la que els dius la mínima, "se ponen xulos". Totes les cròniques parlaven d'un 'broker', que despres de trionfar pel món havia decidit tornar "a casa"... (te cuento la historia verdadera????.... hahahaha...).

  En fi.... que res a dir a la teva bona reflexió, que no sigui donar-te les gràcies...

  ResponElimina
 44. I molt encertat tb el que diu el Ferran...

  Els que treballem sota normatives de Qualitat, sabem que les crítiques, seveixen per aprendre i per millorar...

  Però d'on no hi ha no en raja....

  Salut...!!

  ResponElimina
 45. Caram Ricard, acabo de llegir tot el post i no puc parar de riure :D Coneixen-te se que no tant sols no t'afecta gens, sinó que t'ho has passat d'alló més bé (En anonimes) "te lo has pasado bomba" :D 

  Carles, un altre Calb català ;)

  ResponElimina
 46. Bona Carles la signatura de "un altre calb català"....!!..:D

  Però com reflexió costa d'entendre que el ser calb els pugui motivar a dir-ho com ofensa... Jo mai ho he vist com un defecte o una mancança... ni mai he tingut cap complexe... Però ells ho deuen veure així...

  I em coneixes, saps que soc 'cabroncete' i que en el fons em fa gràcia quan algú perd els papers i s'enfanga així... A més... crec que m'acaben de donar idees per un post 'especial' per quan arribi als 200.000 visites (falta poc) o per l'aniversari del blog (encara falta menys).

  Salut Carles...!!.

  ResponElimina
 47. Ricard, és una pena que en un blog tan alturat com el teu amb impresentables com aquest anónim!!!

  Per cert sóc la Paola!!! la meva laptop no té accents oberts!!! si faig faltes és per aquesta raó!!!

  Respecto molt a la gent que parla castellá!!! com no!! és la llengua del meus fills aquí a Lima!!

  sembla que mai podrem gaudir d´una mica de cultura en general?? ostis una cosa és llibertat d´expressió i una altre és ser un maleducat e incult PURO Y DURO!!!

  ResponElimina
 48. Paola... Pocs comentaris m'han fet tanta il.lusió com el teu, escrit Al meu blog, desde Lima.

  Tu em coneixes i saps que soc respectuós d'entrada. Tampoc tinc realment problema en que em parlin en castellà, tot i que penso que s'ha d'atendre el client en la seva llengua (jo predico amb l'exemple).

  I se mantenir una conversa bilingue.... Però també noto quen a algú li molesta el tema...I d'aquí va venir el meu comentari inicial....

  Una abraçada molt gran Paola...!!!.

  ResponElimina
 49. Ole tu !!!
  I és que m'encanten els reptes personals... i l'anònim ho ha aconseguit !!!! Era difícil, ho reconec... però amb el comentari del McDonal's..ho ha fet s'ha superat...i crec que en el seu honor caldria instaurar un premi al comentari més cutre i salsitxero d'aquest i molts blogs... enmarca això que passarà a la posteritat....
  Juassssss, Juasssssss... gràcies...gràciessss per aquestes estones de riure que ens dones !!!!!!
  Ahhhhh !!!!i a mi em pot també "insultar" amb un morena/ castanya catalana !!!!
  Calbs del món... uniu-vos contra la creuada dels anònims !!!!
  (prepara post dels 200.000 que això ja està aquí)

  I avui no marxo sense acomiadar-me..que cada dia em descuido
  .netssssssssssssss

  ResponElimina
 50. Si.... Però jo segueixo amb el meu dubte existencial..... Tu creus que existeix la especialitat "Mac calvo"...???.

  Es que estaria be un post a l'estil "El calvo comiendo un Mac calvo"...:))).

  Vaja que ja m'he posat al nivell de l'anònim/a....:(

  ResponElimina
 51. Descobreixo el teu blog a partir d'un amic comú i ves per on que em ve de gust fer com l'Anònim, al menys per aquesta ocasió no diré el meu nom. Espero que em perdonis d'entrada, però en permetis dir el que penso tot plegat igualment.

  Es fort que ens diguin racistes per voler parlar la nostra llengua, el català, al nostre país, i a més a un lloc públic, en que la seva obligació de servei al client hauria de ser parlar quan més idiomes millor, però com a mínim els oficials. Ja estic fart de trobar-me restaurants o botigues a Barcelona que no els importa gens no atendre'ns en el nostre idioma, però ves per on que en canvi sí s'esforcen en atendre el "guiri" en anglès macarrònic si fa falta...

  Els catalans no hauríem de ser tan tolerants. Perquè en molts casos en que els nostres drets son trepitjats, la nostra bona educació fa que canvien a la llengua de Cervantes, però no ho hauríem de fer. Bé per tu que et vas mantenir ferm encara arriscant-te, com veig que va succeir, a rebre per part de la cambrera un mal servei.

  Respecte al restaurant ja poden tenir el millor menjar del mon que no em veuran pas. Perquè quan vas a un restaurant no només importa la qualitat del menjar i la bona relació qualitat-preu, per a mi almenys el servei es tant o més important. I veig clar que aquest lloc no compleix amb els meu mínim d'estandar exigit.

