9 d’abril de 2012

Alguns Bistrós de París

Entrada a L'AOC
Aprofitant que hem estat uns dies per París gaudint d'un intercanvi d’apartaments, hem fet un mix... "parisiens" pels matins (sortida a mercat i dinar a l'apartament) i "touristes" pels vespres.

Ja  veniem amb la llista de Bistrós preparada, però la crisis no colpeja allà com aquí i en més d’un,  quan vaig voler reservar em van respondre, tot i que molt correctament, amb un “pour demain…??... Pas possible… C’est complet”, però llegint “entre paraules”, notava que en el fons pensaven… “quin freak, que espera trobar taula d’un dia per l’altre”…

Per tant ens vam "quedar fora" de llocs com Le Baratin (3 rue Jouye-Rouve), Les Bistronomiques (34 rue de Richelieu) i Christophe (8 rue Descartes)….. i algun altre... I a Le Baratin en concret, tenia moltes ganes de tornar-hi...

Els bistrós francesos, NO són com el Café Emma de Barcelona… Ja sé que la majoria que em llegiu ho sabeu… però com he llegit en més d’una ocasió que el Cafè Emma era "un autèntic bistrós en que la gent es sentia com a París", ho vull deixar clar per si hi ha algun despistat… :).... I en tot cas serveix per no deixar descansar la meva "vertent polèmica"...

En canvi si vam poder sopar (i quin sopar!) a L'AOC del que mostro les fotos i també a altres  menys coneguts com  "Le Bélisaire"  (2 rue Marmontel), molt a prop de l’apartament i també a "Pain Vin, Fromages" (3 rue Geoffroy l’Angervin), aquest amb la companyia dels amics Nuri i Paco del "9 de la Borriana".

Poso primer les fotos de AOC (gràcies Lluis P. per la recomanació...!!) amb els plats que vam escollir i a continuació trobareu fotos dels altres dos….

L'AOC (14 rue des Fossés St Bernard. T 00 33 1 43 54 22 52)

Os à la moelle rôtis à la fleur de sel, pain Poujaran frotté à l'ail (Brutal de bo..!!)

Les terrines de paté avec confiture d'oignons que va triar la Marta.. Li van deixar a la taula...  "à volontée"..... :)

Rognon de veau grillé entier, sauce porto. Va ser per mi i brutal també...!!

Cochon de lait rôti. Tria de la Marta també i molt bo

Un dia és un dia.....;)

Una tatin de poma que no ens vam poder acabar de tips...


Le Bélisaire (2 rue de Marmontel)

D'aquest en soc "cient", ja que al trobar-se a prop de l'apartament d'intercanvi, no ha estat pas la primera vegada que anàvem...

Com podeu observar, zero luxe... Un bistró.....

La "carta"... A escollir dos plats i postres o un plat i postres (24 o 21€)

Els dos primers... un arròs cremós amb pernil d'ànec i al fons pernil de Bayona

Un tàrtar molt a la francesa.... Delicieux..

Pavé de Cabillaud....


Pain Vin, Fromages (3 rue Geoffroy l’Angervin)

Aquest no es pot classificar bistró 100x100, doncs encara era més "rustic". En un soterrani i bàsicament era un lloc de formatges (molt BEN afinats...) dels que les diferents taules de formatges venien classificades per zones de producció i també fondues varies.

Vista exterior....

Vista del soterrani quan ja s'havia buidat de gent...

Una de les dues taules de formage que vam demanar (erem 4 eh?)

L'altre taula abans de fer les "porcions"..

Com "postres" una fondue bourguignon. La carn era excel·lent..


I això és el que ha donat de si gastronomicament, aquesta Setmana santa.... De penitència veieu que poca.... I encara faltaria la foto d'una extraordinaria "corona" de costelles de xai que vam comprar ... i que vam cuinar a l'apartament sota les ordres de la xef Nuri Aymamy... :). A la secció de vins, publicaré en pocs dies una altre experiència molt interessant....

25 comentaris:

 1. Molt interesant com sempre Ricard, excepte el tercer que com soc anti formatges, l'he pasat ràpid, jaja. Només una cosa, series tan amable de traduir una mica els plats que has posat en francés pels que no tenim nivell de francés?
  Moltes gracies i ja es trobava a faltar alguna entrada teva, jo fa uns dies que estic parat perque una gastroenteritis m'ha mantingut a dieta!!
  Fins aviat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola David,

   Espero ja estiguis recuperat.... Vaig a fer la traducció dels plats en ordre d'aparició:

   Molls d'os de jarret rostits
   Patés de la casa que et deixen que tallis el que vulguis
   Ronyó de vedella
   Porc de llet rostit
   -----------------------
   Cabillaud= bacallà fresc

   Salut...!!

   Elimina
  2. Si ja em trobo millor, aquesta setmana estaré a Andorra i portaré alguna entrada al blog!Gracies per les traduccions.

   Elimina
 2. Vive la France !!!!! (després d'això....li recompro la gastroenteritis al David o petita salmonel·la)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eissss.... Marta... Que aquest cop hem sortit prou ben parats del viatge... La nit després del sopar de L'AOC, va ser dura... Però fent bondat al dia següent amb la corona de costellam de la Nuri i una mica de patés, ens vam recuperar i hem tornat sans i estalvis... Que recorda com vam tornar ara fa un any de la zona d'Hermitage i rodalies...??.

