4 de març de 2012

Miu. Sorprenent espai tocant al P. de Gràcia

MIU Japonès

Valencia 249 (P. de Gracia)

T. 931932300

http://www.miurestaurant.com/

No passarà al meu Top 15, ni al meu Top 5 de japonesos a BCN, però és una opció cèntrica, sorprenent per la seva capacitat i amb bona RQP a la que és més que probable que torni.

Feia temps que havia sentit a parlar d’aquest lloc just tocant el passeig de Gràcia, però no hi  havia entrat mai, degut a que des de el carrer només es veu una petita recepció,  decorada de manera excessivament càlida pel meu gust i al no visualitzar-se cap taula ni indicis de restaurant, penses “on em ficaré?”.

Finalment ara fa pocs dies ens vam decidir… Vam traspassar la porta i ens acompanyen escales avall cap a un soterrani. La sorpresa és que el soterrani és una sala enorme que s’estén per sota dels edificis adjacents i en concret l’oficina de La Caixa que presideix la cruïlla Valencia Passeig de Gràcia.  Crec que al sortir vaig llegir un aforament de més de 300 places..!.

I allà sota del nivell del carrer, lo primer que vaig fer va ser cercar les possibles sortides d’emergència (sempre ho faig) i a continuació, imaginar la il·lusió que m’hagués fet trobar allò de sorpresa a London per exemple.... Però no... estava en ple centre de BCN i per una zona que he trepitjat infinitat de vegades sense imaginar el que hi havia al subsòl.

El menjar prou correcte, tenint molt clar que no estem en cap Top japonès i que la suma final és tolerable. En tema vins, cal considerar que estem en un japonès i això ja no dóna gaires esperances i de fet poca cosa hi havia de vins catalans. Em vaig decantar per l’Albarinyo Paco y Lola, que em va sorprendre per estar quasi al cost de botiga. (12,50€).


Vam demanar a compartir els 5 plats que podeu veure al compte. Les fotos dels plats estan bastant “desmillorades”, degut a la  llum del local. Val a dir també que d'un parell de plats ens vam oblidar (California Makis i Hot Philadelphia) i que més d'un va caldra reconstruir-lo, ja que quan vam dir "ostres la foto..!!, ja havien fet de les nostres amb els palillos... Al natural tot tenia millor aspecte.

Yakisoba

EBI No Tempura

Hot Rainbow

16 comentaris:

 1. Opció correcta és una definició perfecta. Vaig estar fa uns mesos i vaig sentir el mateix, que no era cap cosa espectacular però que es podia gaudir bastant. Tenen menús als migdies si no m'equivoco.
  Ah, i a Enric Granados sota Letamendi tenen una taberna Miu, al costat del Flamant i davant del Etapes que està prou bé també.

  ResponElimina
 2. Tens raó David... "opció correcta" és la definició.

  El que realment em va sorprendre, va ser trobar aquella sala gran que s'endinsa als edificis del costat.

  Ens anem llegint..!

  ResponElimina
 3. Si que tenen menú! jo semblo la prova-menús!
  A mi em va passar el mateix, vaig quedar molt sorpresa del gran que era el local.
  Jo ho vaig dir al meu post...no és un japonès...és un estil japonès i com dieu crec que bona RQP. La presentació del plats és molt bona i això agrada.
  He d'anar a la Taberna Miu.
  Ens llegim!!

  ResponElimina
 4. Avui si !!!!
  Avui estem d'acord !!
  Un local gran i agradable... i menjar més que digne...una molt bona opció pels que venim de comarques a passar el dia pel centre.... fa festa que carall !!!
  Petonssssssssssssss !!!!

  ResponElimina
 5. Tens raó.... Fa festa i prop de l'estació P.de Gràcia... :)

  ResponElimina
 6. Hola Neus,

  Jo també soc un cercador de menús. Realment als migdies hi han excel·lents opcions de menú a BCN. Un dia provaré aquest a veure que tal.

  ResponElimina
 7. Bon dia,

  Segueixo el teu blog amb regularitat i trobo que el que pobliques avui, està com un esglaó per sota de la teva línia habitual.

  El veig una mica de la gama xino-japo que invadeixen Barcelona.