  ResponElimina
 52. Bon dia, Ricard.
  Aquí un altre Ricard.

  Fa un temps vaig comentar en el meu blog (que potser et va ajudar a decidir d'anar) de Facebook sobre Casa Palet. La crítica va ser bona, tot i que el preu em va semblar excessiu pel tipus de menjar (truites, croquetes, hamburgueses...).
  Tot i això, l'encarregat em va semblar un paio trempat i que es preocupava pels clients. Inclús al acabar de sopar (vem ser la última taula en marxar) es va quedar a petar la xerrada amb nosaltres servint-nos uns gintonics prou bons i elavorats.

  De totes formes, crec que hi ha llocs millors per menjar hamburgueses. Potser una mica mes informals, però amb la mateixa qualitat o inclús més, i a un preu molt inferior.

  De totes maneres una apreciació personal:
  Si presumeixes de tenir l'establiment desde 1928, que minim que tenir gent de la terra que et pugui servir com a casa i com cal. Si no són capaços de respondre en català, potser s'hauria de canviar el nom a 'Casa Paleto'.

  Enhorabona per la tasca que estas fent i gracies per tan bones crítiques.

  Salut!
  Ricard M.

  ResponElimina
 53. Anònim primer...:)

  T'agraeixo el que em dius... però es que TAMPOC tenen un gran menjar... El tenen simplement correcte...

  El tema cambrera.... Pos poca cosa a dir... Es tracta d'un d'aquests inmigrants que pel fet de que un utilitzi el seu idioma propi, ho confonen amb racisme i rebuig... Per ells lo normal seria q jo canvies el meu idioma... I a poder ser amb accent boludo... que deu fer més gràcia.... No poden entendre massa més....

  Però tampoc cal insistir massa... Si no ho veuen... Tampoc ho entendran... I pel q veig el responsable del local tampoc tot i ser "es broker exitós"...:).

  Potser és aquell problema que els espanyols anomenen de "la olla y la polla"....:))).

  Salut anònim...

  ResponElimina
 54. Hola Ricard.M

  El teu escrit i altres em van fer posar aquest lloc al meu IPhone a la llarga llista de "pendents". I coincidim en l'apreciació.

  I ara a "toro passado" penso que una vegada més no la he pifiat en la meva crítica. Mentre l'escrivia pensava si no em passava una mica amb la cambrera....

  Però ara vists els anònims i reaciions, veig q una vegada més no em vaig equivocar... Sinó q encara em vaig quedar curt...

  Com es pot arribar a ser tan "borde", curt i cec...?. Em costa de creure com poden ells solets "cremar" el lloc així... Amb lo fàcil q era restar calladets.

  En fi "altre" Ricard... Que estem d'acord una vegada més....

  ResponElimina
 55. Brutal Ricard. Casa Palet, el·liminat de la llsta per sempre, para siempre, forever.

  ResponElimina
 56. Ja veus David... ja quasi em sap greu no poder tornar-hi... Ara tindria morbo eh?... :)

  ResponElimina
 57. Proposo anar tots plegats a sopar allà. Si més no, a deixar els nostres iPhones a sobre de la taula. XD

  ResponElimina
 58. Per la meva part encantat.... Reservem a nom d'algú que no sigui jo, demanem una hamburguesa de kg.... I jo arribo just abans la serveixin i deixo l'IPhone i l'IPad a sobre la taula.....

  Que tal....?.

  ResponElimina
 59. jajajaaj qué hooligans, fent una performance bloggera in situ...

  ResponElimina
 60. Ja ho veus David.... A la meva edat i fent el "gamberro" així.... però es que si reservo al meu nom, segur que "lo tiene completo"....:)

  ResponElimina
 61. I tanta importància per aquest lloc i aquesta gent? Si no saben acceptar les crítiques ja s'ho trobaran, segur, i en quant a molts sudamericans que no els hi dóna la gana (o potser és que tenen poca capacitat, ves a saber...) d'aprendrer el català, la llengua de la gent gràcies a la qual poden menjar calent cada dia, que els bombin.

  ResponElimina
 62. Bon dia "anònim"... Del tema sudamericans i de tots els llocs hi ha de tot... Gent magnífica amb ganes d'adaptar-se i altres, com el personatge que dóna vida a aquest debat.

  Aquests darrers, corresponen a un perfil concret, en general amb no masses llums i que confonen el que un par-li català amb que els menystinguin..

  No poden ni volen entendre que per nosaltres el català és la manera habitual de parlar i que el castellà no és la nostra llengua i per tant estem menys a gust.

  I es el que deia al post.... Jo soc el client.... Ni millor ni pitjor a nivell persona.... Però ALLÀ, jo soc el client.. En un altre lloc pot ser al revés...

  Però no ho poden entendre, quan ja no ho han entés fins ara.... I a més penso que alguns tenen realitats no reals de perquè parlem català...

  Ennel fons em fa pena per ells.... I per les seves poques llums (propietari inclós)

  I tal com deia en un altre comentari... Ja s'ho faran...

  ResponElimina