   Elimina
 3. What a great flavor combination, it looks divine! Thanks so much for sharing

  ResponElimina
 4. Ho sento Ricard, però ho haig de dir: Osties!! Que jo també he anat uns dies a Paris i m'agradaria haver tingut la informació abans d'anar!!! Una llàstima...però no et culparé jajaja
  Vaig acabar a un parell de bons restaurants, normalets, on vaig tenir bones experiències. I sobretot, molt bé de preu. Aquí ens timen, ho tinc clar, no pot ser que un dinar ens costi el mateix, o més quan la diferència salarial és la que és. En fi, no entrem en això.

  Quina pinta el Le Bélisaire!!!! Estimo els locals aquells de façana de fusta...què bonics que són! Enveja...

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat es que fins i tot en llocs "turistificats" tipus el barri llatí, hi havien ofertes bones i tancades...

   El Bélisaire és un lloc encantador d'espai i de tracte. Aquesta és la 4a vegada que hi vaig ja que està a pocs metres de "mon apartement"... :). Be... de l'apartament en que la seva propietaria i jo, fem intercanvis..

   Però el que sempre em sorpren més és el bon tracte i el bon servei... I no em diuen "calvo amargado"... :))

   Elimina
 5. Et puc assegurar que la meva Setmana Santa no ha estat tan fantàstica com la teva...Mare meva quins tiberis.
  El del formatges no l'envejo...que no m'agraden, pero els altres deu ni do !!!
  Petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que els tiberis allà han estat importants... I Paris sempre és Paris....

   Petons,

   Elimina
 6. Ohlala! m'encanta París...hi he estat molts, molts cops i no em cansa, quina enveja! sobretot pq he estat treballant snif.
  Jo he de fer una critica a la gastronomía del país veí....on és l'oli de les amanides? crec que fan un ús i abús de les salses i la nata....visca l'oli!
  M'ha encantat l'últim lloc, quina sort!
  Petó!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Neus,

   Una mica crec que la cosa ha canviat en el tema cultura d'oli. Cada cop hi ha més gent d'allà que el tenen incorporat a les seves cuines. Són olis com més "comercials", però olis al cap i a la fi.

   Aquella època de tot amb crema de llet, ha passat una mica a l'història, tot i que per cuinar segueixen fent molt ús de la mantega.

   I en el tema amanides, fan la típica vinagreta en la que incorporen mostassa que de fet m'agrada força.

   Petons..!

   Elimina
 7. Vaja! amb aquesta entrada un te ganes de anar al aeroport i agafar el primer vol cap a Paris.
  El ronyo de vedella te una pinta exquisita, es un d'aquests plats que no demanaria tot sol per mi, pero si per fer un tastet.
  Lo dels formatges i la fondue bourguignon es per tirar-si de cap

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Victor,

   Quan vaig demanar el ronyó, no m'imaginava que m'arribaria així.... Es un plat que m'agrada quan estic per Alasàcia, però el porten com laminat i no fa tant "mal als ulls"...:)

   Quan va arribar al plat, em vaig quedar una mica dient "ostres"..:). Però em va agradar a la primera mossegada i estava tant bo que la Marta em deia que si tornés a venir se'l demanava per ella.

   Són plats que tenen diferent valoració que aquí. Em vaig fixar al dia següent a la boucherie, que el preu de venda estava pels 20€/kg, quasi com l'entrecot. I encara em van sorprendre més que el riz de veau estava a 50€/kg...

   Però penso que es tracta de besties seleccionades, ja sigui per edat o per manera de criar-les, doncs no notes cap mena de gust raro, com podria ser d'esperar.

   Elimina
 8. Els apunto per la propera passejada a París!

  ResponElimina
 9. M’alegra que ho hagis passat bé per París, una de les meves ciutats preferides, bé, suposo que de mig món.
  També podem afirmar que això del dejú i l’abstinència en Setmana Santa no va amb tu.Jajajajaja
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No Agustin.... res de dejuni ni abstinència... :)

   Una abraçada..!

   Elimina
 10. Hola Ricard,
  curiosament a finals de gener vaig anar a una inauguració d'una artista amiga a una galeria al barri de Belleville i al davant hi havia Le Baratin. Des de fora em va atreure tant la seva atmosfera que hi vaig entrar. Res a fer: petat fins al capdamunt. El personal, simpatiquíssim, em va insistir que ho provés un altre dia. Està pendent! Amb un cop d'ull ràpid vaig mirar la pissarra de vins i al final hi havia el Nita, del Priorat. La resta, 15 o 20, tots francesos: Borgonya, Burdeus, Llenguadoc, Roina...
  Gràcies pel post, una bona guia per a futures escapades.

  Albert

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja ho saps Albert... a la propera reservar amb més temps....

   Jo normalment soc molt previsor i en viatges com aquest ja arribo al lloc amb algunes reserves fetes ... però aquest cop em vaig relaxar...

   A la propera Baratin..!!

   :)

   Elimina
 11. Hola Ricard,
  Celebro que us hagi agradat l'AOC (Appellation d''Origine Controlée). Veient les fotos m'entren ganes de tornar-hi. M'apunto tota la resta, incloent els que no vas poder anar-hi... Una abracada. LP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Luis,

   Si que al mirar les fotos fa agafar gana. I el plat "os à la moelle", sense la teva recomanació no l'hagués demanat per no saber de que es tractava exactament ... però com ja m'havies parlat d'ell, vaig entrar a pinyó fix.. :)

   Una abraçada.

   Elimina
 12. Jo em quedo amb el Bèlisaire i aquest tartar afrancesat, botifler o com li vulguis dir... si es que de fons sento un acordió i tot!! :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. No hi havia acordió, però sabies que estàves a Paris. I zero turisme, doncs està en una zona que els turistes no visiten...

   Ni la propietaria del apartament que vam fer l'intercanvi el coneixia i està al carrer de darrera del seu..!... :)

   Elimina