5 de febrer de 2012

Zuka. Un japonès ben correcte a St. Cugat

Zuca

Plaza Octavià, 3 (Monestir)

T. 935141269

Sant Cugat es a prop de casa i és una ciutat que m’encanta, però ja sabeu que en el tema sopar tinc tendència a BCN. I ara fa uns mesos, vaig estar allà per tema feina i vam anar a dinar però ens vam limitar al menú. No es pas que no m’agradés, però no em sentia amb base per recomanar-lo ja que em faltava perspectiva.

I la passada setmana vaig estar allà de nou per sopar i la veritat es que si es recomanable. Per descomptat no està a la “primera divisió” tipus Shunka, però tampoc el preu és el mateix i s’hi pot anar amb total dignitat de restaurant japonès de “classe mitjana-alta”.

El local està en la plaça del Monestir de tota la vida i es un local de dues plantes. En la primera planta hi han les barres “Tepanyaki” i al primer pis una gran barra de sushi que domina la sala i també tauletes a prop de la barra.S’observa de manera privilegiada com van preparant les diferents variants que anomenem “sushi” i la veritat és que és un petit espectacle. Insisteixo que res a veure amb Shunka & family, però amb molta dignitat i amb bona RQP.

Les fotos (una vegada més) no m’han quedat massa be. Segons quines llums artificials fan que l’IPhone quedi una mica alterat… Però com sempre dic repeteixo, no penso anar amb la rèflex als restaurants… :)El cost per dos va ser de 55€ amb dues copes de vi. Tenien mini carta de vi a copes (un punt al seu favor), però cap de català (aquí un zero)… Vam prendre un parell de copes de “Menganito”.. Un d’aquests vins que la principal gràcia és el nom guai… I ja em perdonareu els fans de “Perro Verde”…

Una bona opció per anar i encara més pels que viuen allà.


Uramakis anguila

Makis tonyina

Tempura llagostins i vegetal

28 comentaris:

 1. Com és possible?! Que sóc jo la de Sant Cugat, eh Ricard!! jajaja És broma, és que no hi he anat mai i -veient aquests uramakis d'anguila- me n'han vingut moltíssimes ganes! Realment té pinta de ser molt digne :) Pel que fa al Shunka, jo i una amiga vam començar un "estalvi setmanal" per anar-hi, però al final la proposta es va quedar en res... Algun dia!! (sospir) jaja

  Em sembla que em vaig perdre alguna entrada anterior... Ara hi faré una ullada ;) Un petonet!!

  ResponElimina
 2. Hola Anna...

  No sabia que vivies a Sant Cugat. Els uramakis d'anguila, van ser el plat que ens va agradar més, tot i que estaven be tots.

  Però per anar al Shunka si que cal més estalvi que per anar a aquest. I a més d'estalvi si es vol anar a la barra, reservar amb dies.

  Petons.

  ResponElimina
 3. Sant Cugat té una oferta gastronòmica comparable a Barcelona.

  I té el japonès Matsu que a meu criteri està a nivell dels Shunkas.

  No cal anar a Barcelona per tenir bona oferta.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Anònim,has anat a ben pocs rest. japonesos bons de Barcelona per dir que S.C està al nivell de Bcn i dir que el Matsu 8ara ja tancat per alguna cosa serà) està al nivell dels Shunka em sembla més que generós..una cosa es que sigueu un poble amb molta renta per càpita i una altre un centre gastronòmic variat i de nivell... Sense excesos localistes, si us plau...

   Elimina
 4. Benvingut anònim. Veig que ets defensor de Sant Cugat... :).

  Conec només Matsu de referències i són bones.

  El que venia a dir es que practicament tardo el mateix per anar a BCN que a Sant Cugat (visc a Sabadell) i ja prefereixo l'ambient "cosmoplita i impersonal" de BCN.

  Fixa't que de Sabadell practicament no tinc publicacions.

  ResponElimina
 5. Hola Ricard, a mi no hem diu res la cuina japonesa, tot i que crec que es un problema de no haver-la provat mai...

  Per cert, demà es sant Ricard, si ho celebres....felicitats!!!
  Petonets.

  ResponElimina
 6. Hola Ricard!
  Avui en veure aquest restaurant i vivint a Sant Cugat no he pogut resisitirme a opinar, les teves entrades anteriors me les vaig mirant encara que hi ha restaurants que encara que trobo interessants estan fora del meu abast territorial. El Zuka ha entrat a Sant Cugat amb bon peu, la matèria és de bona qualitat i el preu és raonable. He anat com quatre o cinc vegades, en estar tan cèntric i agradar-me la cuina japonesa no m'ho penso dues vegades i amb el seu menú de migdies surts satisfet, potser les postres els caldria ampliar o millorar, tenen bons gelats, però trobo a faltar una mica de rebosteria, també recomano anar de nit, la vista de les taules prop les finestres deixen veure un Monestir il.luminat, molt maco. Ara a sant Cugat tenim tres restaurants amb cara i ulls i encara que segueix estant en els meus preferits el Matsu, (encara que el seu preu és elevat) i he anat bastant i m'agrada, també una mica més econòmic que el Matsu, però menys que el Zuka, tenim a Sugoi, interessant menjar a la barra, i les seves postres són magnífiques encara que tinc entès que el hi fa un pastisser d'alta qualitat resident a la vila.
  Encara que la meva humil opinió és positiva per als tres que esmento, sense cap dubte encara que sigui de tant en tant, que és com en gaudeixo, almenys les tres vegades que anat, el lloc, la qualitat dels seus productes, servei, barra o taula i tot el que comporta el Koy Sunka, està entre els meus preferits a Barcelona, confienso que no he tingut l'oportunitat de conèixer altres de també molt bona reputació, però això és el que passa per començar pel que té el llistó més alt. Una abraçada.

