18 de març de 2012

Txalaparta. Basc amb opció menú low-cost

Txalaparta

Carrer de Sants, 146-152
T. 934092019
http://www.restaurantetxalaparta.com/


No es pas el primer cop que comento que segueixo algun blog de restaurants i que tinc força afinitat de gustos amb el de Agustin Fraile. Gràcies al seu blog “Pues iremos”,  he fet més d’una troballa.

I d’allà vaig veure un basc anomenat Txalaparta que em va fer gràcia provar. Es troba en una zona per la que no em bellugo massa, però vaig anar-hi aquesta setmana amb un amic amb qui periodicament sopem per BCN.

Té la típica estructura de lloc basc amb barra ben farcida de tapas i “pinxos” i restaurant al fons. Un "valor afegit" és que està quasi en front de la botiga “Farinetes” annexada al Forn Baltà de la que he llegit crítiques molt positives als blogs de cuina i que vaig aprofitar per visitar i em va agradar molt.

No em vaig poder fer massa la idea de les possibilitats del lloc... M'explico... com jo soc "tot terreny" en el tema menjar, sempre deixo la iniciativa de triar a la persona que m’acompanya. I en aquest cas va demanar un menú degustació que ofreixen (per sopar i per taula complerta) en que et van portant una serie de plats ja preestablerts. El menú costa 23€ i és prou variat i complert. La RQP molt bona. Per 23€ i amb tot el que donen, no es poden demanar més. Va constar de

Amanida de cabdells amb bonitòl, Truita de Bacallà, Anxoves a la Ondarrera (no en tenien i ens el van canviar per uns bons calamrsons), Bacallà i Magret d’ànec. I a més postres per cert bons i abondants.

En tot cas a partir del que vaig llegir al blog de l’Agustin i alguns plats que vaig veure passar, m’agradaria repetir demanant coses més concretes, per fer-me una idea més reaal de les seves possibilitats. Però si el menú us fa gràcia, reitero que la RQP, es bona. Aquí teniu les fotos del que porten.

Amanida senzilla i encara per compartir entre els dos

Truita de bacallà. Força bona i també encara per compartir.

El calamarç també per compartir. Estava bo.

Bacallà ja en plat per cada un. Molt correcte i ben presentat, atenent el cost del menú

Un dau de magret... Més que suficient doncs ja anàvem tips...

No es cap broma.. Em vaig oblidar les fotos dels postres. Bons (crec que casolans) i abondants. Van ser un fan amb nata i un arròs amb llet. Però volia remarcar que amb els 23€ hi havien postres.



18 comentaris:

  1. No fa gens de mala pinta, no! :D Això és el millor dels blogs de restaurants, "agafar idees"... jaja Un petó Ricard!! :)

    ResponElimina
  2. Per això estem... per agafar idees i tb per oferir-ne..

    Petons..!

    ResponElimina
  3. Com no vols trobar un bon restaurant al millor barri del món...jeje.
    Al Xalaparta ja hi hem anat varies vegades i es menja prou bé.
    I, a que es xula la botiga Farinetes...el que dic.Almillor barri del món hi ha de tot !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Et veig molt basc ultimament :). 23€ tot això perfecte! no he provat mail la truita de bacallà.
    La botiga Farinetes tampoc la coneixo...quina feinada! :).
    Moltes gràcies per compartir, sempre va molt millor saber que hi ha.
    Salutacions!

    ResponElimina
  5. Gemma.... No dubto de quin barri ets...:)

    I de Farinetes havia llegit forces coses, però mai l'havia vist. Un bon lloc pels aficionats a fer pa i altres coses. Hi vaig passar una bona estona xafardejant.

    Petons..!!.

    ResponElimina
  6. Si Neus.... Estic molt basc darrerament..:)

    La truita de bacallà ben feta, és una menja deliciosa. Quan vaig a Madrid, tinc un basc fixe en elmque semprenvaig a menjar truita. Madrid sembla tenir més oferta de bascosnque BCN.

    Aquesta de Txalaparta, no es pas "la millor" que he menjat... Però "se tomaba bien"..:).

    Continuem..!!.

    ResponElimina
  7. El precio parece más que correcto por lo que muestras en las fotos. Por 23€ permite una buena cena, lo que en época de crísis se valora más.

    ¿Que tal la oferta de vinos?

    Luis

    ResponElimina
  8. Hola Luis,

    Tens raó que 23€ és un preu més que just per tot el que donen. No puc explicar massa de vins, ja que vam prendre cervesa.

    Vaig mirar la carta una mica per sobre i era molt "clàssica" i no em va atraure massa.

    Salut!

    ResponElimina
  9. Ostres, això esta al costat de casa!

    Per cert (micro curiositat), la nata del flam era nata o era nata d'spraida a la que malauradament ens tenen tant acostumats la majoria de llocs indiferentment del nivell.

    ResponElimina
  10. Hola Daniel,

    Tal com comemento soc un autèntic ignorant amb el tema postres i quasi mai en demano. Però el flam amb nata em va agradar.

    Però no et se jutjar el tema nata, doncs si arribo a saber que el flam era amb nata, el demano sense... En tot cas la vaig trobar bona i podria ser natural... El flam crec que si ho era..

    Salut..!

    ResponElimina
  11. Bé jo es que amb dos temes: nata i cafès; potser filo massa prim. Tots tenim les nostres manies :-)

    ResponElimina
  12. No és carrer de Sants?

    ResponElimina
  13. Glups... sorry... arreglat... Gràcies..

    ResponElimina
  14. Aquest no el coneixem, i per el que explicar esta força bé preu qualitat, queda anotat
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. En tema preu qualitat, no es pot demanar més... I el servei molt àgil. I el que vaig veure de carta, tenia molt bon aspecte tb.

    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Un lloc ben interessant, sobretot el tema postres casolans que son dels casolans de tota la vida que si es saben fer són tan bons com uns macarons o quelcom més fisnet :P

    ResponElimina
  17. Be ... Oscar... jo vaig imaginar que eren casolans.

    Però per la meva poca experiència en prendre postres, no soc masa de fiar...

    Salut!

    ResponElimina