  Marc

  ResponElimina
 8. Bon dia Marc,

  Si que està gastronomicament parlant, per sota dels altres japonesos (o pseudo) que tinc al blog.

  Per contra, em va sorprendre l'amplíssim espai que oferia endintsant-se per sota l'oficina de La Caixa (ves a saber si és legal això.. :))...). I també un valor afegit és que sigui tan centric.

  Està be per variar, com ho està el japonès de Tragaluz.

  Salut!

  ResponElimina
 9. Interessant si és econòmic, tot i que realment les fotos semblen de menú de bar de plat combinat :-P

  No he trobat resenya teva del Dos Palillos, en tens? La vida em porta el divendres allà i m'agradaria llegir cosetes abans :)

  Abraçades.

  ResponElimina
 10. Tens raó Oscar amb les fotos i en concret el darrer plat que en tinc bon recird, mires la foto i dius ...bexxxx.... :)).

  Si tinc resenya de Dos palillos i ja et dic que de conya. Tens 2 links directes a la columna dreta del blog... Un al lloc dels "meus Top 15" i l'altre a la llista de "tots".

  Però per si la lletra és petita... :).. aquí el link directe...

  http://cuinairestaurants.blogspot.com/search/label/Dos%20Palillos

  I ja "so exited" de pensar si t'atreviràs amb el sashimi de polastre... hehehehe...

  ResponElimina
 11. Apa Ricard, que s'ha de tenir imaginació "nipona" per comparar els meus "cucurutxos" amb un plat japo...jajaja
  Pero m'agrada la comparació...
  Petonets.

  ResponElimina
 12. De verirat Gemma que m'ha vingut al cap una variant dels Temakizushi.... :).

  Petons...

  ResponElimina
 13. Hola Ricard,
  Doncs és un lloc a tenir en compte, una alternativa pel centre de Barcelona. Ja hi aniré i et diré què tal.
  Per cert, què et va semblar el Txalaparca???
  Una abraçada!!

  ResponElimina
 14. Bon dia Agustin,

  No va ser possible Txalaparca... Ja teniem reserva i una indisposició del meu amic ho va fer ajornar a la setmana vinent segurament....

  ResponElimina
 15. apreciat Ricard:

  la calitat d´aquest lloc és bastant degradant diguem, l´últim cop que vaig menjar, no hi tornaré per cert, el sft shell crab o tempura de cranc tenia un gran regust a amoniac típic de quan el marisc porta alguns dies a la nevera, ni el varem tocar, el cambrer va argumentar que era el gust del mar que els que no enteniem aquell sabor ni estavem preparats per menjar´ho erem nosaltres a lo que jo vaig respondre:si no estem preparats portam el compte que anem en un altre lloc que ho estiguem, així que varem plegar veles i cap a un altre lloc.
  El que no asocio amb el teu bon criteri d´altres llocs que m´han impresionat del teu top ten com Gresca, cal Deni, Topik, Bohemic ,es aquest local que no en té ni per comensar amb els de la llista, jo crec que és el típic local amb tot el respecte del món a la gent que hi asisteix, per no coneixedors de la cuina japonesa, és veritat que es juga bastant amb el preu ja que per 30€ per persona a locals com Yamadori, Can kenji, aquest últim el vaig descobrir gràcies a tu per cert i que no m´ha defraudat cap cop.
  salutacions i no t´ho prenguis a la mala ja que és el meu criteri i la meva experiéncia negativa.

  Antoni

  ResponElimina
 16. Benvingut Antoni,

  Entenc el que dius i ja deixo clar que el menjar va ser només 'correcte'. El que destaco del lloc és la sorpresa del local al subsol i amb tant d'espai en un lloc que mai hagués sospitat.

  El menjar va ser correcte i per sota dels altres llocs que comentes, però en cap cas res que mostrés males condicions.

  En aquests llocs 'japos' low cost, que han de fer equilibris amb el tema peix, són coses que poden passar. Sense anar més lluny, fa un parell de mesos a Can Kenji (lloc que m'agrada força), em van servir un rap que tenia molt a desitjar... Va ser un mal dia i en canvi m'agrada molt el lloc.

  El que si es imperdonable, es el que expliques de que el cambrer no ho volgués reconeixer...

  Salutacions i encantat de llegir-te de nou.

  ResponElimina