  ResponElimina
 7. Bon dia Gemma,

  Estic convençut de que es el que dius... "no haver-la tastat".

  A mi m'agrada de ja fa molt de temps com cuina lleugera i alternativa al que estem habituats.

  Però estic convençut que en uns anys, la part popular d'aquesta cuina estarà integrada a les nostres costums.

  Fa anys, quan es parlava de magret d'ànec o la gent no sabia que era o deien "cuina ferancesa". I ara ja veus.. a qualsevol lloc l'ofereixen.

  I demà si que és el meu sant. Gràcies.

  ResponElimina
 8. Bon dia Silvia..!.

  Com feu força els de Sant Cugat eh?. Dels 4 comentaris rebuts 3 són d'aquí.

  Jo conec Sant Cugat més a través del món del vi que no pas de la restauració. Feia molt de temps que no hi sopava, excepte algun tast de vins picant alguna cosa a Vadebacus.

  El Sugoi també el conec de referències... suposo que de llegir-lo a blogs.

  I Koy Shunka (així com el Shunka)ya són divisió "Champions".. :)

  Una abraçada.

  ResponElimina
 9. Els plats semblen molt bons, la veritat. Però això que no tenguin cap vi de la Terra és una mica frustrant. Serà que no hi ha vins de qualitat, no? Aquestes coses fan una mica de ràbia.
  Salut!!!

  ResponElimina
 10. Loverforfood.. I love to share it..

  Xisco, tampoc puc dir que a la carta general no tinguessin vins de la terra que segur en tenien. Jo em referia a la mini carta de vins a copes.

  I precisament penso que a la carta de vins a copes, seria el lloc més adequat per oferir vins Km zero.. :)

  salut!

  ResponElimina
 11. Ep!!!

  JO juraría que et vaig deixar un comment ahir :P

  Be, lo dit, que aniré segur a aquest, ja fa dies que li vaig ficar l'ull amb les companyes de feina.

  Salut!!!

  ResponElimina
 12. No... al menys jo no l'he vist. En ocasions passa això de que penses que has publicat i després no el trobes.

  Ja em dius su us agrada quan hi aneu. I tot i que no el vaig publicar, el menú del migdia està molt be.

  Salut!!

  ResponElimina
 13. Hola Ricard, tenen molt bona pinta, encara que realment, en el tema de japo, hi ha coses molt bones, cada vegada millors i a millor preu.
  Salutacions.

  ResponElimina
 14. Si que hem avançat en l'oferta japo a BCN i també a rodalies. Deixant a banda la categoria "Champions" tipus Koy Shunka, existeix una segona línia amb bon producte i preu moderat. I aquest és un bon exemple.

  ResponElimina
 15. Hola Ricard, segons llegeixo al tiquet, veig que es pot prendre vi a copes? Que tal la oferta?

  gràceis.

  ResponElimina
 16. Pobre la oferta de vins a copes.... Vaig acabar amb una copa de Menganito, q ni em sonava... Però jo tampoc seguixo massa el tema vins espanyols...

  Però vaja.... Pobre. Tot i q pitjor seria q no en tinguessin de carta de copes.

  ResponElimina
 17. La veritat es que es un restaurant força recomanable, també te take away per si algú s'ho vol endur a casa, es una bona opció menjar bon menjar japonés a un preu correcte...pero a Sant Cugat n'hi ha un que em te el cor robat...

  ResponElimina
 18. David... Ja sé quin és el q et té el cor robat...:)

  Però està en una divisió superior a nivell de Shunka i Koy....

  Aquest d'aquí és més terrenal a tots nivells.

  Salut!.

  ResponElimina
 19. Tens raó que aquest es mes terrenal, jo el trobo molt correcte i molt cèntric...pero jo no parlo del Matsu...el que jo dic no sería de la divisió del Zuka ni de la del Shunka...un entremig...pero em té el cor robat...

  ResponElimina
 20. Pensava en el Matsu....

  Doncs "deixa anar" el nom de l'altre lloc... :). No siguis garrepa..!.

  :)

  ResponElimina
 21. Es diu...... Sugoi, ja hi he anat 3 cops i el proper cop que hi vagi li dedicaré una entrada al meu blog. T'el recomano molt!!!

  ResponElimina
 22. Apuntat David...

  Sant Cugat no és un lloc freqüent per mi ja que quan agafo el cotxe, janem dic directe a BCN.... Però el deixo anotat per qualsevol dia que lamfeina em porti per allà.

  Gràcies...!!.

  ResponElimina
 23. Cal reservar perque quasi sempre ho tenen ple, a la nit funcionen per torns pero si reserves a la barra no hi ha torns. Jo el primer dia no veia clar lo de la barra pero em van convencer i ara sempre vull anar a la barra, els cuiners son molt simpatics y a la barra també hi ha cadires, per tant es igual de comode que a qualsevol altre lloc.

  ResponElimina
 24. Algun lloc on fer un curs de cuina japonesa?
  Gràcies!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. En ocasions a la web www.comerjapones.com anuncien cursos... Si t agrada la cuina japonesa, aquesta web, conté informació. A la dreta del meu blog, hi tinc un link...

   Sort...!!

   Elimina